Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Hosinga

Minecraft Tutorial

Recommended Posts

Minecraft

minecraft-642x360.png

 

Zdravím všechny uživatele wow resource. Tento topic je zaměřen na instalaci/návody/tipy na minecraft.

 

Instalace serveru

 

Pokud chcete nainstalovat server na Windows je to jednoduché, stačí stáhnout Minecraft.exe uložit ho kdekoliv a zapnout. Pokud chcete minecraft server nainstalovat na jiný OS (Linux,Mac) stáhněte minecraft.jar a zapněte ho jako java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

 

Existují dva nejlepší módy:

1. https://github.com/Bukkit/CraftBukkit/

2. https://github.com/Bukkit/Bukkit

 

Download hry

 

Odkaz na stáhnutí hry *!-ZDE-!*

TIP: Updatovaní hry je velice jednoduché, pokud chcete přejít na novější patch zvolte při spuštění klienta "Force Update", hra se vám opatchuje.

Singleplayer tipy:

1. Postel ve verzi 1.3 => Pokud si půjdete až zapadne slunce lehnout, probudíte se ráno a "přeskočíte" noc.

2. INVEdit => Editor inventáře, stačí otevřít level.dat a upravit si svůj inventář libovolně. Odkaz na stáhnutí *!-ZDE-!*

 

Multiplayer

1. Bugování itemů = Zabijte se a vypněte hru. Když ji znovu zapnete budete mít věci u sebe, ale ty co z vás vypadli tam stále budou ležet.

2. Mob farma = Jestliže najdete mob spawner, je to nejlepší místo pro farmu. Zaplavte celý plac vodou a udělejte proud, který poteče až do úzkého kanálu, kde budou na moby čekat kaktusy, z mrtvých mobů vám do nádržky vyplavou itemy.

3. Gauč = Udělejte dřevené schody(návod na minecraft crafting wiki) a 2 cedule. Plácněte 2 schody vedle sebe, a cedule na ně po stranách.

4. Neomezený zdroj cobblestonu = Video

5. Kanón = Video

(druhá minuta)

6. Automatická továrna kaktusů = Video

 

Přežití prvního dne:

Hned po spawnutí utíkejte k nejbližšímu stromu a celý ho pokácejte, udělejte si buďto: A) Krumpáč, nebo za B) Sekeru. Krumpáč jen v případě že vidíte poblíž kámen. Pokud ano udělejte si krumpáč a vytěžte 3-6kusů minimálně. Poté udělejte kamenou sekeru a krumpáč. Pokácejte co nejvíce stromů a postavte si na výhodném místě dům ze dřeva. Potom začněte hloubit důl a těžit kameny, železo, zlato, uhlí, štěrk, diamanty, atd. Pak už je to jen na vás.

 

Doufám že to někomu pomůže, přeji hezký den. :nw2_guitar:

Edited by Hosinga
  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pekné. Len tak mimo.. Tú sedačku vieš odo mňa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kdo ještě napíše že to ma od něj? Napsal návod jak co a jak a to se cení :-) Jinak sedacka se da udelat i jinak :-) Lépe v native nebo přes nějaký mod

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jinak tam přidej ať si stoho udělá wooden planks a pak crafterku :-) jeste pred sekyrkou a krumpacem :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím, že návod jak přečkat první noc je totálně zbytečný. Když už nevím co, tak vykopu tři bloky pod zem a zazdím se tam (v chodbě se záhybem), s malým oknem na průhled. Stavět dřevěný barák je volovina, vybuchující zombíci vám ho rozbijí okamžitě.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím, že návod jak přečkat první noc je totálně zbytečný. Když už nevím co, tak vykopu tři bloky pod zem a zazdím se tam (v chodbě se záhybem), s malým oknem na průhled. Stavět dřevěný barák je volovina, vybuchující zombíci vám ho rozbijí okamžitě.

asi tak...

 

no a Husii jeste neco, Bukkit je nepotrebnej je pouze pro vyvoj pluginu, za to Craftbukkit je normal server a OFIC emu je taky stabilni... bohuzel na nem nejdou pluginy takze trosku nevyhoda <_< a jeste ten Craftbukkit kompilovat to je na dlouho, prepis si zdroj na http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/ tam je skompilovana verze :ermm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xmat, nezničí, creeper vybuchuje v tvojí těsné blízkosti, navíc pokud chceš mít postel tak ti 3 bloky pod zem taky nestačí. A taky dreveny baracek je lepsi nez tma a hlina kolem tebe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×