Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Deekey

[HLEDÁ SE] Schopný tým a zázemí

  

32 members have voted

  1. 1. Myslíte si, že projekt má šanci prorazit?

    • Ano,má
      14
    • Podle toho v jakém bude stavu
      15
    • Ne,nemá
      3


Recommended Posts

Zdravím,

již dlouho se mi v hlavě formuje myšlenka o novém WoW projektu/serveru. Vím, každý si řekne, že serverů je mnoho a hráči už žádný nový projekt ke svému štěstí nepotřebují. Možná tomu tak je a možná také ne. Proto jsem se tím zabýval více do hloubky. Zjišťoval jsem důležité informace, hrál jsem na největších českých serverech a získaval dojmy a reakce nejdůležitějšího stavebního kamene každého herního serveru, samotných hráčů. Provedl jsem vlastně takovou menší psychoanalýzu, vše jsem pečlivě zaznamenával a od zaznamenaných výsledků jsem poté odvozoval svou práci(cca 3 měsíční).

Při mé práci jsem přišel na spoustu zajímavých a pro mě velice užitečných a cenných informací. Předem upozorňuji, že ne každý s mými závěry bude souhlasit!

Nyní bych vás tedy rád seznámil se všemi okolnostmi:

Začal jsem se svým pozorováním a kupením informací, ještě když byl WotLK na českých serverech v plenkách. V tu doby byly reakce různé. Někteří, zejména hráči, kteří WotLK ještě nehráli se na něj těšili, ti druzí naopak již v té době protestovali a byli skeptičtí. Při samotném přechodu většiny serverů do plného WotLK provozu se začali dít teprve zajímavé věcvi. Spousta lidí sice přicházela ale spousta lidí naopak také odcházela( z mých postřehů zejména zkušenější hráči). Nechci psát deseti stránkový topic na jehož přečtení je potřeba fůra volného času proto to tedy zkrátím...

 

WotLK spustu hráčů odradí svou řekl bych až "naivní" jednoduchostí. Kde jsou ty doby kdy se jeden dung progressoval týden a zápolilo se mezi guildami o prvenství na serveru, o první zíkání epického itemu a celkově o prestyž. To co to bývalo, už to prostě není. Hned uvedu příklad: Kamarád, který teprve nedávno poprvé zapnul WoW, poté doexpil svou první 80ku si založil vlastní guildu. Neměl naprosto žádné zkušenosti s vedením raidů a vbec s vedením jako takovým. Guilda se ale i přesto pustila do progressu 10man raidů. Tato skupina většinou naprosto nezkušených borců, která neznala taktiky, nepoužívala žádný hlasový komunikátor stejně nakonec dosáhla úspěchů. Ke skolení celého Naxxu jam stačily pouze dva! guildovní raidy. S toho si samy určitě odvodíte, že zkušená guilda, která je sehraná, zná taktiky baví se na ventrilu, proběhne tyto raidy a ani se nezapotí. Ano ve WotLKu je sice pěkný achievment systém, je to něco nového... Ale za takovou cenu?

Ano, právě toto vedlo k odchodu větších a zkušenějších guild zpět na TBC servery, kde byl progress zábavný a podstatně težší, což náročné PvE hráče bavilo. Bohužel však většina serverů chtěla jít s dobou a přešla na WotLK. Pro některé z milovníků TBC to znamenalo konec, jiní našli útočiště na některém z mála serverů, který na WotlK nepřešel a zůstal věrný osvědčené zábavě s TBC. Je to ale obtíž najít takový server s kvalitní DB, která bude vyhovovat hráčům jak z hlediska funkčnosti a stability tak z hlediska dobře nascriptovaných dungeonů. Uznejme si, že v dnešní době je to jako hledat jehlu v kupce WotLK sena.

 

Právě pro tyto hráče by měl být vyvýjen tento projekt. A právě kvůli těmto hráčům, mezi které patřím i já, jsem začal vymýšlet a propracovávat tento projekt, který by hráče uspokojil a nabídl jim útočiště.

 

Takže dovolte abych vás s tímto projektem seznámil:

Jednalo by se tedy o projekt na verzi WoW 2.4.3 s důrazem hlavně na PvE (myšleno kvalitně nascriptované dungeony a raidy). Mám už promyšlených i pár novinek a inovací ale zatím jsou ještě ve fázy vývoje takže nejsou pořádně dodělané a navíc bych chtěl probírat a vylepšovat své nápady s celým týmem. Jednalo by se o nějaké doměny za first killy + nějáke věci týkající se PvE systému na verzi 2.4.3.

 

Co by měl server mít?

Bohužel jak říkám server je pouze zatím teoretický, ještě se (zatím) nic neděje. Server by určitě potřeboval nějáký kvalitní stroj a kvalitní zázemí(nějáká hostingová služba). Určitě bych se postaral o web serveru (design bych asi nechal udělat u nějáke profeionální firmy, protože design webu je to první co by hráče mělo zaujmout) a fórum (přemýšlím o IPB jako je zde). Určitě bych se postaral o reklamu aby se o nás hráči dozvěděli a aby populace vzrostla (alespoň na těch 500 lidí, to bych považoval za veliký ůspěch).

 

Jaké lidi tedy server potřebuje?

Každý kvalitní server potřebuju kvalitní tým. Proto tedy zkusím udělat nábor zde na fórum a počkám pokud se někdo neozve. Zatím by to tedy byli pozice:

 

Admin serveru - Někdo opravdu zkušený kdo se v daných věcech vyzná. (Je možnost i pro lidí, kteří maji server, hosting a celkově zavedený server, ale nedaří se jim prorazit a tento projekt je zaujal. To by bylo asi optimální řešení aby se nemusel vše platit a zařizovat od píky)

Tým DEVů - Práce bude opravdu dost a její výsledek musí být opravdu kvalitní, proto heldáme tým zkušených developerů, kteří dokáží vykouzlit i nemožné :mid_pickaxe:

GM tým - Nedílná součást každého projektu. Pouze lidé se zkušenostmi prosím.

EM tým- Dobré eventy nesmí chybět.

WEB developer- Ještě nevím na jakém systému by web pracoval(libí se mi možnost nějákého redakčního systému např. Wordpress)ale potřeboval bych někoho kdo mi pomůže.

Moderátoři na fórum- Někdo kdo se ujme prevence spamu a různých nevhodných topiců

WEB redaktor- Novinky a informace na stránky bych psal nejspíše sám ale pomocna ruka se vždycky hodí.

 

TESTER tým- Zatím jen sen do budoucna. Ale každá nově nascriptovaná instance se musí vyzkoušet.

 

Hledám prostě každou pomocnou ruku, která pomůže s čimkoliv bude potřeba, proto neváhejte a pište.

Ještě pár informací pro upřesnění:

Server by byl asi nejlepší na Linuxu a to se systémem TrinityCore. Ale je možná dohoda celého týmu abych se přiznal, moc těmto věcem nerozumím. Jméno serveru by mělo být také schváleno a domluveno všemi. Jak říkám zatím je to pouhá myšlenka a pohý sen, pomožte ho realizovat právě vy.

 

Nakonec ještě informace abych zabránil spamu a různým zbytečným topicům:

Nesháním tým proto abych jen diktoval a nic nedělal. Nabízím pouze tuto myšlenku ke zrealizování. Od vedeni scháním zkušeného admina, který už bude vědět co a jak a dovede celý tým ke zdárnému konci.

 

Takže kdo by měl zájem napište PM tady na fóru, nebo rovnou do tohoto topicu. Popřípadě mail: [email protected] nebo ICQ 210-917-779

Děkuji všem za pozornost a doufám, že se vám můj projekt líbil a že právě vy pomůžete při jeho realizaci :innocent:

Edited by Deekey
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chápu, že ti tam chybí věci, které nabízím ale jak jsem již psal ještě nic není reálné není tým není server, není hosting takže nemám co nabídnout zatím. Zní to možná divně ale určitě to pochopíš :nw2_guitar: Až se navšem začne pracovat, všechno se začne realizovat potom budu moci něco nabídnout.

 

/edit Jediné co ti mohu nabídnout je můj vděk za pomoc a pokud server prorazí určitě příjde také uznání od hráču. Všichni kdo se budou na serveru podílet budou ve spicální sekci na budoucím webu zmíněni, takže jejich práce může být hráči náležitě oceněna. Budeme se snažit hlavně aby se pracovalo s chutí a v co nejlepším a nejpřáteljštějším kolektivu ;)

Edited by Deekey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokud by jsi chtěl, ovládám Linux, tudíž ti mohu poskytnout kompletní správu serveru včetně kompilace, nainstalování, MySql aj. Pokud by jsi opravdu chtěl Wordpress tak s tím ti taky můžu pomoct. Kdyby jsi měl zájem, icq + skype mám v profilu. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opravdu pekne sepsane. Verim, ze by se to skvele uchytilo. Taky sdilim tve postrehy a TBC se mi zda lepsi a snad se ti to povede a dosahnes te prvni zlate 100 online hracu a pak tvych vysnenych 500 hracu.

 

Hodne stesti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Děkuji ti. A aby tato odpověd nebyla dvouslovná doplním, ještě pár info ohledně plánů do budoucna. :whistling:

 

1. Hledáme admina, který má zavedený svůj server se vším všudy (hosting,linka atd.) ale má problém s populací, s reklamou, nebo se stavem DB (ať už špatné scripty nebo cokoliv podobného).

 

Nabízíme řešení:

Budete uvedeni stále jako admin serveru (podmínkou jsou zkušenosti s kompilací, řešením problémů atp.)

Vývoj nové vlastní databáze(2.4.3 nejspíše TrinityCore).

Reklama a marketingová kampaň, která pomůže sehnat hráče.

Originální projekt, který by mohl mít šanci prorazit.

 

2. Hledáme zkušené adminy, kteří dokáží pracovat na vývoji převážně PvE DB, což znamená zkušenost se scriptováním dungeonů a raidů.

 

Developerům nabízíme:

Možnost zviditelnit se na české WoW scéně.

Budete ve speciální sekci(fórum/web) uvedeni jako autoři daného scriptu.

Budete plnohodnotnými členy týmu, což bude mít své výhody.

Na podprobnostech se můžeme dále domluvit. Viz údaje výše. Děkuji za pozornost :nw2_guitar:

 

Vložen prozatimní banner jen chvilková záležitost zatím :whistling:

Původně vypadal normálně ale po nahrání se mi nějak splasknul, takže vypadá tak rozdrbaně :pinch:

bannerql.png

 

Je to pouze narychlovku oříznuté ale tak nějak bych tam chtěl todle použít pro pozdější už kvalitní a representativní banner, klasické logo WoW BC + Equipped Shakes a Fidget. Říkám vypadá to hrozně (zatím) ale je to jen pro ukázku, aby si každý moh udělat svůj obrázek jak to přibližně bude v budoucnu vypadat B)

Edited by Deekey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takze mame server TBC 2.4.3 . maximalne lidi 109 jedna se ovsem o fun pracuje na mangosu a jede na linuxu je v serverovne 100mg tam i zpet. nesdileneho pripojeni. jede to na serveru lara (mame dva) 4 x 2,8Ghz 4GB RAM ( moznost dokoupit) HDD 500. Mel bych zajem o spolupraci ale potreboval bych vetsi info cim by se tento projekt zaobiral.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravím,

po delší době nečinnosti Vám mohu s radostí sdělit, že se našel server, na kterém odnedávna pracujeme, a který se budeme snažit dostat na co nejvyšší úroveň to půjde. Došlo ke spojení s projektem WoW Eternity a započali práce a změny na serveru, které doufáme,že dotáhnou projekt až ke hvězdám :whistling:

 

Po několika měsících trvdé dřiny se můžeme pochlubit spoustou novinek, které server čekají :

Především, je to implantace nového, přescriptovaného a ještě lepší jádra, které je na opravdu vysoké úrovni. S novým jádrem příchází vše nanovo. Nově přescriptované dungeony se ještě více budou podobat těm dungeonům, na které ste byli z patche 2.4.3 zvyklý. Doufáme, že se vám jejich nová podoba bude líbit a přijdete si k nám zahrát a pomůžete zaplnit komunitu hráčů, které jako každy server potřebujeme.

 

Zde vám nabízíme menší pohled na to co přinese nové jádro v již jmenované oblasti dungeonů:

Spoustu opravenýcha funkčních questů a to jak na Old Worldu tak na Outlandu.

Můžete se těšit na funkční jak normal tak heroic dungeony od Hellfire Citadel až po Tempest Keep.

Co se týče raidů, čekají vás nově přescriptované a plně otevřené T4 dungeony.

S postupem času se na serveru otevřou také T5 a T6 instance. (T5 instance jsou již také přescriptované a čekají pouze na finální dolazení a poslední generálni test! Na T6 instancích už se také pracuje proto se možná co nevidět na našem serveru projdete legendárním SWP ! :nw2_guitar:)

 

Mezi další novinky patří obnovení IRC chatu, který patří mezi mé nejoblíbenější programy. Dále je u nás také možnost pořídit pro svou guildu svou vlastní Teamspeak místnost. Ostatně toto by měl svým hráčům poskytovat každý kvalitnější server, a my se mezi kvalitní servery určitě řadit chceme :)

 

Jako další překvapení a zpříjemnění hraní na našem serveru jsme si pro Vás připravili prázdninovou akci v podobě zvýšených ratů a to dokonce na 3x! Doufáme. že toto překvapení uvítáte...

Jako další věc nabízíme možnost převést si k nám postavu z jiného serveru, je to zváště pro ty, kteří si u nás chtějí zahrát ale nemají čas na expení, nebo chuť to už je na vás :)

 

Jako poslední věc bych ještě uvedl, že WoW Eternity server hledá kvalitního developera pro pomoc při práci na novém jádru, pokud máte zájem bližší informace naleznete zde .

 

To je tak asi vše o novinkách a dění na serveru vás samozřejmě budeme průběžne informovat. Děkujeme za pozornost Váš WoW Eternity tým :mid_sword:

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×