Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
SneakerXZ

Reklama zde na fóru

Recommended Posts

Mnoho lidí mi píše ohledně toho, že by zde chtělo mít reklamní banner, takže jsem se rozhodl, že sepíšu nějaké základní informace.

 

Místo pro reklamu je možno si pronajmout buď na měsíc nebo i na déle. Vše se dá domluvit. Zatím je stanovena cena 300,- Kč na měsíc. V případě, že byste měli zájem o delší dobu než jeden měsíc nebo něco jiného, tak se samozřejmě lze dohodnout.

 

Mnoho lidí se ptá, jestli banner musí být spjat s WoW, tak nemusí pokud nebude pohoršovat a porušovat zákony.

 

Platba se provádí převodem na účet(možnost i PayPal). Jakmile obdržím peníze, tak zveřejním banner, který vy dodáte.

 

Peníze, které budou získány skrz reklamu pujdou nejprve na úhradu za leta minulá a jakmile bude toto uhrazeno, tak peníze pujdou na hosting na budoucí roky.

 

Pokud máte zájem, tak mě kontaktuje skrz PM. Jestliže máte dotaz, tak můžete zde v tématu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslim, ze by bolo dobre zverejnit nejaku detailnu statistiku navstevnosti fora. V dolnej casti sa sice nachadza prehlad aktivnych uzivatelov, ale to o veciach ako navstevnost za den, za tyzden, za mesiac... a o veciach ako UIP, ktore su pre pripadneho zaujemcu pri vybere, na ktore weby si necha umiestnit reklamu klucove, aby si vedel urobit aspon priblizny obraz toho co moze za tych 400 Kc ocakavat a do akej miery to bude prenho vyhodne v porovnani s inzerciou niekde inde.

Dalej je dobre urobit nejaky prieskum uzivatelov navstevujucich forum a zverejnit ho. To je pre zaujemcu o reklamu tiez velmi dvolezita vec, aby vedel, aka skupina uzivatelov toto forum navstevuje. Kolko maju rokov, odkial pochadzaju, ake maju vzdelanie, ake maju zaujmy... atd...

Je to dvolezite pre to, aby vedel zvazit ci sa na tomto fore nachadza skupina uzivatelov, ktora je prenho ta cielova, ktoru chce svojim produktom oslovit a u ktorej ma najvacsiu pravdepodobnost, ze prave tuto skupinu bude jeho produkt zaujimat.

Tiez by bolo dobre do prveho postu doplnit nejaku strucnu charakteristiku tohto fora, trochu ho predstavit aj tym, ktori ho vidia prvy krat.

Este by som doplnil poziciu kde presne by sa ten banner nachadzal. Je dvolezite aby mal ten, kto rozmysla nad tym ci si tu reklamu kupit alebo nie uz vopred co najviac informacii, ktore mu pomozu pri rozhodovani. Taktiez to da dobre predpoklady pre jeho spokojnost s reklamou na tomto fore, kedze bude mat kompletne, strucne a jasne informacie co za svoje peniaze dostane a ak sa na zaklade tych informacii rozhodne pre toto forum, tak je velmi pravdepodobne, ze jeho reklama bude aj efektivna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobře, později sem dám grafy z Google Analytics. Jen naokraj návštěvnost je denně přes 1000 lidi (unikátní přístupy) průměr je okolo 1200, rekord je přes 2000 lidí. Za měsíc je zhruba Page Views okolo 250 000.

 

58% lidí sem chodí opakovaně. 26% přijde z vyhledávačů a 15% přijde z nějakých odkazů.

 

Reklama je cílena hlavně pro servery, které chtějí získat nové hráče. Každopádně pokud někdo chce propagovat i jiný projekt, tak je to zcela na něm, jestli tu najde lidi, které hledá, ale řekl bych, že většinu fóra tvoří mladý lidi od 10-20let, kteří už mají určité zkušenosti a mnozí z nich umí programovat nebo se vyznají v softwaru.

 

Ještě doplňujicí informace. Většinu návštěvníku tvoří češi a hned za nimi slováci je to v poměru 4:1.

 

Nejpoužívanější prohlížeč je Firefox, který tvoří až 60%, což vypovída o technické úrovni návštěvníků. Potom je Opera s 20%, IE s 13%, Chrome s 5%.

 

OS je nejpoužívanější Windows s 98% (XP 75%, Vista 23%), Linux s 1.5%.

 

Tyto data jsou od 1.1.2009 do dneška, ale víceméně to stejné bylo i dřív.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dle mého je 400,- kč poměrně dost na toto fórum. Nebylo by dobré za tuto cenu umístit banner na všech stránkách? Je jen na úvodní stránce, pokud se přesuneme na jiné URL, tak je nahoře pouze reklama pro Guild Wars -

 

gw_468x60.jpg

 

Tento banner by jsi třeba mohl posunout a poté onen zaplacené bannery umístit vedle něj.

 

EDIT1 : Hmm, právě proběhl update, takže můj post ignorujte ;)

 

EDIT2 : Jo, ještě jeden dotaz. Co nastane, pokud si více uživatelů zaplatí reklamní prostor? Není tu tolika místa.

Edited by Zachy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banner je na všech strankách. Pokud na nějaké není? můžeš dát odkaz? ať ho tam přidám?

 

To jestli 400,- Kč je dost či není nechť, ať rozhodnout sami zájemci.

 

EDIT2 : Jo, ještě jeden dotaz. Co nastane, pokud si více uživatelů zaplatí reklamní prostor? Není tu tolika místa.

 

Kdo dřív přijde ten má prostor pronajat. Další zájemce musí čekat do doby než vyprší doba pronajatí. Bylo by hnusné, kdyby tu vyselo několik banneru na servery. Skoro přemyšlím, že odstraním reklamu na AdSense či xzone, jelikož kolik to teď vydělává je smutné :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mno,a co třeba normaní banner strčit v 81x31 to by šlo?

 

Záleží kam strčit? Každopádně spíš ne než ano.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sneakre zamlouvám si baner místo darkDeamon... napiš mi na jaky učet mám poslat peníze... doufam že se náš bude zobrazovat hned po jejich

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nebylo by spatne informovat zajemce o pronajmuti reklamni plochy. Treba kdy vyprsi platnost doby pronajmuti DarkDemon banneru.

Priklad:

Platnost banneru DD na wowresource konci: 1.3.2009

1.3.2009 - 1.4.2009 - dalsi zajemce

 

atd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

NO ja jsem se se Sneaxerem domluvil ze to nechame na mesic, a podle navstevnosti naseho webu ze vstupni stranky wowresource to dys tak pote prodlouzoime.. takze doba ukonceni nejista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zítra vyprší období pro banner pro Charlieho. Pokud někdo má zájem, tak ať se mi ozve skrz PM zprávu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souhlasím se Zachym, že 400Kč je moc. Zkuste si změřit poměr tohoto fóra 400Kč-(asi)40,000shlédnutí/měsíc s Porse.cz garantuje 4900Kč-2,500,000 zobrazení/měsíc. Celkem rozdíl ne?

Edited by Dados

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souhlasím se Zachym, že 400Kč je moc. Zkuste si změřit poměr tohoto fóra 400Kč-(asi)40,000shlédnutí/měsíc s Porse.cz garantuje 4900Kč-2500000 zobrazení/měsíc. Celkem rozdíl ne?

 

Kde si vzal 40 000? Psal jsem o 250 000 a teď už je to skoro 300 000. Pokud vezmu cenu jednoho zobrazení 0,00196,- Kč u Porse.cz, což znamená, že by dle jejich ceny stálo 300 000 zobrazení - 588,- Kč.

 

Každopádně částečně souhlasím, že cena je možná vysoká, proto jí redukuji na 300,- Kč na 1 měsíc dle dohody lze dohodnout jinou dobu či jinou cenu.

 

Banner bude umístněn místo toho, kde je teď xzone banner.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravim chtěl bych se zeptat jestly je možné pronajmout si reklamní prostor na http://servery.wowresource.eu

A případně za kolik?

Jednalo by se o takhle veliký Banner http://onyxius.cz/Flash/Flash.html (Neberte prosím jako reklamu ten projekt teprve rozjíždím a odkaz odkazuje na můj server.Samozřejmně se nejedná tento banner.)

Jeho rozměry jsou 728x90

Děkuji a doufám v rychlou odpověd.

Edited by hejsek
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm, asi by som mal záujem, Sneaker prosím ťa môžeš mi napísať na ICQ 458-950-422

nechcem to písať priamo sem, a cez PM to nieje ono :P Ďakujem :nw2_guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, tak škoda chcel som sa dohodnúť, stým jabber to nebudem riešit,

skype a icq nemáš? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×