Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Xanklin

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Posts posted by Xanklin


  1. Zdravím, chcel by som sa opýtať ohľadom TrinityCore, existuje nejaká funkcia na navrátenie GUID (respektíve ID) charakteru / hráča? Potrebujem to na imunity. Celý script by mal fungovať že si to navráti GUID(ID) targetu, overí či je v DB políčko2 = 1, ak nie tak sa to vykoná ak je 0 tak return false. A ešte nejaká funkcia na overenie či je to player alebo creature? Ďakujem : )


  2. Predpokladám že emulátor TrinityCore:

    1.)

    Databáza world -> playercreateinfo, tam máš zone, position x,y,z, orientation ... to odpíš z .gps

     

    2.)

    Databáza world -> playercreateinfo_item, tam máš pre akú rasu * classu, aké itemID a koľko toho.

     

    Neni zač :mid_sword:

    • Upvote 1

  3. Ahojte, mám taký problém že keď vytvorím custom wdt a adt na povedzme QA_DVD, tak noggit ukazuje že to tam je, ale neni to cez noggit vidieť, iba cez U. Ďalšia záhada je tá, že keď editujem nejaké ADT, tak ich edituje všetky naraz, relatívne iba tie ktoré boli z pôvodného naklonované. Neviem v čom je chyba, wdt? adt? noggit?

     

    Skúšal som od všetkého veľa verzií, 2 verzie Talisu, skúšal som už aj GruulMe, ADTčka, ručne či cez AdtAdder, prípadne Talis -> create new ADT. Noggity 3 (rev 120; 1.2; 3.1024) Ja už fakt neviem v čom je problém, chcel som satrašne nové ADTčka, prakticky custom mapku len mi to akosi blbne, už nad tým dumám týždeň ...

     

    Nevie niekto v čom by mohol byť problém ? A ak by bol niekto taký dobrý, neuploadol by čistú mapku 5x5 alebo 10x10 ? (ideálne okolo tých 10x10). Díky moc !


  4. Zdravím, na scéne je už mnoho WoW serverov a preto nemá snáď ani cenu zakladať ďalší Blizzlike, napadla ma kombinácia Blizzlike a Funu. Pôjde o medzinárodný server na datadisku WOTLK, kde maximálny level bude 60. Začínať sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou od levelu 30 a hráč sa postupne (séroiu custom questov a dejovej línie) dopracuje k levelu 60. No tu všetko len začína.

     

    Hráč si po doexpení levelu 60 kúpi od vendora start set a vydá sa do open-world sveta kde ho čaká množstvo custom questov, bossov, ktorí budú nie v inštanciách ale vo svete, nebude chýbať ani pvp, pre začiatok Blizzlike BGčka, časom som uvažoval aj nad pridaním jedného custom.

     

    Na to všetko by som potreboval nejakú tú výpomoc, zvládať všetko naraz neni nič moc. Ak sa server uchytí, je tu možnosť donate systému ale žiadne dolovanie peňazí od hráčov, len symbolické sumy.

     

    Koho hľadám ?

    Hľadám hlavne nadšencov a ľúdí ktorí to berú ako hobby. Ľúdí ktorích to baví a ktorí to nemusia vedieť na mega profesionálnej úrovni (rád niektoré veci zaučím ale hotové školenia dávať tiež nebudem : D) Požiadavky: celkom štandardné: týmová práca, trochu rozumu, chuť ...

     

    Aké pozície ?

    - gearmaster: (0/1)

    Človek ktorí sa zaoberá gearmi, vývoj custom setov, itemov + vytváranie custom npc setov (obliekanie npc cez náš program)

     

    - client-side dev: (0/2)

    Človek ktorí sa zaoberá patchovaním, vytváraním custom sveta a custom vecí na strane klienta.

     

    - server-side dev: (0/2)

    Človek ktorí sa zaoberá scriptovovaním (server beží s LUA jadrom) či už LUA alebo C++ prípadne SQL

     

    - webmaster: (0/1)

    Človek ktorí sa zaoberá webom, (HTML&CSS, JavaScript, PHP, SQL)

     

    Čo ponúkam ?

    Server a myšlienku s perspektívou, kvalitné zázemie, technickú stránku, riadenie, osobne sa venujem všetkým pozíciam naraz, ale ide to pomaly : )

    Po spustený in-game odmena na playchary istá, možnosť podielania sa na vývoji servera, možnosť naučiť sa niečo nové, práca v týme.

     

    Kontakt:

    skype: patriksebo

    email: [email protected]

    Ideálne keby bol ten skype, prípadne TS3 aby sme mohli kolektívne pracovať, ďakujem za dočítanie a teším sa na prípadnú spoluprácu : )

    V prípade akýchkoľvek otázok, kľudne sa pýtajte, či už na skype, email alebo rovno tu do komentárov.


  5. TrinityCore na 6.x je stále strašne dobugované. Možno sa to takto na prvý pohľad nezdá ale mojím odhadom je to tak na 80% funkčné. Žial na 20% nefunkčné čo znamená dobugované/nefunkčné questy, npcčka, raidy, dungy, battlegroundy a o speloch a talentoch ani nehovoriac. Každopádne všetko sa dá poopravovať len tu je toho fakt dosť (pre porovnanie wotlk TC je funkčné tak na 95%)

     

    Neviem či to má cenu, možno ak máš armádu developerov :horse:


  6. LOGO.png

    Zdravím,

    Dovolte mi predstaviť vám nový ALL-GM/RP WOTLK server. Hráčom je umožnené používať niektoré GM príkazy. Na serveri je množstvo úprav, od antispamu až po vlastné príkazy. Server je zameraný na RP avšak každý kto má záujem a odvahu okúsiť "GM POWER" sa môže pripojiť. Na serveri nieje žiadna forma V.I.P

     

    - Spawn zóna

    - Antispam

    - Vlastné príkazy (.gsumm)

    - Worldchat (globálny channel)

    - Opravený nakedbug (korektné zobrazovanie armoru u postáv)

    - Fixnuté metódy errorovania (.morph, chat, .guild, .object, .learn, link bug quest) [.learn funguje iba na seba, namiesto .guild create je na spawne guild master, k vytvoreniu guildy nieje potrebný žiadny podpis]

    - Fixnuté metódy zhadzovania serveru pomocou in-game chýb

    - Teleport postavy ktorá je napríklad v errore (omylom sa niekto portol na neexistujúcu mapu) na spawn z webu

    - Očistka (premazanie objektov a npc po dosiahnutí určitého limitu ktorý je zobrazený na webe)

    - Patch (v sekcií download) s ktorý sa fixujú ďalšie možné client-side errory a zároveň obsahuje linknuté (prepojené displayID s cestou k .m2/.wmo súboru) [patch má 1,1 MB] {neni potrebný k hraniu, ale je odporúčaný !}

    [s patchom je možné spawnúť napríklad celý stormwind.wmo alebo hocijaký iný objekt ktorý len existuje v dátach]

    - Odstránený class requirement (napríklad warrior môže dk armor)

    - Maximálne 4 účty na jednu IP

    - Aktívny GM tým

    - Kvalitné zázemie

    - Zálohovanie účtov a postáv

    - Updaty do budúcna ...

     

    Ďalší vývoj serveru záleží od hráčov.

    Náš hráč, náš pán,

    Máš nejaký nápad ? Tak v tom prípade vyhľadaj GM prípadne zanechaj ticket.

    Tešíme sa na teba, nezabidni zavolať aj kamarátov !

     

    Jméno serveru: Azgathul RP

    Web serveru: http://www.azgathul.net

    Realmlist: set realmlist azgathul.net

    Registrace accountů: http://www.azgathul.net?p=vytvorit

    Emulátor: TrinityCore

    Databáze: TDB

    Požadovaná verze klienta: 3.3.5

    Místo: Slovenská republika

    Uptime: 99%

    Rate: CUSTOM

    Linka: 100Mb/s

    Hamachi: ne


  7. Zdravím zas, stále ma to trápi a tak som tomu dnes venoval asi 4 hodiny. Zistil som že tá chyba nieje client-side. Zistil som to na základe toho že som skúšal iné jadro (ArcEmu). Podľa mňa je to dosť závažná chyba, a riešenie ktoré som zatiaľ našiel je použiť item "Gnomish X-Ray Specs" (nasadiť si ich, a dať dolu) prípadne použiť .aura 54844 a .unaura 54844 (čo je vlastne spell toho itemu) na hráča. Teoreticky by sa tak dal urobiť C++ scipt ktorý by to vykonával periodicky, čo je podľa mňa to posledné riešenie. Ide o to, že ten TrinityCore je úplne najnovšia revízia, a TDB, čerstvo skompilované na Ubuntu a robí mi to toto ; (

     

    Obrázok:

     

     

    items.jpg

     

     


  8. Ahojte, dneska som zistil že mi TrinityCore (3.3.5a) nezobrazuje gear na hráčoch, neviem čo je to za anomália každopádne niekedy zobrazí, niekedy nie. Weapony zobrazuje len oblečenie nie, nepomáha premazanie cache, vypnutie addonov, odstránenie custom patchov ... Teraz neviem či ide o server-side alebo client-side poruchu, nemá niekto podobné skúsenosti ? Ďakujem :mid_sword:


  9. Zdravím, nebudem zdržovať a prejdem rovno k téme, dnes som si chcel skompilovať TrinityCore, lenže to začalo hádzať nezmyselné chyby. Píše to že TrinityCore potrebuje verziu OpenSSL aspoň 1.0.0 lenže našlo ... Skúšal som dneska všetky verzie OpenSSL, jednotlivo a všetky spolu, zabil som tím pol dňa a nič z toho. Pri inštalácií som dával inštalovať tie DLLká do toho osobitného priečinku /bin ako to odporúča TrinityCore. ArcEmu mi kompiluje bez problémov. Neviem kde je chyba, hladal som kade možne, ďakujem.

     

    [Neinštaloval som Light verzie OpenSSL]

    [Ak je to v nesprávnej sekcií tak sa ospravedlňujem]

     

    Moje špecifikácie:

    OS: Win7 64bit

    Cmake: 3.0.2 (skúšal som aj 3.2.1)

    Visual Studio 2013 with update 4

    OpenSSL, všetky 32bit aj 64bit, okrem light verzií

    BOOST

     

    Source mám z githubu, stiahnuté bez gitu, zaškrtnuté without git. Konkrétne verzia 3.3.5 (Skúšal som aj iné)

     

    Log:

    Detected 32-bit platform
    MSVC: Enabled large address awareness
    MSVC: Enabled SSE2 support
    MSVC: Disabled Safe Exception Handlers for debug builds
    MSVC: Overloaded standard names
    MSVC: Disabled NON-SECURE warnings
    MSVC: Disabled POSIX warnings
    MSVC: Disabled generic compiletime warnings
    Found OpenSSL library: optimized;C:/OpenSSL-Win32/lib/VC/ssleay32MD.lib;C:/OpenSSL-Win32/lib/VC/libeay32MD.lib;debug;C:/OpenSSL-Win32/lib/VC/ssleay32MDd.lib;C:/OpenSSL-Win32/lib/VC/libeay32MDd.lib
    Found OpenSSL headers: C:/OpenSSL-Win32/include
    CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:200 (list):
     list GET given empty list
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:201 (list):
     list GET given empty list
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:202 (list):
     list GET given empty list
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:203 (list):
     list GET given empty list
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:210 (math):
     math cannot parse the expression: " + 96": syntax error, unexpected
     exp_PLUS, expecting exp_OPENPARENT or exp_NUMBER (2)
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:214 (string):
     string Character with code does not exist.
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/EnsureVersion.cmake:76 (MATH):
     math cannot parse the expression: "..*10000 + ..*100 + 0": syntax error,
     unexpected exp_TIMES, expecting exp_OPENPARENT or exp_NUMBER (3)
    Call Stack (most recent call first):
     cmake/macros/EnsureVersion.cmake:95 (NORMALIZE_VERSION)
     cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:221 (ENSURE_VERSION)
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    [color=#ff0000]CMake Error at cmake/macros/FindOpenSSL.cmake:223 (message):
     TrinityCore needs OpenSSL version 1.0.0 but found version ..
    Call Stack (most recent call first):
     CMakeLists.txt:57 (find_package)[/color]
    
    
    Configuring incomplete, errors occurred!
    See also "C:/Users/*****/Desktop/Trinity/BUILD/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
    

     

    Nejaké nápady ? Prepáčte v tomto som nový :D


  10. Ahoj, ako píšeš, pravdepodobne ide o windovsové VPS,

    Tak jsme si v navicatu vytvořila nového uživatele
    Myslíš v MySQL serveri ?

    Takže ak som to správne pochopil, máš problém s MySQL serverom, server odmieta prihlásenie ...

     

    Spúšťaš to cez nejaké mysqld.exe z nejakého repacku alebo máš vytvorený vlastný MySQL server ?

    - Je tvoj server viditelný na MySQL porte z vonku ? (Defaultne je to port 3306)

    - Neblokuje to firewall ?

    - Neblokuje to antivirus ?

     

    Defaultne MySQL server odmieta pripojenie z vonku, môžeš sa naň pripojiť iba z toho počítača.

    Máš nadstavenú výnimku ? Skús zadať do mysql --> user, Host = IP tvojho počítača doma, User = meno uživatela, Password = heslo uživatela (hash) ...

    Skús to popísať podrobnejšie. Ak to nepomôže tak už vážne neviem, dúfam že som nejak pomohol ... Odporúčam Linux, pekný deň.

    sql.jpg

    • Upvote 1
×