Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
ado130

Programovanie v C [kniha]

Recommended Posts

Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať, akú knihu by ste odporúčali pri učení programovacieho jazyka C. Našiel som nejaké tituly, ale neviem, ktorá je taká podrobnejšia, a s čoho sa toho aj viac naučím, a nie, že ju po 3stranách odložím.

Našiel som niečo takéto:

 

http://www.martinus.sk/?uItem=29996

 

http://martinus.sk/?uItem=74741

http://martinus.sk/?uItem=52686

http://martinus.sk/?uItem=22732

http://martinus.sk/?uItem=1486

http://martinus.sk/?uItem=59703

 

http://www.pantarhei.sk/knihy/dalibor-kacmar/jazyk-c

 

Neviem z toho nejak vybrať. Dobré by bolo, keby tú knihu mali v Panta Rhei, tam si ju môžem osobne zakúpiť.

 

Vopred ďakujem za každú radu.

Edited by ado130

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jde ti čistě o C nebo o C/C++?

 

Hele, já jsem se to učil z webu a učím se stále. Základy jsem pochopil do dvou měsíců. Začínal jsem začátkem roku 2006, naučil jsem se základ a šel jsem o toho. V polovině roku 2009 jsem se k tomu vrátil a začal jsem to brát vážně.

 

Mám tu pár knih o C/C++ v digitální formě, ale číst knihu mě nabaví. Proto jsem hodně hledal na google a zjišťoval jsem, že to co chci napsat já, už řešil někdo předemnou a napsal k tomu řešení nebo rovnou kód. V tom je ta síla samouky. Umět hledat, myslet, řešit problémy, číst - HODNĚ ČÍST!!! Dost jsem si z toho odnesl, ale také mi hodně lidí radilo. Pokládal jsem mnoho otázek mnoha lidem. Nejznámějším z nich je snad bLuma, který mě nasměroval hlavně na datové proudy a zasvětil mě do základů jejich využití.

 

Ikdyž se stále učím, snažím se učit co nejvíc samostatně, učím se hledáním. Web je kouzelná věc, plná informací. Stačí je jen vyhledat a roztřídit. Dotaz pro vyhledávání je hodně důležitý.

 

Prostě... Knihy bych zahodil a šel bych cestou samouka. Ty zkušenosti s vyhledáváním a fakt, že si to umíš najít sám, je cenější než nějaká kniha, na kterou se ti bude po půl roce jen prášit.

Edited by Wolf Officious
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Áno ide čiste o C, možno časom C++ ale skôr nie než áno. Je to najmä kvôli programovaniu do procesorov PIC(nevyznám sa moc v tom, ale tak nejak mi to vysvetľoval spolužiak).

Tak ďakujem, asi sa rozhodnem pre Herouta, odporúčali mi ho aj iný.

 

Náhodou neviete, ktorá tá kniha od neho je najnovšia, dajak sa v nich neviem vyznať.

Edited by ado130

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wolf a odkial si sa to učil ? programujte.com alebo linuxsoft.cz poprípade iné weby ? :)

Užitečné weby, kurzy, seriály:

BUILDER.CZ - Učíme se C (celý seriál)

LINUXSOFT.CZ - C/C++

PROGRAMUJTE.COM - Kurz C++

BUILDER.CZ - Základy OOP v C++ (celý seriál)

BUILDER.CZ - Učíme se WinAPI (celý seriál)

BUILDER.CZ - Sokety a C++ (celý seriál)

 

Často mi pomáhá tato dokumentace:

CPLUSPLUS.COM

MSDN / VC++ 2008

 

Hodně lezu třeba i na http://www.codeguru.com/ atd..

 

GOOGLE je kámoš, musíš to tak brát. On ví, ale musíš se ho umět zeptat. Když se s něčím nechci plácat, seženu si knihovnu, nějaký polotovar... Zkouším to metodou pokus->omyl a vyplácí se to. Nemám ještě ty správné návyky, to nějakou dobu trvá.

 

Zajímal jsem se například i o programování aplikací, které používají vykreslování pomocí OpenGL.

Pro OpenGL doporučuji sérií NeHe (přeloženo do češtiny): http://nehe.ceske-hry.cz/tut_obsah.php

 

Existuje mnoho cest. Je jen na tobě, kterou si vybereš.

Edited by Wolf Officious
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No rozhodoval som sa medzi tou a Učebnice jazyka C od Pavla Herouta, zo školy som si vypožičal tú Učebnicu jazyka C, a nie je úplne zlá. Ale ak sa nemýlim videl som tam aj Prog. jazyk C, tak by nebol problém skočiť si aj pre tú.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo to moderni programovani muzu doporucit, sam sem se z toho ucil, ale hlavne chodim do skoly, kde uci i p. Vystavel (vybornej ucitel) a ted s nim budu mit i bakalarku.

Rekl bych, ze ten me to naucil jeste vic, knizky uz byly jen takovy doplnek...

 

Hlavne je dobre, ze tam je sbirka prikladu, idealni pro zacatecniky, kteri "nevedi" co programovat.

Edited by Killermannvs

Share this post


Link to post
Share on other sites

dám ti jednu radu ty se chceš dostat k programování MCU a začínáš tím že se klasicky učíš C? tohle je zbytečný byt tebou bych se raději pustil do C++ klasickou cestou a nebo zkusil nějaký jednodušší jazyk jako je C# nevidím důvod proč se chceš mermomocí učit čisté C? Začni s C# pokud nemáš zkušenosti s programováním moc a vypadá to že ne a až pochopíš principy algorytmizace tak se pusť zhlehounka na mikropočítače. Z Céčka tam nevyužiješ nic víc než podmínky, cykly a nějaký definice. Dle mě tohle není problém se naučit z pár článků co vyhrabeš někde na netu třeba linuxsoft.cz Jinak co se týká samotného programování mikropočítačů asi budeš zklamaný ale co se týče materiálů na internetu v češtině tak to je bída

 

Takže shrnuto: Nauč se C# a jak pochopíš základní principy seznam se okrajově s C/C++ tohle je ale ta jednodušší část pak přindou na řadu registry a pro začátečníka to bude docela oříšek. Pokud bys chtěl pomoct tak mi napiš do zpráv ale dělám s jinou architekturou (AVR) PIC jsem nikdy v ruce neměl.

Edited by kamtar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×