Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
newster

Linux na win

Recommended Posts

Cau prosím je nějaký program který dokáže abych ve windousech (xp) otevřel linuxové programy ?? (mám mangos a před tím než si objednám serevr tak ho chci zdokonalit a vyzkoušet :) ) aby potom sem neměl server na ...... :)

 

A ješte můžete poradit co by bylo dobré za Linux (na server) : Ubuntu Debian nebo nějaký jiný ??

 

Každou radu a pomoc přivítám :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

vmware tools ;-) nebo zkompilovat si to pod widlema je nejjednodussi reseni nejaky emulatory sice fungujou ale je to nanic a tohle by si tam stejne nerozjel ;-) jinak ja pouzivam ubuntu for server ;-)

Edited by OneB1t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale jo kámoš to tak dělal ale on je teď na dovolené 2 týdny takže se ho nemůžu zeptat říkal že je program něco jestli znáte DosBOX aby si na XP rozjel dos hry tak je i todle aby si na windousech rozjel linux mangos to na to překopíruješ a je to spustí se to a jede to. Jenom za boha si nemůžu vzpomenout ten program i na googlu sem hledal a nic :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seznam běžných distribucí Linuxu najdeš zde http://www.linux.cz/. Prakticky je jedno, kterou použiješ, především se odlišují se v balíčkovacích systémech, množství vlastní pomocných aplikací, ve velikosti komunity a v komerčních firmách, které je podporují.

Osobně mohu doporučit Fedoru http://www.fedoraproject.org/

 

Jak spouštět Linuxové aplikace pod Windows? Většina Linuxových aplikací má svoji verzi i pro Windows, to platí i o MaNGOSu, takže je lze spouštět přímo. Jiná možnost je použít pseudo Linuxové prostředí cygwin. Ovšem pokud to myslíš s Linuxem vážně tak si nainstaluješ virtuální stroj jako je VirtualBox či VMware server nebo jiný virtualizační nástroj a do něj distribuci dle svého výběru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

virtualne linux ne předpokládám že budeš chtít začít na něčem lechčím čily asu Ubuntu takže nainstalovat to na dualboot bude protebe hračka a jinak bych doporučil Debian a na učení SlackWare. Chronos: cygwin v tomhle případě naprostá blbost neslouží k emulování ale pouze jako prostředí stejně musíš mít exe soubor tak poč to zde uvádíš?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pro mangos nebo trinitycore je mozna vyhodnejsi ubuntu protoze ma novejsi balicky v repozitarich jak debian ale je to spis jen takova malickost :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

pro mangos nebo trinitycore je mozna vyhodnejsi ubuntu protoze ma novejsi balicky v repozitarich jak debian ale je to spis jen takova malickost :D

no jo ale ono si ta uživateská přívětivost bere své v systémových prostředcích a to že má novější balíčky je u serveru spíše nevýhoda pokud bys chtěl na server nejnovější balíčky tak testovací větev debianu moc bych to ale nedoporučoval. Nejlepši na server by byl stejně SlackWare bez diskuze ale už je menší problém pokud jej chceš často spravovat tak bez zkušeností je to hodně zdlouhavé

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubuntu má možná novější balíčky než Debian, ale Fedora má ještě novější než Ubuntu což může být výhoda i nevýhoda. Ano, pro začátečníky lze doporučit Ubuntu, ale je to stále Linux, takže rozdíly jsou kosmetické.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ubuntu jak sem četl tak hodně zabírá paměti (hlavně ty balíčky a to nepotřebuji na server) takže to se škrtá ale ted se rozhoduji mezi Debianem a Fedorou :)

 

A hledal jsme ale nenašel jsme Systemové požadavky kolik co zabíra abych mohl porovnat Debian a Fedoru :)

 

Edit: U Debianu jsem našel že '1 GHz procesor je minimum doporučené pro počítače'

Edited by newster

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono existuje něco jako minimální a doporučená konfigurace počítače, ale je to furt ten samý linux, takže pokud ti tam bude něco překážet, tak si to prostě odinstaluješ. Pokud bys měl jako hw node Proxmox VE, tak v něm vytvářené virtuální kontejnery ať už je to debian, ubuntu, centos, suse či fedora, tak všechny budou obsahovat jen to nejnutnější http://download.openvz.org/template/precreated/, takže rozdíly budou minimální. Nejviditelnější rozdíl je asi ten balíčkovací systém a pomocné nástroje, to doporučuji zkusit u debinu/ubuntu a jejich balíčky deb a nástroje jako apt-get, aptitude a další vůči Fedora/Centos s balíčky RPM a nástroji rpm a yum. Prostě nejlepší obrázek si uděláš, když zkusíš použít oboje.

Tady máš seznam a srovnání distribucí a informaci, která vzešla z které a má tedy společný základ

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Linux_distributions

Share this post


Link to post
Share on other sites

unbuntu je docela dobrej a pokud se jedna o naročnost na hardware tak nejsou tak drastické ... a co se týče Debianu tak ten je spis pro servery anee stolni obyčejné PC ale debian je malinko teský na ovádání.. jako zacátečník bich pro wow server volil unbuntu je jednoduche na ovladání a snadno se da pochopit ( sám Linux nepoužívám nejdemi nainstalovat na PC to jen pro INFO) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×