Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
warring

[PHP] Script, Unhash SHA1

Recommended Posts

Zdravím lidičky hledám script ktery by zvladnul ROZHESLOVAT Kódování SHA1

 

např tenhle ::: b00ef9159fbcf5e0cc58c9a54bd506ea1b9755e9

 

a vypsat heslo které se pod ním skrývá, jestli by nebyl nekdo tak hodny a nenapsal mi ten script ?

 

 

 

Děkuji

Share this post


Link to post
Share on other sites

rozheslovat kódování SHA1 ?? co to je za blbost ? :rofl: a o dešifrování toho hesla, no pochybuju že by ti to někdo udělal, sha1 jen tak snadno nedešifruješ. Více se dočteš zde.

Edited by Lukasas

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je jednosmerna sifra, rozhesovani je spise hadani.

Realne to ani nejde. Nebo spis by to trvalo hodne hodne hodne dlouho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abych řekl pravdu tak se v tomto příliš neorientuji, ale neumí náhodou sql právě do sha1 zakódovat?jinak by nám obyčejným lidem ta šifra byla k ničemu a vůbec bychom se jí nezabývali, hlavně wow emulátory do něj kódují hesla, o což ti tuším jde ;) ... takže to heslo sice nezjistíš, ale můžeš ho změnit...

Edited by minig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autoři nade mnou si dělají legraci ? Nebo vážně neví o co jde ? :innocent:

 

Když už jsi nám dal na jevo že ty to víš, a vysmál se nám, možná bys byl hodnej kdyby jsi nám ještě řekl jak to tedy doopravdy je a vyvedl nás z omylu :D a jak jsem psal v mém příspěvku, příliš do tohoto nevidím , tak jsem pouze popsal svou zkušenost s tím, že jde v sha1 nahrávat sql dotazy :D

Edited by minig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano můžeš heslo zahashovat do SHA1 to ti samozřejmě nevyvracím, nicméně to co on postl je na 99% sha1 obsahující tzv. salt.

předpokládáme-li, že se jedná o hash ACC:PSW z wow je potřeba alespoň dodat název Accountu a pokusit se v různých DB najít tento SHA1 hash, který by tomuto kódu odpovídal, o nějakám un-hashi (odhashování) apod. nemůže být řeč, trvalo by to roky. Proto existují různé DB, plné těchto kódů.

Edited by Wladass
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autoři nade mnou si dělají legraci ? Nebo vážně neví o co jde ? :innocent:

Ano autori si delaj legraci a ty pak dole napises to same jako ja. Delas si take legraci?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krátká hesla se dá prolomit celkem rychle vzhledem ke specifickému omezení znakové sady ve wow, pokud tedy znáš jméno accountu (ostatně, hash i jméno accountu máš v db u sebe, ani nemá smysl uvažovat, že máš hash bez accountu). Osobně jsem to kdysi zkoušel a můj skript v PHP dokázal následující:

 

4 znaky - 5 sekund

5 znaků - 3 minuty

6 znaků - teoreticky 103 minut

7 znaků - teoreticky 62 hodin

8 znaků - teoreticky 93 dní

9 znaků - teoreticky 9 roků

 

Zvládal cca 350 000 hesel za sekundu při znakové sadě A-Z0-9. Ovšem vzhledem k exponenciálnímu růstu bych víc než 6 znaků v rozumné době tímto způsobem prolomit nedokázal. Skript tu nikomu dávat nehodlám, když už se o něco takového pokoušíte naprogramujte si to sami. Je to celkem zajímavá algoritmizační úloha, udělat rychlý generátor variací ze zadaných znaků. Vlastní generování hashe je už triviální úkon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 znaky = 5 sekund?

Mas butto hodne rychle cpu a nebo gpu, ale opravdu hodne..

Celkove mas nejake divne casy, az budu mit cas tak to zkusim. Ale urcite budu mit radove vetsi casy tohle je opravdo hodne moc rychle.

Edited by ntdrt

Share this post


Link to post
Share on other sites

5258a0068e9468d929c2bfaf4d44070e9d93b894 - Heslo 3x znak od A po Z a 3x číslo 1 až 9 celkovo má 6 znakov

Rozlúštenie na mojom GPU

 

46 Sekúnd

Počet hesiel: 1 820 327 936

Edited by Jamira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takze na zaver by bylo vhodne rici ze SHA proste nejde rozsifrovat.

To co tady uvadite je lamani hesla hrubou silou aneb hadani, ale tenhle zpusob logicky funguje na kazde kodovni.. Respektive tohle s kodovanim nema ani nic spolecneho.

 

Pri realnem pouziti to ani uhadnout nejde, vetsinou se sifrovani kombinuje (napr md5 a sha1) navic krome hesla tam muze byt i jiny udaj + nahodne generovany salt.

Edited by ntdrt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×