Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

ropman

Members
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Průměrný uživatel

About ropman

  • Rank
    Level 2
  1. wow account ofik

    zaujimalo by ma ako to je s tym bc trialom v pripade ze si napriklad na nom zalozim BE alebo dreaneia a budem ho levelit v pre-bc lokaciach. co sa stane ked mi ten bc trial skonci ? budem moct normalne hrat za nove rasy alebo sa mi vobec ani nepodari na nich nalogovat ? myslim ked mi bc acc vyprsi ale budem mat normalne zaplatene na klasickom accounte bez bc.
  2. Blizz versus Fun server

    celkom sa mi paci ako pisete ze ludia su "lenivy expit"... to je snad nejaka praca, ze clovek ma byt pri nej lenivy ? asi nechcu expit preto ze ich to nebavi a ani sa im necudujem ved tie questy su uplne onicom a niektore lokacie su tiez strasne odflaknute a jednotvarne. a samozrejme na privatnych serveroch plno questov nefunguje a moze byt kedykolvek wipe, takze v tomto pripade nieco ine ako fun server asi nema ani zmysel hrat...
  3. Mangos a Linuxy

    chronos: lol to si opisal z wikipedie ci to mas z vlastnej hlavy ? ja niesom ziadny velky zastanca linuxu (sam teraz pouzivam win), ale to co si napisal mi pride z velkej casti ako linux myths na ktorich nie je moc pravdy, linux na desktope je v dnesnej dobe takmer rovnako user friendly ako win, lenze vecsina ludi je zvyknutych na windows a nechce sa ucit nieco nove comu sa ani nedivim, alebo sa chce hrat a vtedy sa bez winu nezaobidu... pouzivaj si co chces je to kazdeho osobna vec, ale jednu zalezitost si evidentne nepochopil: na linuxe si to graficke prostredie a aj ine serepeticky mozes kludne vypnut ak to nepotrebujes a uvolni sa tym viac systemovych prostriedkov na chod servera. to na windowse nie je mozne. o tom ze je linux bezpecnejsi sa dufam nemusime bavit. ano aj windows moze byt bezpecny ale stoji to viac namahy... no offence, nasralo ma akurat to s tym apt-get o ktorom ste hovorili ako o univerzalnom rieseni... potom si tipek nainstaluje gentoo, skusi apt-get a ono hovno
  4. Mangos a Linuxy

    no hlavne ste vy odbornici zabudli dodat ze apt-get je len v debiane a jeho derivatoch (ubuntu) inak ma kazde distro vlastneho spravcu. samozrejme kazdy seriozny server (nielen wow) by mal bezat na linuxe ma to velmi vela vyhod oproti win serverom ako napr. vysiu stabilitu, nizsie hw naroky potrebne pre OS (vpodstate vam tam nemusi bezat nic co nepotrebujete, dokonca ani graficke prostredie), vzdialenu spravu cez ssh a pod...
  5. Event Bitva o Hyjal

    je to velmi zaujimava vec, bol som tam aj v raidu na mangose, ale samozrejme mobovia nenabiehali aj ked spawnuty boli len bolo treba k nim dojst... ale mozno to niekto nascriptoval o com trochu pochybujem... a afaik na offiku sa to v aliancnej baze ma spustit vtedy ked si niekto v raide prehovori s jainou... proste tento event je jednym z viacerich dokazov toho ze hra sa na emu poriadne vychutnat neda ani zdaleka... sice to ani na origu moc nie ked do hyjalu sa dostane 5% zo vsetkych raidujucich guild...
  6. Niekde som videl napr. napisany nazov itemu a ked po nom uzivatel prejde mysou tak zobrazi jeho detaily. Skusal to niekto na svojom webe ?
  7. New !! Kobold Server (core) V4

    cluster znamena ze server bude bezat na viacerych strojoch napr. 1. pc eastern kingdoms, 2. pc azeroth, 3. outland, 4. ostatne instance zalezitosti atp... takto to ma s najvecsou pravdepodobnostou urobene aj blizzard...
  8. WoW Offik - Platba kreditkou

    to je asi tak pravdepodobne ako ze sa ti tu game time kupon podari kupit v PNS ako kredit do mobilu inak hlavna vyhoda platenia kreditkou bola pre mna v tom ze som si nemusel predplacat na 2 mesiace ale sa dalo na 1... bo po tom mesiaci som mal uz wowka plne zuby este jedna vec ked si zaplatis wow cez kreditku tak potom klikni na "cancel subscribtion" aby ti to automaticky nestrhlo peniaze dalsi mesiac... ked to samozrejme nechces.
  9. WoW Offik - Platba kreditkou

    no musis mat na to vhodnu kreditku ako visa,mastercard atd... potom to fakt neni problem len tam opises cislo a mozes okamzite hrat... tieto karty ale stoja cca 500sk na rok, takze ak ich nemas mozes si zaobstarat visa electrom s tou by to tiez malo ist, ale to si teraz nie som isty. ja mam studentsky ucet vo vub a virtualnou platobnou kartou visa webstandart alebo tak nejak a islo mi s nou platit na 90% ... (bolo obdobie kedy to chvilu neslo asi tak den mozno) aj moji znamy s tym platili bez problemov tiez, takze odporucam si ten ucet otvorit ak este nemas ziadnu kartu a nechce sa ti za nu platit 500sk rocne... mozno to ide aj v inych bankach, neviem, kazdopadne pri tomto je asi najvecsia pravdepodobnost ze ti to pojde, bo minimalne v minulosti s tym ine banky mali problemy...
  10. Pomoc s C++

    poviem ti to velmi jednoducho. ser na win32 api... nikto v tom totiz nerobi, miesto toho pouzivaj nejake kniznice / frameworky a pod... pripadne nejake vyvojove prostredia kde si to vies naklikat to ale tiez nemusi vzdy byt idealne riesenie.
  11. Caute, zhanam nejaky server, ktory by bol zamerany na end-game raid instances (tj. naskriptovany bossovia ktori sa spravaju co najviac blizzlike), dalo by sa tam rychlo naexpit na 70 (expenie ma uz po 50-ty krat absolutne nebavi) a aby ludia na tom servery aj mali zaujem na tie raidy chodit... poznate nejaky taky server ?
  12. no ja by som odporucal skor postupovat takto... 1) najprv si vytvorit free trial na 10 dni zadara ... ten si mozes vytvorit aj teraz takze uz mozes hrat btw 2) kupit wow a upgradnut (tym padom mas 40 dni v cene) 3) ked zrobis 60tku a stale ta to bude bavit tak az potom kupit tbc, lebo dovtedy ti je ajtak nanic pokial nechces hrat za belfov alebo dreaneiov.
  13. Kolik by to mohlo utahnout???

    na nikoho konkretneho som tym nemieril, to boli len moje pocity po prejdeni sekcie "servery" na tomto fore... ale treba povedat ze sa tu najdu aj svetle vynimky napriklad battleground server. len skoda ze ich je tak malo.
  14. Kolik by to mohlo utahnout???

    hej ale neviem preco mam taky pocit ze vecsina serverov vznikne nejak takto. pride nejake decko ktore ma bohatych rodicov a zmysli si ze si chce zalozit server. uz len dovody ktore ho k tomu vedu su casto na zamyslenie. vecsinou je to pre pocit neobmedzenej moci nad hracmi ktori tam budu hrat. zaplati si server, minimalne 16 jadier, 20gb ram a samozrejme tam nemoze chybat ani high-end graficka karta. hodia mu ho do nejakej serverovne a povedia mu nech sa na ten windows skusi napojit cez rdesktop. tak pride na toto forum stiahne nejake binarky, spusti to a nejakou nahodou sa mu to podari rozbehat, v konfigu si este upravi nazov servera, raty a konecne, novy server je na svete. potom zaspamuje vsetko co sa len da aby sa o jeho super-druper servery kazdy dozvedel. samozrejme nechape ze o server sa treba starat, vylepsovat, testovat, nedajboze obcas nieco aj doprogramovat do jadra a tak sa potom cuduje ze na jeho servery nikto nehraje a po tydzni ho vypne.
×