Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Nex

C++ programování

Recommended Posts

Cus, je těžké se učit C++ z webu?Já bych se ho chtěl naučit a vůbec to nechápu a chtěl bych si na nový školní rok teď zaplatit kroužek programování C++ a ptám se Vás jestli je to jednoduší když budu chodit do kroužku kde mě to vysvětlí nebo se to nějakým spůsobem naučit z webu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vždycky je lepší když vysvětluje živej člověk, at už jde o programování nebo o tělocvik :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokud máš peníze a v tom kroužku budou lidi co se to doopravdy chtějí učit a ten vyučující bude dobrý, tak definitivně kroužek. V opačném případě je to jedno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kroužek ... jak zde již bylo zmíňeno je lepší když ti to někdo vysvetluje .. než aby sis ničil oči u čtení knížky :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

me osobne na to stacila ucebnice, ale ten krouzek taky nemusi byt spatnej v ucebnici nenajdes vsechno.

 

jinak tu odeme mas takovej jednoduchej uvod do jazyka C++ : http://www.wowresour...showtopic=11104

kdyz necemu nebudes rozumet tak PM, muzu se ti pokusit helpnout

 

 

Niciteli ja sem se podíval na ten tvůj odkaz stahl sem si soubori a vůbec tomu nerozumím :( takže musím jit na 100% do kroužku ať mi to tam vysvětli co se má dělat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niciteli ja sem se podíval na ten tvůj odkaz stahl sem si soubori a vůbec tomu nerozumím :( takže musím jit na 100% do kroužku ať mi to tam vysvětli co se má dělat

 

 

Ak z matematiky v škole nemáš 4 alebo 5, ak nezaostávaš s logikou za sliepkami, tak by si to mal pochopiť. Na programujte.com máš skvelé návody, je tam viacero "sérií", takže si vyberieš ktorúkoľvek, ktorá sa ti bude pozdávať. Keď sa to tisícky ľudí dokázali naučiť z internete, pričom mali minimálne základy, tak nebudeš výnimka. Jediné čo potrebuješ je odhodlanie, pretože je veľa takých, čo chcú robiť veľké veci ale neurobia pre to nič. Ak si myslíš, že do mesiaca budeš robiť antivírus, tak rovno vypni počítač a choď von. Dôležité sú základy z angličtiny, pretože bez nich sa na internete ďaleko nepohneš.

 

Ak sa rozhodneš začať niečo robiť, tak si sťahuj zdrojové kódy z internete, ktoré sa budeš snažiť pochopiť. Najprv si začni robiť len nevyužiteľné veci, ako sú matematické úkony, výpočty obsahov, objemov a podobne, je to pár riadkov kódu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Především než začneš cokoliv platit nebo stahovat musíš si položit otázku " Proč C++" , pokud se to chceš učit jen pro to aby si to "uměl" tak to rovnou pusť z hlavy.

Pokud to nevyužiješ je to ztráta času.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kroužek je asi lepší, nicméně bych nejdříve zkusil otevřít knihu a zjistil bych jestli k tomu vůbec mám nějakej vztah aby si pak po druhé hodině nezjistil že to nemá cenu že tě to nebaví a pod...

Co se týče knih tak doporučuji Mistrovství v C++ Je pěkně sepsaná a zatím se mě nestalo že bych tam něco nechápal...

Share this post


Link to post
Share on other sites

asi máte pravdu..a ja si myslím,že lepšie je aby si šiel na krúžok.. ako povedal wladass... len nech to neprestaneš využívať..a či vôbec chceš.. a prečo vlastne c++ :) prečo nie iný jazyk :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak řekl bych že dotyčnej chce C++ zejména kuli MaNGOSu...

Ale jak říkám nejdříve si stáhni třeba v pdfko nějakou učebnici a nahlídni na pár kapitol a pak teprve uvažuj o kroužku, bez vyzkoušení je to blbost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×