Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
charlie

[Patch] Outdoor PVP

Recommended Posts

* Jakou chybu patch opravuje? Jakou vlastnost patch přidává?

 

Kompletni novy system trid pro outdoor PvP system (venkovni system, napriklad. Hellfire Pinesula) .. vice info na http://www.worldofwarcraft.com

/pvp/outdoorpvp.xml

 

This patch implements the outdoor world pvps for mangos (little cosmetics is most probably needed for them though).

Thanks and credits go to Daimon22 for the documentation of world state fields here.

What works:

- framework to code the outdoor pvps

- tower capturing using GAMEOBJECT_TYPE_CAPTURE_POINT type GOs and trigger npcs (entry 12999 seemed unused, so I used that.)

- buffs the players of the controlling faction in the associated zones

- kill tokens for pvp kills for the killer player's group

- the pvp associated quests in silithus, epl, halaa and hellfire peninsula work, with udb 0.10.1 the ones in terokkar forest are set to auto-complete (no requirements)

- added a function to objmgr to remove graveyard links by specified ghost zone id, graveyard id and team to support halaa and later zangarmarsh (though probably these graveyard links are already in your db, so you won't notice any change about it)

- some other boring stuff

Most of the code is reader-friendly except for some debug functions I left in; some parts still need cleanup.

 

Todo:

- reset timer for the outdoor pvps (I don't have information about this, whether they can reset when there are active players inside, if they reset when some of the objectives are neutral, in what intervals are they reset etc.)

 

SD2 related

- the fire bomb target npc could use a sd2 script to properly attack the nearby mobs (I think the mobs should cast the final damaging spell on themselves to prevent them from attacking the invisible trigger npc)

 

Note:

The project files for linux/vc7.10/vc9 are hand-made, so sorry for possible typos (doh!), vc8 is compiler generated.

Haven't tested on Linux.

 

I recommend you making a db backup in case you decide to test the patch, I haven't faced any db corruption (char db isn't used by the patch), there might be problems with some spawns not disappearing in halaa (they are supposedly cleaned up at server start in case there is a crash though)

 

Also note that halaa (namely the fire bomb) needs ScriptDev2/ACID to work, without that the players will have hard time killing the guards.

 

Additional note:

If you catch a crash, please report it with full backtrace, with optimizations turned off if possible.

On windows, make sure to put your .pdb files into your mangos directory after every compile, else the crashlogs just display some gibberish function names with no useful information.

Also, the last few dozen lines of the server log can prove valuable (especially with debug logging enabled).

 

FAQ:

Q: Is it compatible with <insert something here, totally up to your imagination>?

A: I have no idea... err.. sure it is! You might have to make some manual modifications though...

 

* Pro jakou revizi byl patch vytvořen?

Snazim se o updaty vzdy pro aktualni

 

* Kdo napsal tento patch? Název uživatele na fóru nebo emailovou adresu.

w12x , updated by charlie

 

pro uspesne pouziti musite pouzit prislusne sql updaty v sql/ .. pro plnou funkcnost budte take potrebovat vlozit do EVENTAI script (scriptdev2 DB) pro FireBomb target, bez tohoto by hraci meli docela problem veze dobyt,tento script naleznete rovnez v sql/ ..

 

git pull git://github.com/charlie2025/mangos.git outdoor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×