Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
odwar

[Realita!!] Jídlo v české republice

Recommended Posts

Líbí se mi, jak několik z vás komentovalo jídla ve fastfoodech. V McDonald's jsem pracoval 3 roky, a to i na vyšších pozicích, kde jsem se dostal k informacím o původu, kvalitě a zpracování potravin. A řeknu vám, málo co je kvalitnější než jídlo z McDonald's. To, že to není zdravé (ba přímo nezdravé) je samozřejmě nesporný fakt. Ale je to tak kvalitní, jak to jen může být. Denní odpad je při správném dodržování norem (které nejsou 100%, ale i tak vysoké) až 25% veškerého jídla. Chtěl bych vidět jaké potravní řetězce mají takový odpad (odpis nekvalitních, nepoužitelných, prošlých a znečištěných surovin). To k výrobě a zpracování. Co se týče původu, McDonald's dává k dispozici kompletní informace o původu a celkovém složení i mletého masa, viz webové stránky a brožura, která je k dispozici na každé restaruraci. A podmínky, za nichž je možné přijmout zboží do výroby, jsou více než drastické.

 

Dalším velmi zajímavým mýtem je "nemění olej, smaží to v přepáleném tuku"... spousty večerů před noční mi bylo tak líto vylévat desítky litrů oleje, ve kterém by se dalo ještě v pohodě smažit, od čistého se absolutně nelišil. Plýtvání. A bohužel, plýtvání je v McDonald's všude. Tisíce pytlů a papírů pro interní jednorázové práce jsou asi nejhorší, ty obaloviny co vidí zákazník jsou jen zlomek.

 

Ano, byly aféry ohledně zpracovatelen McDonald's, ale to může být tak jedna z tisíce. A to je u všeho, akorát McDonald's je příliš na očích.

 

Takže no offence, ale když o tom houby víte, tak nekomentujte :P (pzn. samozřejmě pouliční fastfoody na václaváku asi budou něco jiného, to uznávám). Tohle berte spíš jen jako mé vyjádření a demystifikaci ohledně McD. Je to jedno z nejkvalitnějších jídel, jaká běžně dostanete.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja primo nenarazel na MCdonalda bohuzel to neni jedinej fast food

 

ale kdo nevidel neuveri

Share this post


Link to post
Share on other sites

jj, šak ano. Já jen obhajuji McD a bořím fámy, že se v tom melou piliny a jiné příšernosti, v kuchyni s masem vytírají podlahu, smaží v přepáleném oleji aj. To není pravda :) McD nabízí více než kvalitní potraviny, velký nadstandart. Jiné fastfoody nesoudím.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xmat: tys tam vlastně dělal, žejo? Jak máš na FB tu fotku s tim asi čtyř patrovym, prej že ze tří "krav", to mě rozsekalo :D McD Quad-Maso Inside :D

 

mcdquadmas.jpg

 

 

Já si třeba vařim sám, víš co.. :D

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stroslukas, dneska se o všem hrozně spekuluje a to co jsi napsal je hovadina. Auta tenv zduch zas moc někde na vesnici neničí to mi věř, ty paraziti. Jelikož jsme si zařídili brigádu kde pěstujem rajčata, resp zasadili jsme si to pohnojili atd atd. Ty tvoje hnojiva.. Ta rostlina byla napadena škůdci, takový malý červení, nemuselo se to ani řešit pomocí nějakých pesticidů. Prostě se tam vysadili brouci proti nim kteří je žraly, paraziti ani škůdci problém nejsou. Sajrajty.. většinou je to dusík nebo něco podobného co půda potřebuje, například proto někdy vydíš na polích růst jetel. Jetel tu půdu "odusiční" nebo jak to říct a až pak se tam může sázet.

Spíš bych viděl problém v tom že například jablka, dovážená odjinaď se sklidí ještě za dobu co jsou zelený a hnusný (kyselý), zabalí se do takových "obalů" a pomocí chemie a různých výživ to tam následně doroste.

Tak se to dělá se spoustou potravin, věřil bych věcem ze zahrádky.

To co tam nedáš tam prostě nebude a bude to zdravé. (A také to líp chutná ;) ).

Edited by hejsek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xmat: tys tam vlastně dělal, žejo? Jak máš na FB tu fotku s tim asi čtyř patrovym, prej že ze tří "krav", to mě rozsekalo :D McD Quad-Maso Inside :D

 

mcdquadmas.jpg

 

 

Já si třeba vařim sám, víš co.. :D

Jo tak tohle byl nářez... jsme neměli co dělat no :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

To neni olej ale voda co se vypeče z toho masa :) k hovězímu masu se olej absolutně nedostane, max. když docákne z fritéz co jsou tři metry daleko. Hovězí se dělá nasucho na grilu. Vídíš, takhle vznikají ty kecy :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je to problém, ale v opačném případě by to mohl být problém ještě větší. Kdyby se zrušilo dovážení nekvalitních výrobků, tak by bylo celkem dost lidí co by si nákup nemohli dovolit, ale samozřejmě převršovat trh nekvalitním je určitě dost špatné. I když si za to můžeme sami, ale co některým zbívá? Nemají na to a tak jsou rádi za každou levnou věc. Sice neni tak zdravá a tak chutná, ale břicho to zaplní. Aby člověk uživil celou rodinnu a kupoval potraviny vysoke kvality, tak je asi pouze a opravdu jen pro bohaté. Když to snížim, ta člověk za měsíc utratí 3 tisíce za jídlo (1 člověk) kdyby měli lidi kupovat jídlo střední až vysoké kvality, tak by výdaj šel určitě o takových 50% + nahoru (6000 tisíc a víc).. Takže taková 4 členná rodinna 24 tisíc pouze za jídlo? Eh.. K tomu levnej nájem se všim máme 34 tisíc a kde jsou potřeby okolo. Myslim že v naší zemi české jiná možnost neni :-)

 

 

Jak napsal Hejsek: "Ale na druhou stranu, pokud to neškodí a chutná to. Není to jedno? "

Jak mě naučili moji rodiče, a moje rodiče to naučili jejich rodiče atd atd.. Na jídle se nikdy nešetří... Radši si připlatím za něco dobrého, než se sebou nechat vyjebávat dováženejma sra*kama z EU :) A s kvalitou dovážených potravin by se dalo dělat jediné a to vystoupit z EU.. Ale o tom teď mluvit nebudu.. Naše domácí hospodářská produkce rok od roku klesá.. Si vemte například jablka, zkuste v potravinových řetězcích hledat česká jablka.. Ano, možná na ně někdy narazíte ale převažuje tam například: Španělsko, Portugalsko.. U kterých platí to, co napsal Hejsek

Spíš bych viděl problém v tom že například jablka, dovážená odjinaď se sklidí ještě za dobu co jsou zelený a hnusný (kyselý), zabalí se do takových "obalů" a pomocí chemie a různých výživ to tam následně doroste.

Nebo mi zůstávají stát vlasy na hlavě z praktik některých hypermarketů, kdy se jeden den např. rohlík (to je to nejmenší) neprodá, a oni místo toho aby např. vytvořili nový artikl (já nevím, třeba "Rohlík včerejší 0.90,-") tak je míchaj s těmi, co čerstvě dopekli.. Úspory na úkor kvality jsou u nás čím dál tím častější a neměli bysme to podporovat.. Zkuste si například někdy koupit jablíčka z čr, jsou taky dobrá, nebo například jahody..brambory..

Nepodporujte europivo (např. Gambrinus, poslední dobou i Pilsner Urquell), podporujete tím akorát kroky na snížení kvality a výrobní ceny piva, přitom cena pro nás, smrtelníky bude pořád stejná.. Podporujte malé pivovary, které se ještě nenechali "sežrat" do toho šíleného kolotoče značky Evropská Unie, a jejich pivo chutná, tak jak má, není v něm uměle dotvořena pěna a je to to pravé, pro naše chuťové buňky :)

 

Pokud by vás to zajímalo, zkuste se například kouknout na film Skutečná tvář EU

nebo si přečíst nějaké články na webu http://www.reformy.cz/ , neříkám, že všechno co tam píší a prezentují musí být pravda, k zamyšlení to ovšem je.

 

Have a nice day :)

Odwar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrovna o pivo bych sem moc netahal, je opravdu málo pivovarů co dělá pivo tradičně. Mezi ně patří například Budvar či Pilsner. Byť já osobně mám nejraději kozla.

Tak EU má být jakýmsi pokusem o sjednocení Evropy. Mezitím mi to připadá jen jako banda hlupáků co živý slabé státy včetně nás, nám daj a státní maturitycož byl zcela jistě tunel.

A Řecku se platí vše. Ještě mají tu drzost se bouřit, já bych je vykopnul a oni pak přídou na to že to co dělali je špatně až budeu muset ožírat kůru stromů..

 

Tyhle konspirační teorie nevim nevim :). Nejspíš na nich něco bude skoro nikdo dneska nedělá nic za dobrý slovo a v podstatě pár šlupek, kór když má šanci si nakrást prakticky beztrestně víc.

Upřímně někteří lidé křičí že nám vládne jakási šlechta a blabla.

Ale zas tu je otázka.

Je to špatně pokud se máme dobře? ..

 

Mě na EU na NATO OSN a podobných věcích vadí v podstatě jen pár věcí.

Ovládá je USA a pod její záminkou napadají světové vůdce, diktátoři se jim moc nezamlouvají. Masa lidí se ovládá líp než jeden člověk.

Hlavně nám České Repuvlice hodně omezili zbrojní arzenál a armádu celkově, dřív jsme byli vojensky silný stát. Dokonce za první republiky jsme byli velice silný stát porazili jsme i několik našich sousedů :D. Bohužel nevím co to bylo za "války".

 

Měli jsme třetí nejlepší ekonomiku v evropě za dob první republiky :D, ale to je zase vina komunistů.

Myšlenka relativně ušlechtilá ale člověk to zas zkazil. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

To neni olej ale voda co se vypeče z toho masa :) k hovězímu masu se olej absolutně nedostane, max. když docákne z fritéz co jsou tři metry daleko. Hovězí se dělá nasucho na grilu. Vídíš, takhle vznikají ty kecy :D :D

ok no ale zdravy to rozhodne neni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neříkám zdravé, říkal jsem přímo, že to jídlo je krutě nezdravé (viz kalorické tabulky). Ale naprosto nesporně je to to nejkvalitnější a nejpoctivější co běžně dostaneš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hejsek sam bydlím na vesnici a vím jak to tu je.. už to neni co bývalo a hejsek že si byl 1x nebo 2x na brigádě tak si nějakéj chytréj já sázím minimalně 3x do roka u přibuzných a ze školou máme taky svoje políčko.. takže prosím nedělej ze mě debila.

Edited by srosiskas

Share this post


Link to post
Share on other sites

hejsek sam bydlím na vesnici a vím jak to tu je.. už to neni co bývalo a hejsek že si byl 1x nebo 2x na brigádě tak si nějakéj chytréj já sázím minimalně 3x do roka u přibuzných a ze školou máme taky svoje políčko.. takže prosím nedělej ze mě debila.

 

Je to můj názor mysli si co chceš, bydlíš na vesnici dobře ... Nevěřím že zrovna na vesnici ti auta ovlivňují jakkoliv rostliny. Vzduch to možný, tak to nejspíš i bude ale vzduch je docela širokej pojem upřesni to prosím.

To s těmi hnojivy, většinou se tam fakt cpe něco co jsem nacpal, prostě to co tý půdě chybí.:whistling:

Ale OPĚT je tu to hlavní, proč vám to vadí?

Není možné pěstovat věci bez dnešních umělých hnojiv, někdy v srpnu nebo tak na světě bude 7 miliard lidí. To jinak neuživíš, ale to co ti roste na zahrádce kór někde na vesnici a vše bude "ok" fakt závadný nebude..

 

Jinak jen tak. Co si představujete pod pojmem "závadný"? :)

Edited by hejsek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×