Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
ararara

Problém s PC /lagy čim dál častěji/

Recommended Posts

Procesor - AMD Athlon 64b 3200+ 2,21 Ghz socket.754

RAM - DDR400Mhz 1,5 Gb

Grafická karta - ATI Radeon HD 2600XT 256 Mb

 

Poslední dobou pociťuju velmi časté lagy v hrách... například v Call of Duty 2, který hraji na nejnižší detaily s rozlišením 1280x1024 DirectX7...

Ve hře mám FPS 150-250 .. avšak skoro pravidelně každou minutu, klesnou FPS na 10-30 na pár sekund (10-20sec) ... nikdy mi toto nedělalo, navíc mám i novou grafickou kartu (měl jsem ATI Radeon X550 128Mb, nyní mám ATI Radeon HD 2600XT 256mb), procesor mám také nový (měl jsem AMD Sempron 1800+ 1,3Ghz, nyní mám AMD Athlon 64b 3200+ 2,21Ghz) ... Jak na starém PC, tak i na nově upgradlém mi vše jelo v pohodě, však nyní cca měsíc, začly tyto nesnesitelné lagy, které mi kazí požitek ze hry... (Dělá mi to ve všech hrách (GTA San Andreas, World of Warcraft, AssassinS Creed, Warcraft 3, CoD 2 a 4, ...) Vůbec nevím čím to může být, je pravda, že jsem neformátoval disk již cca 1 rok, a windows může být trochu oblblý, zavirovaný... ale pravidelně každý týden projíždím PC, Avastem, SpyBotem a OO Defragem ... je možné že to je nějakým virem? divným procesem nebo tak? nestalo se vám to také?

Vím, že asi jediná možnost bude přeformátování disku, a opětovná instalace OS..., problém je ale v tom, že nechci, neumím to... windows bych sice nainstaloval ale opravdu nevím, od čeho všeho musím mít ovladače, navíc kupovat těch XX Dvd abych si zazálohoval vše potřebné? :'(

 

Přikládám screen Procesů, kdyby jste viděli třeba něco podezřelého co by tam nemělo být...

 

Procesy -

procesy.PNG

 

CPU aj. -

cpubezher.PNG

Edited by ararara

Share this post


Link to post
Share on other sites

projeď si to i přes hijackthis (stáhneš, pustíš, uděláš report a uploadneš na jejich stránky a prožene to aplikace jejich db a zobrazí co je co a jestli je to "závadný"), já osobně nevím co je zač epmworker, oodag a richvideo.

A vypni si indexování disku, jestli to nepotřebuješ na rychlejší hledání.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm zaujimave keby ja nemam rok naformatovany disk asi ma pri tom pc slaktrafi :teehee: ale inak neprehrieva sa ti nieco lebo rapidne znizenie vykonu moze byť prave tym a este nejaky vír mozno ale skôr to prehrievanie. skus pozriet aku teplotu ma CPU lebo ja mam take skusenosti s hentymi AMD konkretne ten co mas ze sa to hreje ako blaznive a potom to seka a to nie len v hrach. A skus GF ovladace dat najnovsie. Inak uz neviem ozaj by pomohlo to naformatovat a nanovo nainstalovat potom by aspon bolo zrejme cim to bude.

 

Vím, že asi jediná možnost bude přeformátování disku, a opětovná instalace OS..., problém je ale v tom, že nechci, neumím to... windows bych sice nainstaloval ale opravdu nevím, od čeho všeho musím mít ovladače, navíc kupovat těch XX Dvd abych si zazálohoval vše potřebné? :'(

 

 

ovladace ti stacia na grafiku a zvukovka atd: ale to by si mal mat pokial nemas dosku kupovanu nejak podrukou len tak a inak to mas ako vsetko nainstalovane na jednom disku? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ccleaner.gif

Vřele doporučuji program CCleaner který prošel testy v časopisu Chip (tuším že červen 2006) jako nejlepší program pro čištění PC v oblasti registrů a dlouhodobě nepotřebných souborů.

 

Homepage: ccleaner.com

Placená verze: ccleaner.com/download

Free verze: filehippo.com

 

Skutečně umí zázraky, já si PC bez něj představit nedokážu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokud máš disk rozdělený na víc částí, můžes s zformátovat ten se systémem (windows), druhý s programy může zůstat nepoškozený. Reinstalace windowsu je opravdu jednoduchá a člověk na tvé úrovni to i napoprvé zvládne bez problémů. Pak stačí když najdeš přiložená CD/DVD s ovladači a nainstaluješ. Důležité jsou ovladače Grafické karty a základní desky (popřípadě zvukovka, síťovka). Poté k dalším externím HW, které nejsou zas tak důležité. Pokud nemáš CD/DVD k komponentům, dají se jednoduše stáhnout na netu. To také není problém. Pokud nemáš disk rozdělený na 2 části, můžes si data zálohovat třeba na FlashDisk nebo externí HDD, popřípadě na DVD. Ještě bych doporučil napsat si někde data ke tvému připojení na internet (IP, masku, bránu, DNS servery) ať pak nemáš zbytečné problémy. Pokud tohle zvádáš, můžeš se klidně pustit do reinstalace. Můžes si taky zkusit předem nainstalovat Windows na VirtualPC (virtuální windows v programu) :)

 

Pokud nechceš reinstalovat, zkus:

- CCcleaner

- Defragmentaci disku

- Zkontroluj si teplotu komponentů

Edited by Threat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vše důležité již zde zaznělo, tak doporučím pouze programy, které sám k udržování PC používám: Wise Registry Cleaner, TU2008 (trialku), OO Defrag předposlední verzi. Jinak symptomy nasvědčují přehřívání, zajímalo by mě, jaké chladiče máš n CPU/GPU.

 

Mirom11: Má grafickou kartu od ATi, tak proč GF ovladače?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak již jsem zmiňoval...

Na správu PC použivám

• OO Defrag.

• Defragmentace Disku (Windowsová).

• Ccleaner nejnovější verze ( na tu jsem zapomněl ).

• Avast Antivirus ( Nejnovější verze ).

 

Jinak teplotou to podle mě nebude, viz screen... takovou teplotu má snad skoro každý (krom asi těch co mají vodní chlaďák), mám na CPU kvalitní nový Artic Freezer za 400,-, který je doporučovaný na tento procesor...

 

Ovladače mám správné ... ke všemu, jen na základce mám víc druhů, nevim proč, nainstaloval mi je Genius Driver -.-'

 

teploty.PNG

 

mno zkusim ten Hijackthis, jen se bojim abych nevypnul navždy něco co nemám :)) dyžtak sem hodim screen a poradíte :))

Edited by ararara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm tak to je teda záhada ako sa tak na to pozeram okrem zopar procesov co ti tam bezia je to vsetko skoro idealne tak neviem v com to je skus este ten program pripadne registre a ked asi to ne tak uz len posledna moznost :nw2_guitar: a to je ten reinstal a format. ("takto na dialku je to tazke posudit").

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyto teploty jsou běžné - když pustíš počítač a děláš kancelářskou činnost (office, internet) nebo v průběhu zatížení / těsně po něm (hraní her) ? A zkontroluj si také, pokud má grafická karta větráček, jestli je v pořádku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vidis dobre ze to bLuma pripomenul ja mam tu istu grafiku a ten chladic je dost blby v tom ze ked sa zakida prachom tam ako je pripevneny k chipu tak nejak nechladi. treba to dobre prefuknut a inak zapni si hru, hraj 30 min a potom napis teplotu a uvidime.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toto sem měl taky lagy, sekání her atd.....

RADA: Rozdělej PC a neboj se vyluxovat prach co v něm je a hlavně ve ventilátoru. Normalním vysavačem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mno mam ty same problemy taky sekani ve vsech hrach, teploty sou v poho max do 50 i po hrani tady napisu muj aktualni HW je mozne ze je to tim ze procak a zakladni deska sou hodne stare komponenty :D

 

CPU typ Intel Celeron D 325, 2533 MHz (19 x 133) socket 478

Název základní desky MSI 865GM3-S (MS-7037) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Grafická karta ASUS AH3650 Series (512 MB)

Pracovní paměť 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

 

ale zhruba 2.5 roku mi vse jelo dobre v pohode a ted posledni rok to je des a hruza. Zkousel sem uz vse, defragmentaci (tu z Winu), CCleaner (nejnovejsi) a dalsi ruzne utitlitky na spravu pocitace :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vysavám PC 1nou za dva tejdny, teď sem na to mrknul, mno ona ta grafika má pasivní chladič, taková obrovská černá mřížka na ní... když sem na ni šáhl, fakt haluz, mrtě pálilo... asi na ni koupim nákej aktivní chladák, pokud to vůbec jde... mno du si zahrát teda naký hry.. a postnu sem teplotu

Edited by ararara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak hrál sem CoD 2 a teploty jsou v pořádku... ale i tak mi to zase lagovalo... nechápu, budu muset asi formátovat disk no :'(

btw tady je výpis Hijackthisu, mrkněte někdo zkušenější na to, když anjdete něco co určitě nepatří do PC... tak sem napište...

+ screen teplot při hraní

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://search.qip.ru
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = http://search.qip.ru
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchURL,(Default) = http://search.qip.ru/search?query=%s&from=IE
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [sony Ericsson PC Suite] "C:\Program Files\Sony Ericsson\Mobile2\Application Launcher\Application Launcher.exe" /startoptions
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iSUSScheduler] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start
O4 - HKLM\..\Run: [iSUSPM Startup] C:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\isuspm.exe -startup
O4 - HKLM\..\Run: [CHotkey] mHotkey.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NVMixerTray] "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [startCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [LanguageShortcut] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\Language\Language.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [bitTorrent DNA] "C:\Program Files\DNA\btdna.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [spybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O9 - Extra button: Rapidown - {57E91B47-F40A-11D1-B792-444553540011} - C:\Program Files\Rapidown\rapidown.exe (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Rapidown - {57E91B47-F40A-11D1-B792-444553540011} - C:\Program Files\Rapidown\rapidown.exe (file missing)
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: {56762DEC-6B0D-4AB4-A8AD-989993B5D08B} (OnlineScanner Control) - http://www.eset.cz/OnlineScanner.cab
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
O23 - Service: getPlus(R) Helper - Unknown owner - C:\Program Files\NOS\bin\getPlus_HelperSvc.exe (file missing)
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: MySQL - Unknown owner - C:\Program.exe (file missing)
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: O&O Defrag - O&O Software GmbH - C:\WINDOWS\system32\oodag.exe
O23 - Service: PLFlash DeviceIoControl Service - Prolific Technology Inc. - C:\WINDOWS\system32\IoctlSvc.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe
O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\Shared Files\RichVideo.exe
O23 - Service: SbPF.Launcher - Sunbelt Software, Inc. - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\SbPFLnch.exe
O23 - Service: Sunbelt Personal Firewall 4 (SPF4) - Sunbelt Software, Inc. - C:\Program Files\Sunbelt Software\Personal Firewall\SbPFSvc.exe

teplotaprihrani.PNG

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jak již jsem zmiňoval...

Na správu PC použivám

• OO Defrag.

• Defragmentace Disku (Windowsová).

• Ccleaner nejnovější verze ( na tu jsem zapomněl ).

• Avast Antivirus ( Nejnovější verze ).

 

Jinak teplotou to podle mě nebude, viz screen... takovou teplotu má snad skoro každý (krom asi těch co mají vodní chlaďák), mám na CPU kvalitní nový Artic Freezer za 400,-, který je doporučovaný na tento procesor...

 

Ovladače mám správné ... ke všemu, jen na základce mám víc druhů, nevim proč, nainstaloval mi je Genius Driver -.-'

 

teploty.PNG

 

mno zkusim ten Hijackthis, jen se bojim abych nevypnul navždy něco co nemám :)) dyžtak sem hodim screen a poradíte :))

 

WTF vidim dobre 6000 otacek u vetraku na zdroji ? to musi byt paradni vysavac :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lidičky naskytl se mi další Problem, včera jsem udělal očistu, otevřel bednu, vyndal CPU, RAMky, grafiku, a pořádně to tam vysál do prachu atp... jenže... měl jsem 1,5Gb RAMek a najednou mi hlásí Ccleaner 1,0 Gb ... ale RAMky mám docvakle přesně... a nic, snad není ani možné aby mě zkapaly obě naráz ne? :))

 

A dotaz, jak tu zmiňoval někdo, že mám na zdroji 6000 otáček za minutu, to je moc? :))

Edited by ararara

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×