Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Glorius

Nejde se lognou do hry

Recommended Posts

Zdravim vás všechny. Mám problém, s kterým si nevím rady. Server nám úplně v pořádnku běží, je zapnutý a zkrátka jede. Chcem se lognout do hry jak "localhost" tak i jiný lidé. Samozřejmě jsme IP tabulce "realmlis" změnili na veřejnou IP majitele serveru. Port jsme zanechali 3306. Server MaNGOS stále funguje, ale vždy když se chce jak majitel serveru, tak i já nebo někdo jiný lognout na server nefunguje to. Nevím jestli je to tím portem nebo je tam jiná závada, každopádně bych chtěl všechny poprosit, jestli nevědí co s tím je.

Předem mnohokrát děkuji za odpověď... Glor

Share this post


Link to post
Share on other sites

protože 3306 je místní port zvolte jiný, a do tabulky realmlist nastav IP a ještě do tabulky Port zapiš port který si zvolil, ale ty jako admin se přihlašuj pod realm listem 127.0.0.1 ale ostatní ať maj v realmlistě tvoji IP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zynek: IP jsem tam dal tu veřejnou a port jsem tam zvolil 8085, ale ani Admin a ani jiný hráč se nemůže bohužel připojit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Biggunboy našel jsem tam tak nějak co jsem potřeboval ale zkontroloval jsem tam všechno a mám vše dobře takže vážně nevím. Možná asi vážně nemáme veřejnou IP. Už jsme i kontaktovali dodavatele této IP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

protože 3306 je místní port zvolte jiný

Tuhle blbost jsi prosím tě četl kde ? U portů neexistuje žádné kritérium "místní/vnější". Občas se kategorizují na well-known, registered a dynamic, ale každý port může sloužit k transportu dat přes internet. A konkrétně 3306 je základní port MySQL serveru.

 

Jinak k tématu, jaká je konkrétně topologie problému ? Admin a server je jeden server nebo je server ve stejné LAN či umístěn jinde ? První dva případy totiž neznamenají nefunkčnost veřejné IP adresy, neboť admin by musel být schopen se připojit i bez ní.

Jinak pokud ten problém chceš vyřešit tak sem pošli konfigurační soubory manga a realmd a to konkrétně položky BindIP, WorldServerPort a RealmServerPort, dále obsah tabulky realmlist z db realmd. Předpokládám, že realmd i mangosd procesy máte zapnuty a běží v pořádku. Dále pokud admin a server jsou odlišné stroje tak nákres topologie a IP adresu serveru (vnitřní IP adresu). Pro kompletní konfiguraci pak také veřejnou ip adresu nebo doménu, která na ní směřuje.

Dále informace co máš v realmlistu klienta a co konkrétně klient učinil, když jsi se pokusil připojit - unable to connect / výběr realmu / něco jiného.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj bLumo. Server je umístěn na jednom PC (ne na mém, mám špatné podmínky pro hostování) a ten borec co ten server hostuje se tam nemůže připojit, stejně tak jako já (já jsem úplně někde jinde, ne na stejném PC) a také se tam nemohu připojit.

Obsah Realmlistu v Realmd

Name: Test Server

Adress: 217.119.123.232 (měla by být veřejná)

Port: 8085

Icon 1

Color: 2

Timezone: 1

allowedSecurityLevel: 0

population: 0

realmbuilds: 11403

Obsah MaNGOS Config

RealmID = 1

DataDir = "."

LogsDir = ""

LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;pokemon12;realmd"

WorldDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;pokemon12;mangos"

CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;pokemon12;characters"

MaxPingTime = 30

WorldServerPort = 8085

BindIP = "0.0.0.0"

Obsah Realm config

LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;pokemon12;realmd"

LogsDir = ""

MaxPingTime = 30

RealmServerPort = 3724

BindIP = "0.0.0.0"

PidFile = ""

LogLevel = 0

LogTime = 0

LogFile = "Realmd.log"

LogTimestamp = 0

LogFileLevel = 0

LogColors = ""

UseProcessors = 0

ProcessPriority = 1

RealmsStateUpdateDelay = 20

WrongPass.MaxCount = 0

WrongPass.BanTime = 600

WrongPass.BanType = 0

Jinak Mangos a Realm fungujou bez problému...

Když se chcem připojit na clienta tak to píše pouze "connection" a potom "Login Server down"

Myslim že jsem ti napsal vše co jsi potřeboval... :)

Edited by Glorius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bohužel nenapsal, není zřejmé jestli ten server je samostatný pc nebo shodný s tím na kterém ten tvůj "borec" normálně pracuje. Potom tu také chybí topologie, jak je to připojeno a k tomu spojené IP adresy. A ještě jsem zapomněl otázku, jestli admin nastavil na routeru přesměrování portů TCP 8085 a 3724 na ten server ?

Poté bude možno dodat komplexní postup jak to oživit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano, Admin pracuje na stejném PC kde se server nachází.

Potom tu také chybí topologie, jak je to připojeno a k tomu spojené IP adresy.

Nevím jestli to je to co si myslim, ale méžná toto:

Fyzická adresa: 00-1F-D0-86-81-AF

Adresa IP: 10.30.115.232

Maska podsítě: 255.255.255.0

Výchozí brána: 10.30.115.1

Server DHCP: 10.30.0.3

Datum zapůjčení adresy IP: 20.3.2010 15:10:42

Zapůjčení adresy IP vyprší: 20.3.2010 16:10:42

Servery DNS: 10.30.0.1, 10.30.0.5, 217.119.113.244

Server WINS:

A to s tim routrem také nevím, ale pokud by se to dalo nějak změnit, mám přístup do Adminovo PC.

Edited by Glorius

Share this post


Link to post
Share on other sites

V tom případě ať si admin do realmlistu klienta dá adresu "127.0.0.1" do db realmd tab. realmlist nastavte adresu 127.0.0.1 (zbytek ponech beze změň), spusť servery a admin se musí připojit. Pokud mu to nepůjde tak je problém někde v konfiguraci serverů / firewallu, který blokuje mangosd/realmd.

Pro nastavení veřejné ip adresy do db realmd tab. realmlist dejte veřejnou ip adresu "217.119.123.232" (pro admina bude nutné vytvořit druhý záznam v tabulce s ip adresou 127.0.0.1). Klienti zvenčí v realmlistu klienta musí mít "217.119.123.232", admin stále "127.0.0.1". Pokud se zvenčí nepůjde připojit tak je nutné zkontrolovat přesměrování portů, firewally, případně dotaz na isp. Admin se musí připojovat přes ten realm s adresou 127.0.0.1 (stále to musí fungovat i bez veřejné adresy).

Share this post


Link to post
Share on other sites

bLumo děkuji to mnohokrát...pokusím to nějak vyřešit...když nebudu vědět co dělat...mohu tě nějak osobně kontaktovat? Je vidět, že jsi velice zkušený ;) ještě jednou mnohokrát děkuji

Share this post


Link to post
Share on other sites

To testuješ tu první část ? Máš v db nastavenou adresu 127.0.0.1 ? Restartoval jsi potom realmd ? Na world server tě to nepřipojí nebo ho vidíš offline ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Máš v té db u toho realmu nastaveno RealmID na 1 ? Zkus to vypnout, nejdříve zapni mangos, počkej až naběhne potom teprve spusť realmd a zkus se připojit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ano ID Realmu mám 1 a zkoušel jsem první Mangos a pak ten Realm ale stále mi to jakoby dává Realm Selection a server off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mam server online ale nepusti me to dal ani na sve IP ani na 127.0.0.1

 

 

Fotky

 

1 foto - hodi na vyber realmu hodim na ten svuj .. a hodi z5 na vyber realmu .. a dal me to nepusti ale server online

 

 

2-3 foto - porty .. modemu ..

 

firewall v PC mam vyply

 

a routeru myslim ze taky co vy je to na fotce

post-3958-126910088362_thumb.jpg

post-3958-126910090433_thumb.jpg

post-3958-126910160125_thumb.jpg

Edited by Frosby

Share this post


Link to post
Share on other sites

neee jen me to nepusti dal ani na udelani

 

 

porad mi to hazi na vyber realmu server online a dam klik na nej a hodi z5 na vyber

Edited by Frosby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×