Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

BlackMartin

Members
  • Content count

    109
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Průměrný uživatel

About BlackMartin

  • Rank
    Level 4

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Zájmy
    C++, PHP, ASP.NET, C#, F#
  1. Vyměním AC2 nepoužitý klíč ...

    Zdravím. Získal jsem v jedné soutěži klíč na tuto skvělou hru, ale jelikož již tuto hru vlastním je mi kničemu. Tudíž píšu Vám zde s návrhem výměny. Velmi aktivně používám službu STEAM a tato služba prodává hru jménem Unreal Tournament 3 Black v ceně 500Kč. Výměna by probíhala tak že zájemce zakoupí hru na můj STEAM a já mu přepošlu email s klíče a s ofic. odkazy na stažení hry. Tudíž Vás hra vyjde na pouhých 500Kč !! Pouze seriózně ! Děkuji.
  2. Prodám : Asus K50AB + BONUS !

    Zdravím ! V domácnosti máme navíc jeden notebook značky Asus typu K50AB ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67911 ), který je pouze dva měsíce starý a vůbec nepoužívaný (otec si myslel že ho někdo využije ale naopak). Notebook obsahuje výkonný hardware, na kterém se podařilo rozjed GTA IV s posledním patchem na Medium s 30FPS podle programu FRAPS. Notebook bude prodán v kompletním balení se vším všudy a jako bonus dostanete Micro BT Modul, který stál 500Kč !! Notebook je naprosto nepožkozený a ve skvělém stavu ! Prodejní cena notebooku je stanovena na 11 500kč (možnost smlouvat), pokud máte zájem tak neváhejte a kontaktujte mě.
  3. Jakým programovacím jazykem začít?

    Doporučuji nejdříve se naučit xHTML (aspon základy) a pak jít na PHP. Jinak ohledně knih můžu doporučit PHP5, MySQL, Apache, popřípadně pro budoucí rozšíření znalostí ohledně PHP doporučuji Mistrovství v PHP 5, je tam hezky popsána problematika OOP, vzorů ...apod. , ale pro začátečníka není vhodná.
  4. Program na střih/úpravu videa

    Záleží na jaké videa to je ale velmi kvalitní je program Pinnacle Studio
  5. Jakým programovacím jazykem začít?

    Silně nesouhlasím, MS sice přidal různé "vylepšení" (WinAPI, MFC ...), ale nikdo tě nenutí abys je používal a základní standarty neměnil. Zdrojáky jsou přenositelné a většina Unix-like IDE umí otevřít Visual Solutions (aspon ty které jsem kdysi testoval ) Já osobně Dev C++ nemám rád, na můj vkus je to slušný downgrade z Visual Studia Jinak podle mě by bylo nejlepší postupovat takhle : Naučit se základní logiku řešení problémů (kreslení UML diagramů pro řešení problému) -> následné jeho napsání v lehkém jazyce který Vás nenutí pracovat v OOP (PHP, Pascal ...) -> Po několika měsících přejít na vyšší jazyk (C#, C++, Delphi, F# ...) a naučit se OOP popřípadně nějaký návrhový vzor například MVC. Ale podstatný je si vybudovat logiku řešení problémů. EDIT: xHTML je značkovací jazyk, na něm se moc dobře nenaučíte programovat (ale při práci s PHP je to nutné umět).
  6. Jakým programovacím jazykem začít?

    Né že bych se chtěl hádat, protože tohle je dost subjektivní záležitost, ale nikdy by nepoužil VB.NET. A o C# bych zaručeně netvrdil to že je výukový jazyk ( a multiplatformosti se dá dosáhnout pomocí Mona, které pracuje na úrovni .NET 3.0), protože začátečník může napsat dost velký balast. Jak jsem psal výše, na výuku byl vytvořen Pascal. Dá se v něm napsat jak výkonná hra (Managed DirectX čili XNA) nebo kvalitní aplikace. Ale jak říkám je to dost subjektivní, sám ovládám celkem hodně jazyků, ale beztak bych si netroufal trvrdit který znich je nejlepší.
  7. Jakým programovacím jazykem začít?

    Osobně jsem viděl více nabídek na C# a Java programátory, ale možná jsem se špatně koukal . Beztak je dobré ovládat jak C#/Javu tak i C++.
  8. Jakým programovacím jazykem začít?

    Inu dneska jsou více žádaní Java či C# programátoři než-li C++.
  9. Jakým programovacím jazykem začít?

    IMHO pokud se chcete naučit řešit problémy a tvořit algoritmy tak nebude špatná volba jazyk Pascal, protože tento jazyk byl primárně vytvořen pro studijní účely.
  10. Jakým programovacím jazykem začít?

    Nebo vyzkoušej F# Taky to není špatný jazyk.
  11. [MaNGOS+WEB]Bugovníček

    Namátkově jsem koukl na pridat_bug.php a doporučuji si přečíst něco o SQL Injection a místo $var == "" zkus použít funkci empty()
  12. Při počítání nevytahuj z db vše čili SELECT * FROM xxx je to zbytečný a zbytečně to zpomaluje. Bud použij sql funkci COUNT() na jeden sloupec, nebo ještě lépe použij SQL_CALC_FOUND_ROWS .
  13. RSS "četčka"

    Koukni na PHP funkci simplexml_load_file nebo na můj blog kde máš již hotovou funkci http://martin.dimenze.net/Blog/3
  14. Administrace web

    No jak jsem četl tak chcete aby administrace uměla publikovat novinky. Tzn. že potřebujete nějaké datové uložistě pro články. Nejjednodušší volba je SQL databáze (SQLite, MySQL, PostgreSql ...apod.), nu ale pokud nechete použít SQL tak použijte soubory(txt, dat ..apod.).
  15. Administrace web

    Moc nerozumím vaší větě, ale pokud to chápu správně tak nechcete aby se webové data ukládali do DB serverové, že ? IMHO skoro každý hosting nabízí MySQL k vašemu webu, čili tu můžete použít pro vaše tabulky.
×