Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Tomáš Kolinger

Members
  • Content count

    231
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

Tomáš Kolinger last won the day on June 27 2015

Tomáš Kolinger had the most liked content!

Community Reputation

128 Přínosný uživatel

About Tomáš Kolinger

  • Rank
    Level 5

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž

Recent Profile Visitors

3773 profile views
  1. Ohledně spamů serverů na servery.wowresource.eu

    Dneska seženeš úplně v pohodě 1000 free proxin, takže řešení podle IP není moc ideální. Navíc se začíná prosazovat i IPv6, kde sehnat dostatečnej počet adres není vůbec problém. Nejpoctivnější hlasování je to, kde si ověříš, že hlasuje člověk = captcha (alternativě ověření dopisem, SMS), vše ostatní se dá zautomatizovat a generovat libovolnej počet hlasů.
  2. Ohledně spamů serverů na servery.wowresource.eu

    Ošetřuješ správně, ale na úplně špatnym místě. Když jsem měl server, tak jsem si napsal tyhle primitivní scriptíky a díky tomu můžu kterejkoliv server naprosto pohřbít či naopak mu udělat brutálně pevnou pozici. Paradoxně si promazal hlasy ale nepromazal si ty armády uživatelů viz player5000 až player6000, tj. 1000 hlasů a klidně jich můžu udělat milion. Mazání serverů ti nepomůže, protože já tohle můžu pustit na celou databázi a můžu to pouštět každou sekundu, takže všem serverům co najdu (kromě mojeho) dám milionkrát 1 hvezdičku, následně bude hodnocení úplně k ničemu a můj server bude i bez fake hlasů první. Pokud chceš zastavit zneužívání, tak dej captchu na registraci uživatele a promaž ty uživatele. Ošetření duplikace se dá vyřešit unikátním klíčem na realmlist... A kontrolovat, aby se na realmlist dalo navázat TCP spojení. Ač catcha tam může bejt taky, proč by ne, jen je to IMHO zbytečnej opruz, když se to dá řešit jinak. Nejsem první kdo tohle udělal, generovaný uživatele tam najdeš i z dob dřívějších. Podobnýho bota ti napíše kdokoliv, kdo má přístup na php.net/manual a trochu rozumu
  3. [C++] Menší otázky do začátku.

    Ten útržek kódu je definice proměnných. V C++ musíš nejdřív proměnnou nadefinovat, než jí můžeš použít. Takže řekneš jakej datovej typ má a její název... Rozdíl mezi TC, OC či jakýmkoliv jiným emulátorem je v maličkostech, občas se něco jmenuje jinak, občas něco funguje jinak. Ve výsledku je to ale strašně moc podobný kód a dá se říct stejný, protože všechny emulátory vychází ze stejného jádra. Původní otázka nedávala smysl, C++ je vždy všude stejné, je to jazyk a platforma pro vytváření programů, teprve samotné programy můžou být napsané trochu jinak a tak se budou nějak lišit. To záleží na tom jak moc zkušený programátor jseš. Já například měl několikaletou praxi v programování, když jsem se dostat k emulátorům a C++, takže mě trvalo tak týden, než jsem se trochu rozkoukal a začal jádro zásadně upravovat a rozšiřovat ho. Když umíš už nějaký programovací jazyk, tak ti to strašně pomůže, protože všechny programovací jazyky maj logiku stejnou, jen se to trochu jinak píše (jak se to píše si můžeš bez problému vygůglovat, stackoverflow, ...). Pokud nemáš žádný zkušenosti s programováním, tak začínat s C++ v projektu jako jsou emulátory je sebevražda. Jsou to velký projekty, všechny je propletené, spojené a pokud neovládáš základy, tak ti to bude připadat jako hromada magickýho kódu, což je špatně, protože když netušíš jak emulátor funguje, co která třída dělá, na co která funkce přesně je, tak těžko něco vytvoříš a lehce emulátor rozbiješ. Takže pokud programátor, klidně si jdi rovnou zkoušet něco v core, pokud ne, tak se nejdřív nauč programovat. Já jsem začínal tak, že jsem prostě potřeboval něco udělat a udělal jsem to. Na začátku jsem 90% času trávil tím, že jsem četl kód a zjišťoval tak, co která část aplikace dělá, abych vůbec věděl, jakým způsobem a kde provést modifikace, abych docílil toho co jsem chtěl. Emulátory nemají dokumentaci, komentářů je minimum, takže kód je naprosto nezdokumentovaný, z tohoto pohledu je to naprostá katastrofa a tvoří to velkej informační blok pro nováčky, s tím budeš mít určitě problém taky. Nicméně řešení na to neexistuje, guide/howto na to neexistuje a ani se napsat nedá, je to prostě veliký a je toho hodně. Ze scriptů bossů se toho moc nenaučíš, naučíš se psát bosse a pochopíš jak fungují, nicméně to je ta triviální (a menší) část emulátoru. Pravý programování se odehrává v implementaci komunikace a základních mechanismů hry. Nejvíc ti pomůžou fóra emulátorů, případně http://www.ownedcore.com/. Nic jinýho neznám... Já osobně drtivou většinu informací získal přímo z kódu, pokud máš dost trpělivosti, tak tam najdeš všechno co potřebuješ. A to je asi všechno...
  4. Přenechám VPS

    VPS prodáno
  5. Přenechám VPS

    Mám nevyužité VPS od Wedosu. Jeden modul - 1GB paměti, 1 vlákno procesoru, 15GB disk. Zaplaceno do 25.12.2015 - zhruba 18 měsíců. To stojí asi 2394 Kč, já to přenechám za 1400 Kč (přes 40% sleva), což vychází na 78 Kč / měsíc. Hodí se to především na nějaký ty weby, či menší servery. Já na tom provozoval Debian - webserver s PHP, Ruby a Pythnonem + MySQL a PostgreSQL, několik OpenVPN instancí jako bránu do internetu a TeamSpeak 3. Na téhle konfiguraci se dá taky provozovat ISPConfig jako multihosting. Pokud by bylo potřeba, tak jsem ochotný pomoci/poradit při konfiguraci a instalaci. Důvod: mám aktuálně dedikovaný server, takže služby můžu přesunout tam a pro tohle VPS už nemám využití.
  6. Iphone 4 z Ebay-a

    Záleží co od telefonu očekáváš. Já bych si nikdy nic od Apple nekoupil, protože cílí veškeré svoje produkty na BFU a jejich systém je celkem omezující. Což je pro jiného uživatele výhoda a důvod, proč si Apple koupil . Já mám třetí smartphone, poslední dva byly od HTC s Androidem - takže jsem s touto kombinací velice spokojený. Kdybych si nekoupil HTC, tak bych si určitě koupil Samsung s Androidem (řada S3/S4/S5/...). Vlastně jedinej důvod proč jsem si naposled vybral HTC nad Samsungem byl vzhled. Každopádně si kup nějaký high-end telefon. Pokud se ti nechcet dávat peníze za nový model, tak si kup nějakou starší řadu a určitě neuděláš chybu. Je lepší mít starší telefon, který měl pořizovací hodnotu 15 tisíc, než nový za pět. Software, šasí, výkon - vše je dobře promyšlené, protože se výrobci u drahých modelů fakt snaží a předhánějí, aby byli nejlepší .
  7. Iphone 4 z Ebay-a

    Ano ale ten telefon může bejt poškrátbanej atp., což tam i píše (včetně displaye). Pokud si u nás koupíš použitej iphone, tak ta cena bude stejná . Feedback může mít dobrý, protože zboží odpovídá ceně ale teď otázka, zda fakt chceš iphone za 4 tisíce. K tomu to nemá originální krabici, ani manuál, žádný příslušenství (jen USB kabel), což je prostě divný... Takovej telefon bych si určitě nechtěl koupit, bůh ví kde to vzal. Taky má v nabídce ten samej model (4řka, 16GB) za větší cenu (o 2000 Kč). To všechno značí, že ten telefon nebude úplně OK.
  8. Iphone 4 z Ebay-a

    Pff, to ani ne. Ale pokud si to chceš posílat z UK, tak nevidím problém si to poslat z CZ. U nás máš třeba bazos.cz (což u vás je taky jak koukám bazos.sk) ale tam moc záruku nemáš... Lepší bude určitě aukro.cz (ale to u vás umřelo aukro.sk). Nejsem slovák, takže na to by ti měl odpověď spíš někdo z vaší osady.
  9. Iphone 4 z Ebay-a

    Koupit používanej telefon s ilustrační fotkou? No, to určitě ne... Navíc, proč to kupovat z ebaye? Za stejnou cenu to seženeš i u nás a je menší pravděpodobnost, že dostaneš něco co nechceš.
  10. 3server.cz hledá pomocného Dev C++ [Core]

    Problém bude hlavně v tom, že lidí co umí C++ je málo a ještě míň jich chce pracovat zadarmo . Zajímalo by mě, kolik se dohromady za ty dva roky ozvalo na tenhle post vývojářů, kteří opravdu uměli něco psát v jádře.
  11. [HELP] SQL Transmogrification

    Ne
  12. Problém s zkompilací

    Jakej má smysl používat projekt, kde vývojáři nejsou schopni správně nastavit cmake, aby se dal vybuildovat projekt? Když nefunguje tohle, myslíš si, že bude fungovat něco vy hře? Pokud to chceš i přes to používat, tak kašli na Windows a zkompiluj to na Linuxu, oni očividně na Windows kašlou.
  13. Oplatí sa učiť HTML/CSS?

    @Funner, @Bindiks Proboha Java je C++? Java není vůbec jako C++! A začínat programování s C/C++ není dobrá taktika, protože se jedná o velice low-level jazyk, vlastně jeden z nejbližších k HW, potom už můžeš psát akorát v assembleru či strojovym kódu . Výsledkem je to, že je to složitější a začínající programátor se soustředí na "špatné věci". Nejdůležitější je se naučit vymýšlet algoritmy a myslet "jako stroj", dokázat převést reálný problém do objektů a vyřešit ho, ne celou dobu řešit low-level povahu jazyka a hledat nějaký memory-leak atp. Složitost jazyka se odvíjí od toho co umí, čím bude blíže hardwaru, tím toho bude více umět, jelikož ho neomezuje abstrakce a tudíž platí tato logika - C <= C++ < Java = C# < PHP = Ruby = Python. Z toho je jasné, že Java nikdy nemůže být složitější než C/C++. Protože běží nad těmito jazyky a proto je "výš". Má například garbage collector, což ti ušetří proti C/C++ strašně moc ale strašně moc práce a potenciálních chyb. @WinRAR HTML a CSS se ani moc učit nemusíš. Stačí když budeš psát nějaký web a prostě narazíš na situaci "aha, chtěl bych tohle ale neumím to" a tak si to vygůgluješ či se můžeš inspirtovat jiným projektem/webem. Na začátek si vyber jazyk co nejvýše, protože nebudeš muset řešit spoustu věcí (uvolňování paměti, statické datový typy, složité datové struktury, ...). Proto je ideální začít v PHP. Stejně tak by si mohl začít v Python či Ruby ale tyto dva jazyky maj trochu jinou ideu a hlavně syntaxi, takže se ti bude hůře učit další jazyk. Navíc velikost amatérské komunity (a tím pádem počet stránek, návodů, knihoven, ...) je s PHP nesrovnatelně menší. Také ber v potaz nasazení - PHP běží na každém hostingu a lehce najdeš uplatnění i při relativně malé znalosti jazyka. Učící křivka PHP je velice strmá, protože stačí napsat 3 řádky a hned vidíš výsledek, hned vidíš co buduješ a to je k nezaplacení, protože ti to dá motivaci. K Jave/C++/C# musíš mít speciální prostředí na vývoj, musíš program kompilovat, musíš řešit deploy, aplikační server a mnoho další věcí, takže ve finále programuješ den a dokážeš to co v PHP za hodinu. Sice je to robustnější a optimalizovanější ale z pohledu začátečníka taky hodně deprimující - šťourám se v tom kolik hodin a vlastně jsem nic neudělal...
  14. Oplatí sa učiť HTML/CSS?

    HTML a CSS jsou značkovací jazyky, to ti do programovacích jazyků nedá vlastně vůbec nic. Každopádně pokud chceš bejt kodér, tak to určitě smysl má. Naučíš se to rychle a práce je dost, i když ne zrovna dobře placená (protože to umí každý druhý student IT)... Celkově záleží co chceš dělat, podle toho si vyber jazyk. Pokud ale umíš jen HTML a chceš se naučit programovat, tak jdi do PHP a až se programovat naučíš, tak si můžeš troufnout i na něco těžšího - C#/Java. C/C++ se smysl moc učít nemá, protože to využíváš většinou na low-level záležitosti a ty koukám spíš míříš směrem k webům a tam jednoznačně vládne PHP (v enteprise sektoru zase C# a Java). Nejlepší by bylo se učit rovnou Javu či C# (protože je to lépe placené než PHP a dělají se v tom i zajímavější projekty) ale začínat v podobný platformě by tě od programování odradilo, protože některé věci se dělají hodně složitě a návodu/zdrojů je mnohonásobně méně než u PHP.
  15. [Prodám] Core & DB & Web !!

    who cares
×