Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
radimovecek

[Návod] Jak udělat oregon-core server Linux

Recommended Posts

Hrozně nestabilní tahle věc.

Se stabilitou u tohoto emu jsem neměl ještě nikdy problém, chyba bude na straně uživatele ;)

 

Cau prosím poradte mi furt nemuzu najit extraktor pro Vmapy a Mapy a DBC soubory pro tuto revizy co je zde díky moc

 

Stáhni si revizi z http://bitbucket.org/oregon/oregoncore/changesets, otevři Contrib a ad.exe najdeš ve složce "Extractor" a VMapExtractor najdeš ve "vmap_extract_assembler_bin". Jestli ještě chvílu vydržíš, tak extractory někam upnu, jen co dostahuju revku...

 

Extractors...

Edited by filipoliko
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filipoliko jediný co to dělá je že to padá max uptime asi 3 hodiny.

 

Mohl bych poprosit o radu? Resp o ICQ?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uptime jsem míval 24 hod cca, pak jsem dával obvykle restart, kvůli opravám.

 

Moje ICQ: 407121696

 

Přesvědčil bych se, jestli máš správně updatovanou Db, podle toho co jsem četl na foru, tak bych se hlavně ujistil u Characters/realmd databasi... Jinak netuším co by mohlo způsobovat nestabilitu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

problémy se stabilitou?

dyť mě tohle emu na kompu 2400MHZ 1GB ram bezel bez padu 8 dni!

vim ze to zni neuveritelne ale je to tak

 

//edit: omylem sem misto 2400mhz cpu napsal 2.4 mhz cpu :D

Edited by radimovecek
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

problémy se stabilitou?

dyť mě tohle emu na kompu 2400MHZ 1GB ram bezel bez padu 8 dni!

vim ze to zni neuveritelne ale je to tak

8 dní bez pádu a bez hráčů, viď? :D

 

Ten tvůj návod je na dvě věci. Především na nic, protože zcela totožný návod je zde: http://www.oregoncore.com/wiki/index.php?title=Build_source_on_Linux

Originál je prostě originál. Příště napiš zdroj informací. Vím že krádež informací tu nikdo nepovažuje za zločin, ale v podstatě to zločin je, když neuvedeš zdroj.

Zdar a užij si to. Možná i ostatní zjistí, že tu právě uctívají falešného "boha". ;)

 

EDIT: A ještě jedna věc. V návodu píšeš

make -j2

ale už si nenapsal k čemu ten paranetr je. Jde o počet souběžných kompilací (jobů). :blink:

Edited by Wolf Officious
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

viz man make :)

 

-j [jobs], --jobs[=jobs]

Specifies the number of jobs (commands) to run simultaneously. If there is more than one -j option, the last one is effective. If the -j option is given with‐

out an argument, make will not limit the number of jobs that can run simultaneously.

 

tedy -j2 specifikuje ze se pouziji 2 vlakna pro kompilaci... tedy pokud ma procesor 2 a vice jader, ci ma PC vice procesoru, pobezi kompilace paralelne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jen bych si dovolil ještě poznámku k tomu co psal ariczek. Týká se to operační paměti. S počtem "jobů" totiž roste i paměť potřebná ke kompilaci core. Normálně je pro kompilaci OC potřeba něco kolem 300 MB RAM, to si vynásobte počtem jobů a vyjde vám, kolik operační paměti (z hruba) budete potřebovat. Když nebudete mít dostatek paměti, kompilace skončí failem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×