Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

bLuma

Members
  • Content count

    2523
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Posts posted by bLuma


  1. Hodně špatný způsob řešení... Zkus si zadat "123456789a" a po opětovné výzvě "a". Nebo třeba "123465789a" a pak "a123456789".

    Možné řešení je třeba https://gist.github.com/anonymous/5699977. Načtení do stringu je potřeba kvůli vypráznění cin, pokud by se načetlo přímo do intu a operace selhala, tak to tam zůstane trčet. A nepamatuji si, jestli to jde nějak jednoduše zrušit. Pak už je to načtení ze stringstreamu a test na úspěch.

    • Upvote 2

  2. Snažíš se načíst blok dat s nepravidelnou strukturou (proměnné délky řetězců) do přesně definované struktury, to ti prostě nepůjde. V zásadě máš několik možností, jak to řešit... Načíst to jako blok dat a pak pracovat s odkazy na začátky řetězců (nepamatuji si, jak jsou ty odkazy realizovány v těch souborech, jestli to je na index/offset do toho chunku). Pokud je to offset, tak ti tohle může pro čtení vyhovovat, pro případné změny to už je trochu problém. Pokud je to index, tak můžeš mít blok dat a vybudovat si přístupový index nebo ještě lépe si to rovnou převést do vektoru. Ale to musíš udělat ručně, postupným procházením toho bloku.

    • Upvote 2

  3. Wpe pro je "jen" o editaci paketů. Funguje to na všem, otázka je co tam bude fungovat. Musel by jsi vědět jaké konkrétní chyby se v tom emu nacházejí a co zneužít jde. Každopádně to jde silně mimo zaměření tohoto fóra, to si hledej jinde.

    • Upvote 1

  4. Za case se nepíše ID spellu, za case se obecně píše nějaká konstanta. Její význam záleží na tom, jak je definována klauzule switch, kterou jsi zde neuvedl, lze tedy pouze hádat, že tam je ID spellu. Spellinfo bude zřejmě struktura s informacemi o spellu z DBC, opět jsi tu neuvedl datový typ, ani co v té proměnné je, klidně by tam mohlo být cokoliv jiného... Ukazuješ tu vytržený kód bez kontextu a chceš vysvětlení? To fakt nejde...

     

    Speed u spellů se týká projektilů a jiných kouzel, která nedávají zásah okamžitě, ale až s určitým zpožděním. Normálně to tuším udává rychlost projektilu v yardech za sekundu. Tady ta úprava je jen ošklivý hack fix, aby to fungovalo... https://github.com/TrinityCore/TrinityCore/issues/3417 Ale hlavně zejména kouzla nejde opravovat stylem copy&paste, jak většina "developerů" dělá skripty pro npc.


  5. K tomu designu bych taky měl připomínku, nevím, jestli máte ostatní tak strašně rádi oslňující monitory, ale v mém výchozím nastavení není horní text téměř vůbec vidět. Což ovšem platí i pro tu šedou uprostřed, která má oproti pozadí malý kontrast. A jedna dosti fatální u použitého fontu a jeho kerningu: "SER VER", slité IS a EN. Zvláště u slova server to je fakt do očí bijící nedostatek. Navíc ten font nemá jednotnou tloušťku (prostřední menu). Písmena "ER" vypadají, jak kdyby R bylo v polotučném/tučném řezu.


  6. Nepoužívej dětské písmo a vzhledem k barevnosti obrázků by bylo vhodnější je uložit ve formátu JPEG. Párkrát tam máš ATD místo ADT.

    Každý object je buď tak zvané Wdt a nebo Wmo

    WDT jsou pouze mapy kontinentů. Objekty na mapách jsou buď obyčejné M2 modely (MDX) nebo WMO, které jsou složitější a mohou měnit minimapu klienta (obvykle to jsou budovy, jeskyně, ...).

     

    Jinak netuším co přesně zobrazuje noggit při volbě Lines, ale mapa (wdt) je dělena na 64 x 64 bloků/tiles (adt, čtverec o straně 533,33y). Ty jsou pak dále děleny na 16 x 16 dílů/chunk (čtverec o straně 33,33y).

    • Upvote 1

  7. WPE (tj. winsock packet editor) se obvykle používal způsobem, že manipuloval s daty, která klient odesílal serveru. Na Wowemu bylo minimum kontrol v kódu (což dneska neplatí pro mangos a další), takže se dalo celkem dobře podvádět. Nákup předmětů způsobem, že jsi změnil odeslané entry předmětu a zatímco klient nakupoval vodu, server dostal id, které odpovídalo epic předmětu a dal ti ho. Zde chyběla kontrola na to, jestli ten vendor fakt ten předmět má. A z tohoto principu vzešli všechny podvody, jenže to už dneska je celkem dobře hlídané a toho co by se dalo udělat je fakt minimum a vyžadovalo by to zkoumání zdrojáku a hledání chyb. Teoreticky by se třeba dalo nechat v druhém směru klienta myslet si, že dostal flag, že umí létat - ovšem zde záleží, jestli server hlídá, jestli mu klient bude tvrdit, že létá, když nemá. Já jsem si svůj vlastní cheat kdysi dávno taky napsal :) Překládal jsem jazyk, kterým mluvili nepřátelé na univerzál. Můj klient si naprosto regulérně myslel, že jim rozumím a já jsem odposlouchával :D

    • Upvote 3

  8. Syntaxe pro mysql pro případ ALTER TABLE je:

      | ADD {INDEX|KEY} [index_name]
           [index_type] (index_col_name,...) [index_option] ...
     | ADD [CONSTRAINT [symbol]] PRIMARY KEY
           [index_type] (index_col_name,...) [index_option] ...
     | ADD [CONSTRAINT [symbol]]
           UNIQUE [iNDEX|KEY] [index_name]
           [index_type] (index_col_name,...) [index_option] ...
     | ADD FULLTEXT [iNDEX|KEY] [index_name]
           (index_col_name,...) [index_option] ...

    Takže udat název indexu můžeš. Pokud to neuděláš generuje se název automaticky, dohledat se to dá přes příkaz http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/show-index.html.

    • Upvote 2

  9. Kontrast mezi zelenou a bílým textem je mizerný. Zejména na tlačítkách se text velmi špatně čte. Okolo tlačítek se vznáší jakýsi šedý rámeček, který ale pokrývá jen tři strany, působí to na mě dost divně.

    První řádek v poznámce vpravo není moc hezky zarovnán, na středě to není a odsazení zleva a shora také není shodné. Oproti tomu je vlastní text příliš odsazen. V prvním řádku je celkem ošklivé písmo, znaky se ti slévají dohromady (MAI, AD).

    A neodpustím si ještě jeden důležitý fakt, lorem ipsum je text: "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum quis sapien sem...", existují i různé české varianty. Více na lipsum.com, lipsum.cz nebo třeba http://wellstyled.com/tools/dummy-cz/. Ten text sice vypadá skutečně, ale nedává smysl a tak neodtrhává pozornost. Na rozdíl od toho, co jsi tam zkopíroval z třetího odstavce stránky lipsum.com.

    A z typografie - interpunkční znaménka se zleva přilepují k textu, minimálně u těch dvojteček to nevypadá hezky.

×