Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Gifors

Start nového projektu

Recommended Posts

Dobrý den,

jednoho krásného večera jsem dostal nápad že zkusím rozjet projekt který by mohl oslovit velké množství hráčů. Vím že je průměrných serverů opravdu mnoho ovšem já mám v plánu rozjet projekt který ještě žádný server nespustil. Samozřejmě bych vás opravdu rád obeznámil s tímto nápadem avšak je tu mnoho důvodů proč to neudělám. Jeden z nich asi ten největší je fakt že by tento nápad mohla využít konkurence :whistling: .. O což opravdu nestojím. Tudíž opravdoví zájemci piště PM či na ICQ 327-880-934 kde vás se vším obeznámím.

 

Takže ted k mé nabídce. Není nijak zvlášt extra. Především scháním lidi kteří berou práci okolo WoW jako zábavu. Nehledám lidi kteří tuto práci vykonaváji pod vidinou pěněz. Jsme tu pro hráče a né pro peníze " Chceš peníze? Jdi makat! " :mid_pickaxe: ... Ne opravdu hledám zkušené lidi kteří mají nápady a čas. Předem říkám že jakékoliv žádosti o GM ignoruji. Není server, nejsou hráči tudíž ani GM není zapotřebí. Jak sehnat server? Nejrealnější možnost: "spolupráce se Serverhousingovou firmou". Tato možnost je podle mně asi nejrealnější z vlastní zkušenosti vím že se touto cestou server získat dá a není problém na schůzce s majitelem firmy dohodnout cca roční provozování zdarma. Stačí jim nabídnout smlouvu která jim zaručí alespon minimální návratnost investice i po případném krachu projektu popř. mám finanční rezervu kterou jsem ochoten po neuspěšnosti projektu vyplatit.. Webdesing webu? Oslovil jsem pár kvalitních webdesignéru a koderu kteří mi přislíbili pomoc při tvorbě. Jaký styl hry máme v plánu spustit? Přijdou si na své přiznivci PVE i PVP. Ovšem na serveru bude upřednostnováno PvP jelikož se to týká i plánu jak udělat z obyčejného serveru, server originální.. Raty serveru bych si představoval čistě Blizzlike.

 

Proč scháním nejdříve tým? Pač je to nejlepší krok k uspěšnosti serveru. Parkrát jsem měl tu možnost být u rozjiždějicích se projektů a opravdu dost z nich doplatilo na ukvapenost. Jelikož chtěli co nejdříve server uvést do provozu nehledě na to že nemají ani pořádný tým a zázemí. Proto se snažím této chybě vyhnout a to tímto způsobem. Opatřit server je pro mě to minimální..

 

Stav projektu:

- web (bude hotov do 10 pracovních dnů) O grafiku webu se postará http://www.matejcerny.cz/ ...

- server (pravděpodobně budeme mít server od firmy http://www.shotzone.cz) Musíme projednat detaily smlouvy a bude hotovo.

 

 

Nabídka práce:

- GRAFIK (Je potřeba vytvořit grafický návrh webu. O zbytek se postarají programatoři.)

- HL.DEVELOPER (Zájemci o tento post musí mít opravdu výborné zkušenosti v odvětví SQL.)

> DEVELOPER

- OBSLUHA LINUX SERVERU (Server plánujeme spustit na Linux OS)

- SPOLU ADMIN (Hledám zástupce který je obeznámen s práci ADMINA. Tudíž musí být schopen zastoupit ho ve věci MANAGEMENTU.)

- HL.GM (Hledám zkušené GM které je obeznámeno s veškerými problémy které ho můžou ve hře potkat. Také by měl mít solidní vystupování.)

- HL.MODERATOR FORA (Taktéž osoba která je s tímto postem obeznámena. Žádne bečko :innocent: )

- C++ PROGRAMATOR (Tady nemám co dodat. Zájemci o post by měli mít nějakou předchozí práci která je prezentuje.)

 

Podmínky přijetí na jakýkoliv z postů:

- Věk minimálně 17let.

- Důkaz přechozího působení. Hledám zkušené lidi tudíž by měli mít zkušenosti z jiných serverů.

- Český jazyk. Alespon průměrné vystupování.

- Počítejte s přezkoušením. Prosím potencionální zájemce kteří už vidí jak se budou po serveru prohánět na Netherdrakovi s full s4 aby použili nejbližší možný východ z tohoto topicu. Pač se nedostanou dál než k PM. :mid_sword: Prozkoušení bude podrobné s tím musíte počítat.

 

No, to by bylo asi vše snad jsem na něco nezapoměl. Ještě jednou, lze mě kontaktovat bud zde na foru či icq 327 880 934..

 

Předem děkuji.

S pozdravem Gifors.

Edited by Gifors

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jsi mne pobavil :-D " Chces penize? jdi makat! " a proc myslis ze ku tobe nekdo pujde 19+ kdyz na tomhle forku tak starych lidi ani skoro neni a kdyz uz je tak maji sve projekty. Ches server? Financne mne ohodnot! nemas penize? jdi makat! Ani jsi nenapsal jakou sestavu vlastnis na ktere by to cele jelo. Dale by mne zajimalo co jsi tak prukopnickeho vymyslel ze se s nama o to nemuzes podelit, tusim ze 60% lidi tady by to nebyla schopna udelat jestli je to neco slozitejsiho. Jestli planujes udelat server ze sezbiras paru scriptu co se vali zde nebo na mangos forku tak chlapce moc neprorazis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plán síce pekný, ale to je to najmenej. Bez toho, aby si mal už aspoň za sebou schôdzu s nejakým chlapíkom, ktorý by ti poskytol server, tak veľa ľudí nezoženieš.

 

Výhrady sú určite v:

 

- vek: pripadá mi, že chceš urobiť Blizzart Entertainment, pretože 19 rokov je fakt niečo, čo tu sotva hľadať a ľudia hodný tých postov sú aj oveľa nižšieho vekového kritéria, to si píš

- tvoj post - pravdepodobne budeš zastávať majiteľa serveru / admina, čo teda budeš robiť? Len dirigovať, alebo máš aj ty niečo, s čím by si prerazil keď máš také náročné kritéria?

- motivácia - kto sa k tebe pridá? Niekto kto má 19 rokov a ovláda Cpp určite nie. Plány pekné, ale zázemie nulové a zatiaľ si neurobil nič, len vymyslel nejaký projekt, ktorý by som mal spísaný za pol hodinku. Teoreticky by sa k tebe pridal nejaký 19 ročný Cpp programátor, akú má motiváciu ostať tam a neísť na server, kde je viac hráčov a kvalitné zázemie? Treba pouvažovať čo dokážeš ponúknuť. Uvedom si, že ľudia nie sú psi a nebudú ti hrabať len tak, pretože ty máš plán založiť extra PvP projekt.

- reputácia - keby to napísal taký Xmat, ktorý je tu známy, určite by som mal viac dôvery v to, že ten projekt bude za niečo stáť. Keď sem prídeš s 1 príspevkom, tak neviem čo si o tom mám myslieť a neviem, čo ovládaš, aký si človek a podobne.

 

 

 

 

//typo

Edited by aNGElo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musím uznat že toto je jedna z nejlépe podaných nabídek co jsem tu viděl. Každopádně skoro nic jsi nenapsal třeba o HW serveru,o ratech a více rozvinout své plány by taky neuškodilo. I když jsi psal že nechceš kvůli konkurenci. Námitky na věk týmu bych neměl,ba naopak, dostatečný věk je potřeba než si vybírat z dětí co tu den co den spamují a nic neumí.

Jediné co postrádám v tvé nabídce je nějaká výhoda pro členy nebo jak to nazvat. Nemyslím finanční částku,naopak souhlasím s tebou člověk by to měl dělat pro radost,ale "něco" by za to mohl požadovat. Jinak velmi pěkně a slušně podané, spousta lidí by si z tebe měla brát příklad ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Musím uznat že toto je jedna z nejlépe podaných nabídek co jsem tu viděl. Každopádně skoro nic jsi nenapsal třeba o HW serveru,o ratech a více rozvinout své plány by taky neuškodilo. I když jsi psal že nechceš kvůli konkurenci. Námitky na věk týmu bych neměl,ba naopak, dostatečný věk je potřeba než si vybírat z dětí co tu den co den spamují a nic neumí.

Jediné co postrádám v tvé nabídce je nějaká výhoda pro členy nebo jak to nazvat. Nemyslím finanční částku,naopak souhlasím s tebou člověk by to měl dělat pro radost,ale "něco" by za to mohl požadovat. Jinak velmi pěkně a slušně podané, spousta lidí by si z tebe měla brát příklad ;)

Tak k HW serveru budu usilovat o to nejlepší co nám bude moct server housingová firma nabídnout..

Do začátku bych to viděl na:

-CPU Core 2 Quad Q6600

-RAM 4x 1024 MB, DDR2 800MHz

-HDD 1x 500 GB, Western Digital RE3

-Motherboard Intel Eva Cove, 1333MHz FSB

-Zdroj 400 Watt

 

Výhoda pro členy? Nechci bůhví co rozkřikovat ale pokud by se server uchytil byl by i nějaký finanční zisk. Tudíž není problém dělit se o to s lidmi kteří mi s vývojem serveru pomohli a nadále pomáhat budou :whistling:

 

Ovšem o projektu ti bohužel nic nepovím. Pokud máš zájem učástnit se na projektu rád tě s tímto nápadem obeznámím. :innocent:

Edited by Gifors

Share this post


Link to post
Share on other sites
To jsi mne pobavil :-D " Chces penize? jdi makat! " a proc myslis ze ku tobe nekdo pujde 19+ kdyz na tomhle forku tak starych lidi ani skoro neni a kdyz uz je tak maji sve projekty. Ches server? Financne mne ohodnot! nemas penize? jdi makat! Ani jsi nenapsal jakou sestavu vlastnis na ktere by to cele jelo. Dale by mne zajimalo co jsi tak prukopnickeho vymyslel ze se s nama o to nemuzes podelit, tusim ze 60% lidi tady by to nebyla schopna udelat jestli je to neco slozitejsiho. Jestli planujes udelat server ze sezbiras paru scriptu co se vali zde nebo na mangos forku tak chlapce moc neprorazis.

Myslím si že je to čistě na nich zda se ozvou či nikoliv a taky nevidím důvod proč by jsi za ně měl mluvit zrovna ty. Zajímá? Mě taky zajímá hodně věcí a nikdy jsem se je nedozvěděl. :rolleyes: Tušení si pro příště odpust pač ti to nejde :innocent: Samozřejmě věc kterou plánuji spustit mám dobře vymyšlenou. Všechny úkony které jsou zapotřebí pro funkčnost tohoto nápadu lze za pomocí DEv vykonat. Takže se nemusíš strachovat.. No ano správně! Neplánuji sesbírat pár scriptů odsud. Tak a ted mám dotaz já "Bude ještě nějaký dotaz?".

Edited by Gifors

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neuškodilo by napsat pod jakým emulátorem to celé poběží. Předpokládám MaNGOS, že?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mas to napsane pekne. Ale podminka vek minimalne 19 let je dost vysoka. Vetsine je tu kolem 15-16 let teda krome vyjimek, ale ti delaji na svojem. Me bude 19 za tri tydny, takze mam taky utrum :D Jinak zajem bych mel. Byl sem admin jednoho maleho fun serveru (30 lidi online), ktery sem provozoval zhruba rok. Zrusil sem ho z duvodu nedostatku casu. Jeden clovek to utahnout nemuze, leda by u toho sedel od rana do vecera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mas to napsane pekne. Ale podminka vek minimalne 19 let je dost vysoka. Vetsine je tu kolem 15-16 let teda krome vyjimek, ale ti delaji na svojem. Me bude 19 za tri tydny, takze mam taky utrum :D Jinak zajem bych mel. Byl sem admin jednoho maleho fun serveru (30 lidi online), ktery sem provozoval zhruba rok. Zrusil sem ho z duvodu nedostatku casu. Jeden clovek to utahnout nemuze, leda by u toho sedel od rana do vecera.

 

Dobrá tedy 18let si myslím že postačí :whistling: ..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Neuškodilo by napsat pod jakým emulátorem to celé poběží. Předpokládám MaNGOS, že?

Ano, bude se jednat o MaNGoS emulátor.. :mid_pickaxe:

Edited by Gifors

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nechci rikat ze vek neni dulezitej ale podle me vic zalezi na tom co umis a na psychicky vyzralosti nez na tom co mas napsany na Rodnym Listu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrá tedy s hranicí věku jsem se ukvapil.. Tudíž ho snižuji na 17. Zájemci pište PM pokud máte jakékoliv dotazy k projektu.

 

OPĚT A ZASE EDIT: věková hranice je 15 ale níž fakt nejdu.. :D

Edited by Gifors

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nechci rikat ze vek neni dulezitej ale podle me vic zalezi na tom co umis a na psychicky vyzralosti nez na tom co mas napsany na Rodnym Listu.

 

Ukaž mi jedince ,který je ve 14ti vyzrálý na tolik aby mohl zastávat takovou důležitou funkci.

Edited by wladass

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ukaž mi jedince ,který je ve 14ti vyzrálý na tolik aby mohl zastávat takovou důležitou funkci.

O to mi jde. Nevím jestli 14ti letý frafer má na to aby byl na postu SPOLU ADMINA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
O to mi jde. Nevím jestli 14ti letý frafer má na to aby byl na postu SPOLU ADMINA.

 

Řeknu ti rovnou. Nemá.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nechci se hádat ale spoluadminuju na FL s kolegou kterýmu je 14, věk neni všechno.

 

Je to asi vyjímka ale nesuďte lidi podle věku, já bych nechal tu hranici na 19, někdo komu je 14 a něco umí se stejně přihlásí, a tim že snížíte hranici na 15 se začnou ozývat všechny lamky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak kdo wladass. Vy všichni s tímhle strašně machrujete, ale když někdo chce se něco naučit, tak se to naučí. Ale vy si všichni myslíte, že jste ti nejlepší. A nepiš jako přístí post, že si to nemyslíš....známe své lidi. Jinak znám spoutu lidí, kterejm je 11 a umějí PHP, SQL a dokážou napsat program v C++ .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nechci se hádat ale spoluadminuju na FL s kolegou kterýmu je 14, věk neni všechno.

 

Je to asi vyjímka ale nesuďte lidi podle věku, já bych nechal tu hranici na 19, někdo komu je 14 a něco umí se stejně přihlásí, a tim že snížíte hranici na 15 se začnou ozývat všechny lamky.

 

ja si myslim a stejne si psal, ze vsechny zajemce proklepnes a kdyz ten chlapec/divka budou umet, tak neni problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jak kdo wladass. Vy všichni s tímhle strašně machrujete, ale když někdo chce se něco naučit, tak se to naučí. Ale vy si všichni myslíte, že jste ti nejlepší. A nepiš jako přístí post, že si to nemyslíš....známe své lidi. Jinak znám spoutu lidí, kterejm je 11 a umějí PHP, SQL a dokážou napsat program v C++ .

 

Beru to jako subjektivní názor. Nicméně toto fórum je toho dokonalým příkladem ;) Každopádně bych chtěl vidět 11ti letého kluka co se doma bude učit matematiku a algoritmy aby pochopil základní principy programování :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já nemluvil o foru, já mluvil o všeobecném okolí.

Edit: Já algoritmy nebo jak se to píše neumím, a taky zvládnu program.

Matematiku už každý v 11 umí :)

Edited by chronix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anou program typu " Hello world dokáže i cvičená opice v Zoo,bohužel ke složitějšímu programování je potřeba znát víc než jen příkazy :) A to jestli matematiku umí každý v 11ti letech to je hloupost :D Násobilku možná,ale ta ti k programování nepomůže.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×