Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
kozomrd

Jak si vytvořit vlastní server s Wotlk 3.0.9 ?

Recommended Posts

Prosím , kdo by mi poradil jak udelat server s 3.0.9 . Dej te mi sem vše co mam stáhnout a jak mam postu povat s instalací . Prostě vše od zacatku . Děkuji

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doporučuju ti nic nedělat. Jelikož buď nebuď líný to hledat nebo to ani nedělej. Vše tu najdeš.

 

Postup s vytvořením aspoň databáze, jádra, atd.. je stále stejný, nejnovější věci najdeš zde:

http://udbforums.org

http://getmangos.com/community

 

Pokud chceš mapy, vmapy, dbc, tak si to musíš zkompilovat nebo http://github.com/mangos/mangos.git/contrib/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je to na 2.4.3 ale na 3.0.9 se to dela stejne :D

 

Co budeme potřebovat?

a ) MSQL 5.0.67

 

b ) SQLyog 5.1

 

c) Revision 6572 + ScriptDev2 Rev.634 + ACID Rev.20 Mangos revize zde na foru) nebo Mangos revise z mangosproject.org

 

Mangos revise changelog nebo Mangos changelog

e) UDB_0.10.3_Core_6240_SD2_473.rar , Nove UDB 0.10.4

 

UDB changelog

 

můžete si buď stáhnout soubory nebo rovnou Extractor (tento programek vám vyextrahuje složky Mapy, DBC a Vmapy (udělejte složku dbc, maps a vmaps a spuste programek)

 

f) Extractor_2.4.3.rar

Vmap extrahator

 

dodatek: pro verzi mangosu 663x

 

g) dbc.rar

 

h) Mapy pro patch 2.4. 3

 

dodatek: Pokud vám budou psát mapy chybu, což se vám může stát u novějších verzí stáhněte si, které vložíte do stávající složky map. mapy na novější verze

 

i) Vmapy pro 2.4.3

nové vmapy

 

Odkazy k usnadnění:FAQ (může pomoc k vyřešení některých vašich problémů)Návod jak rozjet registrace, online hráče a další

Návod na komplikaci mangosu

Tip: Proč se nemůžu připojit ja nebo hráči

Návod jak hrát s kamošem pře hamachi

Mangos pod Linuxem

Návod na kompilaci mangosu 2

Jak zprovoznit Minimanger

instalace a přihlášení do databaze mangosu

WoW web template

MM česky

Objekty, které ještě nemáte

Příručka pro nooby

Vše co potřebuiete vědět o Mangos.conf

 

Tipy:- Soubory mangos.conf a realmd. conf najdete ve složce s revizí mangosu, kterou jste si stáhli bude se to jmenovat třeba: 6578 mangos.

- Do hry se můžete přihlásit na učtech Administrator: Administrator; Moderator: Moderator;.... Doporučuji pomocí mangos konzole, to je to, co se vám objeví, když klikněte na mangos.exe (kupodivu ve stejné složce jako mangos.conf), vzhledem k tomu, že se vám ta objevuje "help" není potřeba to detailně rozepisovat.

- Poud vám něco nepůjde jak by mělo, zkuste nahrát update, najdete je ve složce ./SQL/... nahrávejte od nejbližšího čísla k vaši revizi např. máte Mangos 6504, tak vyhledejte soubor, který má čísla co nejblíže k tady tomu tedy třeba 6506 atd.

Konzolové vytvoření GM účtu:

 

Podmínkou je mít rozjetý a funční server pro WoW MaNGOS 2.4.3 (tímto způsobem jsem to dělal několikrát já sám a pokaždé jsem se vždy bez problému přihlásil do hry):

 

1)do konzole mangosd.exe napište tento příkaz: create account #jméno #heslo (místo #jméno doplňte jméno svého nového účtu, místo #heslo napište heslé svého nového účtu)

 

2) otevřete si databázový server, dvojklikem otevřete databázi realmd a tabulku account. Najdete zde 5 accountů. Jeden z nich se jmenuje buď vaším jménem nebo ACCOUNT. Pokud se jmenuje vaším jménem, tabulku zavřete. Pokud ne, změňte v buňce místo ACCOUNT jméno vašeho účtu.

 

2a) Pokud jste manuálně měnili jméno accountu, je potřeba ještě přes konzoli mangosd.exe změnit heslo. Toto proveďte následujícím příkazem:

setpass #jméno #heslo #heslo (místo #jméno doplňte jméno svého účtu, místo #heslo napište heslé svého účtu). tímto jste změnili heslo svého účtu.

 

3)napište do konzole mangosd.exe toto:

setgm #jméno #gmhodnost (#jméno = jméno vašeho účtu, #gmhodnost je číselná hodnosta od 0 do3 včetně (0 - hráč, 1 - moderátor, 2 - gamemaster, 3 - bugtracker)

 

Tímto jste si úspěšně založili a zprovoznili GM účet na svém serveru.

 

Update soubory najdete ve složce s Mangosem, nejčastěji to bude: .\ SQL\updates

 

krok můžete překročit a začít s instalací Xamppu, nastavit si apache a mysql jako služby (to zatrhávátko vlevo), nastavíte si pak heslo a jméno uživateů, případně konfig.

Začínáme instalací MYSQL1) Klikněte na Next

 

 

2) vyberte možnost typical

 

 

3) klikněte opět na tlačítko next

 

 

4) počkejte až se akce dokončí na nic neklikejte

 

5) A zas tu máme klik na tlačítko next

 

 

6) ...next

 

7) nyní klikněte na finish

 

 

8) nyní budem nastavovat

 

 

9) vyberte možnost Detailed Configuration

 

10) vyberte Developer Machine

 

Originaly posted by Adrifinel

Edited by Bl@ckl@mp1k

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyo tet jsem si spomel na to kdyz jsem aj ja zacinal s mangos nebo tka neco xD :innocent: tyo to byli casi kdyz jsem se all ucil a tet to znam skoro all na spamet .. xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×