Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
SiLvEr

Obmedzenie Facebooku!

Recommended Posts

Prosím vás, prečítajte si to a zamyslite sa nad tým. Nejde mi o to získať repku, ale ani o ňu prísť. Je to realita, ktorú si píšete samy a uvedomil som si to, keď som bol vonku a nikto v šírom okolí. Kukol som na mobilný Facebook a samozrejme všetci tam!

 

Keď vidíte slovo Facebook, hneď myslíte na vrchnú lištu modrej farby a more priateľov. Ale popritom si neuvedomujete, že koľko z tých priateľov je ozajstných. Je fakt málo z nich s ktorými sa stretávate, keď nieste na Facebooku. Ale poväčšine aj tak dávate prednosť pred osobným stretnutím, stretnutiu na Facebooku.

Čo je na tom zlé?

Nechodievate von, len sedíte pri Facebooku.

Nerozprávate sa o ničom inom, keď ste s priateľmi ako o Facebooku.

Svoje myšlienky, všetko umiestňujete na Facebook.

Je to všetko smutné, ale tak to je. Stratili sme prehľad o reálnom čase, o skutočnosti. Nerozoznáme reálnych priateľov od tých Facebookových. Väčšinu voľného času trávime za počítačom.

Povedzme NIE !!!

Týmto vás nechcem vyzvať k zrušeniu Facebook účtov. To nie, lebo Facebook ma aj svoje dobré stránky, na ktoré bol pôvodne určený. Ale chcem vás poprosiť, aby ste naň chodili s mierou a nie 10 hodín denne. Radšej choďte von so svojimi priateľmi, ktorým tiež pomôžete bojovať proti závislosti od Facebooku. Uvidíte, že keď sa budete rozprávať s priateľmi naživo, bude vám oveľa lepšie ako pri písaní trápnych statusov na Facebooku. Postupne získate závislosť od chodenia von, čo je dobré, lebo pomaly zabúdate na Facebook. Facebook bude po čase pre vás niečo ako maškrtenie, je dobré ale s mierou, keď sa prejete bude vám zle a bude to ako to bolo pred tým.

 

Týmto vyzývam všetkých čitateľov tohto článku, aspoň sa o to pokúste.

  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taktiež to nepoužívam na písanie statusov, ale skôr ako pracovný nástroj, kde komunikujem s ľuďmi čo niečo potrebujú.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tam prídem možno 4 alebo 3x za týždeň.. Ja si priznám že na FB niesom závislý.. Prídem tam len keď tam chcem dať nejako viedeiko alebo fotku.. Inak nič

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prepac Silver, ale nejde mi to nejak do hlavy. Ja mam na FB 110 pridanych priatelov a ked niekomu napisem ci idu von tak idu, v pohode..

A nie ze by bol problem niekoho zavolat von, alebo niekde inde.. ako suhlasim je tam dost ludi nonstop online ako ja na PC..

Ale mne sa zda FB ako pohodovy nastroj na chat :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kdysi bývaly časy kdy jsem byl na wowresource nonstop :D :D zrušme ho :D :D Já na FB bývám docela často ale vždycky jenom kliknu kouknu na hlavní stránku co tam kdo napsal a vypnu na PC stejně sedím celý den :D (docela dobrý přestávka od toho když člověk někdy celý den píše program)

 

EDIT:A co se tak staráš o ostatní lidi beztak je odtáhneš od FB a pak nahodíš vlastní socialní síť a natahaš je tam přiznejme si to xDD :D

Edited by kamtar
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silver, vsetko ma svoje dobre aj zle stranky. Tak isto aj WoW-ko ... niekto ho bere ako odreagovanie, iny pri nom sedi cely den... tiez som byval taky. Ked si clovek najde inu pracu ako Facebook alebo WoW, prestane tomu venovat tolko casu a zacne sa venovat svojej praci, takych je vsak strasne malo. Ved naco by ludia nieco robili, ked je im na Facebooku dobre, zarabaju na nich rodicia a nemaju ziadne povinnosti. Je dobre, ze sa aspom niekto pokusa napravit takychto ludi, ale pokial sa nenajde nejaka praca ktora by bavila vsetkych tych ludi na Fb, jedna tema na WoWResource je k nicomu ;)

 

Pravdupovediac, tiez ma to dost stve, ked niekto ´´updatuje´´ svoj status kazdych 5 minut a caka kym da niekto ´´like´´.

Jedine co vidiet ked kliknes na niekoho profil je zaspamovana nastenka tym, co robil cely den, ako jedol pri fb, ako isiel do sprchy a stihol to este napisat na fb!, atd.

 

Preto FB neverim ... pouzivam akurat tak QiP ... :D

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Úchvatné názory :) FB je postaven tak, aby na něm uživatelé trávili co nejvíce času. Čím více času na něm stráví, tím větší pravděpodobnost kliknutí na reklamu či nákupu v jedné z mnoha FB her. A tím větší zisky pro FB. Tečka.

 

Pokud se vám chování lidí na FB nelíbí, není nic jednoduššího, než si patřičné osoby skrýt. Pokud se vám nelíbí chování vašich kamarádů, kteří na FB tráví svůj život, tak si s nimi promluvte. Nebo je prohlaste za exkamarády a zkuste si najít někoho s rozumem. Ale prosím nezakládejte další zbytečné thready plné prázdných slov zde na WS. Nic tím nezměníte, nikomu tím nepomůžete a nakonec - jaké si to člověk udělá, takové to má.

 

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano, a příští založený topic bude na téma 'Světový mír' a 'stop válkám o ropu' ... nejde mi nějak do hlavy proč sis dal tu práci to 'sepsat' a dát to sem, kde to 75% lidí nepřečte 10% nepochopí 10% se na to vys**e a 5% se nad tím možná trošku zamyslí...

 

///edit: Ze 10135 uživatelů, si tenhle topic prohlídlo 125, to znamená že si to možná přečetlo 1.23334978% fóra, z toho ti jich 9 odpovědělo, to je 0.088801184% fóra a když vezmem v potaz že +-5 z nich je offtopic, tak tu máš 4+- lidí co si dalo tu práci ti to přečíst, zamyslet se, udělat si možná na to i 'svůj' názor a napsat ho sem... Jseš spokojenej s tím že si právě vzkázal sídlišti o velikosti třech 6ti patrových paneláků své poselství?

Edited by Nightavanger
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osobně na FB netrávím většinu času, protože ho trávím tady (baví mě to a většinou sem chodím když se nudím). :D Zbytek rozhazuju mezi chod domácnosti a zajištění běžnejch osobních věcí. :diablo: Moc non-virtuálních přátel nemám, ani není o co stát - většina lidí na Zemi jsou pěkný svině. Na netu zrada alespoň tolik nemrzí. :ermm::unsure:

FB je komerční, no musejí na něčem vydělávat, ne? Ten byznys jim funguje, lidi jsou jaký jsou - stále víc a víc pohodlnější - to nezměníte ani když se budete stavět na hlavu. :teehee::rolleyes:

 

///....Nightvanger: Je tu sice 10135 uživatelů, ale vyděl si to z hruba deseti.. Víš kolik lidí tu má multiacc? ..a kolik z těch deseti tisíc sem nechodí aktivně? :pinch:

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Óóó konečně se ta modrá věcička rozebírá i zde.

 

Jelikož jsem byl nucen se přestěhovat do většího ,města trávím hodně času na počítači případně čtením knížek. Každý víkend jezdím k tátovi kde se dostatečně vyblbnu s kámošema.. Chodit zrovna tady ven fakt nechci díky.

 

Na FB se podívám sem tam ,jednou ,dvakrát do hodinky co kdo napsal a podobný kraviny si milerád přečtu a klidně odpovím stejně blbě :), osobně jsem tam teda neviděl moc statusů typu "Právě jsem jedla rajskou".. to je to samý jako jak každej píše že nesnáší typ psaní "Lhowiskujů ThĚ PHuSinkO" to jsem opravdu nikdy neviděl, takovýto extrém. Možná píšou místo "V" "W" ale to se přežít dá. I když slovo "Wltawa" zní více než podivně...

 

Já osobně jsem rád že mám Facebook přeci jenom posílat SMS je na prd a docela drahý... stejně jako nějaký hovor. Facebook mi hodně usnadňuje komunikaci s přáteli a jsem opravdu rád že ho mám. I když občas když vás někdo označí ve stavu kde nejste zrovna "OK" tak je to docela dotěrné a Velice nepříjemné! Ale to samozřejmě jde i odznačit no problem..

 

Další věc, na Facebooku mě doslova SE*OU stupidní a dementní aplikace typu Farmville nebo pošli srdce, pošli pivo. *facepalm* ...Každý měsíc pár takových kravin zablokuju a mám pokoj.. Poslední aplikace která je hodně dotěrná ovšem geniálně vymyšlená je "Quiz Taco!" :), taktéž zablokovaná.

 

 

Takže shrnutí? Facebook není špatný je to pouze lidská blbost ,že jsou to tací hlupáci a u nudné modré stránky která nestojí za to se tam dlouho koukat tráví tolik času.. ovšem jsou opravdu užitečné.

A přiznejme si to že spoustu lidí zejména kluků tam chodí očumovat fotky polonahých holek ;).

 

+Ještě dodám tahle vlna antiFACEBOOKU je úplně stejná hovadina jako když někdo má v podpisu následující text

 

97% teenagerů poslouchá Hip Hop, pokud patříš mezi zbylé tři procenta dej si todle do podpisu!

 

Blbost..

 

Celé je to prostě jakýsi "trend" ,kterým lidi chtějí dokázat že jsou jiní než ostatní.

 

 

Jinak přihazuji jeden z těch inteligentních statusů :):D

 

celkem nuda... :D kdo se taky nudí at dá "to se mi líbí" a kdo se nenudí... tak at napíše do komentu " :-P " tak kdo se nudí a kdo ne?:D:D:D

 

 

Edited by hejsek
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jsem jedinej kdo facebook prostě nemá? :)

 

To se moc nevidí no :), (u mladší populace).

Edited by hejsek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Facebook je sociální síť a kdyby nebyl Facebook, tak by bylo něco jiného ...

Zase na jednu stranu je to hodně dobrá věc, protože je tam opravdu téměř každý (až na starší lidi a menšinu) :D

Když něco potřebujete, hodí se ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nehovorím o zrušení Facebooku. Ale bolo by ho dobré používať na to na čo bol pôvodne vytvorený. Pokiaľ ste videli film Sociálna sieť, kde Mark Zuckerberg vytvoril Facebook na komunikáciu ľudí medzi jednotlivými časťami Harwardskej univerzity. Ale začal sa rýchlo šíriť, nešlo mu ani tak o zisk ako o počet užívateľov. Rozšíril sa ako droga a ľudia sa stávali závislí. Najímal personál, ktorý rozhodoval o dosť veciach aj zaň. Však ako sa dohodol Mark s priateľmi, že tam nedá reklamy lebo pokazí pôvodný účel a čo sa stalo ?? Reklám jak ***.

 

Nehovorím, že ľudia sú zlý, keď sú non-stop na Facebooku. Ale keď si to pozriem tak 3 roky do zadu. Nikoho som nemal v priateľoch na Facebooku a chodili sme všetci von. Vyšiel som von, kopec ľudí, nebola šanca sa nezabaviť. Teraz vyjdem von, nikto akurát tak babky a zamestnaný ľudia, ktorý na Facebook nemajú čas. Príde mi to dosť smutné. "Napíšem niekomu: nejdeš von? Dostanem odpoveď: čo si sa zbláznil? Však je zima." Popritom 2-3 roky do zadu, sme išli von, bez toho aby som mu vôbec písal niečo. Proste vyšiel som von a ľudia. Teraz je to iné. A nehovorím ani o zrušení Facebooku, ja hovorím len o závislosti, proste chodiť tam s mierou, alebo nevypisovať furt kraviny.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nehovorím o zrušení Facebooku. Ale bolo by ho dobré používať na to na čo bol pôvodne vytvorený. Pokiaľ ste videli film Sociálna sieť, kde Mark Zuckerberg vytvoril Facebook na komunikáciu ľudí medzi jednotlivými časťami Harwardskej univerzity. Ale začal sa rýchlo šíriť, nešlo mu ani tak o zisk ako o počet užívateľov. Rozšíril sa ako droga a ľudia sa stávali závislí. Najímal personál, ktorý rozhodoval o dosť veciach aj zaň. Však ako sa dohodol Mark s priateľmi, že tam nedá reklamy lebo pokazí pôvodný účel a čo sa stalo ?? Reklám jak ***.

 

Nehovorím, že ľudia sú zlý, keď sú non-stop na Facebooku. Ale keď si to pozriem tak 3 roky do zadu. Nikoho som nemal v priateľoch na Facebooku a chodili sme všetci von. Vyšiel som von, kopec ľudí, nebola šanca sa nezabaviť. Teraz vyjdem von, nikto akurát tak babky a zamestnaný ľudia, ktorý na Facebook nemajú čas. Príde mi to dosť smutné. "Napíšem niekomu: nejdeš von? Dostanem odpoveď: čo si sa zbláznil? Však je zima." Popritom 2-3 roky do zadu, sme išli von, bez toho aby som mu vôbec písal niečo. Proste vyšiel som von a ľudia. Teraz je to iné. A nehovorím ani o zrušení Facebooku, ja hovorím len o závislosti, proste chodiť tam s mierou, alebo nevypisovať furt kraviny.

Je to jen módní trend to přejde, a nebo jsou ti lidi starší a rozumnější a nepůjdou ven di -10tim stupňů ven? Já bych to taky neudělal, v zimě jsem poslední dobou furt nemocnej.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdá se mi to, nebo to modré šílenství je záležitostí jen posledních 2-3 let? A kord poslední rok se s tím roztrhl pytel. Já osobně na FB trávím dost času, protože nemám co jiného dělat. Hlavně chatuju s kamarády a s přítelkyní. Taky nemám problém s tím, že když někomu z kámošů napíšu, aby šel ven, tak by nešel. Všichni většinou rádi jdou.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nejlepší je se tam s někým dohodnout ... Když někomu napíšeš ať jde ven, pochybuju, že by tě poslal do prdele...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Však taktiež ich nevolám von keď je -10 stupňov. Ale niekedy sme chodili von aj v -10. Síce to nebolo von ako von, ale chodili sme blbnúť do rôznych podnikov, kde sme hrali stolný futbal, stolný tenis. Alebo sme chodili hrávať hokej na ľad. Teraz nikoho neviem dostať na ten ľad, aj keď je vonku 0 alebo max. -2 stupne. Viem, že je to trend, ale kedy to prejde tak to nevie nikto, pretože je tam už vyše pól miliardy ľudí a to len tak neskončí. Závislosť a stupídne statusy budú vždy :D.

 

EDIT: vidím tu písané o tom chodení von. Ja ich tiež zavolám von a idú. Samozrejme nie keď je -10 stupňov. Ja tu hovorím o tom, že pred 3 rokmi som ich von nemusel volať vôbec. Všetci sme boli vonku non-stop.

Edited by SiLvEr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jsem jedinej kdo facebook prostě nemá? :)

Nejsi jedinej ja ho taky nemam a vubec mi to nevadi, spis jsem rad, ze ho nemam, protoze kdybych ho mel, nemel bych pak cas na ostatni veci.

 

Nejlepší je se tam s někým dohodnout ... Když někomu napíšeš ať jde ven, pochybuju, že by tě poslal do prdele...

Hele mozna tomu nebudes verit, ale jsou takovy lidi a par jich i znam.

Edited by siley

Share this post


Link to post
Share on other sites

SiLvEr,nenudíš se?Záleží na lidech jak využívají Facebook,chodím tam někdy 1za týden,někdy za 2dny,nechodim tam,nejsem nějakej "Facebookář"..Facebook neni špatnej,asi,ale uživatelé ho špatně používají,každých 5minut jinej status atp .. Prostě .. Nelíbí se mi to,ale nevím proč ty najednou překypuješ nápady,no GL ..


Edit:

Jsem jedinej kdo facebook prostě nemá? :)

Přemýšlím o tom,že ho zruším,proč sem si ho vůbec dělal,nelezu tam,nikde nic,nedávam tam fotky,nepíšu statusy,nechatuju ..


Edit*:

......

Nejlepší je se tam s někým dohodnout ... Když někomu napíšeš ať jde ven, pochybuju, že by tě poslal do prdele...

 

Hele mozna tomu nebudes verit, ale jsou takovy lidi a par jich i znam.

Siley,a jak ty lidi znáš,když nejsi na Facebooku?To jim píšeš na ICQ a oni tě pošlou do pr****?

Edited by Shadowhack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siley,a jak ty lidi znáš,když nejsi na Facebooku?To jim píšeš na ICQ a oni tě pošlou do pr****?

treba tak ze je znam osobne?

 

a z ty vety "Siley,a jak ty lidi znáš,když nejsi na Facebooku?" to vypada ze facebook je u tebe na prvnich prickach dulezitosti (tim te nechci urazit nebo rikat ze to je pravda ale proste z ty vety to tak vypada)

Edited by siley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krása,a píšeš jim?Víš určitě,že by tě někam poslali?Mě je do toho teda ... Ale,stejně,to je fuk,Facebook nepoužívám,někdy tam kouknu,ale nic jinýho..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ani není potřeba víc to komentovat. Lidi mají v oblibě sociální sítě. Tady je to taky sociální síť, jen si to dost lidí plete s právě s FB. Forum o developingu ? bývávalo..

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×