Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

zull

Members
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Průměrný uživatel

About zull

  • Rank
    Level 2

Contact Methods

  • Website URL
    http://3server.cz

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Projekt
    3Server.cz
  1. Hledám zkušeného Developéra

    S timhle to daleko nedotáhneš, jak se sháněním lidí do teamu, tak i serverem. Jednak neuvádíš o jakou expansi jde, jaké jsou vyhlídky a další věc blokace webu odpočtem kdy člověk ani neví co se odpočítává Takovehle servery mě udivují, nebo spíš přístup lidi, postavení se k věci. Jestli se někdo ozve na skype, budiž, ale já bych se třeba takovému projektu neozval. btw. i gramatika hodně o člověku vypovídá a styl psaní
  2. ve slozce, nebo v DB auth? To se divals do rbac_default_permissions ? Tam by asi tohle melo byt takhle. Jenze ono je to s tim RBAC slozitejsi, ne takhle jednoduche. A ty update mas prece v te slozce s neskompilovanou revizi, ve slozce SQL a tam UPDATES, z tama musis nahrat updaty aby ti to jelo. Proste nekdy byva nejspis novejsi revize, nez oni nabidnou DB a k te revizi davaji jen update v SQL pro DB, aby si spolu rozumeli. -------------------- nahrej vsechny updaty co pujdou. Ja jich mel 550 a delal sem to po jednom.
  3. ano, ty updaty to chce Z te slozky kde mas jadro. Ale to Permission co jsi ted vytvoril, je to prave pro to RBAC zabezpeceni, takze nepujdou ti gm prikazy ve hre zadne teda pokud nepochopis jak RBAC funguje, tedka je nejake nove a nikde sem nenarazil na to jak presne funguje.
  4. takze ano, mas ten samy problem co ja mel. Musis v DB world v tabulce Commands vytvorit novy sloupecek a to permission, dej mu hodnoty Varchar(255).
  5. Hod sem vypis z toho DBErrors, tam budes mit vypis proc ti to pise ze te to nepousti do DB world a jen ti to problikne. jak sem psal, mne treba chybel ten sloupecek, po nem kdyz sem ho pridal mi to hned neprobliklo, jen mne to pak znovu ale zas zastavilo, protoze sem nemel nahrane vsechny update a spadlo to zase. A pak sem nahral updaty z te slozky s revizi a uz mi to jelo bez vypnuti worldu, slo uz lognout do hry a hrat.
  6. aha, jak se divu lip, ono ti to chtelo vytvorit stejny sloupecek se stejnym nazvem, proto error. Tohle teda ignoruj, tenhle update. Taky kdyz se podives na updaty, jsou v nazvech hezky datovane a diky tomu vis jaky update nahodit a ktery ne. Zkus vytvorit klidne tabulku world.creature_ai_scripts , ale podle me se v update sekli a melo update byt pro tabulku creature_ai_scripts, ve ktere i podle prikazu ti to melo smazat ID k nejakemu NPC, aby ti to nejspis pro to ID nahralo novy update. Nejake update ti to ale nahralo, jen tohle ti hodilo errory, ze? Nejde stale tedka pustit world? mozna by bylo rozumne prejit na starsi revizi. Ps: zkus jeste tu hodit vypis z DBErrors, ze slozky kde mas server, kde zapinas auth a world.
  7. Jak se divu na error, tak mas v tabulce account vytvorit sloupecek token_key a pridat mu hodnoty varchar(100) NOT NULL DEFAULT , aby pak sly updaty nahrat. a taky ti to pise ze ti chybi tabulka world.creature_ai_scripts , coz takova tabulka nevim zda ma byt. Ja i u wotlk se setkal s timhle, chtelo mi to nahrat nove updaty do tabulek ktere neexistovaly. Nevim zda se maji vytvorit pro nahrati update, nebo tohle update ignorovat, ale server mi bezel i bez toho. Jen ja se sekl pak u zabezpeceni RBAC, ktere mi neco rika ze potrapi i tebe. TC docela zacinaji zlobit.
  8. Ahoj, problem je v tech updatech nejspis. Ja mel podobny problem s wotlk revizi a v DBErrors.log mi to vyhodilo chybu In mysql_stmt_prepare() id: 53, sql: "SELECT name, permission, help FROM command" Unknown column 'permission' in 'field list' . A potom sem musel vytvorit novy sloupecek v tabulce, ale predtim nez sem nahral updaty, ktere by nejspis urcite mi ten sloupecek nahraly. Updaty najdes jeste v neskompilovane revizi ve slozce SQL a tam v UPDATES, nahrej vsechno co pujde, jak pro AUTH databazi, tak pro CHARACTERS a taky WORLD. Snad ti to potom pofrci
  9. Worldserver jen problikne - mapy

    stačí si přeložit to co ti to napsalo a věděl bys máš špatné mapy, nejspíš vyextrahovals je špatnou verzí extractoru, takže si stahni mapextractor co vyextrahuje verzi 1.3. --- a bude dost možné že blbě máš vyextrahované i Vmapy, takže případně taky dobrou verzi extractoru stahnout a vyextrahovat i Vmapy.
  10. Teleportovací quest v novej DB

    pres Smart_scripts to vyres, nastav si po prijeti Q aby te to portlo a nastav si kam chces aby to portlo.
  11. zdravím , vidím že tu nikde neni pořádná odpověd na tuhle věc, chtěl bych se zeptat zda někdo nevyřešil za ty roky jak když přidáte do ,, ItemExtendedCost.dbc ´´ svuj vlastní řádek s itemem k prodeji, přiřadíte ho k vámi vybranému npc a přiřadíte mu item na prodej a do ,, Extended Cost ´´ zadáte ten vámi vytvořený řádek a vznikne vám vendor s itemama na prodej, a ted JAK udělat aby u těch daných itemu k prodeji se ukázala i cena vámi vytvořená v tom ,, ItemExtendedCost.dbc ´´ ..zkoušel sem všechny možné kombinace,ale bez uspěchu..(napadá mě jako řešení jen přidání textového infa o daných cenách k té npc přes ,,gosship_menu´´ ,ale to neni tak praktické) a chyba je určitě jen v nově vytvořeném řádku,který podle mě emulator nečte tak jako původní řádky,nebo není struktura zcela propojená.. nebo je chyba ještě jiná?,má někdo nějaké zkušenosti stímhle?,bo to jde jen přes c++ ? děkuju za jasnou odpověd.
×