Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Artan

Procesor pro server

Recommended Posts

Chci se zeptat jaky procesor by byl idealni pro wowserver okolo 3000,-

Vyber je siroky, nejidealnejsi se mi zda AMD Athlon 64 X2 6000+ a nebo Opteron 1218

 

Pokud myslíte že AMD Phenom bude mít vyšší výkon za stejnou cenu,nebo mi doporučíte raději INTEL.....každopádně budu rád za každý názor.

 

Stavět bych chtěl na desce Gigabyte, ramky bych viděl na 4GB 800Mhz Corsair,A-data sou sice levnejsi ale moc jim neverim.

 

 

Za radu v jakemkoli směru budu vděčný, PC sem si skladal loni v březnu a core 2 duo byl jasna volba,ale od te doby se toho hodne zmenilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mě vždycky fascinuje, jak "odborníci" na slovo vzatí okamžitě vysypou své skvělé rozumy s takovou ráží a kadencí, že by se za ni nemusel stydět ani průměrný důstojník SS. Od Athlonu X2 ruce pryč. Od C2D ... No, asi taky. Serverové procesory jsou Phenomy, a ať si říká kdo chce co chce, v serverovém segmentu (zvláště u MultiCPU řešení) nemají (do příchodu Ci7) konkurenci. Je to na tobě, můžeš mít poměrně solidní dvoujádro od intelu, solidní tříjádro od AMD a nebo nejhoší quad od AMD. Já osobně bych šel asi do čtyřjádra od AMD, ale nejsem s to ti říct, která kombinace je tady nejlepší. A vykašli se na Opterony/Xeony, na tvůj home made server jsou to zbytečně utopené peníze. A k RAMkám - 8GB a níž nechoď (na značce moc nesejde). Desku od Intelu, kašli na Gigabyte - sice to nepůjde taktovat, má spartánský BIOS, ale na druhou stranu je optimálním základem pro nenáročný server. A vůbec, počkal bych si na příchod nových platforem (jak AMD, tak Intel) - je pravděpodobné, že se bude slevňovat kvůli vyprodání zásob starých CPU.

 

PS: i tak, bral bych nějaké lacné C2D, stejně na serveru nebudeš mít víc než 300 hráčů, což to CPU zvládne; a 4 GB RAMek vlastně taky...

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 GB ram pro zacatek je zbytecny a daj se kdykoli dokoupit,o desce jeste popremyslim.

 

Zajima me predevsim ten procak, pokud ty říkáš že 4 jádra od AMD budou nej tak ti věřím. Ja se naposled o procesory zajimal kdyz vyslo core 2 duo,coz uz je nejaky ten patek :-D

 

Nekde sem videl kombinaci jen 2 GB ram (4x512) a 10000rpm HDD<nazor?

Edited by Artan

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 GB ram pro zacatek je zbytecny a daj se kdykoli dokoupit,o desce jeste popremyslim.

 

Zajima me predevsim ten procak, pokud ty říkáš že 4 jádra od AMD budou nej tak ti věřím. Ja se naposled o procesory zajimal kdyz vyslo core 2 duo,coz uz je nejaky ten patek :-D

No jasně, RAMky jsou v podstatě to nejmenší (kéž by si takhle člověk mohl dokoupit 1-2 jádra co CPU). Jinak tvrdím o AMD, že jsou nejlepší v určitém segmentu (a ne na dlouho), ale nejsem si jist, zda by to pro tebe nebyla zbytečná koupě. Když se zváží všechna pro a proti, tak bych byl spíš pro C2D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kdyz C2D tak bych si spis koupil novej procak do PC a svoji E6600 nacpal do serveru.

 

este uvidim,kazdopadne pockam az ceny zase o neco spadnou

Share this post


Link to post
Share on other sites
este uvidim,kazdopadne pockam az ceny zase o neco spadnou

 

a pak prijdou jine procesory a ten na ktery si cekal bude nanic a ty zase budes cekat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

az tak dlouho cekat nebudu a nejaky x-jadrovy kupovat nechci,videl bych to na obdobi po vanoch mozna, nehodlam nakoupit honem komponenty a pak se mlatit do hlavy ze sem vybral blbě

Share this post


Link to post
Share on other sites

V tuto dobu je nejlepší od AMD koupit nejvýkonější tříjádrový Phenom, který podporuje Hypertransport 3 a paměti DDR2 1066 MHz něco jako toto http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid...140083097256HKO

K tomu odpovídající desku s čipovou sadou 7xx jako 780V (více http://www.amd.com/gb-uk/Processors/Produc..._14603,00.html). Ovšem chystá se i Hypertransport 3.1 http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=...4&Itemid=67 Ovšem to je sběrnice ke grafické kartě a perifériím, která nemusí být tak podstatná jako ona podpora rychlejších DDR2. Existují i celkem levné desky s uvedeným chipsetem http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid...14008M1WY1K7JMP.

Jinak důvod proč nejít do Phenomu je ten, že díky vyššímu počtu jader mají při stejné technologii vyšší TDP, takže tříjádro má klasických 95 W a čtyřjádro třeba 125 W nebo nejvýkonější čtyřjádro dokonce 140 W což se nemusí při dlouhodobém provozu vůbec vyplatit. Díky tomu také dvoujádra dosahují i větších frekvencí než tří a čtyřjádra. Prakticky pak dvoujádro pro WoW server stačí, protože se na něm stejně neprovádí až tak moc samostatných operací najednou, aby to mělo využití. Běží tam přece nejnáročnější proces mangos a pak databáze a webové stránky.

Nějaké info o AMD tříjádrech je taky zde http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=...5&Itemid=28

 

Takže osobně bych asi nyní volil novou technologii s možností rychlejší komunikace s perifériemi a pamětí, kvůli toho pak trojjádro na nižší frekvenci než čtyřjádro. Do free wow serverů toto řešení musí bohatě stačit. Paměti stačí u mangosu do 250 online v klidu 4 GB. Celkově vzhledem k velikosti serverů a počtu hráčů už výkon roste více než je třeba. Hráčů v česku už holt nijak závratně nepřibyde, spíše kvůli hrám se jich bude méně rodit zatímco výkon počítačů půjde stále nahodu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×