Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Sunshinek

Members
  • Content count

    177
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Sunshinek last won the day on April 8 2010

Sunshinek had the most liked content!

Community Reputation

14 Průměrný uživatel

About Sunshinek

  • Rank
    Level 5

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Bydliště
  1. Nápady na projekt

    ZechY - Existuje spousta portálů, kde ti dávají hromadu nápadu v podkategoriích na podnikání a na takové projekty. Prostě tam píší lidi, co mají nápad nebo tu danou věc potřebují, ale nemají na t ozkušenosti/čas/chuť/peníze. Jinak proč, už nejsi milionář, když máš ten dobrý nápad.
  2. Nápady na projekt

    Kdybych na tom chtěl rozjíždět WoW server, tak byc to udělal sám prootže zkušenosti na to mám. Ale díky za nabídku. Ano jak už psal ZechY, herní portál nebo server a ostatní věci s WoW není budoucnost ani pro mě a ani pro Vás, ovšem i vy to časem jistě pochopíte. Halvně tady potřebuju jen ten nápad (asi ta nejtěžší věc) ne hotovou věc ani hotovou databazi ani nic podobného. Všeobecně herní portál spolu s hostingem je dobrý nápad, ovšem těch už je spousta, proto jsme se ptal jak lidi přilákat aby se na tom dalo vydělat. Jinak radši bych si přál neziskovou aplikaci, stránku, "věc" a chtěl bych něčím zaujmout, abych získal spíš lidi než peníze. Peníze potom vyděláš na tom, kolik tam máš těch lidí. Vem si, že třeba google má tolik peněz taky jenom z reklam.
  3. Nápady na projekt

    Asi tak, ale nápad se cení. Tam jde o to, že bych chtěl něco neziskovýho, co zaujem a později vydělávat jen reklamou. Jinak k Zechymu: Tohle je svobodný topick, někdo má třeba plnou hlavu nápadu ovšem nemá to jak zralizovat/nemá čas/peníze, tak prostě napíše svůj nápad. Nebo je to člověk, co by se rád zapojil, je komunikativní, má spoustu času. Tak by do toho prostě šel se mnou. Nápadu je sice dost, ovšem já chci nápad, do kterého budou lidé ochotni něco investovat. Jestli to bude kvalitní a potenciální nápad, tak vím přesně na jakém místě hleda investory. Každopádně díky za postřeh. Mám spoustu potenciálních investorů, ovšem to na čem to stojí je nápad.
  4. Nápady na projekt

    Ovšem herních portálu je velký množství, ale je fakt že už jsme o tom také přemýšlel. Když už jsi to navrhnul, nechci to hned hodit do koše. Napiš, v čem by byl ten portál výjmečný a co by přitahovalo lidi. Jinak já mam 2 volný počítače (ne VPSky) v serverovně v Praze a v Brně, neptej se kde jsme je vzal.
  5. Nápady na projekt

    Tak já ti jako potenciálnímu milionáři přeju hodně štěstí. A pánove 2 nebo 3, kdyžtak se zdržte toho spamu. Je to sice otevřená diskuze, ale vy jste trošku v OT. Díky
  6. Nápady na projekt

    Ano herní portál, ale takové věci jsme na mysli neměl. S tim se díra do světa neudělá. Mám namysli něco například: "Online obchod, jako je aukro ovšem fungovalo by to jako systém výměn - někdo třeba nabídne mobil a přál by si za to třeba 2knížky od Jiráska a kalhoty Adidas, nebo tam budou přihazovat jiné věci". Ale nevim, mám takové pochyby že by to neuspělo. Každopádně děkuji za příspěvek, další nápady prosím.
  7. Nápady na projekt

    Ahoj, zase jsem se tu po dlouhé době objevil, ale tentokrát kvůli podstatně jiné věci než je World of Warcraft. Už mě unavují články, v kterých stojí, jak se lidem díky reklamě podařila vydělat velká částka peněz. Zhruba měsíc už přemýšlím nad něčím, co ještě není a co by se opravdu chytlo. Já jako vůdčí typ mám obrovskou chuť něco takového založit, a jestli to bude opravdu nápad s potenciálem, tak mam i jistotu kapitálu až 100 000 Kč. Teď si určitě říkáte: "A co to tady kecá za bláboly, kdo by mu dal 100 000 za nápad na projekt.", věřte či ne, můj strýc dostal za nápad na nějakou pitomost do motoru, co udělal za pár hodin na soustruhu patent + 60 000 Kč a nabídku s sériové výroby. To oč tu teď jde, je nápad. Co bych po Vás chtěl? Každému v hlavě poletuje velké množství nápadu, ale nechcete/nemáte čas/trpělivost na to, ten nápad zrealizovat. To co bych chtěl je nějaká aplikace, společnost, portál, online hra, webová stránka, věc, burza, akce a podobně. Prostě cokoliv Vás napadne, sem s tím. Musí to být něco, co bude prospěšný/zajímavý pro velkou skupinu lidí. Není nic, co nepůjde zrealizovat, když to bude v něčem výjimečné. (ne že tady padne perpetuum mobile :-D) Vemte si třeba FaceBook, původně komunikační portál pro určitou skupinku lidí/přátel a co z toho za 6 let vyrostlo a kolik to teďka vydělává. Jestli to bude něco, o čem si myslíte, že to je "trefa do černého" a nechcete se s tím podělit jen tak, můžeme se dohodnout na určité spolupráci (žádný velký projekt nezaložil jeden člověk). Budu rád za každé nápady, i když to bude blbost, podělte se s tím i blbost může být inspirace nebo cesta k něčemu velkému!
  8. Program

    Já bych za takový odpovědi dával přinejmenšim warn. Však je to forum na to aby se tu radilo. Kdyby vsechno vsichni nasli to co potrebujou tak by tu byly 2 prispevky denne a to by byly takovy prispevky, ktere zasahuji mezi zkusenosti/znalosti 95% lidi co tu momentalne jsou, takze by na t oani neodpovedeli. Tohle mi prijde jako hunteni, proste napsat arogantni odpoved. Nic jinyho za tim nevidim, kdyz nevim nebo nemam jak poradit tak se k tomu nevyjadruju. Potom tady pisou pouzij google lidi, kteri tady mezi svyma prispevkama maji dostazy na ktery se da odpovedet presne takhle. A tak je to s vetsou dotazu tady. Kdyz uz se tady snazis chtracit, tak mu aspon k tomu dej nejakej takovej odkaz, nebo nic nepis.
  9. [C,C++] Spúštanie jednoduchého programu

    Nejvic se mi libi část "vyrobil jsme si script" To je jen Hello World, kde jsi pridal komenty a zmenil cout jak jsi mohl vytvořis script, když ho neumíš ani zkompilovat? Stahni si třeba DEV C++, vytvoř consolovou aplikaci, dej tem ten "tvůj" script, a zkompiluj to.
  10. [Nabídka] SQL Developer

    Ahoj, jak již z názvu plyne, hledáme schoopného člověka na server victus. Co napsat, jde o nový server respektive vzniknul jako pokračování na snda můžu říct śpěšný server HeroesOfFantasy. Některým lidem se prostě nelíbilo, že má zaniknout. Mohu s naprosto čistým svědomím říct, že server nevede žádná skupinka 12 letých dětí, jak to už poslední dobou bývá, ale vede to parta serióznách lidí, kterým na serveru záleží a věnují tomu dostatek času. Co se týče DB serveru, snažíme se ji držet v co nejlepšim stavu, co se funkčnosti/stavility týče. jak si můžete všimnout, na fóru je spoustu oprav o který se stará momentálně hlavně admin serveru Bahamut. Na této stránce můžete sledovat funkčnost duengonů, pracuje se hlavně na 5-10man duengonech, jelikož jsou při stávající populaci prioritou. Na fóru si můžete všimnout, že nahlášené bugy jsou hned řešeny a hlavně během okamžiku opraveny. Co se týče core, také se ho snažíme držet v co největší čistotě a stabilitě, jsou nahozeny core debugery a logy co kontrolují aktivitu. O core se staram hlavně já a pomáhá mi Gandalph, a také se snažím všechno řešit v co nejmenším časovém intervalu. Na serveru je opravena spousta spellů, což si můžete všimnout ve hře. O zázemí serveru je velice dobře postaráno, hostujeme u Chronose (ZďechovNET) a informace o serveru naleznete zde úplně dole. O finance je postráno. Snažil sjem se seznámit jen se serverem, aby to nebyla prostá přihláška a člověk který má zájem věděl do čehi se pouští. --------------------------- Na serveru hledáme SQL Developery, nikoliv ingame, kterých už dosti máme. Požadavky nejsou nikterak specifikované. Požadavky: - ovládat alespoň průměrně SQL [iNSERT, UPDATE, SELECT, REPLACE] - věk není prioritní, zaleží na tom jak se bude daný člověk chovat, vyjadřovat - znalost češtiny na takové úrovni, aby nepsal patlaniny jako - bil, mislím atd. - trpělivost, jelikož ze začátku nedostane ostrý přístup (775) do main DB (jen na test server a updaty se budou kontrolovat) - chuť učit se novým věcem - dostatek času pro server --------------------------- Bude stačit aby ovládal SQL minimalně na takové úrovni, protože je potřeba opravování questů, itemů, duengonů a podobně. SQL jako takový se mlže postupem času učit a s problémem se může obrátit bez hamby na team. Nebráníme se tomu odchovat si vlastního developera. Bohužel na serveru se pohybuje něco hruba kolem 30 a víc lidí. Server má dobré zázemí a dobrou podporu, jediné co mu bohužel chybí je reklama. Je smutné vidět, že na našem serveru funguje více věcí jak na nějakém serveru co má např 300+, ale neni kdo by to u nás využíval. Doufám, že bude zájem a že se zajemci jen pohrnou. Pro zájemce: Kontaktovat mě můžete buď v tomhle topicku. Nebo na nasledujících číslech ICQ. Sunshine - 380710021 Bahamut_lord - 318484445
  11. Jak vytvořit vehicle na Mangosu?

    Jezis, ja jsme matlak Me se to nejak v hlave zamotalo Nj máte pravdu, jsme se nejak zašmordchal
  12. Jak vytvořit vehicle na Mangosu?

    No mangos od revize 9661 implentoval vehicle patch. Jestli s ichcete ulehčit práci, přejděte na tuto nebo vyšší. Jinak ještě zcela nefungují, je třeba přidat patch na GOSSIP + SQL na GOSSIP. EDIT: Aha oni chtějí vlastní, á pokračoval od toho postu od STONERA...
  13. TC script-databáze

    No ne asi... Na čem myslíš, že je vůbec založený princip tohoto emulátoru? Kdyby to nemohl dělat na co by ti byla asi DB, ty si myslíš že jí máš jen na ozdobu?
  14. Hladaš developera?

    Mohu se jen zeptat, na so hledáš 50Mb obousměrně linku? Na nesdílených 20Mb s dobrým nastavením serveru rozjedeš server pro lidi, které ani ten emulátor nevydrří.
  15. Spell Fix

    To v kterm prostředí to upravuješ je uplně jedno, zaleží jaký C++ nástroj na úpravu ti sedne. Jinak spell_bonus_data s tím také souvisí, jedná se o dopsání coef... To kde upravovat spelly najdeš ve složce src/*.cpp/.h Jeslti tu složku nemáš, znamená to že máš jen zkompilovanou verzi, úprava se dělá ještě před kompilací. A jak už bylo zmíněno bez C++ se nehneš.
×