Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

miskith

Members
  • Content count

    122
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by miskith

  1. background

    Záleží taky na tom, přes co to chceš dělat... Tady máš návod odemně na náhodný obrázek pomocí PHP. Jde o obrázek, ale pokud umíš základy HTML a PHP, nebude ti dělat problémy přepsat si to na pozadí. PS: Ten druhý script...
  2. Zasilani predmetu ze zahranici

    Zkus se poptat po kámoších, jestli nemají známé v Anglii... A jinak, směl bych se zeptat na tu službu pro USA? Prosím, zda bys mi napsal do PM více podrobností třeba URL webu, jak celá akce probíhá a tak, dík.
  3. Předám web WoWall.eu

    Zdravím, rád bych předal web WoWall.eu. Obsahuje: - Doménu WoWall.eu zaplacenou 1.7.2011 (nebo 30.6.2011) - Vlastnoručně upravený PHP-Fusion tak, aby lépe sloužil webu - Design, který jsem vytvářel - Veškerý (zastaralý) obsah webu - Facebook skupinu a Twitter skupinu (nvm jestli na Twitteru ty skupiny nebo ctj jdou předávat) Neobsahuje: - Hosting (Vzhledem k tomu, že na něm běží i jiné weby) Požaduju - Člověka, který se bude projektu věnovat a sám umí více než HTML a CSS - Člověka, který se bude projektu věnovat a nepřevezme ho za účelem rozprodání a snadným výdělkem Statistiky: - Síla webu: 45% (http://www.wowall.eu/) a 49% (http://wowall.eu/) - SEO: 100% - cca 2000 zpětných odkazů - více jak 5000 zaindexovaných stránek - PR2 (ještě předevčírem byl PR4) - SR 20 atd atd. Popřípadě doplním další info nebo další podmínky. Hlavně mi jde o to, aby se případný nový majitel o web staral a neudělal si z toho reklamu pro svůj (popřípadě za peníze cizí web) a nerozprodal scripty.
  4. Předám web WoWall.eu

    Njn, pokud to tu tak překáží, klidně to smažte. Nabídka stejnak už není aktuální. A sjednotit "www" a bez www může nový majitel. Vím žes na web nekoukal, protože na to nemáš čas, ale na webu je převážně tBC obsah s trochou WotLKu (krom novinek), tudíž si můžeš lehce dopočítat, jak je starý asi web a před jak dlouho jsem tedy na něm dělal (krom novinek.. těch 10minut denně na napsání novinky si většinou najdu).
  5. [MySQL] v5.1+ Could not start the service MySQL

    1) Oživuješ celkem starý topic... 2) Start->Spustit->services.msc. Tam se koukni, jestli máš spuštěnou MySQL. Pokud ano, tak ti normálně běží. (Pokud jde tedy o Windows)
  6. Předám web WoWall.eu

    No, darruji může mít zavádějící význam. Když něco daruji, tak to předám s tím, že už mě to nezajímá a uživatel si s tím může dělat co chce. Já bych ale naopak rád, kdyby ten kdo projekt převezme (neboli já předám), aby v projektu pokračoval a neudělal to co klidně zvládnu udělat i já - Převést ranky na reklamu, prodat scripty atd.
  7. Předám web WoWall.eu

    Nějak tě nechápu. V nadpisu mám "Předám", neboli ne "Prodám". Tudíž nejde o aukci. To že na webtrhu tj jako aukce je tím, že co já vím tam nemají žádný offtopic nebo tak (proto byla taky startovní cena 1Kč).
  8. Předám web WoWall.eu

    Zdravím, nabídku jsem poslal i sem, protože když nabídnu na více webech, je větší šance, že se najde nějaké nové kvalitní vedení webu. Musíš mi dát za pravdu, že pokud třeba zadáš inzerát na práci a pověsíš 1 leták pod most, nerovná se to tomu, jako když miliony letáků rozvěsíš po celé republice (Pokud dáš jen pod most, přijde žádat o práci maximálně tak 5 bezdomovců). A to, že sem to postnul nejprve na webtrh a pak až sem, no, k tomu se radši nechci vyjadřovat, protože... no, radši nic.
  9. Shoutbox

    Očividně to nevím, protože phpBB (happy?) nepoužívám, tudíž se o to nezajímám a z to na sebe nabaluje nevědomost jak se název píše. Nicméně jsem zvyklý, že "PHP" se píše velký, proto píši PHPbb. Ačkoli se "BB" píše také velkým, "PHPBB" by vypadalo blbě, a proto sem psal PHPbb, protože "PHP" je první zkratka v názvu. Pokud si ale pyšný, že víš jak se phpBB píše a jsem ti pro smích, že to nevím, mě to nevadí...
  10. Shoutbox

    ee.. On si pojmy neplete.. http://en.wikipedia.org/wiki/Content_management_system .. CMS aneb česky RS . PHPbb je již přímé pojmenování CMS a CMS je skupina věcí. Jako třeba "jablko" je "ovoce" - "jablko" = konkrétní jméno; "ovoce" - skupina věcí, činností, živočichů atd (v tomto případě věcí) se stejnými nebo podobnými charakteristickými vlastnostmi.
  11. Trinity core & Php fusion 7

    Nepodporují
  12. Jak si vydělávat po internetu ?

    Nebo se prostě něco nauč a přidej se do nějakého projektu (Pokud chceš i v budoucnu vydělávat přes internet, pokud ne, dál číst nemusíš).. V životě něco budeš muset umět.. Klikačkama a podobně si nevyděláš na jídlo...
  13. Jak si vydělávat po internetu ?

    Přidal bych, že pokud máš nějaké finance, taky se dá dobře kšeftovat. Máš-li známosti, můžeš kšeftovat třeba s nějakýma blbostma, co někdo sbírá do svých sbírek. Máš-li nápaditost, můžeš nakupovat domény a pak je prodávat dráž. Máš-li hodně peněz (což podle toho co píšeš asi nemáš), můžeš si otevřít hosting...
  14. Guild design (Wotlk)

    Upřímě řečeno, mě se to i líbí. Nedal bych tomu sice 10/10, ale nenapadá mě co na tom vylepšit (možná to je tím, že často designy nemaj 10/10, ale i tak není co vylepšovat). Na svůj 3. design v životě.. Fakt výborné. EDITED: Možná jen jak je nalevo ta navigace, tak až zbytečně velké řádkování. Spíše bych tam třeba přidal ještě nějaký panel třeba "Login" nebo tak, ale to už je taky z velké části na usoudění programátora.
  15. Guild design (Wotlk)

    Klidně bych to nechal jak máš (černý rámeček a průhledný), ale rozhodně bych nedělal takový jakoby nafouklý obdélník. Složitější a lepší (podle mě) variantu bys měl, kdybys tam udělal jakoby nějaké dřevěný rozcestník nebo tak něco v tomhle stylu. EDITED: Mé příspěvky ber s nadsázkou. Nejsem grafik, ale programátor a tak víceméně to co ti radím je tak nějak co sem postřehnul z prostředí ve kterém se pohybuji.
  16. Guild design (Wotlk)

    Design je lepší něž předchozí. Rámeček v headeru se mi nezdá, ale bez něj by to bylo asi ještě horší. Sry, s tím rámečkem ti neporadim, nic mě nenapadá, ale prostě se mi tam nějako nezdá. Nadpisy mají stále obrovské písmo. Login do designu nezapadá. Neustále děláš v obsahu ty jakoby "nafouklé" obdélníky - Je tu hnusné. Napravo to je nějako stále ukrojené. Shrnutě. Pokud si se nadmíru neinspiroval cizím designem, tak chválí výrazné zlepšení, ale stále je vidět, že máš rezervy. Pokud tj ale tvůj druhý design v životě, tak si dej pusu (ne za mě.. za sebe ).. EDITED: Pozadí navigace je taky takové nic moc. Moc do designu nezapadá a je to takové až moc se opakující vzorek.
  17. [Web design]by Altair69

    Jak bylo psané.. Písmo je v některých částech webu příliš velké, "RAGNAROS" není čitelné, stejně tak World of Fire. Jinak mi první design přijde celkem dobrý. Druhý design? Sry, ale vůbec se mi nelíbí. Nelíbí se mi barevné sladění, i jednotlivě barvy mi přijdou takové vyblité, používáš efekty, na místech, kam se vůbec nehodí (stíny) a ještě k tomu v příšerně silné míře, a přijde mi to takový jak rozšláplý. Jako kdyby si zvětšoval s změnil jen šířku a ne i výšku.
  18. [Web design]by Altair69

    Nevim jestli to dělá ten imageshack nebo si to takhle uploadnul, ale ty náhledy sou celkem dost malý, takže tam toho moc není vidět..
  19. Guild design (Wotlk)

    Psal jsem to v psotu, který si citoval. Prohlédni si weby a málo kdy narazíš na web s jednou subheader navigací a 2 novinkama. Mohl bys zvýšit počet novinek, přidat alespoň sloupeček nějakých panelů a třeba ještě něco hodit nad novinky (třeba info o webu/serveru a tak).
  20. Guild design (Wotlk)

    Napadat? Chtěl kritiku, tak sem mu ji napsal.. Jestli si ji "veme k srdci" a nebo si usmyslí, že sem šáhlej je jeho věc.. Přece když chce někdo kritiku, tak mu nenapíšu "Super! Nic bych nezlepšoval!!Sekej podobné weby jak na běžícím páse!".. Přece mu logicky na to napíšu svůj názor ať mám pravdu nebo ne. Jde o můj názor... A jinak, ano, je to chudé. Jedno menu a dvě novinky mi nepřijde 2x bohaté, tak sem mu to napsal a příště bude mít o to lepší design. EDITED: Ještě bych dodal, že sem si všiml, že máš nějaký divný řádkování a že se ti písmenka v obsahu webu slévají dohromady. Ale to bude asi jen chybka nastavení PS a ne záměr.
  21. Guild design (Wotlk)

    Když už, podívej se, kdy to psal on a kdy já.. A možná postřehneš stejný čas zaslání postu... Aha...
  22. Guild design (Wotlk)

    Zmenši písmo, když už dáváš vnější záři, tak jde i nastavovat a nemusíš ji nechávat defaultní. Přechody v obsahu atd, podle mě příšerné. A celé je to chudé...
  23. 2 PhP Scripty

    Možná máš starou verzi PHP a ta podporovala i tuto formu a nebo máš naopak novou verzi PHP, která podporuje i tuto verzi.. Každopádně to je poprvé co o tom, že by něco takového fungovalo, slyším (teda čtu no)... EDITED: Nedalo mi to a kouknul sem na php.net.. není tam o tom ani zmínka.. Tak netušim..
  24. 2 PhP Scripty

    Ta chyba je tím, že "OR" se neznačí pomocí "|", ale "||" Ještě bych podotknul, že jde sice o minimální zpomalování, ale nemusíš dopočítávat % hordy online, když víš, že maximum je 100%. Taky bych možná použil tabulku, kdy první buňka by byla ali a druhá horda... Takto bys pak nemusel nastavovat oběma buňkám šířku, ale stačilo by jedné a druhá by se sama dopočítala v prohlížeči, ale toto už je úplně jedno...
  25. 2 PhP Scripty

    Vezmeš celkový počet hrajících a hrajících za Allianci. Pomocí: round(aliance/celkem*100) Pak nastavíš objektu s aliancí šířku (v procentech) toho výsledku a pozadí na obrázek opakující se po ose x nebo barevný.. A pak ještě doděláš CSS k hordě..
×