Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Swey

Members
  • Content count

    84
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Průměrný uživatel

About Swey

  • Rank
    Level 4

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.swey.org
  1. Mangosd.conf help

    Jelikož je defaultni nastaveni na 1 tak o tomto velice pochybuju xD V konfigu je primo napsano: # Enabled/disabled increase corpse reclaim delay at oftent PvP/PvE deaths # Default: 1 (enabled) # 0 (disabled) Mel jsi pravdu v tom,že to ma něco spolecneho s ozivovanim po zabiti. není to však v sekundach ale je to 1=povoleno 0=nepovoleno K tomu PVE a PVP to rozlisuje jestli ze je zabije hrac nebo noob.
  2. Další GOB do wow

    ehm..... INSERT INTO `gameobject_template` (`entry`, `type`, `displayId`, `name`, `castBarCaption`, `faction`, `flags`, `size`) VALUES (8, 5, 5914, 'Polstar', '', 0, 0, 1), (8, 5, cislo, 'nazev', '', 0, 0, 1), atd.... (8, 5, cislo, 'nazev', '', 0, 0, 1); proč to dělat jednoduše když to jde složitě že? reps. data0 až 23 maji defaultě 0 tudíš je zbytečné je definovat. Netuším proč to tam všichni píší. xD
  3. Problém při spouštění mangos serveru

    Umíš číst? xD Nesprávně napsaná cesta k souborum dbc v konfig. sougoru mangosd.conf :-D
  4. server stojí na "Connected"

    Jestli muzu poradit takpracuj misto navicatu a sqlyogu v phpmyadminovi nuti te to tam vice zapojovat sve schopnosti a navic vždy, když provedes nějakou akci tak ti vypise dotaz jaky provedl.
  5. Spotreba Elektriny

    Mausík, teď jsem to chěl napsat. Výpočty máš správné. Nevim co 8andrej8 blbnul s nejakejma 5400sk. :D Mimochodem běžná spotřeba pc je cca 70-100W.
  6. server stojí na "Connected"

    Podle me uplne staci ovladat zakladní anglictinu. kdyz si např přeložime danny SQL příkaz tak je to doslova: ZMEŇ TABULKU `account` VYMĚN `tbc` `expansion` MALEČÍSLO(3) NEOZNAČENE NENULOVÝ VÝCHOZÍ '0' Nicméně i při troše hledání jde příkaz lehce najít V podlení řadě malé doporučení: Jestli se chces naucit neco o mangosu doporuciju zacít prave s SQL. Je to jednoduché na pochopení a je to naprostý základ nejen pro mangos a C++ ale Používá se v teměř všech ostatních rpog. jazycích ;-)
  7. server stojí na "Connected"

    ALTER TABLE `account` CHANGE `tbc` `expansion` TINYINT( 3 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0' Opravdu je to tak složité si ten přikaz napsat?
  8. Kriminální Form

    jestli je tomu tak, potom beru sve připomínky z5. ;-)
  9. Docela me udivuje že se tu ještě najde někdo kdo sem příspěvky tohoto typu píše.
  10. Kriminální Form

    Jak dlouho že ti to trvalo? Jestli par hodin, tak to chápu. Pro tvoji zábavu je tato hra idealni, pro zábavu kohokoli jeno však už nikoli. Nicméně je obdivuhodné že se v tomto jazyce orientuješ a dokažeš něco (třebaže nepoužitelného) napsat.
  11. Program putty

    No jelikož tady píše že chce spustit soubor *.exe tak předpokládejme windowsi (exe mangosu na linech by byla přece jenom hodně velká prasárna xD) Ale k problému jak ve winenech tak i v linech by melo stacit napsat absolutni cestu k souboru např C:\\Documents and Settings\User\plocha\mangosd.exe nebo /home/mangos/mangos_world. Tyto příkazy samozřejmě budou dostupné až při zalogování platným už jmenem a heslem. navic v linech jeste musis mít na ten soubor práva popř sudo, ale to jsou už jen doplnujici informace. V případě že na serveru pouzivas cestinu nezapomen puttynu prepnout na UTF-8. Jinak putty je skvelí program. Je to jeden z prvních programů co zapínám kdyz se mi spusti system. Velice doporučuji. PS: akorat trochu blbe v linech pracovani ve screenech
  12. Chyba v kodu

    Napis sem chybu kterou ti to hlasi kdyz se pokousis nahrat db Edit: Ted jsou to zkousel, příkaz je naprosto v porádku, chyba je nekde jinde (pravdepodobne mezi židlí a klávesnicí) xD
  13. PhP Date Scriptik

    Ahoj, Tak jsem se poslednich 15 min trapil s jednim scriptem a právě jsem se rozhodl že to vlastně chci řešit uplně jinak xD Napadlo mě ho dát sem, třeba se někomu bude hodit. Je to fce v php na vypis selectu data do formu. public function datum($name,$str,$from,$to,$th=''){ $th = explode(':',$th); $ram = array("d"=>0,"m"=>1,"y"=>2,"h"=>3,"i"=>4,"s"=>5); $max = array("d"=>31,"m"=>12,"y"=>2,"h"=>24,"i"=>60,"s"=>60); $start= array("d"=>1,"m"=>1,"y"=>$from,"h"=>1,"i"=>1,"s"=>1); $out = '<label for="'.$name.'">{lang['.$name.']}</label>'; for($i=0;$str[$i];++$i){ $out .= '<select name="'.$name.'-'.$str[$i].'">'; for($a=$start[$str[$i]];$a<=$max[$str[$i]];++$a){ $out .= '<option value="'.$a.'"'; if($th[$ram[$i]]==$a) $out .=' selected '; $out .= '>'.$a.'</option>'; } $out .= '</select>'; } return $out; } volání funkce echo datum('atribut_name','jake_a_v_jakem_poradi_se_maji_ukazat_jednotlive_udaje',rok_od_ktereho_se_ma_zacit_pocitat,koncovy_rok,defaultni_datum_ve_fromatu(dd:MM:YY:HH:II:SS)); příklad echo datum('date','dmyih',date('Y',time()),(date('Y',time())+1)); budu rad kdyz to nekdo pouzije ale pochybuji xD
  14. Servr Hosting / Sponzor

    Připomíná mi to jednoho hráče který se me snazil podplatit 100 goldy za to ze mu dam gm xD Je to totiž podobné jako když majiteli hostingove firmy nabídneš gmlvl na svem serveru. Jako si ja příkazem mužu těch goldu přidat třeba 9999999 tak majitel hostingove firmy si muze udelat 999 takovych serveru ktere mu nabízíš ty. Jo a příště až budeš někam psát nech si zkotrolovat od maminky ;-)
  15. Sheradore tě potřebuje!

    Nemyslím si že je to dobrý nápad, protože vývojáři od blizzardu jistě vědí co dělají. Dale jsem tu četl, že to někdo má předělané až na přihlašovací obrazovku. Podle mě je to blbost, jelikož upravy na serveru mají pouze omezenou část wow kterou mohou změnit, či ovlivnit. Možností pak je vyvynout klienta který bude upravoavt samotnou hru. což je velmi náročné, a ted se dostávám k jádru veci, bylo by podle me uz lepsi udelat kompletne vlastni hru. Bohužel, ale tady je minimum lidi, kteří mají alespon znalosti mangose, natož aby byl nektery dokazal udelat byt blby tetris xD. Podle me jsou tyhle veci spis takove nesikovne namirene vykriky do tmy. navic si myslim ze tak nejpozdeji za pul roku vas to prestane bavit a cely projekt padne :-) ale jinak GL
×