Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Niky

Někdo ze Zlína

Recommended Posts

Ahoj, našel by se nějaký zkušený dev ze Zlína který by měl čas na jedno odpoledne se mnou sednout k počítači a vysvětlit mi pár věcí, a případně mi pomohl se založením serveru? Na fóru je tady hodně informací, pravda, ale mám v tom pěkný guláš. Případně by pak mohl ten onen člověk později pokračovat v spolupráci na mém plánovaném, a myslím zajímavém, projektu (pokud by měl zájem).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nic proti ale už začínám bejt alergický na neustálé zakládání nových alias týdenních serverů. To už je tak populární jak Facebook nebo Google+ :pinch::blink: ... Btw k tématu. Prohledej forum nebo ac-web s repackama kde stačí pár kliků a máš server i s databázema ;) (Easy to use)

Share this post


Link to post
Share on other sites

NecroVisioN: Budeš se divit, ale ano, předpokládám. Nejsem sice naivní, ale osobně si myslím, že podobný koníček je jedním ze způsobů jak se seznámit a získat nové přátele. A opravdu nemám problém dotyčného třeba pozvat na pár piv(samozřejmě pokud bude mít 18 :D). Ale abych někomu platil v hotovosti...tak to fakt ne. Já třeba zase rozumím RC modelům, a pokud mě někdo požádá o radu nebo pomoc, tak ochotně a rád pomůžu.

 

Orangs: Věř mi, že tohle nebude týdenní server. Na rozdíl od většiny lidí tady mám pravidelný měsíční příjem a tak je pro mě zařízení pevné veřejné IP otázka jedné cesty do O2 a po plánovaných úpravách i zakoupení serveru. Také na rozdíl od těch, co o podobné věci žádají mám jasnou představu co chci a netrpím mylnou představou že server rozjedu za měsíc (mám na mysli otevření pro hráče). Mám taky nabídky pár GM z jiných serverů které znám a kteří by mi také pomohli, protože se jim můj nápad líbí.

 

Asi dva týdny poletuju na GM serveru a promýšlím, vymýšlím a plánuji co, jak a kde bude. Zároveň jsem si tady přečetl hodně věcí a získal spoustu informací. Tlačítko Search používám často, a i se strejdou Googlem si rozumím. Ano, po všech zhlédnutých návodech i videonávodech jsem schopný server rozjet. Ale k čemu mi je to platný, když nevím proč mám to a to nastavit tak a tak. Pak přijde error a já budu...no víte kde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

....

Ano, po všech zhlédnutých návodech i videonávodech jsem schopný server rozjet. Ale k čemu mi je to platný, když nevím proč mám to a to nastavit tak a tak. Pak přijde error a já budu...no víte kde.

Skoro všechno nastavení je v configuračním souboru serveru, je to psaný anglicky a je u toho napsáno jaký hodnoty tam můžou bejt a co to dělá. To co nechápeš, to zkus měnit a pozoruj co to dělá. Metodou pokus/omyl se toho můžeš hodně naučit. A to se zdaleka netýká jen nastavení world-serveru. To samý máš u MySQL databáze. Dál, obsah databází pro emulátor je popsaný zde na WS Wiki, stejně tak je najdeš na wiki jednotlivých emulátorů. Ty informace jsou, je jich mnoho a jsou užitečné. Já to vím, já jsem překládal popis tabulek MaNGOSU pro místní wiki.

http://wiki.wowresource.eu/index.php/Mangos_db_struktura

http://wiki.wowresource.eu/index.php/Mangos_characters_db_struktura

http://wiki.wowresource.eu/index.php/Mangos_realmd_db_struktura

(to mi připomělo, že to budu muset v průběhu přístího týdne dodělat a aktualizovat.)

 

Chce to ale makat a nesedět jen doma na zadku a litovat se, že ti nikdo nechce poradit, etc... To je základní chyba.

 

Ad "server na týden": Bez znalostí údržby ohně, ti tahle svíčka velice rychle zhasne. Přemýšlej nad tím trochu, hochu. :idea:

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, když mi nikdo neporadí tak si poradím sám. Nic jiného mi nezbude. Ale opravdu nemám rád praxi "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě" Jednodušší varianta je pro mě si to nechat od někoho vysvětlit. Ne kvůli lenosti nebo neochotě něco číst, ale kvůli tomu že je to jednodušší a rychlejší.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ve výsledku tu strávíš mládí dotazama a nikam se nepohneš. Tak k čemu to pak je? Je lepší si na to přijít sám a pochopit to podle svýho, než aby ti někdo popletl hlavu.

 

"Buďte samouci, nečekejte, až vás naučí život."

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahoj, našel by se nějaký zkušený dev ze Zlína který by měl čas na jedno odpoledne se mnou sednout k počítači a vysvětlit mi pár věcí, a případně mi pomohl se založením serveru? Na fóru je tady hodně informací, pravda, ale mám v tom pěkný guláš. Případně by pak mohl ten onen člověk později pokračovat v spolupráci na mém plánovaném, a myslím zajímavém, projektu (pokud by měl zájem).

zdravim urcite bych zacal topicem od necrovisiona sice je to na mangos ale na pochopeni zakladnich veci drzim palce pripadne se zeptej tady na foru

 

tady http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=17235

 

kdyz napises svuj dotaz poradne myslim ze nebude problem ti odpovedet, bohuzel u zdejsi komunity se udelala takove averze voci nekterym zacatecnikum ale muzou si za to oni protoze psali neco ve zmyslu

 

´´plsky help nejde mi trinity core mam tam error´´ ale ani po 10 postech od ostatnich uzivatelu nebyl schopnej napsat ten error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako já bych neviděl problém v tom, že chce aby si s ním někdo na odpoledne sednul a pomohl mu se začátkem, je to určitě 100x lepší než se učit z návodů. Já svoje devy taky neodkazuji na návody, ale s tvorbou serveru a zaškolením ohledně DB jim pomáhám sám. Je to rychlejší a tisickrát efektivnější. Jenom bohužel ten Zlín je jaksi daleko... :)

 

Nicméně za pár dní dělám zase dev školení na našem serveru, od vytvoření vlastního serveru po základní orientaci v tabulkách... jestli chceš, můžu tě na skype konferenci přizvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

STONERSVK: Věř tomu, že to mám už přečtený ;) Jinak chápu, že někomu lezou na nervy nováčci, ale nemyslím si že můj projev je na úrovni retardovaného dítěte :D A jak už jsem psal, na rozdíl od nich, mám už nějakou představu jaký server chci udělat. A v česku, pokud vím, podobný projekt není.

 

Xmat: Konečně někdo kdo to pochopil :D Kdy tu konferenci plánuješ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na sobotu... ale když jsem si podrobně prohlídl komu jsem to vlastně nabídl, tak to beru zpátky. Nebudu podporovat konkurenční^^ servery. Omlouvám se :)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, přesnou citaci z chatlogu ti nedám, jen vím o jistých whispech, kde jsi Survival i propagoval... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehm... sorry, ale nemyslím si, že téma fungování free serverů (databázový systém, struktura jádra, scripting, atp..) se dá vysvětlit za jedno odpoledne. Je toho velké množství a většině trvá měsíce, než zjistí, jak všechno funguje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xmat: Survival jsem propagoval jako hráč pouze asi třem lidem se kterými jsem RPil nejvíc. Jinak se Survivalem nemám nic společného.

Juline: Nikde jsem nepsal že musí ten člověk přijet ke mě.

Aristo: Netvrdím že po jednom odpoledni budu připraven rozjet perfektní server. Ale alespoň budu vědět základ a budu vědět kam se kvůli čemu podívat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to záleží odkud by ten dotyčný jel. Určitě nemám chuť platit někomu cestu z Prahy. Ale pokud by to bylo z rozumný dálky tak nemám problém.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×