Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Dejvor

Vývoj WS

Adminem serveru by mel být:  

24 members have voted

  1. 1. Kto by mal byť adminom servera WS ?

    • SneakerXZ
    • Wolf Officious
    • bLuma
    • STONERSVK
      0
    • NecroVisioN
      0
    • Jamira
      0
    • Spichy
      0
    • Clou
    • Kupkoid
      0
    • Hkarta
    • Cäsh
      0


Recommended Posts

Dobrý deň. :nw2_guitar:

 

Takže v úvode by som Vás chcel oboznámiť so zámerom tohto topicu. Nižšie by som sa chcel porozpisovať čo by sa dalo s WS robiť. Keďže je to fórum o WoW Developingu tak všetky novinky idú automaticky sem. Tudiš by sa to mohlo využiť pri tvorbe nejakého servera. Viem že sa to tu už pár krát riešilo, ale nedá mi to že je tu plno múdrych hláv ktoré dokážu čokoľvek. A takmer nikdy to nevyužívajú ,iba na repku, čo by sa mohlo zmeniť. Princíp tohto topicu pravdepodobne chápete tak prejdeme rovno k veci. Táto myšlienka mi skrsla v hlave počas sna, áno spal som a snívalo sa mi ako by to bolo super keby má WS server. Je to čudné ale je to pravda :whistling:

 

Portál:Portál ktorý by sme mohli vytvoriť by sa zamerával čisto na hru World Of Warcraft, tudiš by sme nehosťovali iné hry okrem toho. Mohli by sme rozbehať pár serverov ako TEST a jeden-dva ostré,ako to má väčšina veľkých serverov ako : Twin,My*tiq,Molten a podobne. Tudiš o grafické spracovanie by sa postarali naši úžasný grafici ktorý na WS nie je málo(Warde,Jamira,Dendoo atď.).Veď predsa prvý dojem hráča tvorí web, ak je web pekný ,rýchli ,úhľadne nakódovaný atď. tak v hráčovi skrsne nejaká iskra a láka ho to pozrieť sa ako to vyzerá in-game.Tudiš keby prišiel in-game a uvidí že na servery je malo bugov je pekné spracovaný tak ihneď volá kamarátom aby sa prišli pozrieť.Tudiš zase začne rásť populácia nie ?

 

ADMIN/DEVELOPER:Úvodom by som sa Vás chcel spýtať zda-li by niekto mal čas/chuť/ochotu spravovať server. Tudiš by sa mohol nájsť nejaký ADMIN ktorý by to mal pod palcom. Nemusel by byť sám,admin tým(iba admini)by sa mohli kľukne skladať z 4-5 ľudí ktorý by to viedli.Podľa môjho osobného názoru by nebola núdza ani o developerov,tudiš ako som písal tak toto fórum je zamerané na wow developing,takže keby sa pár ľudí(developerov)chcelo zúčastniť tak by ste ich mohli počítať aj na 10tky(10 developer by sa určite našlo schopných robiť prácu v DB ktorú im bude určovať admin/admini... Takže keby sa takých ľudí našlo hoci len 5-7 tak by nebol problém so serverom po stránke bugov.Viac než 75% developerov vie opraviť akúkoľvek chybu ktorá sa vyskytne v databáze.Tudiš keby si hráči chceli zahrať tak by nenáchadzali bugnuté spelly,itemy apodobne.Takže populáciu a kvalitu serveru by sme rapídne zdvihli.Čím dôkazom by bol aj neustály zdvyhajúci sa počet online hráčov,registrovaných hráčov na fóre/v hre.

 

Sponzorovanie:Každý človek na tomto fóre vie že nájsť sponzora nie je ľahké,ovšem sponzora ktorý by za niečo stál a nepožadoval by nejaké miesto ako admin apodobne.V projekte na ktorom sme pracovali pred pár dňamy som bol svedkom že všetko sa dá keď sa chce. Tudiš sme dokázali z takmer potopeného servera postaviť na nohy každého kto bol v týme,ovšem naša snaha bola márna,ale to je jedno.Nájsť sponzora je jednoduché,stačí mať kontakty,tudiš ja mám plno kontaktov na adminov/reklamy/sponzorov ktorý hľadajú uplatnenie na nejakom servery,myslím si že aj uživateľia fóra ako je:Wladass,SMrto atď. poznáju haldu dobrých sponzorov ktorý by možno mali záujem sponzorovať server ktorý by sme rozbehali.

Nikomu by neublížilo keby nejakým ľuďom napísali,aby pomohli.Nemyslím si že by im to dalo až tak veľa práce že by to nedokazali. :whistling:

Takže sponzorovanie by sa rýchlo vyriešilo,či po stránke Web Hostingu by nám to zariadil Wladass(Station) alebo niekto iný,to by sa doriešilo keby sme už mali nejakú tu predstavu ako ten server rozbehnúť.

 

GM/Eventer/Mod. : Nemyslím si že by bola núdza o Gmko či Eventera,ja osobne by som rád priložil ruku k dielu,tudiš by som tam išiel pracovať kľudne aj zdarma, lebo keď viem že to má pod palcom banda spoľahlivých ľudí tak by som urobil naozaj všetko čo by bolo v mojích silách aby som server čo najviac preslávil.Tudiš keby sme mali kvalitných eventerov ktorý dokážu spravovať eventy aj cez DB. Podmienkov prijatia by bola tvorba Q,portov,creatur tak by to šlo ako po masle,hráč by sa nikdy nenudil a mal by čo robiť aby bol najlepší a aby prekonával sám seba nie ?Veď to poznáme(aspoň ja poznám :rofl: ).

 

Systém.:Systém serveru by bol zameraný buď na PvP alebo na PvE,tudiš to by sa ešte premyslelo,aby to bolo čo najlepšie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Raty,patch.:Tak,jeden realm by sme mohli spraviť napríklad TBC (FUn/Instant to by sa ešte dohodlo) raty niečo cez 60x,tudiš poznám X hráčov ktorý práve takéto servery vyhľadávajú.

A majú ich radi.Tudiš tento server by bol jedným z naj CZ/SK serverov keby sa do toho pustili naplno ľudia ktorý otom už niečo vedia. Nepíšem to lebo chcem hrať na takomto servery,ale píšem to lebo takéto servery hráči vyhľadavajú.Tudiš XP 1x-2x sa už poriadne neoplatí robiť,je ich už plno, sú lepšie majú lepšie zázemie. Takže takýto typ by nebol odveci.

Realm číslo 2:Buď to Wotlk alebo Cata, keďže poznám Cata tak naotm je ešte strašne veľa práce,od oprav po samotný systém serveru,takže to by sa veľmy ani neoplatilo,no WOtlk/Classic by sa oplatilo určite,nikde som ešte taký server nevidel ktorý by mal 60x exp,q,kill raty a nebol bez veľkých bugov, tie veľké bugy by sme mohli zmierniť cez Deve team nie ?

 

 

Názov:Názov by sa určil,no mohlo by to mať niečo spoločné s WS napr. ResourceServer alebo niečo podbné(niesom najlepší vo vymyšľani názvov),no na názve nezáleži,záleži na zloženi týmu,spracovani serveru.Takže názov nie je až taká podstatná vec ktorá by sa musela riešiť hneď nazačiatku.

 

Odmeny pre GM/Dev/Adm. : No,odmeny by mohli byť nejaké vecné veci ako trička,boty atď. alebo podľa toho koho by mal server za sponzora.Keby sme mali sponzora napr. share-rapid tak neočakavajte trička ale voľné GB na sťahovanie alebo podobne.No,nemyslím si že by niekto dával Finančné ohodnotenie,možno maximálne nejaké to % z VIP výdelku servera.Vip by sme určite zaviedli,no čo by to obsahovalo tak to netuším,možno podobu nejakých goldov,mountov,bagy,.gon a podobne.

 

Záver:Na záver by som chcel podotknúť ešte raz,že toto sa tu už riešilo,tudiš nestojím o nejaké kritizovanie že to tu už bolo a podobne.Trápne pripomienky si nechajte na niečo iné,prosím o komentovanie čo,ako by pomohlo serveru a podobne.Dúfam že zámer pochopíte a porozmýšľate trochu ake by to bolo keby sa niečo takéto spravilo.Prosím ľudí ktorý si tento topic neprečítali ani celý nechc sem nepíšu.

 

Prajem príjemne strávený zvyšok dňa. Ďakujem že ste si našli čas a prečítali si tento celý topic.

 

EDIT:Založene hlasovanie na administrátora toho serveru.Čisto objektívne,nezáväzné !

Edited by Dejvor
  • Upvote 4
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

napady XXX krat riesene ako to dopadlo si mal moznost vidiet ja tomu vsak nedavam moc velku nadej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neříkám, že to není zajímavá myšlenka, ale jseš si jistej, že na to najdeš dostatek lidí ? Spousta lidí co sem chodí mají buďto vlastní projekty nebo už je WoWko nezajímá. Zkoušel sis dát dohromady "volné a vhodné" lidi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Určite som už nad nejakým týmom rozmýšľal,zatím som si napočítal 6 ľudí(Gm som nepočítal) ktorý by sa nato evidentne hodili.Bol si sám príkladom ako sme to zložili na Apokalypse.A to ste brali iba elitu.Ale na opravenie bugov/spellu,vytvorenie niečo nepotrebuješ proffesionála C++/C stačí obyčajný SQL developer nie ?Takže oto by sa dalo postarať.

 

Jedno príslovie hovorí: Všetko sa dá iba musíš veriť a chcieť.

Takže týmto príspovím sa riadim ja:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pořád se řeší stejný problém. Aby to byl skutečně uznávaný WS server, musí mít uznávaného admina, tzn. někoho z top WS uživatelů. A nevidím tu nikoho, kdo by se toho ujal. Já osobně bych pro takový server pracoval, a myslím že určitě i další, ale není admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za predpokladu že sú voľný :Wlaďo(Manažer),Hkarta(C++/SQL),Stoner(C++/SQL),Wolf(C++/SQL),ZeCHy(SQL+Realm),Minikomando(SQL)

 

Oneskorena reakcia na Xmata:Nieje admin?Tak si zober TOP uživateľov a vyber si znich ?Admin by mal mať skúsenosti s WoW+WoW Emu(Hkarta,Wladass,Xmat,Necro,bLuma,Wolf Off,Stoner,Funner,Wardenick,SneakerXCZ,Angelo,CLou atď.)to sú ľudia ktorý ma napadli ako prvý.

Edited by Dejvor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokiaľ viem,tak admin do hry ani nemusí vstúpiť.Nato má Head GM,zástupcu,Gmka,developerv aby mu hlásili chyby ktoré sú na servery.Poznám haldu adminov ktorý prídu do hry raz za pol roka na 1-2hodinky a idú preč.Napr. taký bLuma sa už wowkom nezaobera,no neznamená to že nedokáže niečo opraviť,spravovať tým serveru nie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím si že ani Sneak a ani bLuma by do toho nešli, takže nemáš schopného admina. Nikdo jiný tu není. O tom druhém bych ještě uvažoval, ale i tak si myslím, že to nemá cenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keď každý napíše že to nemá cenu,nikomu sa nechce atď. tak to fakt cenu nebude mať,postavte sa ktomu ako chlapi,má to cenu a ideme dotoho nie ako ženské :unsure:

A keď oto bude záujem tak sa nájde človek ktorý sa ktomu postavy racionálne s rozumom a dotiahne to dokonca.Nemôžeme byť lenivý inak dovedieme WS k záhube ty to vieš ja to viem každý to vie.Musíme začať makať a pôjde to odruky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano vím že každý by navrhoval admina jako sebe..

 

Můj názor je, že admin musí být Dost často aktivní a Umět řešit problémy... prostě Vůdčí osobnost.

Měl bych tip, kdo by to měl být..

 

S hostingem by nebyl problém, WS toho pro mě hodně udělala, a tím že bych vám ho nabídl zdarma by byla maličkost, jinak bych žádal Developersky post.. doučoval bych se C++

Edited by Noeel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noeel,toto nieje náborovy topic.Toto je topic s nápadom na server.

Hosting:Neviem či by niekto chcel hostovať na edoma.sk/cz neviem ako to máte,ak sa mýlim oprav ma.

AK niekoho navrhuješ tak navrhni,každý názor sa berie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noeel,toto nieje náborovy topic.Toto je topic s nápadom na server.

Hosting:Neviem či by niekto chcel hostovať na edoma.sk/cz neviem ako to máte,ak sa mýlim oprav ma.

AK niekoho navrhuješ tak navrhni,každý názor sa berie.

 

Můj názor je že by to měly být ten/ti co na WS jsou dost aktivní tím navrhuju ti co mají Velký počet výkřiků / Nejvíce Reputace / největši autor.

 

Nemůžu říct zrovna kdo, protože nechci nikoho urazit..

 

Hosting.. není pod edoma.sk , je můj vlastní.

Edited by Noeel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím, že Jamira by nabídl pro WS hosting..ikdyž 750 není moc pro někoho kdo vydělává.Osobně bych za Admina volil bLumu nebo Sneaka...z důvodů že Admin WS je Sneak..nebo bLumu z důvudů, že je to prostě chytrá hlava..je snad chytřejší než určitě nás pár dohromady..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nápad z WS serverem tu byl vždycky a nikdy se nedokončil... Já osobně bych do toho nešel, nevěnuju se tomu už rok a půl...

A bohužel i silně pochybuji, že někdo ze seznamu bude ochoten dělat Administrátora serveru... všichni toho mají dost, a možná jen sem tam přispívají na fórum...

Jediný kdo se v tom častěji vrtá je Wolf Officious, ale na postu admina si ho já osobně nedovedu představit, ale kdo ví? nebudu dělat závěry...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co když budu hlasovat pro sebe? :D A proč Sneakerovi komolíš nick? :D (je to SneakerXZ, né SneakerXCZ) :innocent:

 

Server WS, no páni.. To by byl čiléz jak Che Guevara (čegevara). ;):D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/CheHigh.jpg

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tady je prostě jen velmi, velmi málo lidí, pod které by šli pracovat špičky tohoto fóra. Bluma, kupkoid, možná Sneaker kdyby se do toho pořádně obul. Ale myslím že kdyby to vedl kdokoliv jiný, tak by to ve výsledku nebyl komunitní server, ale server pár lidí z wowresource. A ten seznam? Neříkám, že to nejsou lidé, kteří něco umí, mají něco za sebou, jsou vyspělí, mám k nim respekt aj., ale stejnak bych nešel pracovat ani pod jednoho z nich kromě dvou výše zmíněných. To prostě nejsou silné osobnosti co by dokázali seriózně utáhnout velký server. (hkarta neznám, tam nesoudím)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano vím že každý by navrhoval admina jako sebe..

 

Můj názor je, že admin musí být Dost často aktivní a Umět řešit problémy... prostě Vůdčí osobnost.

Měl bych tip, kdo by to měl být..

 

S hostingem by nebyl problém, WS toho pro mě hodně udělala, a tím že bych vám ho nabídl zdarma by byla maličkost, jinak bych žádal Developersky post.. doučoval bych se C++

Kazdy by navrhoval jako admina sebe? Ne, ten, kdo uz adminoval vetsi server sebe navrhovat nebude. Muzes tu sice zakladat hlasovani od adminech, ale vetsina z nich by to nevzala nebo by pod ne nikdo nesel pracovat, ti lidi (jako treba bLuma) toho maji vic nez kazdy den sedet hodiny u serveru.

 

Edit: Jak rekl Xmat, ti nejlepsi z WS by nesli makat pod kohokoliv.

Wolf: Ses dobrej, ale jako admina bych te nechtel :).

Edited by brseker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co když budu hlasovat pro sebe? :D A proč Sneakerovi komolíš nick? :D (je to SneakerXZ, né SneakerXCZ) :innocent:

 

Server WS, no páni.. To by byl čiléz jak Che Guevara (čegevara). ;):D

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/CheHigh.jpg

 

Taky jsem se chtěl zeptat jestli můžu hlasovat sám pro sebe :D

 

No k témetu.

 

Jelikož už se to tady řešilo asi 1 000 000 krát tak už tomu dávám stejnou váhu jako 10 let nošenejm botám = 0. Víme, že zde na WS schopní lidé jsou a jsou možná by se i přidali ale zde na WS je rozšířená taková nemoc, říká se jí lenost a jak říkal nedávno Wladass jeho lenost se mu smíchy válí po zemi a šije sebou :mid_bow_arrow: U mě je to podobné, co u dalších? :whistling:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jelikož už se to tady řešilo asi 1 000 000 krát tak už tomu dávám stejnou váhu jako 10 let nošenejm botám = 0.

10 let starý boty? Tzn. vzpomínám na ně rád, ale už jsou mi k prdu, po tom co upadla podrážka? :D

 

Nicméně s tou leností máš tak trochu pravdu.

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

btw vyškrtněte mě z toho seznamu, já mám neoteric a rozhodně bych neměl zájem se o něco starat tady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobře, Dáváte sem seznam lidí, kteří by byli "schopni udělat velmi kvalitní server"

Ale zeptali jste jich, jestly vůbec májí zájem?? Co prve udělat Topic do kterého by se psalo kdo má zájem o Admin post a proč by to měl být on.. :rolleyes:

 

Dále by se chcel zeptat server by jel pod subdomenou wowresource.eu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×