Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

BCWR

Members
  • Content count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Průměrný uživatel

About BCWR

  • Rank
    Level 4

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  1. Club Cooee

    http://www.clubcooee.com/pages/earn Chvíľku som sa s tým hrajkal, je to milé, zábavné, ale pripadá mi to trochu nepraktické. Každopádne je to ešte len BETA, ak som dobre čítal a vo finálnej verzii to môže byť zaujímavý a hlavne inovatívny spôsob komunikácie cez internet.
  2. Film - Loose Change

    Myslím, i keď sa možno mýlim, že my sa tých čipov zatiaľ veľmi báť nemusíme, keďže postoj EU voči nim je momentálne jasný a síce taký, že čipy sú vítané, ale pod tou podmienkou, že si ho človek môže dať kedykoľvek bez ujmy odstrániť. Skôr sa obávam o ďalšie generácie. Tí chlapi sú vytrvalí a majú nekonečné množstvo trpezlivosti, takže aj keby im čipy neprešli, vymyslia zas niečo iné. Otázkou ale nie je čo to bude, či je to reálne alebo nereálne a aké by to mohlo mať následky, otázkou je ako tomu predísť a zabrániť. Je tu ale ďalší problém a to ten, že odstránite jednu bandu a na trón nastúpi druhá. Ako sa hovorí história sa opakuje. Zdá sa, že je to začarovaný kruh...
  3. Film - Loose Change

    Dnešný deň začína byť zaujímavý... len čo som odišiel z tohto fóra a otvoril som svoju e-mail schránku, tak už tam na mňa čakala správa o tom, že citujem: "Novinárka vzniesla obvinenia proti Svetovej zdravotníckej organizácii a OSN za bioterorizmus a úmysel hromadného vraždenia". Pre tých, ešte rozospatých - jedná sa o prasaciu chrípku a veci týkajúce sa nej a o to, že jej pandémia bola vyvolaná zámerne. Je to ale dosť dlhé na to, aby som to celé mohol postnúť na fórum. Kto má záujem si to prečítať, tak mi pošlite cez SZ vašu e-mail adresu, prepošlem Vám to celé.
  4. Film - Loose Change

    To pristátie na mesiaci je taktiež diskutabilné, ale tak či tak, pravda je taká, že väčšina kadejakých katastrof a kríz a bojov a vojen a neviem akej ešte kadejakej pliagy, ktorá hubí a zastrašuje ľudstvo prichádza práve z USA, to nie je žiadne tajomstvo a keby človek aj trochu občas uvažoval tak si to všimne. Ohľadom tejto témy je výborný aj dokument s názvom Zeitgeist, hlavne prvá časť. Druhá mi pripadá až príliš subjektívna s veľkým počtom názorov a malým počtom argumentov, vysvetlení a pohľadov z rôznych uhlov. Len pre zaujímavosť, obidve časti Zeitgeistu, som mal možnosť vidieť ešte raz, po tom, čo som ich videl prvý krát a to v škole na Mediálnej výchove, čo ma pravdupovediac celkom dosť prekvapilo, pretože som nečakal, že takéto niečo niekedy v škole vôbec uvidím. Každopádne oceňujem snahu ľudí, ktorí takéto dokumenty pripravujú a ďalej šíria, pretože i keď môžu byť nepravdivé, alebo polopravdivé, donútia človeka, aby sa nad takýmito vecami trochu zamyslel a nezhltol hneď všetko, čo mu na tanier položia médiá. Myslím si ale, že by Vám k životu oveľa viac pomohlo, keby ste si pozreli film, alebo prečítali knihu The Secret. Síce sa týka tejto témy len dosť okrajovo, ale má podľa môjho názoru oveľa väčšiu hodnotu a určite stojí za to si ho pozrieť.
  5. OnlineArmy

    Aký design máš na mysli? Game design, alebo grafický design, čiže art?
  6. MBTI test

    Tak to teda má a niekedy to človeka môže aj prekvapiť. Ja som sa čudoval, keď mi vyšiel extrovert, ale po hlbšom zamyslení sa som zistil, že tomu tak skutočne je.
  7. MBTI test

    V tejto typológii pozostáva osobnosť zo 4 skupín (písmen). Každá skupina môže nadobudnúť 2 rôzne hodnoty, čo dokopy tvorí 16 rôznych možných kombinácií. Pozri si hneď prvú tabuľku na: http://www.fp.tul.cz a mal by si tomu pochopiť.
  8. MBTI test

    Zdravím, pred niekoľkými dňami sa mi dostala do rúk zaujímavá vec, s ktorou som sa rozhodol s Vami podeliť, keďže môže významne pomôcť administrátorom WoW, ale i iných serverov pri rozhodovaní (ne)prijatia uchádzačov o určitú pozíciu na danom serveri, taktiež poskytnúť lepší prehľad o osobnosti jednotlivých členov tímu, ale môže byť taktiež užitočná aj v rámci osobnostného rozvoja a sebapoznávania. - citácia z Wikipédie Podľa výsledku testu sa osobnosť zaradí medzi jeden zo 16 rôznych typov osobnosti. Pre každý typ je niečo špecifické, každý typ má svoje klady a zápory a taktiež je pre každý typ vhodný určitý okruh povolaní. Tiež je podľa tohto testu možné určiť aj temperament. Viac informácií o ňom sa dá nájsť na rôznych weboch v rôznych jazykových lokalizáciách. Napr.: http://cs.wikipedia.org http://www.fp.tul.cz http://stainerconsulting.cz http://keirsey.com Tu nájdete samotný test: http://mbti.skeletus.com Pridal som aj anketu, možno bude zaujímavé zistiť čo za osobnosti sa na tomto fóre nachádzajú.
  9. Dobrý deň, keďže sa v takýchto veciach veľmi neorientujem, neostáva mi nič iné ako sa obrátiť na skúsenejších v tejto oblasti. Potrebujem zistiť aké všetky druhy darčekových predmetov s WoW tématikou sa na trhu pohybujú. Videl som knihy, tričká, spoločenské hry, figúrky, komiksy a náhrdelníky. Existuje ešte nejaký druh darčekových predmetov, ktorý mi unikol a ktorý by sa mi teoreticky mohol do 3 dní dostať do rúk? Vopred ďakujem za reakcie a ospravedlňujem sa, ak som niekde urobil chybu, písal som to dosť narýchlo.
  10. "Prezentace" do skoly

    Powerpoint sice nemam, ale nemalo by to byt diametralne odlisne od Impressu. Napis mi do PM Tvoje ICQ, ozvem sa Ti a snad nieco dame dokopy.
  11. "Prezentace" do skoly

    Na kalkulacke! Potom to nejaka pekna slecna napise fixkou na etanolovej baze na papier a bude sa s nim zvrtat pred premietacim platnom... aspon to bude originalne, stavnate, humorne. Nemusi to byt tip top okopirovane z TV. Mozno by to dokazal aj samotny Impress s pouzitim Calc, co je obdoba Excelu, ale nikdy som nic take nepotreboval, takze neviem. On robi prezentaciu do skoly na zabavnu sutaz a nie na Medzinarodnu vedecku konferenciu v New Yorku.
  12. "Prezentace" do skoly

    Viac otazok? To je kolko? 10? Vytvorit prezentaciu presne na to co potrebuje spolu s nejakou papierovou predlohou aby pri klikani tie odpovede nedoplietol by mi trvalo asi 20 minut. Ak zvladnes za 20 minut naprogramovat program, vytvorit pren design, otestovat ho, priradit konkretne hodnoty a navrhnut nejaku kontrolnu metodu, pomocou ktorej by si ihned mohol zistit kde sa ktora odpoved nachadza, tak klobuk dole. Kazdy hadam uzna, ze mnou navrhovany sposob je ovela jednoduchsi, efektivnejsi a praktickejsi.
  13. "Prezentace" do skoly

    Program na takuto banalnu zalezitost? Prosim Vas, nekomplikujte si to. Neviem v com robis prezentacie, ale OpenOffice Impress ponuka moznost spustenia efektu pri kliknuti na urcitu cast slide-u. To znamena, ze si vytvoris tabulku, ktora bude obsahovat dajme tomu 10 textovych poli a kazdemu polu priradis spustac animacie tak, aby ked kliknes mysou na dane policko, tak sa zobrazi dana hodnota v nom. Ak by si si nevedel s tym rady, napis, vysvetlim podrobne.
  14. "C++" nebo "C#"

    Programuj v tom jazyku a pouzivaj taky program, ktory Ti najviac vyhovuje. A to inak ako vyskusanim nezistis. Mozes to urobit tak, ze sa zacnes ucit obe jazyky naraz a ked uz budes zvladat zaklady a vidiet aky je rozdiel v syntaxi medzi nimi, mozes si zvolit jazyk, ktory sa Ti paci viac a pokracovat v nom. Je to len na tebe. A mozno sa Ti nezapaci ani jeden z nich a vyskusas iny. To iste plati v pripade knih a tutorialov. Mne osobne najviac vyhovuju anglicky pisane tutorialny na nete, tebe zas moze viac vyhovovat kniha pisana po cesky. Kym nevyskusas, nezistis. Ja som zacal programovanim v C++. Ked som neskor rozmyslal nad naucenim sa C# a vyskusal ho, nebol som az taky nadseny ako som povodne ocakaval a vratil sa spat k C++. A tak ci tak som nakoniec "skoncil" pri game designe. Mozno som Ti toho vela nepovedal, ale myslim si, ze vyskusanim obidvoch jazykov chybu neurobis... urcite nie.
  15. Ja mam doma 2 masiny, hlavne ta druha sa tak da oznacit. 1. CPU: Intel Core 2 Duo E6300 RAM: 2x 1 GB Kingston 750 MHz CL4 VGA: Sapphire Radeon X1950 Pro ULTIMATE MB: Gigabyte P965 - DS4 HDD: WD RE3 320 GB Mechanika: Samsung SH-S183A Zdroj: Seasonic 430 W Case: Thermaltake Mambo OS: Win Server 2008 Standard 64bit Monitor: Acer AL1951 (19") Repraky: Logitech Z-3 Klavesnica: Razor Lycosa Mys: nejaka klasicka Logitechka + drobotiny ako Air Live switch, Canon bluetooth adapter, Genius webcam a Wacom Bamboo Fun A5 tablet. Teraz prichadza to najlepsie : 2. CPU: Intel Celeron 633 MHz RAM: 1x 64 MB, 100 MHz, vyrobca a casovanie su mi nezname VGA: nejake cudo integrovane na MB, ktore sotva vykresli nieco co je 3D, prinajmensom s tym ma problemy MB: nejaka mATX SiS, viac toho o nej neviem a radsej ani vediet nechcem HDD: sa mi zda, ze Samsung 10 GB Mechanika: od TEAC, vie pracovat len s CD + disketova mechanika Zdroj: 300 W ATX, s najvacsou pravdepodobnostou nejaky cinan Case: nieco povodne biele a skarede OS: Win 98 SE Monitor: CRT, zevraj 15,4", i ked sa mi to pravdupovediac nezda, ze by bol az taky "velky" Repraky: stereo 2.0 Klavesnica a myska: nejaka klasika za par drobnych. Je ale sranda obcas si sadnut za takmer 10 rocne PC, na ktorom boli doteraz vymenene len mechanika a zdroj a zaspominat na veci ako Hospital, Transport Tycoon, Ignition a pod. bez nutnosti emulatora v podobe DOSBoxu. EDIT: A skoro by som zabudol na Delta Force.
×