Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

ntdrt

Members
  • Content count

    308
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by ntdrt

  1. Zdravím, chtěl bych vám představit jeden projekt a zároveň nabídnou spolupráci. Informace: Jedná se o přepracovaný koncept, který byl původně určen jako náhrada WSS. Jelikož se to pohřbilo a zapomenulo, rozhodl jsem se, že to realizuji sám. Stěžejní funkcí je stále propracovaný grid na filtrování serverů, to mě opravdu na WSS chybělo a prakticky celý projekt znehodnocovalo. To ostatní se dost změnilo, grafika nemá nic s návrhem společného a dále uvažuji, že celý projekt vypustím jako opensource nebo věnuji nějaké zaběhlé službě, to by záleželo na dohodě. Projekt je postaven nad Nette, používá primitivní modelovou vrstvu s dibi a MySQL databází. Běží na PHP 5.3 a dodržuje se Nettí CS. Součástí projektu je také datamining a sběr serverů. Systém je rozdělen do modulů, takže by neměl být problém v orientaci pro méně znalé. Samozřejmostí je plně objektový návrh. Systém zatím existuje teprve pár dní, takže je dost možné, že bude obsahovat řadu chyb. I překlepů. Co funguje? registrace přihlášení/odhlášení zapomenuté heslo nastavení účtu/změna hesla správa vlastních serverů přehled všech serverů (filtrování, vyhledávání, řazení) Co nefunguje/je ještě potřeba? vypracovat celý backend pro administrátory, včetně grafiky logování statistik serverů komentáře přeložit systém alespoň do angličtiny hodnocení Výhody oproti jiným službám velký důraz je kladen na přehlednost a user-frinendly rozhraní AJAX - pohodlnější manipulace s daty, lepší uživateslký požitek nekativní servery (s výpadkem 7 dní) budou automaticky deaktivovány, zmízí ze server listu, vlastník serveru je může znova aktivovat - server se vrátí na seznam se všemi daty každý server i komentář půjde nahlásit administrátorovi, ten bude mít v administraci seznam reportů dle priority (čím víc reportů na jeden server/komentář tím větší priorita) Uvítám jakoukoliv formu spolupráce (grafika, programování, testování, překlad, ...), takže kdyby měl někdo čas/nudu a chuť, může mě kontaktovat. Práce je dost. Dále bych hodně ocenil kritiku a případné nápady, jak aplikaci vylepšit. Demo/draft: hlavní stránka: http://wows.kolinger.name/www přehled serverů: http://wows.kolinger.name/www/server detail serveru: http://wows.kolinger...effender-bg-fun Smysl projektu zjistíte sami, hned jak otestujete hledání třeba na WSS a poté to samé zde. Pokud někdo našel chybu, srozumitelně to formulujte jako problém na GITu - https://github.com/k...ver-list/issues (popsat problém, přidat odkaz, screen, ...). Díky
  2. Kompilace

    Ještě bych doplnil, že u hesla (-p) nesmí být mezera. Když tam je, heslo se ignoruje. mysql -u username -ppassword database_name < dump.sql
  3. WoWResource Wiki: zase dělá vandal.

    Captcha?
  4. Vlastní quality itemu

    Nový člověk to ale nemá šanci najít, jelikož tohle fórum je hloupé a má tak striktní požadavky na vyhledávání, že je prakticky nepoužitelné. Navíc neexistuje žádný strukturovaný seznam podobných FAQ.
  5. Scháním Banlist

    Tak deffener má nějakej hybrid postavený na source bans(?), každopádně taková aplikace je tak na jeden den vývoje a troufnu si říci, že to lze za tu dobu udělat i lepší... Kvalitní banlist nenajdeš určitě (tedy myslím kvalitně napsaný, netuším co je u tebe měřítko kvality), takže se můžeš spokojit s nějakým, který jakštakš funguje, zaplatit si vývoj svého a nebo si ho napsat sám.
  6. Unikátní řešení frustrace. A celkem i dobré . EDIT: ano je to jedno, nicméně já kladu velký důraz na logiku a správné použití, je to jen pár kliknutí a hned budeš lidi učit psát čistší kód. V případě mysql_close se server zbytečně zatěžuje (soubor je delší, musí se parsovat více prvků, musí se zavolat desctructor...), je to ale prkotina, to jo.
  7. @hisgrak: o tohle jsem se už jednou pokoušel a nemá to moc cenu Používat include pro loading tříd je špatné, ty ten soubor vysloveně potřebuješ, jelikož bez něj ti web spadne na Fatal error, takže require_once. Jo a poslední tři ukázky vygenerují krásnou E_NOTICE... $c !== $count. EDIT: používání destructoru je zbytečné, PHP automaticky uvolní paměť po dokončení skriptu
  8. Správce fóra

    Proboha Xmate, četl si jaký požaduje věk? Přečetl sis jméno tohoto fóra? Ty to posuzuješ z pohledu dospělého člověka, jenže tohle je očividně práce pro "dítě", co se nudí a má zálibu v minecraftu. A bezcenné je prakticky všechno v tomhle sektoru, všechny weby, všechny fóra a i všechny herní servery co mají "nulovou" populaci a nejedou na styl Scapegaming.
  9. scháním sript

    Tak tvůj problém není na straně skriptu ale na straně webhostingu. Překračuješ limity... Většina webhostingů není určená pro odesílání spamu. Můžeš to vyřešit tak, že e-maily budeš odesílat ze serveru, kde si nastavíš smtp server bez limitů.
  10. scháním sript

    Tenhle problém bude podle mě komplikovanější. Každopádně by chtělo trochu více informací. Hlavně co znamená ono "neutáhne"... Skript napíše chybu? Jakou? Dojde časový limit? Dále by bylo dobré napsat, kde skript spouštíš, u sebe na PC, u sebe na serveru nebo na nějakém webhostingu?
  11. scháním sript

    Tak si ho uprav, aby neměl omezený čas. Nebo aby posílal dávky.
  12. Mininotebook

    Určitě? Že můj Snapdragon 1,6 GHz ve founu 720p přehrává v pohodě... A ten se s Atomem meřit nemůže...
  13. Mininotebook

    Měl by si zadat nějaký finanční rozsah a jakou úlopříčku, tím "mini" myslíš netbook? tj. 10" / 12" nebo menší notebook 13" / 14"?
  14. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    Pro práci se session si musíš přidat do inicializace aplikace "session_start()"... V tvém případě to bude "vršek stránky" - musí to být ještě před odesláním odpovědi, tj. jako první věc v souboru. Ten while nemá nic s HTML společnýho, máš bordel v struktuře a HTML... Z toho útržku to nepoznám, nedá se to číst.
  15. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    To není potřeba, už chybu vidím . Do dotazu dávám heslo, přitom tam má patřít ten hash... typo... http://snippets.kolinger.name/dd742a0e6e3d768e810ab1a53f4451ce
  16. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    Tak to trochu uprav: http://snippets.kolinger.name/502ff1ba5339190669a2c89c989b1849 Změnil se jen řádek 11.
  17. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    To co nevíš se můžeš naučit, stačí trochu koukat jak to dělají ostatní, kouknout do manuálu a je to.
  18. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    Kdyby napsal, že chce tohle za tolik, tak nic neřeknu EDIT: abych jen nerejpal http://snippets.koli...01209ab366f8787 psáno z hlavy, netestováno
  19. Login pomocí wow acc [PHP] [Help]

    Proč po někom chceš aby udělal všechno? Já bych teda čekal, že se pokusíš udělat to co chceš a až narazíš na problém, tak napíšeš o radu.
  20. Automaticke vyuceni

    Novější emulátor to má v konfiguračním souboru, nicméně po osobních zkušenostech bych to nedoporučoval. Na mém serveru jsme radši manuálně vyplnili tabulky "playercreateinfo_spell" (respektive převzal většinu spellů z trainera), hlavním důvodem bylo to, že ona integrovaná funkčnost "learn all spells" učila hráče spelly, co mít vůbec neměli - rogue měl heal, atd. To platí určitě pro TrinityCore/OregonCore starší jak rok, nyní nevím...
  21. [PHP] WEB

    Pěkná ukázka, přesně takhle se to dělat nemá. Neošetřil si ani jednu "hackerskou" techniku. Web neodolá SQL injection, ani XSS, ani FPD a neošetřuješ podstrčení proměnných. Ignoruješ chyby úrovně E_NOTICE Kód nemá jasnou strukturu, nemá žádné pravidla, je to nepřehledné. To platí pro pojmenování proměnných. Celkově špatný návrh aplikace, totálně porušuješ zásady programátora - KISS, DRY, ... Přesměrování pomocí HTML (meta tag) je prasárna, tohle se neřeší u klienta ale na straně serveru! Máš vysoce neoptimalizované SQL dotazy. Běžně dáváš do cyklu další pod-dotazy - tobě s 10 záznamy to funguje, až to někdo nasadí a bude tam mít stovky záznamů, zahltí MySQL server. Vzhled si kompletně a doslova stáhl od společnosti Blizzard, ten copyright dole to nezachrání, porušuješ autorský zákon.
  22. vertikální pruhy a freez

    Určitě. Pruhy jsem zažil jak u taktování, tak u špatné desky... Může to být cokoliv, rozhodně si resetuj BIOS do defaultního nastavení a pak teprve něco zkoušej. Mimochodem, moc nedoporučuju odemykat procesor bez důkladného testování (LinX, nebo jiný brutání test). Většinou jsou to šmejdy a proto je AMD prodává jako slabší kusy.
  23. Apache error

    Hláška mluví jasně... Direktiva ServerRoot musí být platná cesta - máš nastavenou složku, co neexistuje, najdi si to v httpd.conf a změň.
  24. Mangos na Debiane problem

    Tak to zabal do raru a běž se prospat, najíst, vyvenčit psa, uklidit barák, přečíst knížku, naučit se do školy, projít, proběhnout, zaplavat, projet na kole, zahrát si hokej, podívat na zápas a máš to uploadnutý. Nebo někoho poprost, ať ti to uploadne. PS: taky mám 40 - 50 kb/s, tj. O2 ADSL 16mbit/s
  25. Mangos na Debiane problem

    Netuším. Mapy si udělej sám a nahraj přes FTP/SFTP. Nebo googluj.
×