Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

troska

Members
  • Content count

    150
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Průměrný uživatel

About troska

  • Rank
    Level 5

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.manius.eu
  • Skype
    michal.manius

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  • Bydliště
    GM island
  • Projekt
    Owner Manius.eu
  1. Mawalgar[Oregoncore][Neplacený]

    Teď narážíš na IPv6? Nebo na IPv4 v případě, že by někdo využil VPNky na svuj server, což asi hráč nevyužije, jelikož hráči moc běžně VPS servery nemají... Jinak, u IPv6 je absence NATu, takže žádný VPNky (co jsem viděl, tak od kernelu 3.7 bude podpora pro GRE tunnely, ale to se moc na VPN nepoužívá... spíš na spojení více firemních poboček...) asi už nebudou,... ani není proč... vše bude na veřejných
  2. Mawalgar[Oregoncore][Neplacený]

    O logu vím, grafik byl pěkný debil. Proxy se kontrolují přes ripe.net, podle toho se pak blokují přidělené rozsahy IPv4 adres.... už aby nastoupil IPv6... to už nebudou žádný natovaný proxy
  3. Mawalgar[Oregoncore][Neplacený]

    Řeší se to blokací celého rozsahu ISP (loopback na localhost)... jedná se většinou o /24 popř /8.... na pohraničním cisco L3 routeru.
  4. Upgrade procesoru, desky a pamětí

    Mají i levnější verzi pamětí. http://www.alza.cz/kingston-16gb-kit-ddr3-1600mhz-cl11-value-edition-d339803.htm Tyto kupuji já, do 1U pixel se to vejde, a uchladí se to, jelikož serverová case je profukována zepředu - dozadu... u towerů bych se asi možná bál, pokud tedy nevypínáš počítač. Prostě kingston je značka, navíc rozdíl CAS latenci fakticky nepoznáš... Jinak k tomu MSIčku, už nikdy... Před rokem jsem kupoval 6 základních desek do serverů, ano, není to na to stavěné... Ale už nadšení, při stavbě serveru mě velmi přinutilo vytvořit si vůči MSIčku takový to krásný obrázek. 4/6 základních desek byly zespod velmi špatně proletovány, dá se říci, že do budoucna hodně studených spojů... no čemu se divit, ochrana přírody a RoHS, cín nemůže obsahovat tolik olova a pak se lidi diví, že to dopadá takto... ovšem když porovnám základovku od gigabyte a od msi, tak je v tom prostě vidět zásadní rozdíl... Servery s MSI základníma deskama byly i tak sestaveny, 3 neustále fungují, zbylé 3 jsou KO. U 1 to nejspíše odnesl chipset, jelikož jakmile bios hrábne na řadič, tak pc zatuhne... s externím řadičem v pcie je to OK. Další 2 jsou totál mrtvé.. A nejlepší je na tom, že mi ani v tak předraženém obchodě jako je alza.cz neuznali záruku, poslali to MSI, do 20 dnů přišlo vyjádření, že základní deska údajně byla poškozená přepětím z napájení... Pěkný kompliment, jelikož serverové skříně, které používám jsou od chieftecu a mají kvalitní corsair zdroj... navíc veškeré napájení serverů je řešeno přes UPC, která elektrickou síť plně vyhlazuje.
  5. Upgrade procesoru, desky a pamětí

    Gigabyte je jeden z nejlepších výrobců základních desek v dnešní době. Co se týče kondenzátorů, tak jako první začal se svou edicí "ultra durable" ve které osazoval od mnohých konkurenčních výrobců kvalitní kondenzátory a hlavně předimenzované... Z vlastní zkušenosti, gigabyte používám i pro serverové řešení a zatím s gigabyte naprostá spokojenost, jen bych podotkl, že u gigabyte jsou občas problémy s paměťovými moduly, především s kompatibilitou. Crucial má poměrně velké problémy s moduly a jejich chybovostí, pokud ti ramkama probíhá trochu větší datový tok, raději bych volil kingston. Jestliže nebudeš taktovat měl by ti dostatečně vyhovovat tento set pamětí http://www.alza.cz/k...erx-d340701.htm . Pak už jedině patriot, corsair... Zdroj by ti měl stačit ten, který máš momentálně s dosti velkou rezervou.
  6. Pozor na uživatele Pandaria

    Tak na to bych mohl zareagovat já, protože jsem jeho projekt z většiny financoval, holt jsem nevěděl jakej to je hňup ... při konverzaci semnou se choval celkem okey. Moje podmínky platí jednoznačně, u sponzoringu (originalita a legálnost webu zde hraje hlavní roli), vzhledem k tomu byl luboskovi virtuální server odstaven a odstraněn, doména byla odstavená. Téma bylo doufám tímto vyřešené.
  7. [PRONAJMU] Dedikované stroje

    Ahoj všem, zbylo mi tu pár starších serverů, leží mi tu v kanceláři vedle stolu, rád bych je aspoň někomu pronajmul za provozní cenu. Vystavení faktur každý měsíc s možností odpočtu DPH (pokud jste živnostík který platí DPH...). Jednalo by se o servery konfigurace: 1x AMD opteron dualcore 2,4ghz (Základní deska na 2 procesory, lze osadit druhý slot, nicméně cena pak bude dražší (větší spotřeba)) 4gb ram (lze rozšířit až na 12gb) 2x 146gb SCSI 10K (raid 0/1 záleží na Vás) 20mb/s konektivita 1x IPv4 a rozsah IPv6 (s možností rozšíření IPv4 o 4IP za +100KČ měsíčně) Další vlastnosti: 24/7/365 restarty přes webové rozhraní APC (ovladatelné zásuvky, klient dostane přístup na okruh kde je připojeno jeho zařízení) Možnost připojení KVM over IP k instalaci systému nadálku Serverů mám asi 10 kusů. Jedná se o servery stavěné z profesionálních dílů supermicro. Cenu navrhněte do PM. Předem díky, Michal Manius
  8. Desolace [SkyFireEMU][neplacený]

    Orangs, co se týče serveru nemusíš nikoho litovat, od dob co jste pracovali na serveru se toho již mnoho změnilo, například to, že nebereme jako administrátory lidi, co neumějí s linuxem, ano, neměl jsem čas, nemohl jsem řešit problémy když jste měli trabl u Vás na serveru... Ale je to Vaše chyba, nemyslíš? Pokud se nepletu, tak jste měli problém se sudo právy a ty to momentálně přičítáš záporně k našemu portálu jako kdybych ten problém způsoboval já. Navíc jak zmínil BeHappy, nyní jede každý realm na svém serveru, sice nepopírám, není to nové železo, nýbrž dovezené z Ameriky (EBAY.COM) ale pro svůj účel naprosto dostačující a jeho cena je také pěkná :-) Díky, Manius
  9. Tak zde jde spíš o estetickou chybku, designů máme víc,... Pracujeme na stránkách které budou měnit design podle času (rozdělené do kategoríí) ranní, polední, večerní. Ale to vše je zatím v rukách programátorů.
  10. No tak stroj to byl ve své době velmi dobrý, nyní už ho lehounce převálcují stroje se čtyřmi procesory a šesti jádry. Doufáme, že se náš server uchytne, ale tak snad ano, navíc si chceme konečně napravit reputaci zde na fóru WoWresource.eu. Každopádně děkujeme za pozitivní reakce :-) .
  11. [PHP] Par Scriptov

    GJ EDIT: Přeju krásné prožití sql injectů , ten VIP systém je děravý jak pradědy bačkory..
  12. Chyba

    Uprav si podmínku.. if($vys["id"] == "") { echo(' <li><a href="manager">Nastavení účtu</a></li> <li>Přihlášen jako $nick</li> <li><a href="logout">Odhlásit učet</a></li> '); } na if($vys["id"] != "") { echo(' <li><a href="manager">Nastavení účtu</a></li> <li>Přihlášen jako $nick</li> <li><a href="logout">Odhlásit učet</a></li> '); } EDIT: BTW, ja bych to kontroloval hned nazacatku , nevim proc zbytecne pokazde davat selecty do mysql. <?php error_reporting(1); session_start(); session_register("sms_id"); include("sms_system/config.php"); if ($_SESSION["sms_id"] != "") { $spojeni = mysql_connect($db_server, $db_login, $db_heslo) or die ("Nelze se pripojit k databazi."); mysql_select_db ($db_nazev, $spojeni) or die ("Databaze <u> ".$db_nazev." </u> neexistuje !"); $res=mysql_query("SELECT * FROM sms_uzivatele WHERE id='".$_SESSION["sms_id"]."'"); $vys=mysql_fetch_array($res); if($vys["id"] != "") { echo(' <li><a href="manager">Nastavení účtu</a></li> <li>Přihlášen jako '.$nick.'</li> <li><a href="logout">Odhlásit učet</a></li> '); } }else{ echo "Nejsi přihlášen.."; } ?>
  13. [Help] Router

    Zmen si http port webserveru routeru.
  14. Manius fail

    Díky wolfe
  15. Manius fail

    Ne
×