Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Xardas123

[Návod] Jak vytvořit teleportéra přes gossip + SmartAI

Recommended Posts

- Zdravím, co jsem tak koukal tak jsem nikde nenašel Český návod na vytvoření teleportéra přes gossip kombinovaný se SmartAI, tak mě napadlo že bych ho jsem mohl dát, jelikož mi ohledně teleporterů psalo hodně lidí, kteří nechtějí zasahovat do c++ a stačí jim jednoduchý a přes to efektivní teleporter v sql.

 

 

Návod na vytvoření SQL Teleportera (od TDB 335.50)

 

 

 

Pokud si nevíte rady s c++ teleporterem pro svůj TrinityCore 3.3.5a server a chcete mít pěkného, jednoduchého a funkčního teleportera je sql teleporter přes gossip práv pro vás.

 

 

Co budeme potřebovat?

 

• Potřebujeme nějakého MySQL klienta (Navicat, SQLyog).

• Truice pro snadné editování v db .

• Event Horizon pro snadné vytváření Smart AI Scriptů

 

 

 

1) Vytvoření NPC

 

K této operaci použijeme nástroj truice. Zapneme truice, připojíme se do naší database a klikneme na creature > creature_template

Entry – Zadejte nějaké entry které není ve vaší databasi.

Name – Napište jméno svého teleportera.

Model ID – Napište displayid vašeho npc. Displayid můžete zjistit ve hře když napíšete na nějaké npc příkaz (.npc i), opíšete jeho display id a váš teleporter bude vypadat naprosto stejně.

Level – Nastavte level npc.

faction_A and faction_H to 35 - npc bude ke všem přátelské.

NPC Flag – Nastavte na 1 aby npc mělo gossip.

AI Name – nastavte na Smart AI.

Gossip Menu ID – Nastavte např. na 50000, pokud toto id již v db nemáte!

InhabitType – Nastavte na 3.

Ostatní hodnoty nastavte na 0 kromě IconName, ScriptName a equipment_ip ty zůstanou prázdné a scale, arrmor_mod, MovementType, speed_walk a speed_run na 1!

 

 

Nyní vpravo dole klikněte na tlačítko „Show Creature Template Script“ a poté na „Execute Script“, tím náš skript nahrajete do database a vytvoříte tím npc teleportera.

 

 

 

2) Vytvoření Gossip

 

Zapneme SQLyog nebo Navicat a otevřeme tabulku gossip_menu přidáme nový řádek a do prvního sloupce i do druhého napíšeme gossip menu id které jsem zadali u našeho npc, např. 50000. V této tabulce se přiřazuje k gossip menu id gossip text.

Nyní otevřeme tabulku npc_text a vytvoříme nový řádek:

ID – Je naše id co jsem napsala v tabulce gossip_menu takže 50000

Text0_1 – bude náš text který chceme aby npc říkalo při kliknutí. (bude to vypadat stejně jako když kliknete na nějaké npc ve hře, a váš text bude místo Greetings)

Text0_0 necháme prázdný poslední sloupec bude 1 a zbytek je 0.

 

 

 

3) Vytvoření gossip menu option

 

Vytvoříme nový řádek a vyplníme následující hodnoty:

Menu_id – je id menu v kterém se následující tabulka bude ukazovat tudíž 50000

Id – je unikátní id abychom v jendom menu mohli mít více položek, nastavíme na 0

Option_icon – Obrázek ikony která bude u naší nabídky:

 

table.jpg

 

Option_text – Nějaký text např. teleportuj mě do Orgrimmaru.

Option_id – bude 1.

Npc_option_npcflag – bude také 1.

Box_text – Je nepovinný, je to tabulka s textem která vám vyskočí při kliknutí na položku a vyžaduje kliknutí na accept.

 

 

 

Vytvoření Smart AI Scriptu

 

Otevřete Event Horizon a připojte se do db!

 

Zadejte id svého npc které jsem na začátku vytvořili a klikněte na modrou šipku, pokud se neobjeví nápis „Smat AI is Enabled“ nebude to fungovat!

Klikněte na
Prepare New
a do
scrit description
napište třeba Teleport do Orgrimmaru.

V poli
On Event
vyberte
GOSSIP SELECT
nebo napište
62
, nyní máte v pravém poly nové možnosti v sekci Event, do Menu id napište id našeho menu což je 50000 a do action id 0 to je id které jsem napsali v gossip_menu_option.

V poli
Do Action
nastavte
Teleport
nebo napište
62,
v pravém menu nyní máme opět novou možnost v sekci
Action
, do Map id napíšeme id mapy kam chceme teleportovat. Jednoduše ve hře půjdeme na pozici kam chceme aby náš teleporter teleportoval a napíšeme příkaz
.gps
, server nám vypíše naše aktuální souřadnice, najdeme map id a opíšeme ho.

V poli
At Target
nastavte
ACTION INVOKER
nebo napište
7,
v pravém menu nyní máme opět novou možnost v sekci
Target
. 4 poslední pole vyplníme stejně jako to je znázorněné na obrázku, X,Y, Z a O Zjistíme opět ve hře příkazem
.gps

 

parameters.jpg

 

Po vyplnění kliknete na
Save New
a nahoře ve velkém poli by se měl váš skript ukázat, pokud ne, projděte znovu všechny kroky jestli jste někde neudělali chybu!

návod na vytvoření teleportera.doc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepší by bylo kdyby jsi dopsal jak přidat více portů

 

když udělám do portera 1 funguje v pohodě

když udělám další

tak už nefunguje

 

rekni mi proč ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepší by bylo kdyby jsi dopsal jak přidat více portů

 

když udělám do portera 1 funguje v pohodě

když udělám další

tak už nefunguje

 

rekni mi proč ?

 

Pokud chceš více portů, uděláš to samé znovu. Samozřejmě jak je v návodu napsané žádné id nesmí být stejné, pokud vytváříš nové gossip menu musí mít jiné id, ale to jsem v návodu psal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×