Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
hogtar

[Návod] Kompilace MaNGOSu pro Windows

Recommended Posts

Spousty lidí neumí kompilovat MaNGOS, buď proto, že jsou líní, neumí anglicky, nenašli návod, nebo prostě nechtějí (Nejčastější varianta :D ).

Rozhodl jsem se tedy, že tu podám svůj malý návod jak se vlastně MaNGOS kompiluje ( Sám jsem záčal nedavno, tak mě hned za pár chyb co sem napíšu neukamenujte ;) ).

 

 

1.) Stáhněte si a nainstalujte MS Visual C++ Express edition

http://filebeam.com/9de5ec42750598202d101d27cb2ac0b8

oficiální zdroj

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/downloads/

 

2.) Stáhněte si a nainstalujte Plataform SDK ( Možná jenom pro originální Windows )

http://filebeam.com/fed52bc7ce9fb70624ebf9abaa1fa0e0

oficialni zdroj ZDE

 

3.) Otevřte si MS Visual C++ Express edition. V menu nahoře vyberte TOOLS a pak OPTIONS. V OPTIONS v levem bilem okenku kliknete na + vedle Projects and Solutions, kde v podkategoriich vyberete VC++ Directories. V pravo nahoře je možno vybrat z několika moznosti (Show Directories For). Do těchto položek přidejte nové cesty tak že:

 

C:\Program Files\Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2\Bin - Toto přidáte do položky Executable Files.

C:\Program Files\Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2\Include - Toto přidáte do položky Include Files.

C:\Program Files\Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2\Lib - Toto přidáte do položky Library Files.

 

Samozřejmě cestu si upravte podle toho, kam jste Plataform SDK nainstalovali ( třeba na disk H , tak to bude H:\Program Files\Microsoft Platform SDK for Windows Server 2003 R2\Bin atd... )

 

4.) Potřebujete upravit soubor corewin_express.vsprops (Najdete ho v C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC\VCProjectDefaults). Zaměňte:

AdditionalDependencies="kernel32.lib"

za

AdditionalDependencies="kernel32.lib user32.lib gdi32.lib winspool.lib comdlg32.lib advapi32.lib shell32.lib ole32.lib oleaut32.lib uuid.lib"

 

5.) Upravte soubor AppSettings.htm ( Najdete ho v C:\ProgramFiles\Microsoft Visual Studio 8\VC\VCWizards\AppWiz\Generic\Application\html\1033\). Zaměňte na řádku 441 - 444:

WIN_APP.disabled = true;
WIN_APP_LABEL.disabled = true; 
DLL_APP.disabled = true; 
DLL_APP_LABEL.disabled = true;

za

// WIN_APP.disabled = true;
// WIN_APP_LABEL.disabled = true; 
// DLL_APP.disabled = true; 
// DLL_APP_LABEL.disabled = true;

 

Přidáte před to jen //

 

6.) Stáhnete a nainstalujete TortoiseSVN

http://tortoisesvn.net/downloads

 

7.) Vytvoříte si někde vaši složku, třeba sources\mangos . Na složku mangos klikněte pravým tlačítkem, vyberte SVN checkout... a zde vyplníte pouze horní řádek tímto linkem https://mangos.svn.sourceforge.net/svnroot/mangos/trunk/ . Dáte OK a počkáte, až se všechno stáhne.

 

8.) Ve stáhnutých souborech najděte soubor mangosdVC80.sln (sources\mangos\win\) a na ten poklikate a pockate az se vam otevre v MS Visual C++ Express edition. Pote vyberte nahore v menu BUILD a pak CONFIGURATION MANAGER, kde si nahore v jednom vyberu misto Debug nastavite Realse a v druhem ponechate Win32. Ted z toho pomoci tlacitka close odejdete a v zase v menu vyberte BUILD a pak tentokrat BUILD SOLUTION (Nebo staci zmacknout F7).

 

8.) Az tento trochu delsi proces dobehne, tak ve slozce C:\sources\mangos\bin\release\ najdete vsechny zkompilovane mangos *.exe a *.dll soubory. Config soubory naleznete v C:\sources\mangos\src\mangosd\ a C:\sources\mangos\src\realmd\ . Pak jim staci smazat priponu .in

 

 

 

Gratuluju, právě jste dokončili svou první kompilaci MaNGOSu :mid_pickaxe:

 

 

Veškeré dotazy pište sem....

 

HAVE A FUN :P

Edited by charlie
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mno ale neměly by se náhodou ještě ktomu kompilovat ScriptDev2 nebo MangoScript ??? Já to tak osobně dělám ;)

 

V názvu je kompilování Mangosu, né ScriptDev2 a ani MangoScript ..... Kompilováni MangoScriptu sem hodim, až se vrátím ze školy..... snad ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podle mě to není dobrý nápad sem psát návod na kompilaci. Pak tu nejen, že budou psát problémy se spuštěním serveru, ale i s kompilacemi (každý druhý si bude říkat kompiler a server admin, kterému pojede sotva 2 dny server). Nic ve zlém, návod v poho, ale bojím se toho dalšího přílivu zbytečných dotazů ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Opravdu by me zajimalo, kde jsi vzal ze MS VC++ 2005 Express je omezeno na jeden rok...

 

asi tak no <_<

 

jinak navod peknej, sice to je prelozeny do cj z mangosprojectu ale jinak to zase aspon nekdo udelal, ale myslim ze to prinese brutalni narust dotazu, proc nejde tohle a tamhleto atp, navic bude nejvic dotazu ohledne Platform SDK hehe, jeho instalace a stazeni, to se tesim, jeden uz tu je :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souhlas s Fea.

Proste i tak je tady miliarda dotazu jen o tom jak spustit server. Btw kazdy kdo se chce naucit kompilovat tak neni problem vyhledat podobny navod v AJ na mangosproject.org. A taky nechapu proc vybizis lidi aby postoval svoje revize.. uz tak to tady pravidelne akutalizuje par lidi (benny, fea, cybe, clant...)

takze proc dalsi. Btw. Nebylo by spatny okomentovat kde co delas.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Podle mě to není dobrý nápad sem psát návod na kompilaci. Pak tu nejen, že budou psát problémy se spuštěním serveru, ale i s kompilacemi (každý druhý si bude říkat kompiler a server admin, kterému pojede sotva 2 dny server). Nic ve zlém, návod v poho, ale bojím se toho dalšího přílivu zbytečných dotazů ;)
Takove lidi, co si rikaji kompileri a admini serveru taky nemam v lasce, ale kdyz se to nekdo nauci a umi to..... proc by nemohl?

 

Teneto návod jsem vytvořil, abych pomohl lidem, kteří nemumí kompilovat Mangos a rád jim na každé jejich dotazy odpovím. Pokud budou aspon trochu inteligentni, tak veskere dotazy budou psat sem a nezaspamujou forum.....

 

Opravdu by me zajimalo, kde jsi vzal ze MS VC++ 2005 Express je omezeno na jeden rok...

Pokud je to desinformace, tak se omlouvam a smazu to. Sam jsem to jeste nezkousel, ale mam dojem, ze to psali na foru mangosproject....

 

jinak navod peknej, sice to je prelozeny do cj z mangosprojectu ale jinak to zase aspon nekdo udelal, ale myslim ze to prinese brutalni narust dotazu, proc nejde tohle a tamhleto atp, navic bude nejvic dotazu ohledne Platform SDK hehe, jeho instalace a stazeni, to se tesim, jeden uz tu je
Podle me se vsechny navody podobaji originalu z mangosproject, jinak to snad nejde....

 

A taky nechapu proc vybizis lidi aby postoval svoje revize.. uz tak to tady pravidelne akutalizuje par lidi (benny, fea, cybe, clant...)

Vyjmecne souhlasim, tohle asi nebylo moc promyslene, asi to smazu...

 

 

PS: Podle me je tohle navod, jako kazdy z milionu na svete.... tak se omlouvam, jestli vam to vadi, ze to tu postuju. Jedine o co mi jde je pomoct ostatnim a myslim si, ze je to i od nekoho velmi vitane... ;)

Edited by hogtar
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reknu ti to asi takhle : tak 1/4 lidi to pochopi hned ze zacatku, povede se jim to a napisou sem THX. dalsi 2/4 lidi se budou ptat na kazdou kravinu a budou zaspamovavat forum a ty se z toho zblaznis. 1/4 lidi bude psat konkretni dotazi sem.

 

Takze myslim ze to moc smysl nema

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reknu ti to asi takhle : tak 1/4 lidi to pochopi hned ze zacatku, povede se jim to a napisou sem THX. dalsi 2/4 lidi se budou ptat na kazdou kravinu a budou zaspamovavat forum a ty se z toho zblaznis. 1/4 lidi bude psat konkretni dotazi sem.

 

Takze myslim ze to moc smysl nema

 

Podle me je tvuj usudek velmi milny... Uz radsi tuto diskusi uzavrem a nechame to plavat. Pro priste aspon vim, ze nema cenu ztracet cas psanim navodu a pomoct tak ostatnim lidem, protoze ti co to uz zvladli a umeji to si hraji na velky a kritizuji tento navod. Nic proti vam, ale kdybyste neumeli kompilovat mangos, tak se na tento topik koukate uplne jinak... Ani nevim, co to do vas vjelo, vzdyt je to jenom návod....

 

PS: Nekdy se nad lidskou povahou a chovanim zarazim.... i nad svoji...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Podle me je tvuj usudek velmi milny... Uz radsi tuto diskusi uzavrem a nechame to plavat. Pro priste aspon vim, ze nema cenu ztracet cas psanim navodu a pomoct tak ostatnim lidem, protoze ti co to uz zvladli a umeji to si hraji na velky a kritizuji tento navod. Nic proti vam, ale kdybyste neumeli kompilovat mangos, tak se na tento topik koukate uplne jinak... Ani nevim, co to do vas vjelo, vzdyt je to jenom návod....

 

PS: Nekdy se nad lidskou povahou a chovanim zarazim.... i nad svoji...

 

v tomhle se mylis ty... ja kdyz jsem se ptal tady lidi na tomhle foru co mam udelat abych mohl kompilovat atd, tak mi rekli ze sem mel problemy s rozjetim mangosu tak at to nezkousim, a vis co ja udelal? sel na mangosproject a tam udelal vse podle jejich kroku, jediny problem byl v Platform SDK, nemam ofic wokna, ale jinak zadny problem, takze nema smysl sem patlat dalsi diskuze podle me B)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pokud je to desinformace, tak se omlouvam a smazu to. Sam jsem to jeste nezkousel, ale mam dojem, ze to psali na foru mangosproject....

Ano je to dezinformace, od dubna lonskeho roku jsou vsechny express edice od microsoftu dostupne na neomezenou dobu, priste az budes zase neco kopirovat tak je slusnosti pripsat odkaz na zdroj..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ano je to dezinformace, od dubna lonskeho roku jsou vsechny express edice od microsoftu dostupne na neomezenou dobu, priste az budes zase neco kopirovat tak je slusnosti pripsat odkaz na zdroj..

Ok, upravuji a pridavam zdroj

http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/downloads/

Share this post


Link to post
Share on other sites
v tomhle se mylis ty... ja kdyz jsem se ptal tady lidi na tomhle foru co mam udelat abych mohl kompilovat atd, tak mi rekli ze sem mel problemy s rozjetim mangosu tak at to nezkousim, a vis co ja udelal? sel na mangosproject a tam udelal vse podle jejich kroku, jediny problem byl v Platform SDK, nemam ofic wokna, ale jinak zadny problem, takze nema smysl sem patlat dalsi diskuze podle me B)

 

lol a jak myslis, ze jsem se naucil s mangosem?? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
lol a jak myslis, ze jsem se naucil s mangosem?? :D

 

podle me je zbytecny lidem tady neco vysvetlovat, kdyz tak 1/2 ma problem rozjet mangos, dalsi cej kompilovat, ale maj problemy samy, tak jako nevim no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak už je to tady :D Jak vyřešit Platform SDK když nemam orogos OS??? A nepište kup si je to už mi někdo radil to udělám časem, ale jak na to do te doby??? Tuto otázku bych chtěl směřovat především na Clant. Ale pokavad ví i někdo jinej určitě budu rád za každou pomoc. Předem dík ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jj ja taky velmi dekuji za tenhle návod :) , jo a mi by se zas hodil návod jak zkompilovat SriptDev2 B) tak jestli budes mit cas tak to tu pls napis ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
jj ja taky velmi dekuji za tenhle návod :) , jo a mi by se zas hodil návod jak zkompilovat SriptDev2 B) tak jestli budes mit cas tak to tu pls napis ;)

 

 

na ScriptDev 2 to mas tu: ZDE

 

Na MangoScript nevim, to mi rikal bluma ale nechapal sem :lol:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm právě to podle toho dělám ale nějak sem nenašel mangoscript.patch a mangoscript-win32.patch , byly tam jen mangoscript-3421.patch a mangoscript-3050-win32-only.patch tak nevim jestli to kompiluju teď dobře ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No já to teď udělal podle návodu nějak a 1 failed takže si radši počkám až sem hodí někdo přeložený návod :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslední dotaz ptže už mi to vše funguje, kde najdu tyto 2 knihovny? msvcr71d.dll a msvcr71.dll ? Jinak vše v pořádku jde až na tyto knihovny...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×