Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
noname

RuneScape

Recommended Posts

20080727202730!RuneScapeLogo.PNG

Co je to RuneScape?

Runescape je klasickou fantasy MMORPG. Po rozložení této zkratky se tedy dozvíme všechny základní charakteristiky této hry. RPG (roleplaying game) znamená, že jde o tzv. hru na hrdiny, kdy každý hráč ovládá vlastní herní postavu a určuje nejen její vzhled, ale co je důležitější, také další herní dovednosti - skilly. Zkratka MMO (massive multiplayer online) znamená, že jde o onlinovou hru určenou velkému počtu hráčů, na jejichž interakci je postaven celý systém onoho virtuálního světa. Navíc ke spuštění hry stačí pouze připojení k internetu, internetový prohlížeč, java a ani hardwarové nároky nejsou příliš vysoké.

 

Runescape jako takové vzniklo na začátku roku 2001 a jeho základy sahají ještě několik let zpět, k čistě textové hře známé jako DeviousMUD. Jako inspirace tehdy možná posloužila Ultima online, kteráv 90. letech slavila velký úspěch a byla to vůbec jedna z prvních podobných her v historii. Tyto okolnosti ve výsledku dali vzniknout hře, která se svým herním systémeme nepodobá žádné z novodobých online her, které ve stále větším počtu zaplavují internet. To pro někoho může být nezvyk a někdo to rád ocení, každý si hru může zadarmo vyzkoušet a posoudí sám. RS prošlo dlouhým vývojem, do roku 2004 běžela verze hry známá jako Runescape Classic, poté ji na 4 roky nahradilo Runescape 2 a od léta 2008 máme Runescape HD s opět řádně vylepšenou grafikou, na které se stále pracuje. K tomu navíc každý týden nebo dva navíc vychází pravidelné updaty, které přináší nový herní obsah.

 

Runescape můžete hrát zadarmo neomezeně dlouhou dobu. Tato verze hry se nazývá free a každý nový hráč si tak jako tak musí projít začátky které začátečnické lokace nabízí. Omezen je "jen" herní svět, počet skillů, velká část questů a aktivit. I přes tato omezení dokáže free verze zabavit na stovky hodin hraní. Bohužel je v současné době rozdíl mezi free a tzv. member verzí obrovský a proto může být pohled některých lidí na hru poněkud zkreslený. Placená verze nabízí velmi rozsáhlý herní svět, spoustu skillů, questů, miniquestů, miniher a dalších aktivit.

Útržek z CZ/SK fan stránky Rsko.cz

 

 

RuneScape

Web:RuneScape

Registrace:RS Registrace

CZ/SK fan web:Rsko.cz

 

Už dlouho tu nebyla daná žádná hra , a na odpočinek od WoW je to parádní já osobně to hraju místo wowka už něaký pátek.

V RS je celkem veliká komunita Čechů i Slováků.

Každý si ve hře příjde na své je v ní plno skillu,questů,mini her atp.

Jedíné co některé hráče trápí je to , že se hra dělí na dvě skupinky...na platící a neplatící.

Neplatící hráče nikdo nenutí platit můžou hrát neomezeně dlouho ,ale nemaj zpřístupněný celí svět,věčinu Questů,některé skilli,věčinu miniher,větčinu itemů atp.

Platící hrači tedy Members platí $5.95 měsíčně a můžou plně využívat celí svět atp...

Víc psát asi už nemá cenu kdo bude chtít si to vyskoušet tak si to vyskouší a zjistí své :).

Pokud by měl někdo něakou otázku když budu vědět odpovím.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pravde grafika je až odpudzujúca.. Neviem.. Asi neoskúšam

Share this post


Link to post
Share on other sites

A to je právě to ... Každý kdo wowkař řeší jen to jakou má hra grafiku ... čím horší to má grafiku tím je to horší hra?

Je za potřebí si uvědomi , že hra je webrowser (webclient) a že Jagex Ltd. vyhrál jaké si ocenění za RuneScape , zkusím to najít na internetu a přídám to sem.

//tak jsem to našel je to cena Golden joystick

Edited by noname

Share this post


Link to post
Share on other sites

kdysi jsem to zkoušel a ta grafika mě prostě odpuzuje :D :D a to ujíždím na Neverwinter nights 1 takže jsem na low-poly zvyklý ale tohle mi prostě nesedí

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×