Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
WinRAR

Gaming PC

Recommended Posts

Myslíte že by takýto PC vytiahol najnovšie hry, a aj budúce hry (aspoň také 3 roky) na ultra so slušným FPS ?

 

CPU - Intel Core i7-3820

 

 

RAM - Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport

 

 

HDD - Seagate Barracuda 7200.12 1000GB s Advanced Format

 

 

 

SSD - Corsair Force GS Series 180GB (na OS)

 

 

GPU - GIGABYTE N66TOC-3GD alebo ASUS GTX680-DC2-4GD5

 

(viac sa prikláňam k tomu 1. GPU)

Ešte by som potreboval poradiť s MB a s Zdrojom.

Edited by WinRAR

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chceš něco vědět? :D Nejnovější hry rozjedeš i na poloviční konfiguraci na full detaily... vidím to u sebe a Crysis 3 na mém 2 roky starém NTB... :D 3 jádro od AMD a jedu to bez sebemenšího problému na full :D

  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

a co tohle http://www.alfacomp....X011IN6011VLK01

 

Mezi i7 a i5 si vyber podle vlastní potřeby.

Ramky jsou dobrý.

HDD si raději kup wd.

SSD 180gb si myslím ,že je na os zbytečné, ale jestli máš v plánu ho využívat i na jiné potřeby tak si ho kup.

Gpu ujde, ale radeon 7870 je +- stejně dobrý a levnější.

Skříň si vyber ty.

 

E: zapomněl jsem na chladič: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K50830TZ000188U

Edited by MARS_LΣGΣND
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslíte že by takýto PC vytiahol najnovšie hry, a aj budúce hry (aspoň také 3 roky) na ultra so slušným FPS ?

CPU - Intel Core i7-3820

RAM - Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport

HDD - Seagate Barracuda 7200.12 1000GB s Advanced Format

SSD - Corsair Force GS Series 180GB (na OS)

GPU - GIGABYTE N66TOC-3GD alebo ASUS GTX680-DC2-4GD5

 

1. Sám píšeš, že chceš herní PC, tak k čemu proboha i7? Stačí i5 a pokud to tak chceš, tak i K verze. Tam bych se ale přiklonil k i5-2500K, neb má lepší taktovací vlastnosti než IB.

2. K čemu 16GB RAM? Stačí bohaže 8GB, ani to žádná hra nevyužije (Hlavně nezapomenout na voltáž 1.5V).

3. HDD - mám radši WD, ale budiž.

4. SSD - osobně bych vzal radši 250GB VelociRaptor (ale cpát ti ho nebudu), když už ale SSD, tak jedině Crucial M4 nebo Samsung 840 (nejlépe PRO verze).

5. GPU - zde jsi dal k porovnání dvě neporovnatelné karty, pokud chceš na několik let dopředu a nutně chceš hrát vše na maximální detaily (+ více monitorů), tak HD7970 GHz OC nebo GTX670, jinak stačí HD7870/7950 nebo GTX660 Ti.

 

Zdroj k taktování: https://www.alza.cz/...50w-d365212.htm

Zdroj bez taktování: https://www.alza.cz/...nze-d167011.htm

 

MB k taktování: https://www.alza.cz/...pro-d312825.htm

MB bez taktování: https://www.alza.cz/...g43-d311097.htm

 

Case: https://www.alza.cz/...rna-d401901.htm

 

PS: Flame o tom, že jsem se zmínil o VelociRaptoru tu nechci a nehodlám se o tom bavit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oplatí sa mi viac kúpiť tú zostavu na taktovanie? Nikdy som netaktoval. Teraz som trošku googloval a píšu že to môže poškodiť (alebo znížiť životnosť) CPU, MB a RAM. Čo je na tom pravdy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proslýchá se, že CPU vydrží bez taktování 10 let, v opačném případě kolem 5ti let. Nevím co je na tom pravdy, ale mě nikdy procák neodešel. Kámošovi jsem před dvěma lety taktoval strýho athlona (kterej je v provozu denně už od roku 2008) a dodnes v pohodě běží. Osobně mám starý NB MSI s grafikou GeForce 8600M GT a už dlouho dobu taktuju přes MSI AfterBurner. Pokud se to přežene, spadne takt na default a to je celý. Když se nejde do extrémů, myslím že by neměl být problém. Nejčastější poruchou PC jsou (dle mého soukromého "průzkumu") paměti, deska, zdroj, hadr (v tomto pořadí). Můžu se mýlit, to přiznávám.

 

 

Ještě k těm procesorům...

 

Měl jsem kdysi dávno nějaký 386, 486 a ty byli v pohodě. Co mi hodně odcházelo jsou Intel Pentium I při přetaktování, dvojky ani moc né; Celeron II ok..

Pak jsem měl AMD K6-II @ 256 MHz a ten mi v pohodě jel i bez chladiče, dodnes ho tu mám a jede. Dál tu mám AMD K6-II @ 500 MHz, taky jede. To jsou ale ty plečky starý. :D Ale mělo to tenkrát něco do sebe.

 

Pak jsem tu měl AMD Athlon na opravu, tam odešla ale deska; takt si už nepamatuju. Kámoš taktoval pár duronů myslím, jeden procák zničil vlastní chybou. Dál tu mám AMD Sempron 3300+ @ 2.0GHz, dodnes funkční, odešla deska. Taktoval jsem dva Athlony X2, oba z 2.0GHz na 2.4GHz, jeden před dvěma lety, druhý minulý rok; jednoho Athlona X4 @ 3.0GHz jsem taktoval na 3.1GHz, je to asi tři týdny zpět. Mám Core2Duo T7250 @ 2.0 GHz, skoro 4 roky celkem, 3 roky jede prakticky non-stop (podotýkám že v notebooku MSI, takže dost teplotně trpí). Mám také Core2Duo T9900 @ 3.06 GHz v notebooku HP EliteBook 8530w, přetaktováno na 3.2GHz, dodnes v pohodě; taktováno před dvěma lety bratrancem, od kterého jsem to dostal.

 

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach jo, člověk to může omílat stále dokola a ono ne a ne to lidi pochopit.

i5 3570 má vyšší výkon, než i5 3570k

 

Kupovat si CPU dnes jen kvůli taktování se absolutně nevyplatí, protože

a) ten výkon navíc nemáš šanci využít

B) je nutná investice do alespoň trochu kvalitnější desky

 

OC má smysl pouze v případě, že to dotyčnou osobu baví a ta je ochotna si připlatit za menší výkon na defaultu a ořezané funkce (Vt-d). Jinak dnešní čtyřjádra od intelu stačí na jakoukoliv hru a stačit ještě minimálně pár let budou. To co roste nejsou nároky na CPU.

 

Další věc - kupovat si SB-E na hry může jen člověk, který tomu fakt nerozumí. SB-E jsou v podstatě odemčené Xeony, hodí se na těžkou zátěž (rendering, virtualizace, databáze) pokud nepotřebujeme více jak 1 CPU. Jinak je investice do nich naprosto zbytečná. Já třeba o SB-E uvažoval právě kvůli virtualizaci, ale nakonec ve mě převážila chuť na OC (mimochodem, až vyjde Haswell, budu mít na prodej super kousek 3570k i s deskou na které to jede stabilně 4.5GHz - uvažuju o Haswellu zas právě kvůli virtualizaci, Vt-d mi přinese mnohem víc, než 15% vyšší frekvence).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souhlasím s Kupkoidem, že taktování je špatnost. Osobně taktování nezastávám, u Intelu už vůbec (a nikdy jsem jej netaktoval). Íčkové CPU Intel mi přijdou asi jako katastrofa, třeba jako hodinová cesta z práce domů. Já jsem 8 let spokojený s Intel Pentium III @ 1.3GHz, mám tyhle procáky dva v serveru a jedou dodnes jako by byli netknutý.

 

Jo, asi jsem to nepochopil, jsem poslední dobou trochu "jinde". :D

 

Kdyžtak, Kupoide, můžeš mi napsat PM názor na moje CPU co jsem vypsal do toho spoileru? Klidně se přidejte i další, ale prosím, pište mi PM. Nechci tu rozjíždět OFFTOPIC. Díky moc, i negativní kritika je vítaná. :)

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asi jsme se špatně pochopili, já nepovažuju taktování za špatnou věc. Je to zábava, která ovšem něco stojí. A je potřeba si to uvědomit.

 

Já osobně považuji každou novou příchozí generaci procesorů od Intelu za to doposud nejlepší, co spotřebitelský svět výpočetní techniky potkalo. A i5 v tom vynikají. Pentium 3 je starý nehospodárný kus křemíku s dost mizerným ipc. Samozřejmě pokud stačí, není potřeba jej měnit. Ale pokud chceš dělat jen trochu seriózní práci, je v háji. Zadýchá ho i Excel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×