Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Budi

Members
  • Content count

    36
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Průměrný uživatel

About Budi

  • Rank
    Level 3
  1. Nabídka EM/EMDEV/GM/RPDEV

    Neměl bys zájem trochu pomoct Victusu - nástupci HoF? http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=20358 Případně se ozvi na skype budicze
  2. Nábor serveru Victus.cz

    Server Victus.cz shání nové schopné lidi do našeho teamu. Máme zájem i o ty z vás, kteří nemají nikterak velkou praxi. Doučení ve všech oborech je možné. Informace o serveru zde: http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=19166 __________________________________________________________________ Ingame GM Náplň práce: Pomoc hráčům jak ingame, tak na fóru Tvorba různorodých eventů pro hráče Testování nových "featur" serveru Správa / úpravy / opravy ingame záležitostí pomocí příkazů (NPC, quest, GO) Požadujeme: Umět komunikovat s lidmi! Znalost alespoň základních příkazů TrinityCore Umět samostatně hledat řešení problému Schopnost týmové spolupráce Kreativita a fantazie Schopnost se vyjadřovat v písemné i mluvené formě Nabízíme: Stabilní server s dlouhou tradicí Přátelský a zkušený tým Možnost "kariérního" růstu a sebezdokonalení __________________________________________________________________ SQL Developer Náplň práce: Různé opravy/úpravy herním featur v databázi TrinityCore Práce na nových unikátních eventech Požadujeme: Znalost práce v jazyku SQL v databázi MySQL Znalost struktury databáze TrinityCore Znalost příkazů TrinityCore Umět samostatně hledat řešení problému Schopnost týmové spolupráce Kreativita a fantazie Schopnost se vyjadřovat v písemné i mluvené formě Nabízíme: Moderní bugtracker Profesionální verzovací systém HG Stabilní server s dlouhou tradicí Přátelský a zkušený tým Možnost "kariérního" růstu a sebezdokonalení __________________________________________________________________ Web developer Náplň práce: Úpravy a tvorba nových featur na webu serveru Požadujeme: Znalost jazyků (x)HTML, CSS, PHP Základní znalosti o objektově orientovaném programování Hrubé znalosti struktury databáze TrinityCore Schopnost práce v JavaScriptu a grafických programech výhodou Nabízíme: Možnost setkat se s novými vlastností PHP a dalších jazyků Stabilní server s dlouhou tradicí Přátelský a zkušený tým Možnost "kariérního" růstu a sebezdokonalení __________________________________________________________________ Další důležité informace: Požadovaný věk záměrně nepíšu, je to podle mne nesmyslná informace, která lze lehce "zfalšovat". Komunikace v teamu probíhá přes fórum, Skype, ICQ. Možnost hlasové komunikace obrovskou výhodou! Praxe skutečně není nutností! Patch 3.3.5a! Pokud máte zájem, kontaktujte mne pomocí PM s vašim krátkým životopisem (nevyžaduji osobní informace, zajímá mě ale co nejvíce o vašem WoW životě) včetně motivační části (proč se vám naše nabídka líbí, proč bychom zrovna vás měli vybrat). V KAŽDÉ NABÍDCE NAPIŠTE NA JAKÝ POST SE HLÁSÍTE!
  3. TrinityCore [Všeobecně]

    Brian není jen DEV databáze, maká i na jádru. Jinak ještě doplním, že současným šéfem DB je teacher. Databáze značně odlišná od MaNGOSu? o.O Tak s tim rozhodně nesouhlasim, naopak bych řekl, že stále je velmi podobná. Jinak je fajn, že to takhle někdo sepsal, ale v nějakou reálnější účinnost nevěřím.
  4. Mohlo by to fungovat, každopádně já bych do používání tohoto skriptu asi nešel. http://php.vrana.cz/poslani-zapomenuteho-hesla.php
  5. [ingame GM] Nábor serveru Victus.cz

    Neboj, netřeba to psát i sem, na wowresource nedoručuje poštu Česká Pošta, takže se nikam zprávy neztrácejí.
  6. [ingame GM] Nábor serveru Victus.cz

    Do té doby, než tě vezmeme do týmu, patch 335a bude.
  7. [ingame GM] Nábor serveru Victus.cz

    To ani není třeba. Šup, šup, posílej PM.
  8. [ingame GM] Nábor serveru Victus.cz

    Pracujeme na novém realmu, který by prostě měl být takový trochu netradiční (proto to nazývám "nový projekt", nechci psát veřejně podrobnosti, držíme to zatím v celku pod pokličkou.
  9. Paráda, pro začátečníky je to úplně super. Bylo by určitě fajn, kdybys toho takhle o MaNGOSu napsal víc, spoustu lidem včetně mne by to určitě strašně pomohlo. Za mne alespoň +20.
  10. Server Victus.cz shání schopné lidi na post ingame GM k novému projektu (nový realm). Informace o serveru zde: http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=19166 Náplň práce: Pomoc hráčům jak ingame, tak na fóru Testování nových "featur" serveru Správa / úpravy / opravy ingame záležitostí pomocí příkazů (NPC, quest, GO) Požadujeme: Umět komunikovat s lidmi! Znalost alespoň základních příkazů MaNGOSu/TrinityCore Umět hledat řešení problému Schopnost týmové spolupráce Kreativita a fantazie Nabízíme: Stabilní server s dlouhou tradicí Přátelský a zkušený tým Možnost zapojit se do nového projektu, který v některých aspektech nemá na české WoW scéně obdoby Možnost "kariérního" růstu a sebezdokonalení Další důležité informace: Požadavky na čas - projekt by měl startovat na konci prázdnin, do té doby vyžadujeme aktivitu minimální, poté alespoň 2 hodiny denně. Požadovaný věk záměrně nepíšu, je to podle mne nesmyslná informace, která lze lehce "zfalšovat". Komunikace bude probíhat hlavně přes Skype (možnost komunikovat i hlasově obrovskou výhodou, spíše i tak trochu nutností), ICQ výhodou. Dále velkými výhodami jsou: znalost PHP, znalost SQL (v MySQL), znalost struktury databází Mangosu/TC, inteligentní smysl pro humor, klidná povaha. Praxe není nutností! Patch 3.3.5a! Pokud máte zájem, kontaktujte mne pomocí PM s vašim krátkým životopisem (nevyžaduji osobní informace, zajímá mě ale co nejvíce o vašem WoW životě) včetně motivační části (proč se vám naše nabídka líbí, proč bychom zrovna vás měli vybrat). Dále hledáme: SQL developery PHP developery a asi jako každý server také core&script developery Pokud by i někdo takový měl zájem, napište PM, tyto posty nejsou prioritou tohoto topicu, ale za někoho bychom určitě byly rádi. Pozice SQL a PHP deva by měly v celku zajímavou a originální práci.
  11. Tak jsem to vyzkoušel a dostal jsem pár noticů, totiž: Funkce eregi: Použij preg_match. http://www.php.net/manual/en/function.preg-match.php Plus doporučuji: $conn = mysql_connect("$conf_host","$conf_user","$conf_pass"); mysql_select_db("$conf_db"); Vymaž ty uvozovky, bez toho to taky bude fungovat a dokonce rycleji. $conf_host = "host"; $conf_user = "user"; $conf_pass = "password"; $conf_db = "account_db"; // Default realmd Zde můžeš nahradit uvozovky apostrofy. To ostatně můžeš udělat všude, kde v těch uvozovkách nepracuješ s proměnnými. Příklad: $a = 'a'; // Správně, nepracujeme s proměnnou, v $a je 'a' $b = "$a b"; // Správně, pracujeme s proměnnou a používáme uvozovky, v $b je 'a b' $c = '$b c'; // Špatně, pracujeme s proměnnou, ale nepoužíváme uvozovky, v $c je '$b c' (samozřejmě to není špatně, nevyhodí to chybu, ale pravděpodobně to nechceme) Jedná se o malou úpravu, ale chceš-li se stát profíkem, tak to tak dělej, je to rychlejší, sice ne o moc, ale na nějakým supernávštěvným webu to poznáš. EDIT: Ale jinak fakt dobrá práce! Nerozhoduje, jestli to je úplně optimální, ale to, že to někdo vůbec napsal.
  12. Stop -Rep

    Hmm a nešlo by povolit jen +rep? Přeci jenom k něčemu by to taky bylo...
  13. [Nové forum]

    Hmm, bohužel provedené změny jsou naprosto bezvýznamné, protože sekce, které mají nyní minimální počet příspěvků na založení témata, jsou už tolik zaspamované outdated topicy, že je to naprosto nepřehledné. A navíc pravidlo minimálně 50 příspěvků? Mnoho schopných lidí, kteří dokážou pomoct s developingem wowresource nezná a když chtějí pomoct, tak nemůžou, protože nemají 50 postů. A obráceně je to to samé, je ohromné množství lam, které mají víc než 50 příspěvků. Bohužel musím konstatovat, že se jednalo o skvělý nápad, který měl podporu u uživatelů a který skončil úplně jinak, než bylo plánované. Nemá být fórum hlavně pro uživatele? EDIT 22:58 : Ano a už to začíná. Chci pomoct s otázkou v http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=11147&pid=146082&st=0entry146082 , ale hold nemůžu, protože nemám 50 příspěvků. Pokud by si náhodou autor dotazu přečetl toto téma, tak by mohl zkusit "sudo apt-get install mysql-server mysql-client" - bez uvozovek ) Jo a díky za repku, nejde mi o nějaký pitomý číslo u profilu, ale spíš o to, že vim, že se mnou aspoň někdo souhlasí.
  14. [DTB] Zdrojové kody serveru Twinstar.cz

    Hezkej seznam. Nicméně, kdo říkal, že je TS kopií OG? Četl jsem svůj post 3x a nic takovýho jsem neříkal. Jo a mimochodem ten permaban mi vysvětlíš taky tak hezky jako jsi napsal ten seznam? Toť vše okolo tohoto tématu ode mně, nikam to nevede.
  15. [DTB] Zdrojové kody serveru Twinstar.cz

    Odpověd najdeš zde: Takže updaty nebudou, dokud bude existovat OG.cz (nebo spíš dokud tam bude takovej admin team jako je tam teď). Více info: http://www.twinstar.cz/twinstar-announce.pdf
×