Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

ariczek

Members
  • Content count

    408
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    14

Posts posted by ariczek


  1. řekl bych že jeho dotaz nesměřoval na ruční editaci a ruční nahrávání toho co vypíše pdump jako error...

     

    pro tazatele - nejspis byl ted pdump vytvoren na jine - starsi revizi a mezi tim doslo ke zmene struktury databaze. Pokud je to tento pripad, rozjed si server na starsi revce, nahraj pdump, proved update a znova dumpni.

    Druha moznost je ze nekde vznikla chyba - poskozeny pdump error - tam ti nezbyde nez rucni editace, nebo bug v emulatoru - ktery jiste bude reportovan vyvojarum a brzy vyřešen.


  2. Promin jestli ti moje dotazy prisly zbytečné...

     

    Pořád mi přijde, že tvoje posty musejí každého zájemce totálně odradit - aspoň u mě to tak je.

     

    Promiň ale informační hodnota je absolutně nulová - chci fix bugu, popis si najděte někde na githubu, jak to funguje si najděte někde na wowwiki. :thumbup:

     

    ad 5) to ti náramně gratuluju že máš "kompletní a kvalitní zprávu podloženou vzorci a odkazy"... Ale jestli ti můžu doporučit, tak jí zveřejni, když chceš řešení ;) to bych považoval za naprostý základ a měl to být úplně první krok z tvé strany.

     

    Jinak se omlouvám :)

    Zdravím, celkem mě poslední dobou trápí ARP.

     

    Máte někdo nějaký HACK FIX ARP ?

    To není "pls fix arp" to je jen "fix arp" ;) není tam prosím nikde no, moje chyba.

     

    P.S. - klidně modi můžou smazat i tenhle post, když si NO.small bude přát... ale pak smažte celej topic, je k ničemu.

    • Upvote 2

  3. OneB1t - to ti nikdo neřekne :) Pokud to zrovna není státní firma s tabulkovejma platama, tak dycky záleží na domluvě ;)

     

    co když na pohovoru řekneš že si představuješ plat - a řekneš číslo výrazně níže než byl zaměstnavatel ochoten dát ? :D Přece nebude tak blbej a neřekne ti - já ti dám víc ;)

    • Upvote 1

  4. Z toho jak si to popsal, mám pocit že je to OregonCore... s tím že je tam nakopírován patch wardena a pathfinding. Ten název je taky originální jak ...

     

    A ještě to má dojebanej systém DB bez updatů ? Neznám jedinej server, kterej by jel na čisté DB, každej si tam něco upravuje... při každý revizi to dělat znova ?

     

    Přijde mi to jako ztráta času... ale možná to je jen tím jak si to tady blbě popsal. Zkus to znova a lépe ;)

    • Upvote 1

  5. no manipulační poplatek:

    příklad:

    nabídneš postavu k prodeji za 1000.

    někdo jinej jí za 1000 koupí.

    z celkové částkyse odečte něco pro provozovatele aukce - třeba 100. Pak se odečte něco pro server kde ta postava je - další 100.

    No a ty dostaneš 800.

     

    Prostě bude řečeno - při prodeji postav - z částky, kterou uvedete, za kterou se má postava prodat, dostanete jen 80%, zbytek jsou manipulační poplatky. Takhle to má třeba Diablo3.

     

    A řeší to i další problém - ubejvá měny v oběhu - nutí to pořád lidi kupovat měnu za real money.

    • Upvote 1

  6. Nic se nemusí danit - tohle je blbost :) buď to bude na černo, nebo na živnosťák někoho ;)

     

    chtít po serveru přístup do DB je blbost. Tohle odradí 99% zájemců, zůstanou jen kinder servry bez hráčů.

    Mnohem lepší řešení: vymyslet web api, navrhnout rozhraní pro API, říct jaké jsou na něj požadavky a dodat ukázkovou implementaci. Komunikace samozřejmě SSL/HTTPS, omezená na zdrojovou IP odkud se to dá volat, API bude řešit login a autorizaci.

     

    Případný zájemce (server) by si potom na webu stáhnul open-source implementaci API (případně poupravil), nahodil si to někde u sebe, a řek: api je na

    https://wow.example.org/api_aukce.php

    .

     

    Myšlenka oddělené aukce pro každý server tohle zabíjí. Proř bych si já jako hráč nemohl koupit postavu na server AAA, hrát za ní měsíc, přestane mě bavit, prodám ji a koupím si postavu na serveru BBB ? - Bez mezipřevodu na real money...

     

    Když to bude oddělená aukce, v čem je ta výhoda oproti třeba twinu a jejich aukci ? (z pohledu serveru...) Tady budou muset odvádět nějakou provizi (zadarmo to asi nebude :D ) navíc se spoléhat na funkčnost projektu 3tí strany ?

     

    To je jen pár myšlenek co mě napadlo, nemá cenu to rozebírat do detailu, aspoň ne teď ;)

    • Upvote 1

  7. @ntdrt a hisgrak:

    To je zas slovickareni... pravdu mate oba :D

    ano, teoreticky by slo rozdelit world na vice stroju, tak to funguje na offiku :)

    a ne, prakticky to tazateli nepujde. Pokud se na tuhle otazku musi ptat, je videt, ze do problemu absolutne nevidi.

     

    Troufnu si rict, ze na tomhle foru jsou tak 3 lidi, kteri maji dostatecny znalosti o emulech a prgani, ze by mohli teoreticky uvazovat ze by se do te upravy pustili. Tazatel mezi nimi rozhodne neni.


  8. ah, takze to vychazi z toho ze php kod bude jednoduchej ok :) ja se prave s obfuskaci setkal v jave na projektu o 100kách tříd, 100kách metod a 100kách proměnných... a tam bych to deobfuskovat aby se v tom daly delat upravy teda fakt nechtel :))

     

    a asi nebudu sam... treba minecraft jsem opensource taky nikde nevidel... pritom je to jen obfuscated java :)


  9. Co se týče WoW, chci se od něj naprosto distancovat a věřte že do ingame ani nepáchnu a ani nechci.

     

    a jaký projekt tedy hledáš ? :) Nedokážu si představit C++ deva na wow emulátoru, který wow ani nezapne :)

    práce wow vývojáře emulátoru spočívá v tom mít u sebe lokálně rozchozenej server, spuštěnej na debuggeru, hledání co je špatně :) a k tomu na tom serveru musíš být lognutej. Protože tě zajímá reakce emulátoru na akci klienta...

     

    Ke správnému programování, co má za něco stát, patří testování a to bez ingame prostě neuděláš ;)

     

    Přijde mi to jak říct: já vám napíšu web, ale ani jednou neotevřu prohlížeč...

    • Upvote 4
×