Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Niky

Nový stroječek

Recommended Posts

jestli ti mohu poradit vyhni se acerum, neustale mam na ne reklamace i na hing end modeli, to same assus

 

 

sel bych do neho od lenovo nebo dellu

Share this post


Link to post
Share on other sites

jako u každého PC, záleží na co ho chceš ? Na hry ? Grafické práce ? Kancelář ?

Budeš ho mít doma na stole, nebo ho budeš každej den tahat do školy/práce ?

Budeš ho mít pořád připojenej na adaptéru, nebo třeba 2 přednášky denně/ 3 hoďky ve vlaku jen na baterku ?

 

a podobně :-) pro každé se hodí něco jiného, a často si požadavky protiřečí ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mimo jiné asi hlavně na hry. Důvod proč ne stolní počítač je jednoduchý. Nevyhovuje mi jediná pozice u stolu :D Prakticky neustále bude připojený ke zdroji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozhodně bych si počkal na notebooky s processorem AMD Llano s integrovaným grafickým čipem řady HD6000, který je až 3x výkonější než u Sandy Bridge (od Intelu).

Edited by NecroVisioN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja teď pravě taky hledam neaky novy stroj a koukam po tomto

 

Jestli by mi mohl někdo říct jestli je to dobrá volba nebo ne.

Díky

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Komalarn:

Grafika celkem odpad, rozlišení jak 11" netbook. Supa kousek. :P

 

edit: Jinak výběr ntb není žádná velká věda, víceméně stačí jet po ceně + http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Laptop-Graphics-Cards.130.0.html a http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html - místo i7 s shit grafikou vem radši nějakou i5 s normálním rozlišením a lepší grafikou. :P

 

Ps.: Co jsem tak koukal, tak v téhle cenové kategorii vypadá docela hezky třeba http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-6b85ec-dark-umber-d265239.htm?kampan=heureka.cz

Edited by Hkarta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale kdo ví třeba už je tomu jinak. :P:whistling:

 

 

neni

Edited by STONERSVK

Share this post


Link to post
Share on other sites

U NB musite brat v potaz rozlišení displeje... pokud si chcete koupit externi monitor, pak nechapu proc NB, pokud nechcete, pak je to velmi limitujici faktor !

 

Za standard bych pro 14" povazoval 1440x900, pro 15" alespon 1680x1050 - pripadne sirokouhle/nesirokouhle variace...

 

rozhodne 17" displej s 1366x768 bych nebral!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak sem koukal dál po neakym stroji a narazil sem na tento

 

Podle mě je lepší než tamten, jak v rozlišení tak v graf. kratě.

Co myslíte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, ale je to 17" kráva, která má menší rozlišení než ta 15" co jsem postoval, tak si to představ. Oproti tomu co jsem postoval já je tam teda ta i7, ale zase se slabším výkonem na jedno jádro. A stojí o litra víc, což mi sečteno a podtrženo nepříjde nijak extra atraktivní.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jn, na ten co si postoval tak sem taky koukal, a docela dobrej.

Jen ma jen 2jadro. procesor.

 

Chci se zeptat jestli je lepsi 4jadrový 2,0GHz (a s Turbo Boost 2 2,8GHz) procesor nebo 2jadrový 2,4GHz (a s Turbo Boost 2 3,0GHz)

 

Jinak k tamtomu notu, nevis kde se da sehnat naka fotka nebo neco? Prosel sem celej google a nic konkretniho sem nenasel. Tak jestli by si nevedel kde ji sezenu.

 

Diky.

Edited by Komalarn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevím, ale za 4 dny má dorazit na alzu 50 kusů, takže počítám že pak fotku uveřejněj. Nejspíš bude vypadat jako zbytek té série, jen střeva budou jiný.

 

Co se týče procesoru: Záleží na tom na co ho chceš: většina her ti v dnešní době stejně nevyužije víc než dvě jádra. Na druhou stranu, pokud máš aplikaci vysloveně optimalizovanou pro více vláken, 4 jádro bude rychlejší. Stejně tak bude rychlejší v multitaskingu: budeš-li na počítači např. hrát, střihat video a do toho přehrávat hd film.

 

Upřímně bych na hry a celkově práci bral ten s tou i5 (protože při práci je ten rozdíl v rozlišení setsakramentsky znát a ještě jsem snad neviděl hru co by kompletně využívala všechny čtyři jádra.), ale rozhodnutí je samozřejmě na tobě. Nebo můžeš ještě pohledat, třeba najdeš něco lepšího za stejný peníze.

 

edit: Ještě musíš počítat s tím, že oba procesory mají HT, čili i7 se bude pro systém jevit jako 8mi jádro - 4 reálná jádra, 4 virtuální (což opravdu žádná hra nevyužije) a i5 jako čtyřjádro - 2 reálná a 2 virtuální.

Edited by Hkarta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak ted koukam po tomto notebooku.

 

Podle mě za tu cenu fakt dobrý, možná na tu grafiku, to neni nic extra ale jinak dost dobry, co myslíte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

msi ma sice pekny specifikace ale za stejnou cenu se da poridit neco podobnyho od asusu a v tom bych mel rozhodne vetsi duveru :-)

 

jinak ze zajimavejch stroju cena vykon je ted na zvazeni treba http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-6130ec-d245498.htm

http://www.alza.cz/msi-ge620dx-457cs-d259512.htm (i kdyz u msi bych dlouho vahal jestli podstoupit takovej nakup)

http://www.alza.cz/asus-n55sf-s1207v-d265390.htm#foto

Edited by OneB1t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caw lidi, obnovuji protoze potrebuji poradit.

 

Rozhoduju se mezi 3mi noteboky a potrebuju radu.

1) http://www.alza.cz/msi-ge620dx-456cs-d259513.htm

2) http://www.alza.cz/hp-pavilion-dv6-6b90ec-dark-umber-d275295.htm#popis

3) http://www.alza.cz/dell-xps-l502x-stribrny-d269998.htm

 

Docela mam drama meti 1) a 2) protoze MSI je kvalitni znacka a + ten 1) je docela i dost peknej, za to s tim HP 2) si myslim ze nebudu mt problemy protoze kamos ho ma a je s nim spokojeny.

 

Pls poradte :D, diky.

Edited by Komalarn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×