Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Juline

Vymenim PC

Recommended Posts

Chci se zeptat zda by nemel nekdo zajem vymenit PC za Notebook,nechci si kupovat novej pac na to momentalne nemuzu uvolnit zadne penize,ktere posledni dobou potrebuju na neco jineho...no a nebavi me stale sedet u pc a brzdit se u nej,proto bych bral radsi nothebook,kterej si muzu brat sebou a udelat si praci primo na miste.Predstavoval bych si neco na stejne urovni jako je muj PC

 

Sestava PC:

-Procesor:Intel Celeron D 3.06 GHz.

-Základní deska:Foxconn,P4M8907MA(Socket 775,FSB 1066/800/533 MHz,PCI-E x16,DDR2 533/400 x2,USB 2.0 x8,6 Channel Audio,10/100M Lan,RAID,Seial ATA(Chipset VIA))

-Grafická karta:ATI Radeon HD 2400 Pro(256MB)

-Ramky:2x2GB(A-Data 800 MHz)jinak je zde problem,deska bere max 3GB ram,ale já tam mám 4GB protoze jsem to nevedel ale to jen pro informaci :)

-HDD:Seagate 80GB

-Zdroj:Fortron 600W

-Ostatní:DVD-RW(LG:HL-DT-ST DVD-Ram GSA-H20L(černá)),čtečka karet 8v1 v panelu navíc 1xUSB,1xSATA,1x1394

-Stylová PC skřín Aero Cool obrázek já mám v Silver provedení,osvetlení modre

 

PC jsem si stavěl sám,některé části jsou stále v záruce,jinak co se týče vymeny tak ja neschanim herni notebook,spise jako pracovni stanici,mozna vaám prijde ochuzena grafika nebo HDD ale ja na tom pc nehraju takze mi to na praci staci a jsem snim velice spokojeny,co se tyce vykonu,stability a vydrze HW

 

K pc zdarma záložní zdroj APC back UPS 300

Popis předmětu

APC Back-UPS 300, 180 Watts / 300 VA, Vstup 230V / Výstup 230V

Výstupní výkon

180 Watts / 300 VA

 

Maximální nastavitelný výkon

180 Watts / 300 VA

 

Jmenovité výstupní napětí

230V

 

Připojení výstupu

(1) IEC 320 C13 (Přepěťová ochrana)

(3) IEC 320 C13 (Záložní provoz na baterie)

(2) IEC Jumpers (Záložní provoz na baterie)

 

Jmenovité vstupní napětí 230V

Vstupní kmitočet 50/60 Hz + / - 5 Hz (manuál switch)

Typ připojení vstupu IEC-320-C14 vstupní

Rozsah vstupního napětí pro hlavní operace 196 - 280V

 

Typ baterie

Olověná Typická doba nabíjení 6 hodin

Náhradní baterie RBC2 , RBC2J

 

Výstupní výkon na indikátoru LED

Akustický alarm

Alarm při napájen z baterie: zřetelné upozornění na nízkou kapacitu baterie

Přepěťová ochrana a filtrace

Hodnocení energie

300 Joulů

Filtrování

Rozměry

výška 152.00 mm, šířka 86.00 mm, hloubka 333.00 mm

Čistá hmotnost 5,50 KG

Přepravní hmotnost

6,50 KG

Barva bílá

 

To asi vše :) zájemci pištepište i pro více informaci .)

Edited by Juline

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikdy nedostaneš notebook na stejné úrovni jako je PC výměnou, protože u ntb se platí velká část peněz právě za onu přenosnost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

stacil by mi NB s minimalne 1GB ram(rozsiritelnost aspon na 2GB),grafika minimalni,HDD minimalne 80GB a CPU aspon na stejne urovni jako mam ja...myslim ze nezadam dost za to co nabizim .)

Share this post


Link to post
Share on other sites

stacil by mi NB s minimalne 1GB ram(rozsiritelnost aspon na 2GB),grafika minimalni,HDD minimalne 80GB a CPU aspon na stejne urovni jako mam ja...myslim ze nezadam dost za to co nabizim .)

Tohle už jde. Ale věta "Predstavoval bych si neco na stejne urovni jako je muj PC" byla trošku snivá.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no mohl bych nabídnout... splňovalo by to až na ten procák.. by mě zajímalo, kde vezmeš procák s taktem 3,06Ghz na ntb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten takt neber vážně. Je to Prescott-256/CedarMill-512 a to znamená zkriplené P4, které měly již tak dost ubohý výkon. Jak proti AMD tak proti nástupnickým Core2. V notebooku se naštěstí tyhle zmetky na P4 architektuře moc neohřívaly a v té době dominovaly Pentia M, což byla vývojová větev odvozená z architektury Pentií III (což byla paradoxně lepší architektura, než P4). Adekvátní takt jednojádra architektury Pentium M by byl okolo 2.4GHz, Core/Core2 pak 2.0-2.2GHz. A to už je u notebooků k nalezení.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no mohl bych nabídnout... splňovalo by to až na ten procák.. by mě zajímalo, kde vezmeš procák s taktem 3,06Ghz na ntb

 

nemyslel jsem zrovna na taktu 3.06,muze to byt treba core 2 duo na nizsi frekvenci treba 1.2 nebo ja nwm kolik se delaj .)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×