Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
marek48

Chyba pri update DB

Recommended Posts

Zdravim, neviete mi prosim niekto poradit ako nahrat najnovsi update DB? Jedna sa o: TDB_full_335.52_2013_07_17.sql ,ked chcem do nej nahrat: update world_2013_02_14_2013_07_17.sql vyhodi mi tuto chybu

 

Query:

 

UPDATE `creature_template` SET `equipment_id` = 0 WHERE `name` LIKE '%(1)' OR `name` LIKE '%(2)' OR `name` LIKE '%(3)' OR `name` LIKE '%(4)'

 

Error occured at:2013-08-09 09:03:52

Line no.:121

Error Code: 1054 - Unknown column 'equipment_id' in 'field list'

 

 

Pri updatovani auth a char. to tiez neslo po masle, tam pisalo ze tam uz je stlpec ktory chcelo vytvorit (alebo nieco take) to som vyriesil tak ze som ho zmazal a update potom isiel - len neviem ci som tym nieco nep*sral.

Cele je to vcera cisto nahrane, ziadne vlastne zmeny.

 

Tak skusil som to vyriesit tym ze som tam ten stlpec vytvoril, nevedel som co tam dat za datovy typ tak som dal int (10) ak tam ma byt neico ine pls opravte ma. Ale nastal dalsi problem, ked tu moju "opravu " zhltlo a pokracovalo, vyhodilo dalsiu chybu

 

Query:

 

DELETE FROM `playercreateinfo_spell` WHERE `race`=10 AND `Spell`=61437

 

Error occured at:2013-08-09 09:23:11

Line no.:787

Error Code: 1054 - Unknown column 'race' in 'where clause'

 

Teraz uz vobec neviem co treba urobit, na nete nic poriadne nie je.

 

Nuz tak nic som neporiesil, world som zmazal a idem znovu, prva chyba sa stale opakuje. Je tento update proste iba chybny alebo co s tym je?

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Očividně aplikuješ aktualizace, které nesedí na tvojí strukturu databáze... Takže tu máš několik možnosti:

 

1. snažíš se aplikovat staré updaty na novou databází

2. snažíš se aplikovat nové updaty "na přeskáčku" - pokud mám update z ledna, musím nejdřív aplikovat ten z ledna a poté teprve z února

3. snažíš se aplikovat updaty na úplně jinou databázi

 

EDIT: teď jsem si všiml, že jsi napsal i názvy souborů, takže v tvém případě děláš bod 1., "TDB_full_335.52_2013_07_17.sql" je kompletní databáze (už to slovo full by ti něco mohlo napovědět), takže má v sobě všechny updaty vydané do 17. 7. 2013 (včetně), tudíž update z 14. 2. 2013 na 17. 7. 2013 už tam dávno je a je nesmysl ho tam dávat znova (ten je určen pro migraci ze starší verze databáze).

Edited by Tomáš Kolinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ked pouzijem uplne cistu db tak mi to pri spustani worldu napise : Your database structure is not up to date. Please make sure you've executed all queries in the sql/updates folders. Preto som to skusal updatovat, neviem preco to blbne, vsetko som to robil v ramci jedneho dna, takze by nemali stihnut pridat nejaky update vdaka ktoremu by to mohlo blbnut (ci uz do core alebo db)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedinou vecou v tej zlozke je 2013_07_19_00_characters_corpse.sql

to zial asi moc nezmeni na tom ze mi to failuje na worlde

Edited by marek48

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie, tie updaty čo dávaš ak si ich nejak mergol cez CUT alebo podobné tak myslím že TrinityCore tam ma chybu a vytvorí ti to dva krat to iste takže más 4000 Riadkov SQL updatov *2 => 8000 riadkov

 

Aspoň tento problém som mal ja pri updatovani databáze keď sa nemýlim, ale radšej si to over..

 

Riešenie: Ak tvoja DB je čistá, tak ju smaž, znova si nahoď TDB, a potom si skus upraviť ten merge tych SQL v updates a pôjde ti to bez erroru, ak sa nemýlim tak v 55-60% ti to hodí error ako DUPLICATE a s Equipment Template

 

@Tomáš Kolinger: World Databáza sa s updatmi Character a Auth databáze nijak nespája, data sa používajú v core zo všetkých 3 db, to ale z updatmi nemá nič spoločne ohľadom Erroru a spojení

Edited by Saqirmdev

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já si nečetl první příspěvěk, takže mě došlo, že se jedná opravdu o World databázi :blushing:. V tom případě má jednoduše špatnou databázi a uvedená verze nesouhlasí s tím, co doopravdy má.

Edited by Tomáš Kolinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uplne cele som to zmazal a zacal nanovo od clone cez git, a nastal iny problem, s dnesnym core a db (v core pribudly nejake commity, v db asi nic) nastala ina chyba, pri starte ci uz auth alebo worldu hned po spusteni vyskoci chyba: The application was unable to start correctly (0x000007b). Click OK to close aplication.

Na nete su len rady ohladom aktualizacie potrebnych programov, tie mam vsetky najnovsie. Neviete co s tym?

Pripadne nemate niekto nejaku funkcnu verziu db rev52 a core k tomu (myslim toho co sa naklonuje do priecinku trinity pomocou gitu neviem ako to nazvat)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam win7 64bit, ale vsetko som to instaloval ako by to malo bezat na 32bit, na http://collab.kpsn.org/display/tc/How-to_Win pisu navod pre 32bit, su tam poznamky ze to ma bezat spravne aj ked mam 64bit system. Uz si fakt neviem rady, vsetko som instaloval podla navodu, vsetko nastavene podla navodu, pri kompilovani ziadne chyby ziadne preskakovanie, uz som z toho v prdeli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na 64bit operačním systému to funguje na 100%, jak na Linuxu, tak na Windows. Já s tím nikdy problémy neměl.

 

Někde píšou tohle "This error message may occur on 64 bit operating systems when the Microsoft Visual C++ Redistributable Package is not properly configured".

 

Máš http://www.microsoft...ls.aspx?id=5555 i http://www.microsoft...s.aspx?id=14632? Jestli ano, zkus přeinstalovat.

Edited by Tomáš Kolinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×