Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
lukas7533

Vlastní frakce a další věcičky

Recommended Posts

Zdravím všechny.

 

Chtěl bych udělat vlastní frakci s následujícím i požadavky.Nechci použít existují frakci(pokud by to nebylo nutné)

 

1)Všichni démoni friendly(samolitr jak archimonde tak i třeba pekelník)

 

2)Draenei unfriendly

 

3)Všichni orkové neutral až na durotana a jeho klan(frostwolf clan)

 

4)Velen jako jedinej friendly

 

Další věcí je že bych chtěl udělat aby po vypití kalichu(mannrothova krev v kalichu) zčervenali oči všem orkům a to včetně hráče.(odčervenali by po zabití mannrotha v jiné části questu) -. napadá mě jen úprava hry - v jaký části fakt nevim.

 

Jen tak mimochodem jedná se o část příběhu kdy orkové útočily na hlavní město draenei na draenoru(rozuměj outland), chci totiž zmapovat část historie a hodit jí do wowka.

 

Další věci sem přidám až mě napadnou detaily.

 

 

 

 

Díky všem za odpověď.Možná to někomu příjde stupidní, ale nemusí mi tady z toho dělat OT.Nějakou dobu sem wowko nehrál a ani nepracoval S Db jenom psal scripty tak prosím omluvte moji neznalost ohledně některých věcí.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šlo by to v podobě questu když někdo vypije kalich tak se mu změní model hlavy a reputace jenže nevím jak to udělat když to zas bude chtít zpátky to by se pak muselo ukládat do databáze. V tomhle se nevyznám tak promiň.

Edit: Samozdřejmě že to nepůjde bez vydaní vlastního patche.

Edited by Xanaz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Změníš si dané (existující, přídání kompletně nové frakce vyžaduje brutální zásah do klienta) rase v databázi že při vytvoření mají dané reputace u jistých frakcí

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podlě mě je to nutnost uprava Clienta přece WoW není jen klient s mapami.Když si otevřeš MPQčko tak si najdeš humana atd na start takže je nutnost úprava

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podlě mě je to nutnost uprava Clienta přece WoW není jen klient s mapami.Když si otevřeš MPQčko tak si najdeš humana atd na start takže je nutnost úprava

Mělo by to i jít i samostatnou úpravou do core, ale nebude to nic lehkýho.. Takovej větší custom script na frakce, posílalo by to určitým hráčům frakce (který existují), podle čísla v custom DB.. Jediný co, jsou ty červený oči, ale to by se mohlo dát řešit nějakým morphem, ale nerobrazovalo by to EQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak bylo tohle napsano je nutna uprava clienta jinak to pravdepodobne nebude mozny aspon mne momentalne nenapada jak by to jinak slo udelat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdravím všechny.

 

Nic extra neřešitelného.

 

Hlavně bych to celý řešil přes použití phase systému. Tzn uděláš gobject (kalich), na použití mu dáš pustit takovej menší TrinityScript. Hodí tě do určité fáze (je úplně jedno do jaké, je na to tuším ve třídě player metoda). Úplně ideální by asi bylo upravit třídu player, dát tam nějakej bool a příslušnej check aby se hráč nemohl teleportovat z dané lokace, případně z ní ani odejít - hodilo by ho to zpátky třeba do jejího středu (to proto abys jak vůl nemusel znova spawnovat celý wow).

 

Asi by bylo vhodné vytvořit do databáze tabulku, do které bys zazálohoval všechny reputace hráče které budeš měnit. Kalichem bys pak se změnou fáze rovnou nastavil potřebné reputace na patřičnou úroveň. (neutral, friendly, hated)

 

Potom bys znova vytvořil npcčka potřebná pro danou lokaci, dal jim např. u orků jiné modely (prostě nějaký červený orky s červenejma očima) a naspawnoval bys je do zvolené fáze. Změnu modelu hráčů by vyřešilo tohle, ale model pro female tam není. http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=18630

152350.jpg

Když bys zabil mannorotha, minimálně z hráče bys ten model zase sundal (cpp scriptem). Pak bys ho hodil do jiné fáze, kde by ostatní orkové zase byli normální. A na konci questu bys vrátil reputace na původní zazálohované hodnoty a hodil bys ho do výchozí fáze.

Edited by bLuma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Promiňte že otvírám starý topic ale docela mě toto zajímá, zkoušeli jsme to udělat ale hráčské frakce jsou ve hře pouze dvě Alliance a horda a nevím jak udělat to aby se dali nějak rozdělit.

Resp nejde vytvořit samotnou frakci s vlastními vlastnostmi, leda upravit nějakou auru která by se tomu ason podobala.

Ale pokud chceš to "dobývání" města tak bych to udělal jak radí Hkarta.

A vzal ybch si příklad třeba z questů DKčka. :)

Edited by hejsek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×