Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Fingarfae

OPENAscent opět kolabuje

Recommended Posts

tak OpenAscent nám nejspíš zkončil a jeho vývoj .... no kdo ví. Jak se ukázalo tak tam kdosi psal žadosti o dotace od hračů a ti mu je poslali, tak se tam pohadali a v současné době OpenAscent hostuje Burlex na původních strankach ascentu: http://forums.ascentemu.com/index.php a vývoj?? no kdo ví. Co jsem se tak dočetl tak mám obavy aby to nezustalo v te komunite hračů wowspace a nam se ven nic nedostalo.

 

OpenAscent

When OpenAscent was first created, it was suppose to be an alternative to the now closed-source emulator, Summit. Everything was going well for a few days until the rise of donations resulted in the departure of Trelorn, founder of OpenAscent. Although Trelorn left a legacy, another individual took over who suggested the ideas of donations in the first place. He is Josh, or more commonly known has Hasbro. The day Hasbro took authority over OpenAscent, it was destined to be doomed.

 

Donations

The facts are simple when it comes to donations. Hasbro was never authorized to take any money from anyone. When I first found out he was, I told him to stop. When he continued, Burlex contacted me, and we have this mess. OpenAscent has NOT done nearly as much work as any of the original WoWd devs, or AscentEmu devs. Not even 10% of the code is ours, and we're taking donations in the hundreds? Come on, that's just morally wrong.

 

What now?

As it so happens, I'm a nice guy. I understand that online, things happen, and people misunderstand. Today, I gave Hasbro a second chance, on two conditions: that there would be no further donations, and that all donation money would be refunded to the senders. Hasbro accepted the terms, and I thought the drama was over.

01[17:52] [Trelorn] The plan:

01[17:53] [Trelorn] Stop donations, switch back. I turn on the forums, we continue as normal.

01[17:53] [Trelorn] Forget this even happened.

[17:53] [Hasbro] I want to use www.OpenAscent.org and its IPB

[17:53] [Hasbro] We decided it was a good decision

[17:53] [Hasbro] .org organization better fits

[17:53] [Hasbro] I will even make you root again,

01[17:53] [Trelorn] Fine, use .org, use IPB. If you want, I can continue hosting the SVN, or you can move it, too.

01[17:53] [Trelorn] But can we agree that

[17:54] [Hasbro] That would be great

01[17:54] [Trelorn] donations really fuck things up?

[17:54] [Hasbro] I agree but only that they fuck things up when they are used the wrong way

[17:54] [Hasbro] and I would like to ask you

[17:54] [Hasbro] If we can donate them to a charity that the community decides on?

01[17:54] [Trelorn] If you want to donate to a charity, then link the Red Cross on the site

[17:54] [Hasbro] I donate money to charities every year

01[17:54] [Trelorn> I don't see the purpose for OA to accept $ at all.

[17:55] [Hasbro] Okay, I'll remove all donation links ect

A few hours later, when I returned, Silent informed me otherwise.

(9:35 PM) [Josh-Hasbro]: Help me setup the forums

(9:39 PM) Saad has changed his/her status to Idle

(9:51 PM) Saad: ? (9:51 PM) Saad: Saad don't have admin

(9:51 PM) [Josh-Hasbro]: ?

(9:51 PM) [Josh-Hasbro]: Oh

(9:51 PM) [Josh-Hasbro]: I'll give you admin

(9:51 PM) [Josh-Hasbro]: Whats ur acct name

(9:51 PM) Saad: Silent

(9:53 PM) [Josh-Hasbro]: We're planing to remove Trelorn from the project

(9:53 PM) [Josh-Hasbro]: Entirly

(9:53 PM) [Josh-Hasbro]: btw

(9:53 PM) [Josh-Hasbro]: Keep this between you and I

 

Again, Hasbro tried to circumvent me, even when I proposed what was a fair and just solution. To this, I was enraged. I have absolutely no respect left for him. The future of OpenAscent is now uncertain.

 

Reaction to OpenAscent.org Main Page

A few hours after all the drama cleared and Hasbro was booted from the OpenAscent IRC, he posted his official response to events on OpenAscent.org. It is mirrored here for archives, in case he changes anything. A response (by Pidgin IM logs) is here: Clicky!

 

What Now 2.0

http://forums.ascentemu.com/ -- they're back up?!

 

Sincerely,

OpenAscent.net

(snadný překlad: http://translate.google.com/translate_t?sl=en&tl=cs )

 

 

obr8zek si udělejte sami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seš si nějakej jistej :nw2_guitar: O OpenAscent se nezajimam tak mi to celkem jedno co se stim děje...Mangos 4ever

Share this post


Link to post
Share on other sites

a na co by vam to bylo omg kdyby OAscent zkoncil ?! ... nic by to nikomu neprineslo, spis naopak

 

takovej projekt nezhasne, vzdy se najde nekdo kdo to bude alespon castecne udrzovat

Share this post


Link to post
Share on other sites

To máš pravdu...pak by Mangos neměl žádného konkurenta a to už by bylo o ničem...OpenAscentu fandim třeba se dostane na stejnou uroveň jako Mangos ale ještě toho má hodně před sebou

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, bolo by to velmi zle keby Openascent skoncil aj ked sa to vlastne ani nemuselo toto vsetko stat keby.. keby... no a neviete ako to bude teraz ani jedno forum nefunguje teda ascentemu ide, ale tomu napriklad nefunguje changelog tak neviem ale malo to byt tak ako to bolo skratka pockam si do prazdnin A ako to bolo so stabilitou openacentu? Padal casto nemal som moznost ani jednu reviziu otestovat tak mi napiste dik :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
daed f. co mas na mysli tim "velmi dobrou" ? :)

ze je srvr up cca 1 rok xD :nw2_guitar: :nw2_guitar: jo a mas pravdu..tak jak skoncil "Ascent" a nekdo zacayl openascent tak to bude stale takhle

Share this post


Link to post
Share on other sites

DObrej uptime je uptime kterej ti vždy vydrží do plánované odstávky serveru / emulátoru.

Navic MaNGOS v dnešní době má Uptime Velice slušnej (v řádově dní) .. ma mnohdy lepší i oproti ascentu.. (Za předpokladu že skompilujeme MaNGOS s Script Dev2 a Ascent s Moon ++ Tak ma mangos klidně i 10x vědší uptime než ascent ;) )

inak nevim co mě pobavilo více jestli fakt co se na Open Ascentu stalo nebo fakt že si 90 procen lidi nepřečetlo hlašení a začalo rozšiřovat že Open Ascent Skončil.. Je možné ba i patrné že ma tet problemy a že se zase rozdělil ale rozhodně neskončí vždy se toho nekdo ujme jde jen o to jakou to pak bude mít kvalitu,

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja som tiez fandil openascentu ale je to dead projekt pokial s tym nieco nezacnu robit maju tam cez 350+ revizii a kazda ma v sebe nejaku chybu a crashuje to

Share this post


Link to post
Share on other sites
vždy se toho nekdo ujme jde jen o to jakou to pak bude mít kvalitu,

Myslim ze tohle je to podstatny,vzdycky kdyz se vymění tým tak kvalita znacne poklesne a navic uz v tom neni to původní nadšení.

Soucasny revize maj plno problémů.....

Podle me si daj chvilku oraz,pak vyhlásí velkej come back,kterej je za měsíc-dva přestane bavit a zase to pujde do háje....

Share this post


Link to post
Share on other sites

chcel by project openascent nejakeho vodcu ktory by vsetkych viedol spravnou cestou ale ako vsetko ma to svoje vyhody aj nevyhody ako su naprilad jeho nepritomnost a ine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

omg ascent us skonciiiiiiiiiiiiiiiiiiiil zabudnite ze vobec existoval :P ascent bude mozno dobry tak o 2 roky pri 9023 revizii open ascentu :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
omg ascent us skonciiiiiiiiiiiiiiiiiiiil zabudnite ze vobec existoval :P ascent bude mozno dobry tak o 2 roky pri 9023 revizii open ascentu :P

Ascent neskončil už jen kuli tomu že se přesunul na wowscape.. (Kde na nem burlex zdřejmě maká)

Rev 9023? že sem o ní neslyšel. (Je pravda že Ascent vydavar Rev docela rychle ale jedine kuli tomu že třeba jednu chybu opravovali (respektive Burlex) 4x :P )

Edited by Czeirne

Share this post


Link to post
Share on other sites
To máš pravdu...pak by Mangos neměl žádného konkurenta a to už by bylo o ničem...OpenAscentu fandim třeba se dostane na stejnou uroveň jako Mangos ale ještě toho má hodně před sebou

 

WCell.

Share this post


Link to post
Share on other sites

voe ludia vy tu toho nakecate ... ludia ktory ledva videli ascent ho tu hodnotia ... ascent vobec nekonci ani nic take ... ale nema cenu vysvetlovat neco takej populacii z ktorej je 90 % ludia vo si myslia ze ked vedia nahodit server podla navodu su super ... a ascent vobec nekolabuje , len sa trosku meni devolpment tym tym ze vypadava hasbro a meni nazov zase na ascent ... a nahodou stabilitu ma velmi dobru ... u nas je okolo 2 dni ale mavame trosku castejsie restarty ked sa pracuje na oprave vecsich bugov ako su Q na druid formy ... normalne mavame uptime 5-7 dni ked netreba restarty

Share this post


Link to post
Share on other sites
voe ludia vy tu toho nakecate ... ludia ktory ledva videli ascent ho tu hodnotia ... ascent vobec nekonci ani nic take ... ale nema cenu vysvetlovat neco takej populacii z ktorej je 90 % ludia vo si myslia ze ked vedia nahodit server podla navodu su super ... a ascent vobec nekolabuje , len sa trosku meni devolpment tym tym ze vypadava hasbro a meni nazov zase na ascent ... a nahodou stabilitu ma velmi dobru ... u nas je okolo 2 dni ale mavame trosku castejsie restarty ked sa pracuje na oprave vecsich bugov ako su Q na druid formy ... normalne mavame uptime 5-7 dni ked netreba restarty

No tak uznej že v poslední době Ascent de do srašek (soudim podle rev..)

Samozdrejme ze nekonci ale když se meni Dev team tak se to samozdrejme promítne i na ascent. A s tim uptime ti skoro i nevěřim tedy pokud mysliš že si ho dosahnul v poslední době..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×