Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Thomson

Members
  • Content count

    52
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Thomson last won the day on January 5 2016

Thomson had the most liked content!

Community Reputation

12 Průměrný uživatel

About Thomson

  • Rank
    Level 3
  • Birthday March 25

Contact Methods

  • Skype
    Thomson512

Profile Information

  • Pohlaví
    Muž
  1. Příspěvek jsem aktualizoval pro současnou verzi. Nyní je potřeba výhradně jen kompilátor v 18 (MSVS 2015) a boost knihovny 1.59.
  2. Když už ses ptal, tak tady to máš. A to jsou jen ty nejzásadnější chyby.
  3. Děkuji za korekce, když jsem návod psal, byl potřeba ještě kompík 16 minimálně, s tím baťákem jsem problém neměl ale takhle to je opravdu o něco lepší. Já mám VS ještě ze školy takže jsem to nikdy neřešil, zda jej lze sehnat i legálně, tak je dobře, že to jde.
  4. Zdravím, možná trochu pozdě, ale kdyby se náhodou někomu objevil podobný problém: Jak v příspěvku píšu: tak zde někde děláš chybu, configurátor nevidí Tvou boost složku. // Edit: Ještě jsem si všiml Git was NOT FOUND on your system - did you forget to install a recent version, or setting the path to it? Observe that for revision hash/date to work you need at least version 1.7 Call Stack (most recent call first): CMakeLists.txt:72 (find_package) Configuring incomplete, errors occurred! See also "A:/project(TrinityCore)/CMakeFiles/CMakeOutput.log". To vyřešíš tak, že buď nastavíš v proměnném prostředí windows cestu ke gitu a nebo v CMAKE zaškrtneš "WITHOUT_GIT"
  5. Návod na vytvoření TrinityCore serveru na Linux (Debian) Debian jsem zvolil, protože je to nejčastější verze linuxu na poskytovaných virtuálních serverech. A ono je to v podstatě stejné všude na linuxu. Připojte se tedy k serveru například pomocí PuTTy nebo BitVise Tunnelier či jiného SSH klienta a předpokládejme, že se jedná o holý server. Předpokládám, že jsme přihlášeni za roota a vše budeme dělat pod ním. Doporučuji ale vytvořit uživatele a alespoň server pouštět pod ním. Založme tedy uživatele „servercata“ adduser servercata Stažení potřebných balíků Do terminálu postupně zadávejte tyto příkazy: Pozn.: v průběhu se vás to bude ptát na MySQL heslo, tak ho zadejte a hlavně pamatujte si ho. apt-get install build-essential autoconf libtool gcc g++ make cmake git-core apt-get install wget p7zip-full libncurses5-dev apt-get install openssl libssl-dev mysql-server mysql-client libmysqlclient15-dev apt-get install libmysql++-dev libreadline6-dev zlib1g-dev libbz2-dev apt-get install libboost-dev libboost-thread-dev libboost-system-dev libboost-filesystem-dev libboost-program-options-dev apt-get install libzmq-dev screen p7zip wget [url="http://download.zeromq.org/zeromq-4.0.5.tar.gz"]http://download.zeromq.org/zeromq-4.0.5.tar.gz[/url] tar xzvf zeromq-4.0.5.tar.gz cd zeromq-4.0.5 ./configure make make install Stažení TrinityCore cd /home/servercata git clone –b 4.3.4 git://github.com/TrinityCore/TrinityCore.git Kompilace cd TrinityCore mkdir build cd build cmake ../ -DPREFIX=/home/servercata/server -DCONF_DIR=/home/servercata/server/etc -DLIBSDIR=/home/wow/server/lib -DTOOLS=1 -DWITH_WARNINGS=1 Až se ukáže Configuration done tak pokračujeme v přikazování: make make install Pokud máte vícejádrový procesor použijte: make –j <počet jader> make install Databáze Použijeme tyto příkazy: mysql -u root -p Teď se dostaneme do MySQL shellu, zde napíšeme: CREATE DATABASE world; CREATE DATABASE auth; CREATE DATABASE characters; a zmáčkneme CTRL + C a jsme zas v terminálu, nyní musíme stáhnout TDB cd /home/servercata/TrinityCore/sql/base wget https://github.com/TrinityCore/TrinityCore/releases/download/TDB434.09/TDB_full_434.09_2014_10_19.7z 7za e TDB_full_434.09_2014_10_19.7z mysql -u root -p world < TDB_full_434.09_2014_10_19.sql (zadat heslo) mysql -u root -p characters < characters_database.sql (zadat heslo) mysql -u root -p auth < auth_database.sql A nakonec ještě chmody chmod 775 /home/servercata/server/bin/worldserver chmod 775 /home/servercata/server/bin/authserver chmod 775 /home/servercata/server/bin/bnetserver A hotovo, teď už jen nahrát vmapy, mapy, mmapy a dbc, upravit configy. Server spouštět pod uživatelem servercata pomocí screenu screen ./worldserver screen ./authserver screen ./bnetserver
  6. Nedávno se mě někdo ptal, jak má vytvořit 4.3.4 server a že mu to nějak nejde a tak jsem se podíval, jestli tu je návod na 4.3.4 a on tu není. Tak mě napadlo, že vytvořím takový jednodušší tutoriál. Přecijen je to o trochu jiné než na 3.3.5. Předem upozorňuji, že 4.3.4 je stále ve vývoji a každý den je něco nového a proto se tento návod budu snažit udělat tak, aby byl vždy aktuální. Udělat server na Linuxu je poměrně jednoduché a proto se budu nejprve věnovat vytvoření na Windows, kde to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Návod na vytvoření TrinityCore serveru na Windows Nejdříve je dobré si uvědomit, jestli chceme kompilovat v x86 ( 32-b ) a nebo x64 (64-b ). To je zásadní protože pro každou platformu jsou zvlášt knihovny. Návod budu koncipovat na x86 ( 32-bitový operační systém ) Potřebné věci: Budeme tedy potřebovat: MySQL server (ver. 5.5.40 ) 40MB GIT (ver. 1.9.4 ) 18MB CMake (ver. 3.1.0) 12MB OpenSSL (ver. 1.0.0q) VC Redist. (2008) 2MB TDB (ver. 434.09 ) 33MB Microsoft Visual Studio 2015 – To je jediné, na co sem link nedám protože by to bylo v rozporu s pravidly fóra a proto si prosím toto najděte někde na internetu. Doporučuji použít Google Je potřeba tohle visualko protože TC Core potřebuje kompilátor minimálně verzi 18. To je info pro Ty zkušenější. Pokud to přesto nenajdete, pošlete mi PM. Knihovny: Zero MQ knihovny (ver. 4.0.4 ) 5MB Boost (ver. 1.59.0 ) 105MB Instalace MySQL serveru Instalačku otevřete, nainstalujte do výchozího umístění a po dokončení instalace se ujistěte, že checkbox „Launch the MySQL Instance Configuration Wizard“ je zaškrtnuté a klikněte na Finish. Otevře se MySQL Instance Configuration Wizard – Next-> Zde zaškrtnout radiobutton (to kolečko) Detailed Configuration, kliknout na Next-> Typ serveru zvolit Server Machine, Next-> Multifunctional Database, Next-> Next-> Kliknout na Manual Setting a číslo dejte třeba 50, Next-> Enable TCP/IP networking a zaškrtnou „Add firewall exception for this port“, Enable Strict mode nechat zaskrtnute,Next-> Doporučuji zvolit „Best support For Multilingualism“, Next-> !!Zde zaškrtnout „Include Bin direktory in Windows PATH“!!!, Next-> Vytvořte si heslo pro uživatele„root“ , Next-> EXECUTE-> Chvíle napětí…… Hotovo. Prozatím nechme SQLko SQLkem.. Pozn: Pokud chcete, stáhněte si nějakého klienta pro správu DB ( Navicat, SQLyog, atd atd… ), já budu používat dotazy. Instalace GIT, OpenSSL, CMake, VC Redist Tady není nic těžkého Next,Next, I agree, next next.. znáte to. Instalace knihoven Knihovna ZeroMQ se nainstaluje pomocí instalačky do Program Files a tím to pro nás končí. Boost knihovny, zde je to trochu komplikovanější. Rozbalíme tedy stažený soubor do C:\, měli bychom zde získat C:\boost_1_59_0 Složku otevřete a spusťte bootstrap.bat. Tím vytvoříme binárky potřebné pro další postup. Ve stejné složce spusťte b2.exe a měla by se vytvořit složka bin.v2 Stažení core a TDB K tomu použijeme GIT. Otevřete si C:\Program Files\Git a spusťte Git Bash.exe Otevře se příkazový řádek. Doporučuju stáhnout core do kořenové složky disku ( C:\ ) Takže napište: cd C:\ git clone –b 4.3.4 git://github.com/TrinityCore/TrinityCore.git Nyní začne stahování core. Dejte si v klidu kafčo ( nebo kakao ) protože to chvilku potrvá, záleží na připojení. Staženou TDB někam extrahujte, nejlépe do C:\TrinityCore\sql\base. Příprava ke kompilaci Teď se ukáže, jestli je nainstalováno opravdu vše a opravdu tak, jak má být. Otevřete si složku, kam se vám stáhlo TC a najděte soubor CMakeLists.txt, otevřete ho a někam rozumně vložte tento řádek set (ENV{BOOST_ROOT} "C:/boost_1_59_0") Například hned pod set(CMAKE_DISABLE_SOURCE_CHANGES ON) set(CMAKE_DISABLE_IN_SOURCE_BUILD ON) Zkrátka tak aby to nebylo někde v komentáři, to by bylo k ničemu. Uložit. Teď si otevřete CMake (defaultně C:\Program Files\CMake\bin\cmake-gui.exe) Do prvního textboxu musíte dát cestu ke core, klikněte vpravo na „Browse source“ a odkažte tam, kde je stáhnuté core. Do druhého patří cesta, kam chcete postavit project. Takže tam třeba dejte C:\Jadro Teď klikněte na configure. Otevře se dialogové okno, v comboboxu vyberte Visual Studio 14 a to ostatní nechte tak, jak je a klikněte na Finish. Tam kde nic nebylo naskočí najednou mnoho řádků a poslední řádek v output logu by mělo být „Configuring done“, pokud to tak je, zvolejte halelujah.. Jak naskočily ty řádky, najděte TOOLS ( je to víceméně dole ) a zaškrtněte políčko, které k tomu náleží a stiskněte Generate. Tím jsme připraveni ke kompilaci. Kompilace samotná Otevřete si místo, kam jste si nechali vytvořit project, pro mě to bude C:\Jadro, tak abychom si rozuměli. Otevřete C:\Jadro\TrinityCore.sln a tím se otevře MS Visual Studio 2013. Počkejme, až se vše načte, až to bude, v horní části okna je v okýnku Debug tak to přehoďte na Release a stiskněte CTRL+SHIFT+B nebo nahoře v menu BUILD -> Build. NÁSLEDUJÍCÍ ČÁST JE PRO TY Z VÁS, KTEŘÍ SI NENAINSTALOVALI MYSQL KLIENTA: Než se dokončí kompilace, nahrajme databáze. Otevřete si příkazový řádek ( Start + R -> cmd ) a napište mysql –u root –p Bude to po vás chtít heslo, které jste zadávali při konfiguraci MySQL. Spustí se MySQL CMD takže zde zadejte toto CREATE DATABASE auth; CREATE DATABASE characters; CREATE DATABASE world; exit; Nyní zadejte cd C:\TrinityCore\sql\base\ mysql –u root –p auth < auth_database.sql Zadat heslo a čekat a poté do cmd mysql –u root –p characters < characters_database.sql Zadat heslo a čekat a poté mysql –u root –p world < TDB_full_434.09_2014_10_19.sql Pozn.: Pokud jste si extrahovali TDB jinam, musí být daná cesta k ní místo "TDB.sql", např C:\TDB.sql Konfigurace, mapy, vmapy a dbc Teď už by měla být kompilace u konce a úspěšně. Pokud není, počkejte až bude. Otevřeme si tedy C:\Jadro\bin\Realease a zde by měly být extractory. Do složky, kde máte WoW zkopírujte soubory mapextractor.exe / mapextractor.ilk / mapextractor.pdb , vmap4assembler.exe / .ilk / . pdb , vmap4extractor.exe / .ilk / .pdb, mmap_generator.exe / .ilk / .pdb. Dále vytvořte nový textový soubor a do něj napište: (díky uživateli John za korekci ) vmap4extractor.exe md vmaps vmap4assembler.exe Buildings vmaps md mmaps pause Klikněte na SOUBOR -> Uložit jako -> pojmenujte to třeba extr.bat ale hlavně jako typ souboru zvolte Všechny soubory (*). Takto vytvořený soubor vložte taky do složky s WoW. Nyní spusťte mapextraxtor.exe a vyčkejte extrakci map. Až bude hotovo, spusťte vytvořený soubor (extr.bat). A nakonec mmap_generator. Vytvořené složky ( maps, vmaps, mmaps, dbc ) vložte do složky C:\Jadro\bin. Zároveň si přejmenujte všechny configy z xy.conf.dist na xy.conf ( jsou tři J ). Upravte si konfigy dle libosti, nezapomeňte na přístupy k DB, spusťte server a hotovo, ještě si v konzoli musíte vytvoři usera ale to je snad jasné Závěrem Uvědomte si, že TC pro 4.3.4 i pro 6.0.x jsou ve vývoji a doporučuje se neinstalovat nezkušeným uživatelům. Snad tutorial pomohl a případně pomůže. Pokud budete mít jakékoliv dotazy obraťte se na mě zde nebo přes PM.
  7. Problém s ChatHandler

    bLumo díky Ti moc, zafungovalo ;-)
  8. Problém s ChatHandler

    No právěže když to dám do uvozovek tak mi to napíše text (včetně uvozovky) až do mezery Například když napíšu .neco Thomson "Vice slov", promenna "zprava" se priradi pouze na "Vice Dodávám deklarace ještě, třeba je problem v tom: arg jsou samozejmě char const* char* nameStr; char* zprava; handler->extractOptFirstArg((char*)args, &nameStr, &zprava); ..
  9. Problém s ChatHandler

    Zdravím, potřeboval bych prosím od někoho pomoc.. Mám příkaz .neco Neco1 Neco2, pricemz Neco1 je jmeno postavy a Neco2 nejaky text. Když použiji fci handler->extractOptFirstArg((char*)args, &nameStr, &zprava); skutecne se do nameStr dosadi jmeno postavy a do zpravy nejaky text.. Nastava problém když text má více než jedno slovo.. To vezme prostě to první.. Například když napíšu .neco Thomson "Vice slov", promenna "zprava" se priradi na "Vice - a to je vše.. Nevíte někdo, jak mu říct aby vše po prvním argu bral jako celý další argument? Předem moc díky ;-) Edit:\\ Jinak jeste dodam, ze extractQuotedArg jsem teka zkousel, ale je to bohuzel jenom na jeden jediny arg, krom toho je to s navratovou hodnotou a to mi moc nevyhovuje :-/
  10. Taky mi to nejde, ten samý problém.. Nebyl by asi špatný něaky reupload xD
  11. Router a veřejná IP

    Asi zadáváš špatnou IP, ona IP musí být výchozí brána.
  12. Router a veřejná IP

    Ještě bych doporučil dát Start -> Spustit - > cmd a tam telnet <lo.kal.ni.IP> Bude to po tobě chtít heslo takže to bývá 1234 nebo admin Poté dát System Maintenace a tam Command Interpreter Mode a tam napsat ip nat loopback on
  13. Dungeon teleporter

    No já jsem ho tu někde viděl,myslím že byl u teleportéra,tam se někdo zeptat na dungeon teleportéra a myslím že je tam link,ale možná se pro jednou zas mýlim
  14. Dungeon teleporter

    Njn,co na to říct . Ok uděláme takový testík Podívej se pod tuto větu. ||||||||||||||||||||||| Viděl jsi několik svislých čar? Ne -> Zajdi si k očnímu lékaři. Ano -> Pokračuj v testu - Podívej se na horní část této stránky - Nyní by jsi měl vidět šedivý až bílý header - Stoč svůj pohled o pár centimetrů na VÝCHOD (to je tam ->>>) a nyní pár centimetů na jih - Zde můžeš vidět skupinu tlačítek. GO. Gratulujeme k úspešnému dokončení testu,doporučujeme jeho postupy užívat velmi velmi často jinak se taky může stát,že status WARN bude prudce stoupat směrem nahoru.
  15. Prosím lidi poraďte

    Přesně tak,a jakou IP davas do realmlistů? Říkáš,že to dáváš všude takže určite i do DB v "realmlist" i do souboru "realmlist.wtf"
×