Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
tomm

Server-hosting

Recommended Posts

Ahoj

Hledám server hosting.

 

Co naízím

Reklamu na webbu i foru

Web už je z 80%procent hotový ale ještě dneska bude dodělaný a forum už je hotové z 100%.

Zde je odkaz http://archeron.xf.cz/. Později bude domena 2 řádu.

Dám i později reklamu i na server

Za 3 měsíce bych něco začal platit na ceně se dohodneme.

 

Co požadují

1gb ramka

HDD 80 a víc

Server pojede non-stop.

 

Omlouvám se za nějaký překlep.

Edited by tomm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tá agregácia 1:32 je úžasná :D

 

Ironie? Tak přestože na rozdíl od velkých telko operátorů nabízíme symetrické rychlosti internetu i na wifi, tak odchozí linka je zatížená jen málo. Většina běžných domácích klientů internet používá převážně na stahování, takže upload je většinou nevyužitý. A při dnešních rychlostech stáhnout co potřebují během chvilky. Navíc ta agregace je maximum. A i při stejné agregaci se koncové rychlosti v různých sítích mohou značně lišit. A pak samozřejmě nižší agregační poměr by znamenal zvýšení koncové ceny a nižší celkové sdílení a možné využití linky. Takže je to nastaveno tak akorát.

 

Co se týká herních serverů a hostingu, tak při počtech hráčů do 100 online bohatě stačí třeba 4 Mbit, takže nějaká agregace pak je celkem nepodstatná. V nějaké serverovně u páteří nabídnou 100 Mbit či gigabit přípojku a mají tam agregaci třeba 1:1000 nebo více s tím, že tu kapacitu je stejně málokdo schopen nějak reálně využít a navíc často omezují průtok na měsíční traffic nebo to prostě dynamicky zaříznou pomocí FUP pokud si někdo moc vyskakuje. Takže v dnešní době není problém ani internet ani hardware a spíše jde více o knowhow a technickou podporu.

 

Jinak pro zajímavost graf zatížení odchozího směru http://stat.zdechov.net/centrala/?Measure=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chronos o v tomto mňa netreba poučovať

Keby som chcel byť ironický tak to hneď napíšem na podporu a rovno napíšem že agregácia 1:32 je smiešna

Neviem ako u vás tu je bežne zaužívané 1:8 maximálne. To je vec ale už poskytovateľa...

 

A ďalšia vec je rozdiel mať 200 zákazníkov a 20 000 zákazníkov :) neber si to osobne ani ako iróniu pre mňa je 1:32 osobne "nevkusné" alebo lepšie povedané "nevhodné" číslo

A ďalšie nebudem to ani porovnávať tu je optická linka a základná rýchlosť je 30Mbit/s pre každého bez FUP

 

Ak je FUP tak 1:32 je OK lebo nik nemôže obmedzovať vo vlastnom záujem

Ak nie je FUP tak to je asi blbé ak je 32 online na 100Mbit/s prípojke a každý má 20Mbit/s na 99% vyťažených napríklad to je len "ukážka" prečo to nie je napríklad u nás zaužívané

Edited by Jamira
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jistě, hosting u páteře je jiná liga a tomu se ani nesnažím konkurovat. Naše malá skromná síť má rychlosti víc než dobré na poměry bezdrátu a malých obcí ceny jsou výrazně nižší než u celorepublikových operátorů. Naopak se ptám sám sebe, zda má stále cenu zrychlovat do závratných rychlostí. Ocení vůbec domácí klienti 30 Mbit nebo 60 či 100 Mbit internet do domu? Jak jej vlastně dokáží využít? Při posledním zvýšení maximální rychlosti se průměrné zatížení skoro nezvýšilo. Jediné co by tyto kapacity dokázalo využít je dnes HD video, ale i to má svou omezenou kapacitu třeba 2-10 Mbit v MPEG4. No mít v server s gigabit přípojkou je jistě luxus, který by využily tak maximálně video servery jako youtube. Na plné 100 Mbit lince by wow server mohl mít tisíce hráčů, a přestože je to dnes technicky a cenově možné, tak to stejně už nikdo nenaplní. Tedy postupně se doba posouvá směrem k vyšším kapacitám, kde pokud budou mít uživatelé doma třeba 100/20 Mbit a výkonný server si můžou koupit za 10 tisíc, tak si jej můžou v klidu provozovat doma. Pak jediná výhoda hostingu je dostupnost a to, že se o to nemusí klient fyzicky starat. Nakonec první fáze virtualizace dnes umožnila vytvářet několik serverů na jednom fyzickém a měnit parametry serveru za běhu. V další fázi už půjde o cloud computing a servery se budou automaticky přesouvat a sdílet po síti, takže obsluha už nebude ani muset vybírat, na kterém fyzickém virtuální vytvořit.

 

Jo kde jsou ty časy, kdy jsem rozjížděl wow server v omezeném prostředí na winxp pod vmware server na linuxu. Tehdá se hráči hrnuli sami ve velkém všude, kde to rozumně fungovalo. Dnes to mají nováčci i starousedlíci těžší.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samozrejme to chápem ide aj o veľkosť siete je mi jasné že 100Mbit/s netreba na WOW pre jeden server

Ešte že tam nikde nie je "garantované" preto ma zarazilo 1:32 pretože 20Mbit/s x 32 = 640Mbit/s ale to nie je podstatné podla tých údajov to nie je také zaťažené.

 

Ako som už povedal ak dám príklad program garant má v zmluve uvedené že zákazník vždy bude mať svoju časť linky preto je tam agregácia max 1:8 na užívateľa doma a max 1:2 na firmu

pričom domov ide 100Mbit/s na 8 užívateľov pre firmy ide 100Mbit/s 50/50 to sa už spája na 1G linku a tá nakoniec na zbernú linku 10G optickú ale to tu už hovorím o linke kde je 20 000 užívateľov minimálne

 

Takže beriem že pre takú sieť stačí 1:32 podla tých údajov

A čo wow s tým som skončil :) takže to ja už nerozoberám akosi

Edited by Jamira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×