Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Frosby

Kolik u tahnu lidi ? online

Recommended Posts

muj pc je takovy :

Windows wista home premium

cpu:AMD Atlon x2 duel core ql 60 1,9ghz

4,00 gb ram

graf:Ati Mobility radeon HD 3400 Series 256 + bere 1b z ramky

 

Inetrent:

AKTUÁLNÍ RYCHLOST STAHOVÁNÍ: 7136 kb/s (892 kB/s)

Což je 7.0 MB/s

Touto rychlostí stáhnete 100 MB za 1 minuta

Touto rychlostí stáhnete 700 MB za 13 minut

Teoreticky lze stáhnout 3 GB, 63 MB za hodinu; 73 GB za den; 2 TB, 156 GB za měsíc

 

AKTUÁLNÍ RYCHLOST UPLOADU: 1250 kb/s (156 kB/s)

Což je asi 1.2 MB/s

Touto rychlostí nahrajete 100 MB za 11 minut

Touto rychlostí nahrajete 700 MB za 1 hodinu 16 minut

Teoreticky lze nahrát 548 MB za hodinu, 13 GB za den, 386 GB za měsíc

 

 

 

 

emulator mam trinity-core. dekuji za pomoc

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co dát na PC Linuxy ?? Blbost když vypne VMAPY tak nemá problémy s hráči 100+ . Jinak nesmí na PC dělat jiné věci než aby tam běžel jen server...

Teoreticky by ti to mohlo utáhnout 150lidi(když se ti sejde víc lidi na jednom místě budeš mít silné lagy) když to budeš mít na Linuxech..

- 4 Giga jsou úplně vpoho grafice můžeš nastavit menší odběr ramky třeba na 64MB víc pro server nepotřebuješ

- dual core Athlon ? 1,9 + 1,9 by melo bejt 3,8 Ghz ? na server na linuxech by ti to mělo stačit

 

Jinak EDIT : Musím si rýpnout já nevěděl že Vista se píše s "W"...

 

Edited by Clou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol kamo delas si prdel? xD jak te muze vubec napadnout myslet si ze by ti server mohl jet na VINDOWS SHITSTA omg.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Server jako takový utáhne 300+ lidí.

 

Problém je u internetového připojení, které výkon limituje na cca 80-90 online bez lagů.

Všechno jsou to teoretické hodnoty, myšleno pokud PC slouží pouze jako server.

Pokud chceš tento stroj využívat i pro osobní účely jako internet, icq, hry, doporučuji veřejný server vůbec nezřizovat.

 

edit.: Velký problém bych v OS neviděl. Server pojede bez větších problémů, jediná zásadní nevýhoda je v tom, že budou zbytečně zatěžovány komponenty nepotřebnými procesy.

Edited by hisgrak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na OS nezaleží zas tak moc, i na Vistě můžeš rozjet velký projekt, ale bude ti to žrát mnohonásobně víc jak na serverových linuxech...

S tím uploadem? mno já ti dávám 50 lidí bez lagů, možná i s těma 50ti lidma na jednom místě (ale to asi ne).

Navíc ber v úvahu, že tyto domáci internety mají slabý odesílání packetů, takže záleži na kvalitě... já mám například net od UPC 10Mb/s, 1Mb/s up, a mám velký problém s hraním na ofiku (na kterém sem skončil, řekněme že končím i s celým wow) ve hře i v 5 grupě v azjol nerubu se mi na bossích nebo, když je na místě více jednotek zvyšovala latence na řád tisícovek, a házelo mi to DC... od UPC jsem dostal odpověď že UPC nechce řešit problémy s MMORPG hrama a jiné... takže bych ti na závěr řekl toto, udělej si klidně server, našetři si peníze, a jakmile budeš mít průměr online 50-75-100 tak dej počítač do serverovny :)) pak už se ti to rozjede... ale nezapomeň na to, že ti to poleze jak do času, tak do peněz, a cestou potkáš blbečky, kteří ti hafo slibí a nakonec s nimi budeš mít problémy...

 

Tak si to užij

Edited by ararara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahojte všichni, taky přemýšlím o vlastním wow serveru. Co si myslíte utáhnu to na tomhle?

 

OS: Vista

Proc:core duo 2.4 frekvence 800Mhz

ram: 3GB (budou 4)

grafarna:Nvidia 9500GS 1300MB Hypermemory

 

internet :-)

 

Výsledek testu (rychlost, kvalita)

Download: 37 883,86 kbit/s (4 735,48 kB/s) 1 výborné

Upload: 18 285,71 kbit/s (2 285,71 kB/s) 1 výborné

Web odezva: 8.7ms9.8ms10.9ms 1 výborné

 

s tim ,že bych přijal i doporučení jaký emulátor použít (jednoduchý na obsluhu, nenáročný na výkon PC)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A proč máš sakra Visty..Vista na server je to nehorší co kdy v životě mužeš udělat...Lépe by ti to běželo na DoSech :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

K 1.-mu postu: Limitujuci je upload. Viac ako 100 hracov online to bez lagov neutiahne. Mohol by si to zvysit pakovanim dat, ak to emulator podporuje. Sice stupnu naroky na procesor, ale ten jeho vykon je na to postacujuci a klesne zataz na linku, cim sa teoreticky zvysi maximalny pocet online hracov.

K 10.-temu postu: Limitujuci je procesor. Chcelo by to uviest konkretny model, ale na 800 MHz toho s nijakym procakom vela neutiahnes. Naopak, pripojenie je vynikajuce.

 

"Vistakom" a "Windowsakom", ktori maju myslienky zalozit nejaky server odporucam za predpokladu, ze ste studenti, vybavit si medzinarodny studentsky preukaz ISIC, na zaklade ktoreho si vdaka programu Dream Spark od MS mozete stiahnut plnu verziu veci ako MS Windows Server 2008 Standard, Windows 2003 Server, Visual Studio 2008 Professional Edition a dalsie zadarmo. Nestudoval som tie licencne podmienky, ale myslim, ze nebudu v rozpore s takymito aktivitami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nebo si proste nainstaloval ubuntu s grafickym rozhranim a naucit se v tom wowko na tom pres wine beha pekne a vetsina adminu wow serveru nic jinyho nepotrebuje (no dobre css na tom jde taky dobre :D) v zakladu budete mit stabilni system s graficky privetivym prostredim a az to vic naskillujete tak si proste xka vypnete a jedete bez nich pripadne prejdete na debian nebo ubuntu for server atd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ako vista neni vobec zla ... ale treba mat omnoho viac RAM bo to bude neskutocne lagovat ... alebo si zohnat Home Basic verziu :)

 

a nebo shitstu vyhodit a dat si tam Windows server nebo linux

Share this post


Link to post
Share on other sites

Win Vista bych na server urcite nedaval, ale pokud mas server s 7mbps netem, tak ti bude stacit i Vista a 4gb ram pac tam nikdy hodne lidi neutahnes kvuli toho netu. Kdyz uz mermomoci chcete Windows, zksute sahnout po nabidce MS a stazeni treba Win2003 Server zdarma pres MSDN nebo na ISIC (pouze pro nekomerci).

Jeste drobnost, vsiml jsem si ze nikdo neuvadi jaky pouziva HDD nebo sitarnu, protoze jet na 7200rpm disku (pokud to podle te grafarny je nedejboze opravdu NB a je tam 5400rpm HDD tak by to byla tragedie), neni zrovna idealni a pouzivat integrovanou noname sitarnu uz vubec ne...

 

EDIT: Ou, necetl jsem vse a nevsiml jsem si ze to s licenci winu uz nekdo vzpomenul O:-)

Edited by Qwerts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co se týče stroje, dalo by se na něm utáhnout opravdu hodně lidí, avšak by si byl s Vistama opravdu sám proti sobě a svému serveru. Jak již psal hisgrak 300+ lidí by si vzal bez větších problémů. Otázkou je kolik hráčů by udržela tvoje linka. Čistě teoreticky -+ 100 hráčů ( odskoušeno při 30 lidech za normálního provozu serveru: in: 10 KB/s out: 24 KB/s ) a rychlost downloadu je ti k ničemu. Server na takových linkách prostě nemá budoucnost ať už máte třeba ten nejlepší HW.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

řekl bych že pán BCWR co odpovídal na muj post se moc nediva na dnešní onačení procesorů...tak znova a přesně :)

Intel Core 2 Duo CPU T8300 @ 2.40GHz 2.40GHz

a myslím že upload 2 286KB/s je dost :)...to odpovídá 43MB/s download

-mimochodem pokud se to podaří rozchodit, časem, nastoupí dvoučipová serverová zakladovka se dvěma quad intelama i7 a min.12gb RAM vyskofrekvenční.K tomu disky minimalně 7200ot. ale už sem pošilhával po 10k či 15k.

 

a Visty mám protože na tento počítač neexistují ovladače pro XP...ani nic jinýho...takže jestli mi je uděláte (microsoft k tomu nemá důvod) tak budu moc rád, ale do te doby je používat musím!!! systém je to stabilní kdo nevyzkoušel ať mlčí ,že žere ramku je druhá věc, dá s to ale ořezat a povypíat zbytečný služby a grafický 3.14čoviny.

 

síťovka je standartní integrovaná 10/100/1000 nějaky problem??...

 

btw před dvěma hodinama sem na tom začal dělat a už stačí jen stáhnout vykompilovaný mangos nahrat do db a pofrčíme, tvá máňa

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zkus pouzit Win2008 Server, je to vlastne serverova Vista, jinak ten net co pises staci opravdu bohate (me utahla 20mbps linka 2000 hracu), jinak disk 7200 do serveru fakt nedavej, jestli mas nejakou tu korunu, soupni tam SAS 15k ot. disky, jinak tech 12GB ram je minimum pouze v pripade ze mas opravdu hodne hracu, ja mivam v ramce ve spicce (1800-2000 hracu, vmapy na instance) kolem 11,9GB a swap prazdny...takze pokud nemas orpavdu zajety projekt, je zbyetcne to zas tak predimenzovat.

 

PS: k tem diskum, delsi dobu jsme pouzivali obycejne 7200ot. disky a v serverech je jejich zivostnost (aspon na nasem projektu) asi 1 rok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×