Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Kafu

Kapesní PC PDA

Recommended Posts

Zdravím členy wowresource.

V poslední době jsem přemýšlel o novém mobilu.

Rád bych si koupil PDA/kapesní pc.Ale nemám přehled v mobilech tak se chci zeptat

s vaších zkušeností co si vybrat nebo co bude dobré.

Cena:10-12tisíc.

OS:nesmí být Windows Mobile!

Díky za vaše příspěvky. :mid_bow_arrow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

pěkný taky sem přemýšlel od HTC DESIRE že wladasss doporučil je toho hodně ale vybrat si muzu jen jeden.Počkám na další

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osobne by som odporučil HTC Touch HD2 ale kedže nechceš aby tam bol OS Windows takže asi nie

inač je to tak natlačený smartphone že bobma :D

 

A kedže nechceš Windows tak niečo od HTC alebo aj ta Xperia X10 je fajn. Aj keď nepreferujem moc SE.

 

Otázka chceš to na čo? Predpokladám zábavu asi...či? :D

Edited by Jamira
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

chcem to tak aby tam šli icq a takové věci dobrý internetoví prohlížeč.Wifi připojeni na vzdalení pc nebo tak co sem už videl a podobně.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mám HTC Desire a jsem maximálně spokojen. Do WM6.5 bych dneska už v žádném případě nešel a i kdyby mi takový telefon někdo daroval, hodně rychle se ho zbavím. Android je parádní systém. No a od SE bych tě taky odradil, mají sice slíbený update na 2.1, ale Desire by měl do 14 dní dostat 2.2, který je u SE v nedohlednu. A rozdíl 2.1 -> 2.2 je mnohem větší, jak 1.6 -> 2.1. Alternativa k Desire je Samsung Galaxy S, má lepší display a hardware, ale je plastový (mi už Desire spadl z metru na dlažbu, Galaxy S by to nepřežil). A nebo, pokud jsi hodně odvážný, Samsung Wave s Badou. A nebo jetý iPhone 3GS.

 

Obecně OS: Android, iOS, Bada; Výrobci: HTC, Samsung, Apple

Řazeno dle mých preferencí.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrovna dneska jsem si vybíral nový mobil. Díval jsem se i na tu Xperii, nevadilo by mi že nemá zoom na foťáku, ale docela mě zarazilo, že nemá multitouch(!!!) (a nikdy mít nebude, hardwarově podporuje pouze jeden prst). Takový super nadupaný telefon a nemá multitouch? :blink:

 

Xperii bych teda doporučoval - jenom v případě, že s ní budeš chtít fotit bez zoomu. Jak už psal kupkoid, HTC dělají dobré smartphony, s Androidem - popřípadně bych zainvestoval do iPhonu 4 (sice taky neumí zoomovat), je na něj spousta aplikací od facebooku po twitter.

 

Já osobně jsem si ještě nevybral, ale asi zainvestuju do toho jáPhonu ;)

Edited by jimmy
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ještě bych přidal, že jediné co se mi na Xperii líbí je uživatelské rozhraní - konkrétně parallaxní scrollování pozadí, které jsem viděl v jednom videu. To je asi vše :)

Edited by jimmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Androidu je také spousta aplikací, od fb po twitter. iOS a Android jsou si co do počtu aplikací víceméně rovnocenné (iOS jich má více a o chlup kvalitnější, Android má zase drtivou většinu zadarmo a i když se člověk rozhodne pro warez, nemusí telefon jailbreakovat). iP 4 pak jedině ze zahraničí, v US je o více jak 1/3 levnější. Tady si na něm distributoři zase namastí kapsy, jak je u Applu zvykem.

 

K těm aplikacím, nedávno Android přesáhl hranici 70 000 a iOS má myslím 100 000+. Nicméně u Androidu je růst progresivnější, díky otevřenosti systému a jiným pravidlům Marketu. Je to samozřejmě dvousečná zbraň, nicméně dnes existují kvalitní aplikace snad na všechny myslitelné činnosti. Osobně na Desire požívám od IM klienta, přes internetový prohlížeč (na webkitu s flashem), jako herní konzoli (existují emulátory PSX, GBA, SNESu, etc.) až po takové šílenosti, jako je SSH terminál nebo VNC klient. Co si stáhneš, to telefon umí ;) A stejné je to s iP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proč nechceš windows mobile ? Já osobně mám HTC HD2 a jsem s tim spokojený na 1000% :nw2_guitar:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proč nechceš windows mobile ? Já osobně mám HTC HD2 a jsem s tim spokojený na 1000% :nw2_guitar:

Protože jsou většinou pomali jak v prhlížeči tak v načítání.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak to jsem teda nepocítil ;)

 

Edit // Prohlizec je pomalejsi to musim uznat :whistling:

Edited by Hosinga

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nejde ani tak o rychlost (některé ROMky z XDA jsou docela drsné), ale o zastaralost celé koncepce. A o to, že na rozdíl od Androidu, iOS a Bady se prostě o WM6.5 nikdo nadále nestará a nevyvíjí ho. Tak proč bych si měl kupovat telefon se systémem, o kterém vím, že u něj byl ukončen vývoj a čeká se na WM7, které budou postaveny úplně jinak? Za to u Androidu nedávno vyšla verze 2.2 s poměrně rozsáhlým vylepšením systému (ve speciálních případech až 5x vyšší rychlost) a v zimě tady máme 3.0. A iOS je kapitola sama o sobě, u něj nikdy nikdo neví, kam se posune a zda bude zpětně kompatibilní se současnou generací.

 

Jedna z kapek v moři, či hřebíčků do rakve, pro WM6.5 je třeba podpora pouze 65k barev...

Edited by kupkoid

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jak je to ted si kupim HTC DESIRE s os AND 2.1 a pak sa mi sám auktualizuje nebo jak :

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, až bude Froyo od HTC ready, tak se ti zobrazí hláška, že se telefon může aktualizovat. Samotný akt aktualizace je samozřejmě automatizovaný a na jedno tapnutí, nicméně je doporučeno dělat to přes wi-fi. Sežralo by ti to dost hodně z dat u operátora ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Když tak o tom přemýšlím, to HTC není zas tak špatné. Chci se jenom zeptat - kdyby se mi nelíbilo Sense (nebo jak se to jmenuje), jde nějak oddělat? myslím jako třeba flashnout a mít tam jen originální Android?

Edited by jimmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

pokud ses ještě nerozhodl tak bych ti doporučil Palm já jsem sice žádný teďka z posledních módelů neměl ale co jsem měl dřív předčilo ve spokojenosti i některé novější PDA s WM.HTC se mi moc nelíbí co jsem měl možnost ozkoušet připadalo mi to už moc podobný smartphonu (ono to je možná tým že jsem zvyklý na stroje jako ipaq hx2495 a Tungsteny) ale pokud chceš trochu experimentovat tak Android

Share this post


Link to post
Share on other sites

no ja sem si puvodne chtel koupit lepsi mobil ale pak sem si rikal ze i kdyz to ma tolik funkci tak je to stejne nanic jak je to maly tak sem si nechal N79

a prikoupil sem SmartQ V7 ma to wifi, bluetooth, usb, hdmi(zvlada prehravat 1080p), ctecka karet sd

vyber ze 3 systemu android 2.1, ubuntu, win ce (nepouzitelnej :D)

CPU 600Mhz ARM11

GPU Mali 200 (jede na tom treba quake 3)

cetna moderska komunita

s upravenym firmwarem to vydrzi cca 13 hodin na baterku jako ctecka na knizky

 

a to nejlepsi na konec cena 237dolaru z dealextreme.com (s dopravou)

jeste stranky ceskyho zastoupeni http://www.smartdevices.cz/products/SmartQ-V7/index.aspx ale nic moc na nich neni

 

za priplatek se da sehnat SmartQ R7-3G s 3g modulem ale to sem ja nepotreboval protoze si net muzu nasdilet pres normalni mobil (pripadne pres joikuspot si udelat wifi sit s netem)

Edited by OneB1t

Share this post


Link to post
Share on other sites

Galaxy S je dnes opravdu lepší vobou - větší S-AMOLED display (u nových Desirů bude S-TFT, ne AMOLED!!!) a výkonnější hardware. Jedinou nevýhodu bych viděl v těle z plastu, ale tenhle zápor klady nepřeváží.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×