Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Enterthan

skolagm

Recommended Posts

hehe byl sem na těch webovkách "školy" GM a musím říct že i noob jak já tohle už má v malíku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím, že je to dobrá myšlenka.

Takový "projekt" jsem ještě nikde neviděl.

Způsob realizace je druhá věc. Nepříliš kvalitní web tomu taky moc nedodají.

 

Kdyby se na webu prezentovaly různé nabídky (třeba z nabídek práce zde na wowresource),

probýhaly různé výukové seriály o emulátoru, různých programovacích jakzycích, nápady na eventy a bezpočet dalších věcí, ze kterých se může začínající i pokročilý GM inspirovat, tak by projekt mohl být úspěšný.

 

Jinak vám přeju hodně štěstí kluci a jeďte dále.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mno nápad je opravdu pěknej ale dobrej nápad neznamená vše že. já taky dostal nápad že hodím na server halloween ale nějak se mi někde ztratily creatury dal sem to sem na forum a nikdo neodpověděl :(

jinak pokud jde o to co učit bodlo by vysvětlit co dělá která tabulka, v game_events sem si nastavil kdy mají začíant vánoce a ono nic ani po restartu server takže neim co přesně to mělo udělat

Edited by jinora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zdarec trochu nechapu proc na tom vebu nškde máte SCHOLL kdyz je to SCHOOL ??? jedine ze by jste to braly jako Charity scholl ale jinak jeslti se nemýlim a anglicky trocuhu umim tak bych to ,být Váma upravil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak jsem řikal je tam nahrán SunLight CMS, nebyl čas na vývoj něčeho vlastního. Ovšem brzo se do toho dáme.

Mám představu že to bude fungovat jako popisoval hisgrak, ale zatím je to daleko. Web je nedostatečný a prozatimní.

Jinak GM Scholl místo School je schválně.

Edited by Enterthan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Můžu vám vytvořit konkurenci ? :D :D jsem kvalitní webmaster a ve WoWu se taky hrabu :-P

Pokud si kvalitní webmaster tak nám klidně můžeš pomoct ;)

Edited by Enterthan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kéž by to sranda byla ! tohle ,,DÍTĚ" zakládá školu gm :) tohle jen dokazuje že i ,,DÍTĚ" se někdy vyzná ve wow líp než ,,RÁDOBY GM starý expert" ale i tak mně to docela dostalo :) samo o sobě :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno musím ríct ze ja s temi nazory jak by se mel chovat gm nesouhlasím. Podle nich nejsem správné gm ale dmmt, když si oblíknu na svoji postavu něco, co mi slušía je to zrovna T6 (coz se mi moc nelíbí) A aby me nekdo poroucel co ja mam na své gm postave nosit, to je teda vrchol.

 

Dále nesouhlasí ms tím, že jako správný gm nemůžu jit za hracem do dungu ale musím dřepet na Gm islandu a ze nesmím býti viditelna. Za hracama do dungu chodím bezně. Jakmile vidim na chatu: Gm pls. Okamzite se portuji k hraci at je kde je.

 

A jestli si myslí někdo, ze není dobré kdyz stojí GM v OG, tak asi nevidel pracovat nidky GM nebo si hraje na experta.

 

Jako Gm na RP serveru musíme býti tam a komunikovat, protoze tam zastávám funkci vrchné bohyne, která je přátelska. Dále je třeba hracům vysvětlilt ve hře nekteré veci, které oni sami nemuzou zjistit nebo dohledat. Opravdu se mi ten článek jak by se mel chovat gm nelíbí.

Edited by Adrifinel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jsem dočetla članek a tohle je vrchol. citace: "Když umíte příkazy, ještě nejste GM a skoro nikde vás nepřijmou. Pro to, abyste se dostali na server jako GM, musíte ještě zvládnout alespoň jednu z následujích věcí: C++, PHP scripting, DB scripting, základní dovednosti v databázi s tabulkami apod."

 

Ujistuji dotycného, že znám plno GM, kteří ani nevědí co je c++ a přitom jsou to velice kvalitný GM a udělali mnoho přínosného pro dotyčný server. I já jsem vzala za člověka, který si neuměl dát ani levl na sebe a během týdne se z něj stal velice šikovný Gm, kterého si cením.

 

Myslím, že lidi co ty články píšou vůbec nic o Gm neví. Jako mluvíme tady o Gm na free a funech, kde to dělají lidi z vlastního času a narozdil od Gm na offiku je nikdo neplatí. Takže je jen na dotyčném Gm a serveru jaká budou pravidla.

 

Mám pocit, že ten projekt ačkoliv vypadá dobře, tak jsou tam jen prezentování názory jedince někde vyčtené atd. Ne jak to má být. Vážně by se tam lidi měli zamyslet, co píšou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL :teehee: to opravdu nejsem já. Nemusíte mít starosti v tomto věku jsem ještě ani nevěděl co to je PC. :D nevím jestli to bylo myšleno jako sranda ale já se docela pobavil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Až se příště budeš něčím "bavit" tak si zkontroluj jak lidé pracují. A také se podívej na to jaký je můj email. Dál účet založen 29.08.2007 14:37:46. Můj email byl založen ani ne před měsícem. Nejdřív než hodíš nějakou informaci na fórum měl by sis ji ověřit ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×