Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Rakosnicek213

Cvičenie

Recommended Posts

Zdar...

 

Chcem sa spítat či pri Treningu teda (zdvíhanie činky) sa chudne....

 

čital som že ked sa cvičí tak sa uberá aj na hmotnosti. Ale inde zas bolo že sa nechudne,cvičí sa len svalstvo a tým to hasne...... Tak nwm.. Vážim 60Kg a merám 188Cm tak si predstavte aký som chrd... ale za to može rýchli metabolizmus lebo jem doma co sa dá a nic.

 

Ak dáte koment budem rád. :helpsmilie:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže chceš pribrať? Cvič a hlavne zmeň stravu :) celé je to o strave a poctivom tréningu :) Prijímaj čo najviac bielkovín,sacharidov etc ... to že zješ všetko ešte neznamená že pribereš. A pokial budeš civičť doma s činkámi tak nečakaj že pribereš :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jidlem to neni, ja zeru 2x vic nez ostatni a stale mam asi 65kg na mych 187 cm. nerekl bych ze posilovanim priberes

Share this post


Link to post
Share on other sites

jidlem to neni, ja zeru 2x vic nez ostatni a stale mam asi 65kg na mych 187 cm. nerekl bych ze posilovanim priberes

Mýliš sa :) všetko je to o jedle :) ak denne jedávaš 3x (ráno,obed,večera) treba zmeniť na 5x (rano,desiata,obed,olovrant,večera) ja osobne som mal 63kg pri 192cm .. cvičím 2 roky, jedálniček mi robil tréner v posilke (denne jem 8-10x) a dostal som sa na váhu 98kg pri 192cm :) všetko je to len o tom že musíš chcieť :)

 

Ja sa pítam či pri Treningu sa dosť chudne :) nie ako priberem.

Chcem pribrat svalovou hmotou. A jedálnička sem si už spravil (nebudem to tu celé pisat)

 

:flex:

Schudneš určite :) nie veľa keďže pri tvojej váhe toho na sebe asi moc nemáš :) ale doženieš to svalovou hmotou pri kvalitnej strave a poctivom tréningu :)

Edited by achboDCA

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, posilováním vždycky hubneš, ale záleží na intenzitě posilování...

Pokud posiluješ málo, tak zhubneš a moc svalů nenabereš => ztratíš na váze a svalů nabereš minimum

 

Pokud posiluješ intenzivně, tak zhubneš a nabereš svaly => na váze ztratíš minimum nebo se ti váha zvedne...

Svalová hmota je těžší než tuk, takže bys měl při dobrym posilování přirozeně přibrat... Ale taky záleží hodně na stravě. Když se budeš cpát McDonaldem tak to tak bude vypadat :D

Edited by Komalarn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cvičit s činkami je velký pojem.Můžeš cvičit

  • Výbušnost (co nejrychleji a více opakováni s menšíma váhami)
  • Objem (dát s větší váhu a zvedat to pomalu a další)

Jak napsal tady komalarn.Vždy při cvičení se chudne , ale mohu tě ujistit že když nejedeš výbušnost tak moc neshodíš.Jinak pokud hraješ třeba hokej nebo nějaký sport kde potřebuješ rychlé ruce bude pro tebe o hodně lepší cvičit výbušnost , protože kdyby jsi cvičil na objem tak by jsi neměl až takový cit.Jinak vážíš na svou výšku dost málo a pokud sportuješ určitě to pociťuješ taky , že jsi slabší než ostatní.Doporučuji ti ať si koupíš nějaký pořádný protein a pokud ti je více jak 16 let tak i kreatin. Je to pouze můj názor , ale určitě napiš na nějaké forum kde ti poradí lidi co s tím mají nějaké zkušenosti a ne na fórum o word of warcraft.

 

To co jsem napsal ti radím jako hokejový hráč (hraji za starší dorost tu nejvyšší ligu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Máš různé druhy cvičení. Po aerobních cvičení jako je běh, aerobik, kolo, plavání budeš spíše ztrácet a potom máš cvičení se stroji nebo činkami, prostě klasické cvičení a po nich už neztrácíš tolik. Pokud chceš nabrat, tak musíš hodně jíst, je to jednoduché. Jen dej pozor, co jíš, protože jinak budeš nabírat tuky a ne svaly. Nejlepší jsou věci jako kuřecí maso, hovězí maso, vajíčka, tvaroh atd.

 

V jedné knize jsem četl o borcovi, co každá ráno do sebe hodil patnáct syrových vejcí a to jediné mu pomohlo přibrat. Každopádně to už je trochu hardcore způsob, ale bude určitě fungovat. :-)

 

Doporučuji http://www.posilovani.net/ tam máš různé jídelníčky nebo když budeš googlit, tak najdeš celou řadu jídelníčku i jinde. Plus jak zmiňují ostatní a máš peníze, tak můžeš koupit proteinoví nápoje, kreatin a jiné, ale to už leze do peněz.

 

TL;DR Nejdůležitější je jídlo a potom cvičit, tak 2 hodiny týdně (20 minut každý den) a budeš mít svaly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja osobne som mal 63kg pri 192cm .. cvičím 2 roky, jedálniček mi robil tréner v posilke (denne jem 8-10x) a dostal som sa na váhu 98kg pri 192cm :) všetko je to len o tom že musíš chcieť :)

 

to si robis srandu ze tolko malo si vazil... ja mam cca 196 a mam 80kg a nejem pravidelne,i ked chcem kus pribrat tak to robi problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ja už mám 18nást a dost mi vadí moja váha.Moja frajerka vraví že jej to nevadí ale tak určite :D . No ja doma nejedávam ráno,obed,večera. Jedávam kedy sa mi zachce a kedy mám chuť,to je cca 5x denne malé a velké porcie.Googlil som a zistil som že možem to mat aj vrodené alebo mám rýchly metabolizmus no alebo nejakú chorobu. Vrodené to nemám lebo naši majú 80-90Kg+ :D tak asi ten metabolizmus alebo chorobu a to už nwm co stým.

Cvičím

a potom aj s 15Kg činkú 1xdenne ked idem spat, neponáhľam sa zatial,kocky tak jakš mám,som chudý a pri pár brušákoch sa mi normálne zvedeli samé XD . A gainerom a pod moc neverím lebo ak mám metabolizmus na... alebo neco tak pochybujem že to na neco bude.Hrával som Basket aj za školu.Ale už né,začal som sa venovať Ele gitare,denne strávim doslova 10h za PC a nechápem ako nemožem pribrať ked iba sedím XD. Edited by Rakosnicek213

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja osobne som mal 63kg pri 192cm .. cvičím 2 roky, jedálniček mi robil tréner v posilke (denne jem 8-10x) a dostal som sa na váhu 98kg pri 192cm :) všetko je to len o tom že musíš chcieť :)

 

to si robis srandu ze tolko malo si vazil... ja mam cca 196 a mam 80kg a nejem pravidelne,i ked chcem kus pribrat tak to robi problem

Nie nerobím :) ja mám v génoch že som mal "atletickú" postavu, v našej rodine neni ani jedna osoba ktorá by trpela nadváhou, mama,dedo aj babka atletické postavy aj pri tom že majú už svoje roky, tatko tak isto :) Človek nemôže pribrať len vtedy ak má problémy zo štítnou žlazou .. vtedy pomôžu už asi len steroidy ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

achboDCA : Pak se ti baba vysměje v posteli :D :D

No teraz už nie :D vtedy som mal cca 16-17 a vážil 63 :D a jediné čo ma zaujímalo boly víkendy v alkohole :D teraz vážim niečo okolo 100kg už len cvičenie a volný čas na PC :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyhle problémy že jsem moc hubenej a chtěl bych přibrat bych chtěl někdy zažít, ale mě to nehrozí.

Zajímavý, jak jemu doporučujete v podstatě to samé na přibrání, co se všeobecně radí i na zhubnutí. Aneb to začít jíst pravidelně a aspoň 5x denně ;)

 

S přibíráním není problém - k obědu si dát 1,2 kg pečeného vepřového kolena, zapít to pár pivma a panákem na trávení. Druhej den máš na váze o 2 kila víc zaručeně ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ja už mám 18nást a dost mi vadí moja váha.Moja frajerka vraví že jej to nevadí ale tak určite :D . No ja doma nejedávam ráno,obed,večera. Jedávam kedy sa mi zachce a kedy mám chuť,to je cca 5x denne malé a velké porcie.Googlil som a zistil som že možem to mat aj vrodené alebo mám rýchly metabolizmus no alebo nejakú chorobu. Vrodené to nemám lebo naši majú 80-90Kg+ :D tak asi ten metabolizmus alebo chorobu a to už nwm co stým.

Cvičím

a potom aj s 15Kg činkú 1xdenne ked idem spat, neponáhľam sa zatial,kocky tak jakš mám,som chudý a pri pár brušákoch sa mi normálne zvedeli samé XD . A gainerom a pod moc neverím lebo ak mám metabolizmus na... alebo neco tak pochybujem že to na neco bude.Hrával som Basket aj za školu.Ale už né,začal som sa venovať Ele gitare,denne strávim doslova 10h za PC a nechápem ako nemožem pribrať ked iba sedím XD.

Je veľa dôvodov prečo to nejde :D Viac x za deň jedz, poriadne a často cvič, možno máš pásomnicu, problémi so štítnou žlazou (aj tie nepatrné) a možno aj metabolizmus :) Ale na metabolizmus sa vyhovára každý a sám poznám 4roch takých ktorý hovorili že majú silný metabolizmus a po roku cvičenia a kvalitnej stravy hovorili niečo úplne iné ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×