Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

LoLkA

Members
  • Content count

    70
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

LoLkA last won the day on February 20 2014

LoLkA had the most liked content!

Community Reputation

-26 Nepřínosný uživatel

About LoLkA

  • Rank
    Level 4
  1. [C++/SQL]Developer Fire-WoW

    Zkušenosti? Reference? Možná časem finanční odměna pokud budeme spokojeni. Možnost podílet se na zajímavém projektu? Je to zaměřené na jistou skupinu lidí kteří nejsou profesionálové takže nechtějí za každou věc zaplatit ale na někoho koho to baví a chce se s námi podílet na zajímavém projektu
  2. [C++/SQL]Developer Fire-WoW

    Web : fire-wow.com Pracujeme na něm. Všechno ještě není oficiálně spuštěno.
  3. [C++/SQL]Developer Fire-WoW

    Zdravím vás, jsem Developer našeho nového (CATA) Fire-WoW server. Zakládáme si hlavně na kvalitě a tak se snažíme psát co nejvíce Blizz-like opravy a přitom se snažíme jich přinášet dostatek na to abychom mohli společně růst. -V čem jsme jiní než ostatní servery?- Především v zodpovědném způsobu naší práce a především v tom že nás naše práce baví a rádi se bavíme společně s vámi. Chceme si na serveru užít hlavně hodně zábavy. Posloucháme komunitu a i ona má možnost promluvit do dění serveru. Náš unikátní web v sobě nejen skrývá moderní design ale také funkce které vám velice usnadní hraní na našem serveru. Aktuální TrinityCore, a přejaté scripty z různých dalších forků a patchů včetně našich vlastní dávají našemu jádru velký potenciál se rozvíjet. -A koho vlastně hledáme?- 1. Developer C++ Spolehlivý,zodpovědný,starší 16let Minimálně základní znalost C++ (není problém zaučení ale je nutnost znát minimálně základy a aspoň jeden nějaký jiný jazyk) S chutí pracovat na zajímavém projektu v přátelském týmu Znalost SQL Znalost TrinityCore 2. Developer SQL S chutí pracovat na zajímavém projektu v přátelském týmu Spolehlivý,zodpovědný,starší 15let Znalost SQL na úrovni psaní vlastních SQL souborů Znalost TC příkazů (možnost se doučit) Své odpovědi zasílejte na skype: badalik.lukas (Wrotter)
  4. Noví projekt...Pojdme do něho

    Jak krásné.. milý Diffe.. Ani já nejsem skvělý v gramatice a nic si z toho nedělej.. myslím že gramatika není důležitá.. taky jsem Dyslektik a Dysgrafik a kdo ví co ještě.. ale uznávám že tahle porucha se projevuje hlavně v tom když píšu .. protože moje písmo je celkem otřesné. Zbytek jsou jen neznalosti ČJ a výmluvy. Co se týče tvého projektu. Dnes opravdu nemá smysl na WoW vytvářet jakýkoliv server. Server s jakousi originalitou a vlastními dungy už existuje a upřímně na něm hraje jen pár lidí.. Dále na WOTLK a TBC nelze udělat server už jen protože Anathema ,Twinstar a Gamenode mají v současné době všechny zbylé hráče WoW na těchto datadiscích. Z WoW také kupa lidí každým dnem odchází a to hlavně protože je kupa nových MMORPG jako například Age of Conan který před několika málo dny vyšel na steamu jako free to play a kupa dalších. Myslím že nemusím uvádět tu kupu klasických titulů které se hrajou už dobu. Prostě nemá cenu vývoj serveru na WoW.. Ikdyby si to chtěl udělat třeba na Cataclysm nebo Pandariu.. to už by si musel být opravdový blázen a i tak by ten projekt neměl budoucnost. Nechci tvé naděje degradovat. Vše myslím dobře ale mluvím ze svých vlastních zkušeností a mohl bych tu dál citovat spousty textů které zde uvedli autoři předemnou. Klidně si server rozjeď nebráním ti, ale po pár týdnech se budeš tlouct do hlavy kvůli těm utraceným penězům.. Sám sem to zkoušel a došel sem k názoru že vývoj vlastního MMORPG (ikdyž je to taky velký kus cesty) má smysl větší). Konec konců nechám to na tobě jestli můj názor budeš brát v potaz nebo ne. Nedělám si iluze, že po přečtení mého topicu by si přestal s veškerou prací na serveru. To by bylo hloupé. Naopak fandím mladým lidem co mají zápal a chuť něco udělat. Taky jsem takový byl a pořád jsem. Ale doporučil bych ti raději se naučit programovat. Poté se naučit co je to Game Engine.. jak vlastně hry fungují. Naučil se v nějakém tobě vyhovujícím a pro tvůj projekt vyhovujícím herním enginu.. A pak stvořil prvně třeba nějakou "Androidovku" jako sem to udělal já... Všimni si toho že na té moc práce není. Grafiky taky na mobil/tablet nemůže být moc složitá takže ani tam není moc práce. Vlastně jde jen o dobrý nápad. Dám příklad třeba Angry Birds.. prostě kravina kde střílíš ptáky na prasata. A vydělala tvůrcům miliony. Troufám si říct i miliardy a zná ji snad každý
  5. Hledám pozici C++

    Ahoj.. možná mě tu někteří znáte.. jsem ze starších členů který tento portál navštíví když si vzpomene.. což je upřímně někdy pěkně dlouhá doba. Mám pro tebe návrh. Už sem se rozepisoval v jiném topicu a tak se nechci moc rozepisovat i zde. kdyžtak mě rovnou kontaktuj na skype: badalik.lukas(thisin) a můžu ti říct víc. Jde tady o spolupráci na vývoji MMORPG hry podobné WoW... akorát bychom to chtěli co se týče herních mechanizmů,grafiky a obsahu posunout trošku dál, ale na to je ještě kupa času.. ber to jako takový dlouhodobý cíl. Takže nechám to na tobě jestli se ozveš.
  6. Začínajúci WOW server

    Určitě je dobrý se serverem začít.. Že si to ty tak pro tebe sepíšu spešl topic.. Odkaz ZDE! http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=25786 Určite je dobrý abys začal se svým serverem.. taky sem tak začínal a momentálně makám na Anathemě .. SQL je celkem jednoduchá záležitost .. prostě jen házíš data do databáze.. akorát musíš vědět co znamenají ty "čísla".. to se nauč.. najdeš to tady http://www.trinitycore.info/DB:World Tam najdes co znamenají jaká data v kterých tabulkách.. Hodně dobré je se časem naučit SmartAI neboli pracovat s tabulkou Smart_Scripts.. Pro to ti také udělám topic protože budu hodný Developer který chce investovat do mladší generace. Samozřejmě někdy časem můžeš zkusit C++ ale to je i pro mě ještě Španělskou vesnicí.. to už je spíš do pozdějších let... a je dobré když máš doma dobrý pc si klidně hraj s kámošema přes hamachi.. taky sem to zažil taková léta a schvaluji ti to..
  7. Toto téma je pro vás všechny kteří chcete rozjet funkční a aktuální Trinity Core. Všechny nutné informace najdete i v http://www.trinitycore.info/How-to:Win'>http://www.trinitycore.info/How-to:Win ale jsou v angličtině.. takže pro anglicky mluvící členy Začneme tím.. co vlastně budeme potřebovat. A co to vlastně Trinity Core je. Trinity Core je emulátor na kterém jede WoW server. Má svoji Databázi psanou v SQL. To znamená že v první řadě potřebujeme MySQL server. Ten si buď můžete objednat s nějakým hostingem a nebo si ho nainstalovat doma. http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_nastroje/databaze_a_site/mysql-for-windows/ Spusťte exe instaláto a nainstalujte mysql. Myslím že pokud ani neumíte nainstalovat program tak nemusíte číst dál. Poté co doběhne instalace musíte mít zaškrtnuto že chcete hned konfigurovat. Pokud jste tak neučinil konfiguraci najdete ve složce kde ste ho nainstalovali v podadresáři: MySQL\MySQL Server 5.5\bin\MySQLInstanceConfig.exe (u mě C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.5\bin\MySQLInstanceConfig.exe) Otevře se vám konfigurace.. dáte Next. Necháte Detailed Configuration a dáte zase next. Znovu necháte Developer Machine a dáte next. Necháte Multifunctional Database a dáte Next. Nyní musíte nastavit kam chcete MySQL ukládat.. tedy na jaký disk u mě nechávám C a pokračuji dál Next. Zde už nastavím Manual Settings a nastavím si počet lidí co bude přistupovat k mojí DB. Na tomto nastavení až tolik nezáleží.. můžete si kdykoliv MySQL překonfigurovat podle potřeby Dám Next.. Zde nechám port 3306 a pokračuji Next. Dále nechám zase defaultní nastavení a pokračuji 2x next. Konečně se dostáváme k nastavení hesla. Váš účet je defaultně root. Pro něj si ted nastavte heslo. A klikněte next a Necháte configuraci potvrdit a rozjet služby.. Pokud vám selže nahazování služby zkuste projít počítač pokud vám něco neblokuje port nebo pokud zde nemáte třeba Apache2triad nebo nějakou jinou MySQL službu. Pokud ano tato instalace byla zbytečná a mohl ste ji přeskočit. Nyní máte svůj MySQL server ale potřebujete ještě mít uvnitř nějaké databáze a mít vlastní emulátor. K tomu abychom mohli nahrát Databázi potřebujeme nějaký klient který nám ji nahraje. K tomu používám SQLyog: http://code.google.com/p/sqlyog/downloads/list S jeho instalací byste si měli poradit Zapněte SQLyog. Klikněte na New popřípadě(new connection) a zadejte jméno připojení..Nechte localhost (popřípadě pokud se připojujete na nějaký MySQL server uveďte tento server) a nechte user root (pokud máte MySQL server uveďte vaše přihlašovací jméno do DB) a napište heslo. Odklepněte Connect. Měl by se vám server připojit. pokud ne vraťte se k instalaci MySQL serveru. V DB byste měli mít Mysql databázi a information_schema popřípadě dlaší DB.. Z klikněte na vaše připojení (nejspíše root@localhost) pravým tlačítkem myši a dejte new database.. Zadejte Auth a potvrďte.. proveďte to samé ještě pro DB: characters a world Nyní do každé db musíte nahrát data. Ty najdete ve své revision a nebo v emulátoru pokud si budete compilovat vlastní revision.. https://github.com/TrinityCore/TrinityCore/downloads'>https://github.com/TrinityCore/TrinityCore/downloads Zde naleznete poslední TC databázi... tu si nahrajete do world. A jak se to dělá? V SQLyogu klikněte pravým na databázi World a dejte Import a Execute SQL script. Teď najděte cestu k SQL souboru poslední TC databáze Nyní k samotnému emulátoru. Na jeho funkci potřebujete několik knihoven a programů. Prvním je: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=21 Zde mám pro vás release.. neboli poslední revizi z datem 5.1.2013.. http://uloz.to/xLYquvv/release-rar Naleznete zde i map extractory ktere dáte do wow. O tom si řekneme později. Pak složku SQL.. kde jsou pro vás 2 důležité složky.. Base a Updates.. V base najdte další 2 nutné databáze.. a to Auth a characters. Ted by pro vás nemělo být těžké je nahrát se stejným postupem jako první dvě. A dále v updates naleznete další důležitá data a to updaty pro world a characters. Všechno to musíte nahrát do patřičných DB.. Teď už nám zbývá pouze a jenom spustit samotný server. Na to ještě potřebujem mapy a změnit configy.. máte zde soubory s příponou .conf.dist přejmenujte je jen na .conf a spusťte v nějakém textovém editoru .. Potřebujete upravit přístupy do db a popřípadě vypnout Vmapy pokud je nemáte. najděte si ve worldserver.conf LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;auth" WorldDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;world" CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;characters" Trinity;Trinity představuje váš učet a heslo: root;heslo Ve Authserver.conf najdete pouze: LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;auth" Po těchto úpravách by měl již server navázat spojení s databází. Vložte do složky mapy,dbc a popřípadě vmapy a už vám chybějí pouze knihovny ke samotnému spuštění: libmySQL.dll: C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.x\lib libeay32.dll and ssleay32.dll: C:\OpenSSL-Win32\bin Tyto knihovny si vytáhněte. Pokud nemáte OpenSSL zde si ho stáhněte http://slproweb.com/products/Win32OpenSSL.html Pokud si revizi chcete kompilovat sami.. stáhněte si master z https://github.com/TrinityCore/TrinityCore (dejte ZIP) To vy vyextrahujte někam. Nainstalujte Cmake http://www.cmake.org/cmake/resources/software.html Zde vás lépe provede obrázkový návod na http://www.trinitycore.info/How-to:Win Ale pro ty co by ho nepochopili. Musíte zadat do source tu vyextrahovanou složku trinitycore-master.. build zadáte tu samou cestu akorát přidáte /build a nakonec dáte configure Zeptá se vás to čím tento build budete compilovat. Pokud budete používat C++ 2010 dáte Visual Studio 10 A necháte nastavení a stisknete finish. proběhne configurace. Pokud nemáte zaškrtnuto tools tak zaškrtnite a pokud se objeví chybějící Git tak nainstalujte http://git-scm.com/downloads Po instalaci v Cmake nastavte cestu do tohoto programu do složky /bin a vyberte soubor git.exe Ke kompilaci používám Microsof Visual Studio C++ 2010 Express Stáhněte zde: http://www.microsoft.com/visualstudio/cze/downloads#d-2010-express Otevřete TrinityCore.sln v Microsof Visual Studio C++ 2010 Express a počkejte až se vám solution načte.. pak klikněte na ALL_BUILD pravým a zvolte clean. Přenastavte v horním panelu z Debug na Release a dejte opět ALL_BUILD ale tentokrát build a počkejte něž se to vycompiluje. Dál už postupujete jako u release co sem vám sem hodil. Doufám že se návod bude někomu hodit a pokud budete mít problém při kompilaci nebo spuštění nebojte se napsat a snad vám poradím
  8. Nové Rasy do WoW

    OH.. nečekal sem že někdo zareaguje. Chvíli po té co sem to dodělal sem ukončil svoji práci na wow a přestal navštěvovat toto forum. Data které sem nahodil do svého klienta také už jsou buhví kde.. Samostzřejmě by nebyl problém to zase vrátit.. Ba v dnešní době mám i možnosti dělat vlastní objkety.. upravovat původní a trochu větší zkušenosti z TC .. Pokud by někdo chtěl nějaké upravy klienta není problém se domluvit.. ale v dnešní době nebudu už věnovat práci tomu abych to opět zprovoznil bez toho aby to k něčemu a někomu bylo. Není problém taky do jakéhokoliv klienta přidat data z například novějšího klienta. Popřípadě udělat nové rasy nebo udělat dokonce novou mapu. Všechno by to byli ale radikální zásahy do hry které bych si nevzal pod svoje triko pokud by je někdo někde publikoval nebo měl na svém serveru. Přidávám pár screenů ještě z doby kdy sem to měl v pc Zde sem dal do hry Arhase.. samozřejmě ingame se nedá nijak vizuelně oblíkat. JE to pouze pro představu že jde udělat i z wow třeba singleplayerový projekt .. například něco jako kampaň ve W3.. Zde je tuskar také jedna z nových ras ve wotlku.. Bohužel se bugoval female model ... Je naprosto stejný jako mužský a chybějí mu akorát kly.. místo kterých sou v objektu díry.. Také se nedá moc upravovat.. Jsou to takové ještě ALPHA verze.. chybějící ikonky a upravy charakteru by se museli dodělat. Avšak práce s modely a lua scirpty není až tak složitá.. A nakonec tu máte screen té nagy. Bohužel ingame screeny we WF za warriora už sem nenašel.. Problémy u nagy skoro žádné nebyli.. dá se téměř dokonale upravit face a barva pleti. Opravdu ingame fungovala poměrně dobře.. animace byli v pořádku jak v male tak v female verzi..
  9. Nové Rasy do WoW

    Ahoj, Pracuji už delší dobu s WoW a udělal sem hratelnými i rasy které byli třeba kdysi použity ale sešlo z nich nebo rasy o kterých nikdo neví že se dají hrát. Jenže momentálně nemám server a tak se táži vás. Chcete na svůj server nové rasy? Jak a co to vlastně dělá? Přidává to do menu možnost tvorby nových ras. Tím se dá dosáhnout spousty věcí. Dá se např vymyslet jakoby single WoW kde si třeba zahrajete za Thralla nebo jakehokoli jineho podobneho hrdinu. NEbo klasicky spíše hratelná Naga,Tuskarr a jiné. Dá se taky vytáhnout Worgen z WoW. Tak tedy pokud chcete nějaké info napiště mi sem.
  10. Našel jsem to v teto sekci u TC2 http://code.google.com/p/trinitycore/source/clones Tím pádem je to asi překopírovaný TC2 akorát s novým patchem... Myslím že kdybyste to někdo ozkoušel. a nebo našel na to DB tak by se s tím dalo dobře pracovat. Přidávám odkaz na slibně vypadající jádro. Podle Changes by tam měl být i nový Wintergrasp a ICC - Zatím ho testuji. Za chviku napíšu jak to vypadá. Bohužel nemužu najít odkaz ke stažení. Ale jsou tam soubory .patch ... ozkouším to. Zatím se mi tento kousek moc líbí http://code.google.com/r/vervesoul-trinitycore/source/browse/
  11. Tak při hledání fixů jsem našel podporu pro hráče s Cata. http://code.google.com/r/patrick2907-cataclysm-403/source/browse/?r=4.0.3.13329-first Omlouvam se ale nezkoušel jsem to protože Cata ještě nemám. Jestli to někdo ozkouší a npíše zkušenost nebo návod budu rád. :-) Snad se to někomu bude hodit.
  12. Battegroundy Navicat ..

    A? Kdyby to někdo sháněl tak má současný informace.. vím že je to starý
  13. Battegroundy Navicat ..

    Nejlepe se to hleda v BattlemasterList.dbc .. Mas tam všechny.. Aktualně na patch 3.3.5 jsou ještě 30 Isle of conquest 32 Random battleground
  14. Ahoj.. chci se zeptat jestli by se tu nenašel nějaký odvážlivec který by mi trochu pomohl..chtěl bych si udělat ty portaly do SOTA... ale fakt nevím jak na to aby mě přenesli atd... zkoušel jsem jim dávat ten spell co je jako na ten Teleport.. ale nejde to.. někdo kdo by mi pomhol?? třeba někdo kdo by mi trochu popsal co jakým příkazem udělat.. někdo jako tento odvážlivec ( http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=19244 ).. moc by mi pomohl ... Děkuji i kdyby se nikdo nenašel EDIT: už mám Teleportovací objekt ají kouzlo a portuje to.. ale potřeboval bych aby to portovalo jen deffendery... a ne attackery.. tak jestli někdo ví.. prosím o radu
  15. Tak nevím kuci proč se jí furt na něco ptáte.. dyt to je primitivní.. já sem se na nic neptal nečetl tutorial v žádným jazyku sem neuměl a udělal jsem to ... dyt to je jednoduchý otevřete to akorát v Visualu a pak dáte formu a hrajete si s tím jak to naházíte si to tam jak chcete.. okýnko pro nivinky si tam můžete zmenšit osobně sem si z změnit realmlist udělal button a to v žádnym jazyku neuměl jsem.. díky tobě axxo mi to začíná i jít... stačí pochopit kde co je... musím říct že to je exeletní a rád bych když už mám te launcher hotovej jestli bys mi neposlal kod na ten online status co je nahoře v pravo v rohu.. nerad bych to stahoval a přepisoval celý
×