Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

MesoX

Members
  • Content count

    238
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Průměrný uživatel

About MesoX

  • Rank
    Level 5
  • Birthday 07/21/1992

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.synergy-comm.com

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydliště
    Brno
  1. Nejcastejsi Ascent problemy

    Tvl priste misto uloz.to zkus radsi google.
  2. Jen tak mimochodem, jejich stara SVN adresa byla na arcemu.info, ale ta uz davno nefunguje, nova je na https://arcemu.svn.sourceforge.net/svnroot/arcemu/trunk/ kterou zadas pro checkout, driv se museli scripty checkoutovat zvlast ale ted uz je to dohromady na jednom SVN.
  3. Vzhledem k tomu ze to je mesic a pul stary tak to je 3.3.5a. ArcEmu se v nejblizsi dobe na Cataclysm urcite nechysta. Edit: btw k tomu navodu -> stahovat Visual Studio bych doporucoval tohle: http://www.microsoft.com/express/Downloads/#2010-Visual-CPP , ostatni jsou jen trial verze a budou vas srat tim ze je po 30 dnech uz nepustite, tohle jen registrujete pres email a dojde vam kod. Problem je ze Express studio neumi kompilovat 64 bitovy aplikace, takze to ani nezkousejte.
  4. [HELP] Repositář, DB a ostatní scripty

    Nevidím důvod, proč by ses měl bát se zeptat, chápu, že je tady tisíc lam, kteří by na to odepsali aby jsi to ani nezkoušel, protože TC/Mangos je 101% lepší. Ale tom tu teď mluvit určitě nechci. Mno co se týče ArcEmu, zajímalo by mě kde jsi vzal ten repozitář s verzí 4.0.6? ArcEmu má zatím pouze 3.3.5a ( a ještě asi dlouho bude mít). Pokud jsi stáhl nějaký 4.0.3 tak to byl nejspíš Ascent. Mno základní rozdíl mezi ArcEmu a Ascentem je takovej, že ArcEmu pochází ze starší revize Ascentu, ale už 2 roky jede na vlastních fixech . 1. Repozitář ArcEmu je momentálně https://arcemu.svn.sourceforge.net/svnroot/arcemu/trunk/ . Zde když zadáš checkout revize 1497 tak dostanes posledni revizi, ktera podporovala 2.4.3. 2. Pro 2.4.3 tady nejspíš ještě budou project files from Visual 2008 (můžeš kompilovat ve Visual Express C++ 2008, zdarma ke stažení na mrkvosofťáckým webu) ale pokud tam už bude projekt pro Visual Studio 2010, doporučuji použít raději ten novější (VC100.sln -> Visual Studio 2010, VC90.sln -> Visual Studio 2008) 3. Pokud hledas primo 2.4.3 DB tak to asi moc kvalitní nenajdeš, můžeš zkusit tohle: http://svn.xp-dev.com/svn/whydb-users/2.4.3/WhyDB%20-%202.4.3.zip'>http://svn.xp-dev.com/svn/whydb-users/2.4.3/WhyDB%20-%202.4.3.zip ale nezaručuju, jak moc dobře funkční to všechno bude, ArcEmu v té době bylo celkem nestabilní a DB celkem nedodělaný, takže nepočítej s žádnou super kvalitou. Pokud hledas DB pro 3.3.5a pro ArcEmu, tak jedina aktivni je momentalne WhyDB -> http://svn.xp-dev.com/svn/whydb-users/ 4. Updaty ceho? ArcEmu? Normalne stahnes nejnovejsi revizi, znovu zkompilujes a hotovo. Pokud budes pouzivat WhyDB, staci checkoutnout a pokud pribyla nejaka nova revize, tak pouzit jejich aplikaci s nazvem tool.bat (predpokladam ze mas windows), kde zadas udaje do MySQL a pak vyberes v menu ze chces nahrat novy changeset a jen napises jeho cislo a to je vse. 5. Scripty jsou vzdy lepsi v C++ a pokud ovládáš C++ tak pro tebe budou i mnohem prehlednejsi. Lua ma vyhodu snad jen v tom ze se nemusi neustale dokole kompilovat, ale zase se mnohem hur debuguje, kdyz v ni mas problem. Zalezi na tobe kolik toho umis, Lua je urcite zajimava, kdyz se chces teprve ucit, pokud uz ale C++ umis, radil bych pouzivat pouze C++ Kdyby byly nejaky dalsi doatzy, tak spis pis PM nebo ajsko, sem chodim tak jednou za par mesicu, kdyz mi teda neprijde mail, ze mam novou PM
  5. Ascent - Bug u spellerů

    Nic proti, ale ti 2 devové co jsou teď u ArcEmu jsou lepší než polovina těch "devů" u Trinity například . Alespoň nemusí půlku svých commitů fixovat dalšíma třema commitama . Ano samozřejmě, že co se týče MaNGOSu, tak vladimir a TOM_RUS maji jen malo konkurentu co se tyce vyvoje mangosu. Ascent jako takovej nikdy nedokázal konkurovat MaNGOSu ve funkčnosti, jediná jeho výhoda byla/je, že je mnohem stabilnější. Ale funkčnost není všechno (ok pro hráče možná je), ale jsou zde stovky lidí, které více zajíma psaní kódu, porozumění kódu, prostě celková práce s kódem, a na tohle je a vždy bude Ascent lepší. Co se týče podobnosti kodu Ascentu, tak si dovolím jen připomenout, že MaNGOS vychází z WoWD a Ascent taktéž, takže jistá podobnost je i v kódech MaNGOSu a Ascentu. Nevím kdo tady plácá blbosti o tom, že se Ascentu pořád mění jména. Ascent jako takový je pořád v částečném, velmi pomalém vývoji ( http://www.ascentemulator.net/forum.php ). Jediná jeho využitelná odnož, která funguje už víc jak 2 roky je ArcEmu. Dřív možná bylo zabugovaný, ale teď jde hodně kupředu, co se čistoty a stability kódu týče. Hodně základních věcí se přepsalo a hodně se jich stále přepisuje (moemntálně se testuje celý nový AI systém, upravuje se celej Event systém, skoro hotov už je nový quest systém a také například rozdělení a funkčnost gameobjektů). Původní Ascent developeři jsou buď u ArcEmu, nebo už někde absolutně mimo WoW, ti už se asi nikdy nevrátí, takže je vcelku zbytečné o nečem spekulovat. Navíc v dobách Ascentu jedinný skutečný developeři byli Burlex, Andy a Zack. Burlex teď dělá Aion, Zack pomáhá ArcEmu a Andy taky. Co víc bys chtěl? Asi nic protože jak je vidět víš o tom celkem pendrek.
  6. C++ npc

    Nic proti ale tvuj script nebude fungovat ani kdyby ses na hlavu postavil Spravne to ma vypadat takto a rovnou tady i vyjmenuju par veci co mas spatne: 1. pouzivas class, musi koncit strednikem (za } ) 2. to co je v zavorkach za CreatureAI(Creature *pCrature): ArcScriptCreatureAI(pCreature) je pouze konstruktor, kdyz tam pridas if(ChainLighting) tak to zaprve nic neudela a za druhe zrejme nechapes jak se pouzivaji podminky, protoze tohle ti vrati vzdy true tim padem by se vzdy provedla prvni zavorka po if (znovu opakuju ze to je ale konstruktor, tudiz se nic neprovede, protoze tam to vazne nepatri) 3. AIUpdate musi byt soucast class ze ktere se vola, a aby se AIUpdate vubec volal musis zaregistrovat event pro updatovani pomoci RegisterAIUpdateEvent(cas_pro_update); nebo pomoci ParentClass::OnCombatStart(x) ktery si to rovnou zaregistruej samo. 4. Kdyz na 20% das znovu AddSpell a nijak ho neomezis (mno v zakladnich verzich scriptovaciho engine to v podstate ani niajk omezit nejde) ta kse bude od te doby castit porad dokola. 5. nevim co znamena ta tvoje definice "Event_OnTarget" v AddEmote. Pokud chces aby se ty texty rikali pri vykouzleni urcitych spellu, pridej to primo do AddSpell ( cela struktura: AddSpell(uint32 pSpellId, TargetType pTargetType, float pChance, float pCastTime, int32 pCooldown, float pMinRange, float pMaxRange, bool pStrictRange, const char* pText, TextType pTextType, uint32 pSoundId, const char* pAnnouncement) ) /* Creatura */ #include "StdAfx.h" #include "Setup.h" #define Creature 100000 // id NPC #define GreaterHeal 48063 // Heal spell #define ChainLighting 41183 // Spell Chain lighting class CreatureAI : public ArcScriptCreatureAI { ARCSCRIPT_FATCORY_FUNCTION(CreatureAI, ArcScriptCreatureAI); CreatureAI(Creature *pCrature): ArcScriptCreatureAI(pCreature) { AddEmote(Event_OnCombatStart,"Jsi pouhá špína, zemřeš!!!", Text_Yell, 0); //na vstoupení do combatu řekne //"Jsi pouhá špína zemřeš!!!" AddEmote(Event_OnTargetDied,"Já to říkal!", Text_Yell);//Kdyz nekoho zabije tak řekne "Já to říkal" AddEmote(Event_OnDied,"Néé, zklamal jsem svého pána.", Text_Yell);//když zemře řekne "Néé, zklamal jsem svého pána" AddSpell(ChainLighting, Target_Current, 50, 0, 15, 0, 0, false, "Doufám že to bolelo!", Text_Yell);//Spell chain lighting, sance 50%, cil: main tank, cast time: 0 sec, 15 sec cooldown, zakrici "Doufam ze to bolelo" } void OnCombatStart(Unit * mTarget) { ParentClass::OnCombatStart(mTarget); } void OnCombatStop(Unit * mTarget) { ParentClass::OnCombatStop(mTarget); } void OnDied(Unit * mKiller) { ParentClass::OnDied(mKiller); } void AIUpdate() { if(Get_HealthPrecent() <= 20)//jestliže bude jeho životy menší nebo rovno 20%, tak vykástí GreaterHeal { SpellEntry * sp = dbcSpell.LookupForced( GreaterHeal ); CastSpellOnTarget(GetUnit(), Target_Self, sp, false); } ParentClass::AIUpdate(); } }; void SetupCreatureAI(ScriptMgr * mgr) { mgr->register_creature_script(Creature, &CreatureAI::Create); }
  7. [RELEASE] LUA Teleporter NPC

    To je jedno stejne nepude vlozit to SQLko protoze to je na hodne starou strukturu... mozna by to chtelo vyzkouset ne zsem neco prida,s uz jen podle data nahrani na filebeam jde videt ze to je vic jak rok stary...
  8. To znamená, že uživatel a heslo které máš v configu je špatbě. Neměnil jsi ho náhodou? Pokud zkus odinstalovat MySQL, smazat v progra mfiles co po nem zbylo, reestart PC a znovu nainstalovat, po nove instalaci si budes moct vybrat nove heslo (pokud ti to stare nepujde).
  9. WEmu

    ňákej SVN klient třeba TortoiseSVN, s tím si stáhneš naše SVN, pak potřebuješ něco čím bys mohl kompilovat třeba Visual C++ 2008 Express, půjdeš do složky win kde najdeš projekt kterej zkompiluješ. Rozjetí serveru je v podstatě totožné s normálním ArcEmu serverem takže si tady na fóru najdi návod .
  10. WEmu

    Ten pathfinding funguje na velice jednoduchem principu, je to vlastně generování waypointu podle 3D modelu vmaps, které se hned po projití smažou (ukládají se jen do paměti). Mangos to ma podobne pro random movement generator, akorat to vyuziva jen pro volny pohyb, my jsme se to snazili naucit NPC hlavne v instancich a podobne, aby nedochazelo k tomu ze NPC volne behaji primo pres zdi a podobne. Jednu z prvních verzí pathfindingu si muzes prohlednout i na videu:
  11. WEmu

    Prhlidni si forum, vsechno tam je.
  12. WEmu

    Toto je 2.4.3 core! Webpage: http://wemu.info/ Forum: http://www.wemu.info/forum SVN k prohlizeni z webu: https://[email protected]:8443/svn/WEmu/ SVN pro checkout: https://svn.wemu.info:8443/svn/WEmu/ login: anonymous heslo: zadne Něco málo o projektu: Vychází z ArcEmu kolem revize 300. WEmu se vyvýjí private asi něco přes rok, přičemž se od té doby hodně věci změnilo. V podstatě vše v původním kódu jsme prošli a opravili hodně memory leaku, a hodně dalších věcí. Přibylo pár krásných systémů (například generace náhodného pohybu a podobně - ne opravdu to není opsaný z mangosu) a také se opravilo mnoho chyb. Přepsalo se hodně chyb ve spell systému a spelly nyní fungují vcelku dobře, snad až na pár velice složitých spellů. Public projekt je teprve v plenkách a je potřeba core trošku upravit do kompletní blizzlike podoby, protože doteď bylo vyvýjeno pro potřeby jednoho českého serveru. Projekt sice vedou a vyvýjí pouze češi, fúorum je však v angličtině.
  13. Vendoři - DB - soubor.sql

    1. nastavit cenu pres prikazy nelze. Pridat jako cenu vlastni event mark - nutna editace DBC serveru (pokud to maji videt jako cenu i ostatni hraci tak je nutna editace DBC vsech klientu). SQLko primo tam soupnes treba pres navicat (oznacis world db das console, copy/paste kod a enter, nezapomen na strednik na konci kazdeho prikazu)
  14. [Návod]Script funkce (metody, eventy)

    Kdybyste si precetli datum, kdy tohle zalozili a taky asi o 3 posty vyse, co psal sT@N, dostali byste odpoved a nemuseli byste ZASE flamovat s TC a Mangosem v ArcEmu sekci.
  15. Ascent/Arcemu server

    Hmm konečně trošku objektivnější názor. Ale prosím stop flame o mystiqu zase...bavme se o arcemu / ostatních ascent emulátorech, kvůli kterým byl tento topic vytvořen...
×