Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

mystiq

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Průměrný uživatel

About mystiq

  • Rank
    Level 2

Profile Information

  • Bydliště
    mystiq.org
  1. zalezi co na tom chces provozovat... kazdopadne i tak pro 4 lidi je to neunosne, pokud je to vicejadrovy procesor tak bych doporucil jedine linux, a to ze stim mate spatne zkusenosti je spis chyba nekde jinde nez v linuxu. Doporucuji ti si tam rozjet neco soukrome sam(a) a dalsi lidi pribrat az kdyz to budes mit rozjete a budes premyslet o dalsim serveru. Na tomhle stroji pokud chces hostovat 4 lidi tak ti do toho pujdou jen sebevrazi. p.s. fakt si radsi di do projektu sama na vlastni triko... kdysi sem zacinal taky s jednim pc a jeste jednim partnerem, dopadlo to spatne, nyni jsem sam, serveru mam 6 a sedmy ted kupuju, jaky si to udelas, takovy to mas.
  2. pises to ty ne ja ale muzes to tak nechat... kazdopadne nezapomen na expire_time , mangos totiz pri loadovani maze EXPIRED maily... tzn kdyz je aktualni datum stejny nebo vetsi nez deliver_time tak to mangos smaze... takze na to pozor... to co sem napsal ja nahore je expire time na jeden mesic od data poslani.
  3. udelej to primo na bazi SQL dotazu tzn do pole expire_time vlozis (time() + (30*24*3600)) a do deliver_time vlozis (time()+5) ta 5 je tam kvuli tomu ze hodnota time() ukazuje hodnotu presne NOW a provedeni scriptu trva urcitou dobu... proto 5 sekund navic jestli to nechces delat primo na bazi SQL dotazu tak si to vypocti v PHP $expire_time=(time() + (30*24*3600)); $deliver_time=(time() +5); a pak to jen vlozis do DB... pokud tu hodnotu chces menit tak si tech 5 dej jako promenou a nekde si ji nastav... elegantnejsi reseni je samozrejme zadat to primo v SQL dotazu.
  4. u sebe to mam okamzite nebot lidi nechtej cekat... ale muzes vzit to co sem psal vejs a ktomu stringu pricpocti hodnotu v sekundach a vysledek je deliver time... napriklad vyse zminovana hodnota 1213908642 ma presnou hodnotu: 2008-06-19 10:50:42 kdyz ktomu pripoctes 3600 (hodina) tak to pride az za hodinu to jest 2008-06-19 11:50:42 : napriklad $datum=Date("Y-m-d h:i:s", 1213908642+3600); // tohle je ten priklad z meho postu opacnym vypoctem viz vejs se zase dostanes na string kterej tam vlozis... uz to tak nejak chapes nebo to jen blbe vysvetluju? P.S. proste ten string (hodnota v deliver_time a expire_time) je vlastne cislo v sekundach od 1970-01-01 01:00:00
  5. deliver time je datum preveden na string zpetny vypocet z obsahu DB vypoctes treba takhle $datum=Date("Y-m-d",$db_row["deliver_time"]); echo $datum; napriklad kdyz bude mit deliver_time hodnotu 1213908642 tak vysledek je 2008-06-19 a opacne to zas je takhle: $x=strtotime($db_row["datum_zadani"]); a to X vlozis do DB
  6. WoW-S4-extended cost id

    extended costy a id co ceho potrebujes zjistis primo z clienta... tedy wowka... vyexportujes si DBC jako pri instalovani mangosu... a pak si otevres ItemExtendedCost.dbc kde najdes vse potrebne.... staci jen vedet ID itemu v tom dbc je sloupec (index a sloupec 0 pocitam taky) 1 - ID itemu 4 - Id potrebneho itemu 9 - potrebne mnozstvi ostatni oznacuji treba potrebne honory atd... gůgl je kamarad
  7. over si mangosd.conf: Corpse.Decay.NORMAL = 60 Corpse.Decay.RARE = 300 Corpse.Decay.ELITE = 300 Corpse.Decay.RAREELITE = 300 Corpse.Decay.WORLDBOSS = 3600 Rate.Corpse.Decay.Looted = 0.1 obcas se stalo ze mrtvola zmizela rychle kvuli tomu ze nemela zadny loot.
  8. si me asi spatne pochopil.... ID se stale zvysuje a neni na nem autoincrement od SQL ale zvysuje si ho sam mangos... pokazde si nacte posledni nejvyssi ID a ktomu pricita. I kdyz podle tveho napadu zvysis ID na 100 000 a budes k nemu pricitat tak po padu serveru si ale mangos veme tech 100 000 takze ses tam kde si byl.... Stare a vybrane emaily se z DB mazou tim ti tam vznika mezera kterou prave musis vyuzit.... pokud nejnizsi ID je opravdu nizke.. napriklad 80 ... tak je potreba to bud precislovat nebo ty stare promazat a nechat si tam treba nejnizsi ID cca 5 000 podle poctu hracu co ti tam hraje.... samozrejme si ale musis udelat podminku kdyby doslo na 0. pouzij SELECT MIN(`id`) FROM mail
  9. doporucoval bych ti to obratit... tzn... nastavit si nejnizsi ID mailu na trebas 70000 a pak nezjistovat nejvetsi ID ale nejmensi minus 1... nevim jak moc si to testoval, ale nez si sem napsal a vydal toto, udelal sem na serveru VIP system se systemem posilani mailu, itemu a goldu z webu primo do hry.... doporucuju ti si to otestovat nebot totiz kdyz se mangos naloaduje tak si pamatuje nejvyssi ID mailu kterej tam je pri nacteni a v pripade ze mu do DB das emailu s ID nejvyssim + 1 a nekdo jiny ve hre posle mail... tak se ti ty dve zpravy spoji a prijde to tomu kterej ten item poslal prvni... tzn jestli posles mail a ten dotycny si ho nevybere driv nez se do DB zapise mail novy ze hry.... tak se ti to spoji... proste a jednoduse.... kdyz do DB pridas ten zaznam tak mangos nevi ze si ho tam pridal, protoze si pamatuje nejvyssi ID pri loadovani serveru a ktomu pricita... tzn... musis davat nejnizsi zaznam aby nedoslo k prepsani tveho zaznamu... kazdopadne si samozrejme musis nastavit overeni jestli nedojde na cislo 0. ale kdyz to udelas jak sem psal tak mas vystarano a bude ti to fungovat bez problemu.
  10. [nápad] Sloučení dvou databází

    nechci to zatim davat verejne protoze sme to tvorili nekolik tydnu ciste pro nase ucely... takze to mas v PMku..
  11. [nápad] Sloučení dvou databází

    pokud potrebujes spojeni databazi characters (jakekoliv mnozstvi) napojene do jedne realmd databaze, tak mi napis, poslu ti ho ... pro nase ucely jsme si udelali vlastni programek v delphi pro spojeni nasich tri serveru v jeden. takze pokud bys mel zajem to i dale rozsirovat tak ti ho poslu. program nam zachovava veskere postavy, banky, aukce, inventare a vsechny itemy spojene s postavou. neprevadeli jsme guildy, pety, social, a podobne... osetrena je i duplicita jmen atd. kdy si program pamatuje jmena a v pripade ze nejde duplikat priradi ke jmenu podtrzitko. Vyzkouseno a provedeno.. v revizi 4840 (nebo tak nejak) ale na nove by to melo chodit taky... vstupni data jsou 3 sql soubory characters vystupni data jsou SQL soubory samostatne pro kazdou tabulku v db characters.
  12. House na mangosu..

    name=Altar Of Storms model=9001 name=Lumbermill model=9009 name=Guild House 1 model=9019 name=Guild House 2 model=9020 name=Oil Plataform model=9041 name=Aliancce Shrine model=9055 name=Horde Shrine model=9062 name=Bamboo House model=9065 name=Fishing Hole model=9165 name=Horde Mine model=9190 name=Horde Mine 2 model=9191 name=Pirate Ship model=9232 name=Pirate Ship 2 model=9233 name=Spidermane model=9237 name=Naga Pagoda model=9254 name=Theramore Docks model=9317 name=Landing Pad model=9322 name=Monster Machine model=9323 name=Wheel Plataform model=9324 name=Anvilmar model=9355 name=Gates of Grim Batol model=9370 name=Excavation Plataform model=9373 name=Uther Shrine model=9379 name=Draenei Hut model=9387 name=Draenei Tower model=9388 name=Draenei Hut 2 model=9389 name=Black Citadel model=9391 všechno to ma typ 14, SQL si již podle výšše uvedeného zvládnete udělat ne.
×